Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

no i wykrakałem,chociaz tylko geniuszowi POPa chyba mozna zawdzieczac zeby wygrac w sumie kiepski mecz. Ale halow,najwazniejszy mecz w RS.Tim Duncan.Brak słów.39 lat. Szok.Wiedziałem ze  HOF,ale nie,ze taki mecz mozna grać z Brodą i DH w ad2015.

Teraz nie pozostaje juz nic innego jak "tylko" wygrac wszystko do konca,gigantyczne szanse na 2seed.

Edytowane przez Tombou

Clippers walczą tez o 3seed,nie odpuszczą dzisiaj  MEM.Na dodatek u siebie,wypoczęci,a MEM b2b.Wszystko jest za LA.MIeliby szanse na 2seed,ale zwyciestwo dyw. jest klepniete.Wiec chyba mogą byc najwyzej na 3seed przy równym bilansie z SAS. MEM ma armageddon do konca,nawet dla GSW lepiej,zeby SAS było 2gie,więc pewnie Wojownicy nie odpuszczą.A na koniec walcząca o zycie Indiana.Jesli Clipps przegrają,to mogą zostac n 5 miejscu bodajze.

Dlaczego dla GSW lepiej, żeby Spurs było drugie?

1. Omijają Spurs w drugiej rundzie, bo SAS przejechałoby się po PTB w pierwszej.

2. Wrzucenie Spurs, Dallas, LAC i Memphis do jednego wora to dla GSW wcale nie jest głupi ruch. Omija ich Carlise w PO mode, LAC i trapowanie przez nich Curry'ego, fizyczny i trudny rywal jakim jest Memphis, bo zakładamy że SAS raczej przejdą wszystkich.

3. Najlepsze wyjście dla GSW, to pierwsza runda OKC/NOP, druga PTB/Houston i spięcie pośladów na finał z SAS.

W związku z powyższym najlepiej, żeby Spurs zostali na 3 miejscu. ;]

Ale jak SAS wygrają Southwest, to przy równym bilansie i tak będą wyżej niż LAC. No a LAC dopisujemy 3:0 lub 2:1 więc ciężko aby Memphis i Houston ich wyprzedzili i dziwnym trafem wygrali wszystko co im zostało do końca. Szczególnie Memphis ma na to małe szanse (LAC i GSW w kalendarzu).

co jest bardziej korzystne dla Spurs w kontekście walki o drugi seed ? żeby dziś wygrali Grizzlies czy Clippers ?

Zdecydowanie LAC. Z MEM nie mają tie-breakera (ironia, że to przez przegrany mecz na skutek oczywistego błędu sędziowskiego). Natomiast jak SAS bedzie miec taki sam bilans jak MEM, ale tez i LAC lub LAC, to mają wtedy najlepszą z całego grona sytuację.

Na dzisiaj wszystko zalezy od Clippers,ale tez od wygrania dwóch pozostałych meczy.Jesli by sie udało to,co niedawno było nie pomyslenia,oznacza nieziemską koncówke RS 12-0. Niebywała spina.Wydawałoby się,ze to tez nie wrózy za wiele dobrego jesli chodzi o mistrzostwo.Jak to wygląda w kontekscie historycznym,jak spisują si zespoły które taką ciezką wygraną batalią zakonczyli sezon regularny?Ciagle nie mogę zapomnieć o SAS 2012 i 7-0 finisz RS.potem 10-0 PO,no i 0-4 w WCF z OKC(2-4).TRzeba tu zaznaczyc,ze kalendarz Spurs teraz mieli naprawde trudny,zlali tyłki wiekszosci contenderów.

Edytowane przez Tombou

NO i kolejna wazna wygrana,choc najwazniejszy mecz RS za nami.Piekna linijka prof. Duncana, 22/10/4as/2przech/2bl w 25 min.

Jest powrót na 2seed, nie wiem tylko dlaczego MEM przy tym samym bilansie spycha Spurs.Tu musi najwyrazniej pomóc GSW,które wygraną z MEM, ominie spotkanie z SAS w WCSF. Teraz dłuugi 2 dniowy odpoczynek i spina na wyprawe do PELS.Swoją drogą,szykuje sie powtórka z Dallas,ciary troche przechodzą.

Hmm ja tam nie wiem czy druga runda z GS nie bedzie lepszejsza niśli w Finale Konfy.

Tutaj i tak nie można powiedzieć wiele bo pierwsza runda zapowiada sie na emocjonującą bez względu na seedingi. Pop być może odpuści mecz z Pels aby lepiej przygotować zawodników pod playoff kosztem seeda, ale właśnie lepsze przygotowanie wazniejsze niż szarpanie :)

kurna siku mi sie chce i wtedy zupełnie pisanie nie wychiodzi