Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

chodzi mi o bilans ogólny.Mogą miec z nimi przewagę parkietu (3-1) mimo gorszego bilansu ogólnego?

Oczywiście, że nie. Ale jak wygrają te 2 mecze i będą jechąc na równi z HOU w reszcie, to mają ten bilans i spychają ich niżej dzięki lepszym meczom bezpośrednim.

a no to oczywiste dla mnie. NIe rozumiałem o co chodzi z tą HCA mimo gorszego bilansu i tia-break. A zwyciestwo 2-0 z Hou teraz wcale nie jest oczywiste.Hou trzymają poziom,+Howard,a pierwszy mecz z nimi to b2b, a dla nich po odpoczynku.Stawiam na 1-1,choc przez niekorzystny dla SAS układ meczy moze byc 0-2.Martwi mnie ryzyko awansu na 4-5 seed.Niestety, w tym roku to gorące krzesło,jesli sie celuje w wyzsze cele niz WCSF.

oczywiscie,ale rozstawienia dają od lat taką przewagę zeby z najmocniejszymi grac jak najpóźniej,inaczej mocne zespoły mogłyby przez cały sezon odpoczywac piatkami,zeby je oszczedzac na koniec bo nr na koniec nie ma zadnego znaczenia.A ma..Jednak jest walka o to, zeby w PO miec mozliwie najwyzsze rozstawienie i najłatwiej, i zeby z trudnym przeciwnikiem sie spotkac nie w pierwszej a 3ciej rundzie. Stad GS trzeba pokonac,ale kazdy zespół mając z nimi szanse,chce grac po sezonie jak najdłuzej.Jesli jest zespół tak dominujący, to oczywiste,ze najpierw wpada na niego 8s,a potem 4/5.Wolę oglądac SAS przez 3 rundy,a nie w pierwszej out (hipotetycznie) czy nawet w drugiej. Jest szansa na WCF,niestety tak sie to potoczyło,ze Spurs bedą musieli sie sporo nameczyc.W zeszłym sezonie, i dwa lata temu,SAS grają lepiej im dalej w PO,tak mi sie wydaje,stad IMO kalkuluję na takie a nie inne ustawienie.Zresztą to gadanie,oni sami wiedzą czy warto kombinowac z seedem , czy pójdą na żywioł.

oczywiscie,ale rozstawienia dają od lat taką przewagę zeby z najmocniejszymi grac jak najpóźniej,inaczej mocne zespoły mogłyby przez cały sezon odpoczywac piatkami

Bardziej chyba chodzi, by miec jak najwiecej serii z HCA. W przypadku GSW czy to w 2rundzie czy 3 SAS i tak bedzie grac bez HCA.

Dwa lata temu majac HCA stracili je po 2 meczu, pierwszy tez przez wieksza czesc meczu byl w plecy i uratowala go rainbow trojka manu.

Kluczowe w serii bylo krycie splash brothers DGreenem i Leonrade, co pozwolilo HBarnesowi blyszczesc na Parkerze. Teraz rywal jest duzo mocniejszy i by go pokonac, potrzeba bedzie duzo szczescia.

no i kolejne, choc nie wiem czy łatwe zwyciestwo.Najbardziej zaskakujące ze druga piątka okazała sie miażdząco lepsza od S5 i własciwie to ona grała wiekszosc i wygrała mecz. Mozna powiedziec ze liderzy mieli dzis rest day.Bardzo dobrze,przed finiszem sezonu,i meczem z szybkimi Nuggets.Choc   koncówke meczu zagrali tragicznie,to juz 3ci skład,ostatnie 4 min to 0:12 dla Magic,chociaz juz dawno było po meczu.

Własciwie wszyscy na plusie  zagrali swietnie poza Millsem,gosc ciągle nie moze złapać formy,zaskakująco Bayness,czasem to gra jak TD.

Zwyciestwo było bardzo łatwe.

po poczatkowej wymianie punkty za punkty spurs zamknęli Orlando i na luzie kończyli mecz w zasadzie od drugiej kwarty. Na koniec magic puknęło pare garbage koszy i wynik blizszy niż dalszy. Ale ogólnie to rezerwy latwo sobie radziły z wypoczetymi Orlando.

Mam to samo uczucie co rok temu.

Przed allstar game nie wierzylem ze Spurs w ogole dojda do finalu z taka kicha, odrzucilem mysl o b2b.

Teraz uwazam ze jeat to calkiem realne. Maja dobry streak, Kawhi skoczyl na wyzszy poziom i wszystko sie powoli uklada plus przy odrobinie szczescia sa w stanie skoczyc na 2 seed.

In Kawhi we trust!

Mam to samo uczucie co rok temu.

Przed allstar game nie wierzylem ze Spurs w ogole dojda do finalu z taka kicha, odrzucilem mysl o b2b.

Teraz uwazam ze jeat to calkiem realne. Maja dobry streak, Kawhi skoczyl na wyzszy poziom i wszystko sie powoli uklada plus przy odrobinie szczescia sa w stanie skoczyc na 2 seed.

In Kawhi we trust!

Well to jeszcze nie jest ta gra i ten ball movement. Zagrywki które są rozrysowane czesto też ie wychodzą i nie są kończone. Natomiast przy pewnych strategiach defensywnych spurs łatwo potrafią sie dostosować i kończenie akcji moze być łatwiejsze przy Borisie czy Splitterze kończoncymi akcje. mamy cały czas brak slasherów którzy są mega wazni w tej koszykówce /tego czasu/. Istotne zatem bedzie posiadanie super strzelca w postaci Millsa. bez niego bedzie cięzko bo jak spurs nie rozszerzą boicha to leza.  Dobrze że Corey hustle'uje, ale pewnie trzeba edzie jednego uciać z rotacji. Hmm jKazda seria będzie tez mogła inaczej wygladać i formę lepszą może mieć jeden w danym matchupie i na odwrót.

