Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata FIFA World Cup 2014

the4yeast

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze graja amerykanie, piekny gol. Swoja droga nie wiedzialem, ze Klinsmann tak lysieje z tylu :) Piekna to byla paka w 1990 z Lotharem, Brehme i Vollerem, tej kutwie Rijkardowi nigdy nie zapomne tego co mu zrobil w 1990 na MS, glupi sukinsyn.

Edytowane przez danp

piękny jest ten turniej. ile tak naprawdę mamy dużyn odstających od stawki, jednocześnie przegrywających i grających padakę? chyba tylko Hiszpania :) i Iran, Kamerun może. kto by pomyślał, że Algieria czy Kostaryka będzie taki futbol grać? z drużyn bez punktu dobrze grali przecież Australijczycy, Honduras i Bośnia. tak myślę, że nasza obecna kadra w grupie Honduras, Algieria i Bośnia niekoniecznie musiałaby cokolwiek wygrać.

sam teraz nie wiem, kto będzie mistrzem. nie ma ekipy, która zagrała dwa mecze na wysokim poziomie i w defensywie i w ataku i je wygrała. Francja kryteria niemal spełnia (2 gole Szwajcarów niepokoją), ale w nich nie wierzę.

jeśli chodzi o GOAT - Pele wielki był, ale dla mnie jego cyferki to trochę jak te Wilta. po pierwsze, grał tylko w Brazylii, gdzie gra się inny futbol, a i wtedy bywały taktyki w stylu 2-3-5. jeśli będziemy rozważać tylko umiejętności i talent, to Messi i Ronaldo będą wysoko. jeśli dorzucimy do tego osiągnięcia na arenie klubowej i reprezentacyjnej - dla mnie najlepszy był Zidane. Pełno sukcesów, wielki generał, nie tylko umiejętności czysto piłkarskie, ale i wielka inteligencja boiskowa. 

a argument o tym, że dany grajek by się nie sprawdził w danej lidze to bym proponował rzucać na forum onetu czy czymś takim. przecież tego nawet tłumaczyć nie trzeba.

kibicuje Holandii ale mnie nie zachwycili swą grą póki co

z Hiszpanią im się udało, bo co by było gdyby nie ta zajebista główka

z Australią się męczyli

a z Chile wiadomo, mecze o pietruszkę

ct wt fazy pucharowej

ciężko wskazać faworyta - nie ma póki co żadnej żelaznej defensywy, to dobrze z perspektywy widza

gdybym miał postawić na faworyta to mimo wszystko Niemcy - u nich najlepiej funkcjonuje drużyna jako całość i przejście z ofensywy do defensywy i na odwrót 

co do GOAT to jak pisałem niedawno to Messi jeszcze nie może być brany pod uwagę, o Ronaldo nie wspomnę (nie pamiętam jego wybitnego występu na finałach ME lub MŚ)

jeżeli chodzi o XXI wiek to Zidane póki co numer 1 - sukcesy klubowe plus + reprezentacja, lider na boisku i sposób w jaki grał w najważniejszych meczach robiły wrażenie (nawet ta główka :rugby: na materazzim)