Tak czy inaczej małe niedociągnięcia są do dociągnięcia. testem będzie mecz z Houston czy GS. Wtedy bedzie można powiedzieć na ile spurs tak narawdę sa przygotowani. 

Jednakze Pop przeważnie przed playoff stosuje przeciw potencjalnym rywalom w rundzie pucharowej jedną taktykę i jej nie zmienia, aby w playoff coś innego zaproponować nawet koszem porazki w regularu. Się uwidzi /jak mowią górale/

Bardziej chyba chodzi, by miec jak najwiecej serii z HCA. W przypadku GSW czy to w 2rundzie czy 3 SAS i tak bedzie grac bez HCA.

Dwa lata temu majac HCA stracili je po 2 meczu, pierwszy tez przez wieksza czesc meczu byl w plecy i uratowala go rainbow trojka manu.

Kluczowe w serii bylo krycie splash brothers DGreenem i Leonrade, co pozwolilo HBarnesowi blyszczesc na Parkerze. Teraz rywal jest duzo mocniejszy i by go pokonac, potrzeba bedzie duzo szczescia.

Spurs często zaczynają serie niemrawo. Tak było z Dallas rok temu, z Miami rok temu, z GSW 2 lata temu, nawet z Lakers 2 lata temu.

no i 50 zw co wydawało sie jeszcze niedawno realne w mekach na koniec sezonu pekło na 6 meczy do konca.Mills niestety nadal nie moze złapać formy 1-7,jeszcze gorszą wiadomoscią jest kontuzja prawej kostki Splittera w poł juz 1q.Moze to dobrze ze stało sie to juz po paru minutach gry na w miare swiezych nogach. Ile teraz straci  obrona?I to wszystko przed meczem z GSW, w którym s5 bedzie wypoczęta bo mało dzisiaj  grali.GSW bedzie troche trudniej bo po b2b.Szkoda,bo nie wiem czy bez Splittera mozna by myslec o zwyciestwie choc cisnienia nie ma i nie  wiem czy POP taktycznie bedzie walczył,zresztą przy tak swietnie grających LAC i HOU na 3seed chyba nie ma juz duzo szans,a 4 czy 5 nic nie daje.

To był koniec łatwych meczy,cieszy ze nie było zadnej wpadki.

GSW(b2b), @OKC, HOU b2b, @HOU, PHO, @NOP

Edytowane przez Tombou

Mecz z Denver to była egzekucja. Spurs włączyli mistrzowski poziom i dzisiaj zdemolowali Nuggets. Leonard, Green i Borysek świetna skuteczność. Danny dzisiaj mordował swoimi trójkami, kiedy przeciwnik w obronie miał przewagę liczebną on sobie strzelał szalone rzuty i je trafiał.

Jeśli Parker wejdzie na wyższy poziom, to będzie ogromna szansa na kolejnego mistrza, bo forma na PO zbudowana jest.

bez Splittera tracą bardzo duzo. Bez niego ja nie widze zwyciestwa z GSW jutro. Jego status na razie to niepewny lub day-to-day. Oficjalnie SAS twierdzą,iż dzisiejsze zejscie juz  do konca meczu,to była bardziej zapobiegawczość niz konieczność.Kurde oby. Facet jak wszedł na swój poziom,to naprawde mini bestia w obronie. A pogrom nad DEN,to trzeba brac troche z przymruzeniem, teraz to  ogórki. Jutro bedzie powazniejszy sprawdzian.

Edytowane przez Tombou

sa dwie wersje ta oficjalna ze stronek o meczu i z wywiadem Duncana ze zdrowy Splitter jest dla nich wazny i to co mozna bylo zobaczyc...

Tiago bez wyraznego kontaktu i widocznej kontuzji poczul cos...zszedl w rytmie meczowym a nie awaryjnym, usiad na lawie i za jakis czas poszedl do szatni na test....

nie wrocil owszem ale IMO to zapobieganie w stosunku do urazu ktory Brazylijczyk ma od lat i to odczuwa czasem....

Edytowane przez ignazz

terminarz terminarzem, ale nie zdziwie sie jesli przy odrobinie szczescie Spurs wyladuja nawet na 2 miejscu. Duzo bedzie zalezec od meczu z GSW, a kolei wlasnie Ci moge sobie odpuscic ten mecz, bo raz ze graja b2b, a dwa oni tak samo jak i Spurs wola trafic na siebie pozniej niz wczesniej, takze obstawiam,ze beda grac bez spiny.

z kazda z ekip jest cos nie tak i zdrowi Spurs wygladaja coraz lepie. Osobiscie jak nie bedzie 2-3 seedu to chcialbym najbardziej trafic na Grizzlies, wielu ich najbardziej sie boi, a dla mnie oni beda najlatwiejszym przeciwnikiem. 

ja bym sie zdziwił jesliby dzisiaj wygrali.Jesli GSW bedzie w gazie,nie sądzę zeby POP odkrywał wszystkie karty  i raczej odpusci.Zapewne zdają sobie sprawe ze 2ssed przy tak grajacych HOU jest nieosiagalny,a 3seed moze kosztowac duzo sił, 4-5 perspektywicznie jest bardzo ryzykowne. Na dodatek nie wiadomo czy bedzie grał Spiltter.Bez niego, obrona która jest wyjątkowo potrzebna na GS,słabnie kolosalnie. 6seed tymczasem jest juz bardzo bezpieczne. Ja wiec dzisiaj stawiam raczej na porazkę bez walki w stylu PO. Chyba ze bedzie dzien konia.

Edytowane przez Tombou