Skocz do zawartości

Offseason 2014

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

I co ten numer 4 draftu pokazał oprócz szorowania parkietu przez kilka lat?

Nie wiem czy trollujesz (aczkolwiek jeśli modzi nie usunęli tego posta, to uznaję, że nie). 

11 baniek dla Klaya to jak dla mnie cena wręcz promocyjna i GSW powinni podpisywać extension, zanim facet nie pokaże jeszcze więcej. 

Ray Allen in da making z topową defensywą, który pokryje ci najlepszego guarda/fowarda przeciwnika za takie pieniądze? Phi!

Klay jest jednym z najlepszych defensorów wśród guardów, Nie wiem o co ci chodzi z faulami- dla porównania per 36 z zeszłego sezonu:

- 2.9 PF / na mecz

- 3.4 PF / na mecz

- 2.6 PF / na mecz

- 2.4 PF / na mecz

- 2.8 PF / na mecz.

Mamy pięciu zawodników: Klay, Bradley, Allen, Leonard, Paul. Skoro wg. ciebie Thomson tak często fauluje nie będziesz miał problemu z przypisaniem jego wartości ? 

Nie jest to idealna statystyka ale na pewno Thomson nie ma wielu fauli w obronie a jest niesamowicie szybki na nogach plus kontestuje, plus lata po zasłonach, plus ogarnia team D. Jeden z najlepszych obrońców na guarda w NBA a ty podajesz jakiś wzięty z kosmosu argument o faulach.

11 baniek dla Klaya to jak dla mnie cena wręcz promocyjna i GSW powinni podpisywać extension, zanim facet nie pokaże jeszcze więcej. 

Ray Allen in da making z topową defensywą, który pokryje ci najlepszego guarda/fowarda przeciwnika za takie pieniądze? Phi!

Co do dyskusji o kontrakcie to chodziło o innego Thomsona (BTW. Klay był wybrany z 11 a nie 4 pickiem) :)

Edytowane przez wowo

Nie wiem co mówią statystyki bo średnio mnie one interesują,po prostu rzuciło mi się w oczy to,że czesto gdy Klay próbuje kogoś naciskać to zaraz łapie jakiś głupi faul nie wyrabiając się na nogach.Jeżeli mówisz jednak,że Klay broni świetnie,to w tym sezonie pooglądam więcej GSW i zrewiduję pogląd :).

Nie wiem czy trollujesz (aczkolwiek jeśli modzi nie usunęli tego posta, to uznaję, że nie). 

Cały czas myślałem, że chodzi o Thompsona z Cavs i stąd sie wzieły te posty

edit. Nie to jednak ty sie pomyliłeś chodzi o tego z Cavs

Edytowane przez just like mike

O. Nawet Alonzo śmieje się z kolejnego returnu Beasleya.

Ale dowcipy z Randolpha w kontekście tego co robi(ł) w Memphis, to jakieś polish jokes. Nie wiem, może CIA z KGB tuszują jego pozaboiskowe cyrki, a NBA boiskowe (pamiętny deszot, historyczna trójka o której fani NYK będą opowiadać wnukom), ale ja o niczym szczególnie złym po 2009 o kolesiu nie słyszałem. Bardziej bym się martwił w drugą stronę, przyjdzie eMBi (wybaczcie frazę michałowiczowską) i wciągnie nawróconego recydywistę w stare życie...

I wiecie, sprawdziłem staty. Randolph zbliża się do 15 000 punktów i 8 000 zbiórki. Wow. Na wygnaniu u Elvisa nawet dwa razy zagrał a AllStar. Zresztą debiutował przed Aldridgem. Kolejny dowód, ze Portland to zło. W końcu miasto hipsterów.

Edytowane przez Iwo

Jak ma wygladac teraz rotacja na pg/sg w Suns? Dragic i Bledsoe mieli sens rok temu, ale teraz przejeli przeciez Thonasa,wydawalo sie ze oznacza to dla Eryczka przeprowadzke a tu niespodzianka...

Chyba trzeba bedzie poogladac phx w listopadzie bo w grudniu ktoregos z chlopakow moze zabraknac...

No i Paul z Bledsoe dopieli swego. Niby 10 mln nie ma do pelni szczescia, ale z taka karta zdrowia, to i tak 70 mln za 5 lat to spory sukces. Suns zlamali sie faktem, ze i tak mu ktos tego maxa za rok moze dac. Rotacja pewnie dalej Dragic-Bledsoe w s5, z lawki Thomas i Green na spolke z Zoranem (jak ten podpisze kontrakt). Szkoda Ennisa, bo moze chlopak przez pierwszy rok przyspawac sie do konca lawki. Bardziej mnie ciekawi jak beda wygladac na 3-4 i sytuacja Morrisow.

No i Paul z Bledsoe dopieli swego. Niby 10 mln nie ma do pelni szczescia, ale z taka karta zdrowia, to i tak 70 mln za 5 lat to spory sukces. Suns zlamali sie faktem, ze i tak mu ktos tego maxa za rok moze dac. Rotacja pewnie dalej Dragic-Bledsoe w s5, z lawki Thomas i Green na spolke z Zoranem (jak ten podpisze kontrakt). Szkoda Ennisa, bo moze chlopak przez pierwszy rok przyspawac sie do konca lawki. Bardziej mnie ciekawi jak beda wygladac na 3-4 i sytuacja Morrisow.

Markieff chyba wskoczy do s5 na 4, a Marcus będzie jego pierwszym zmiennikem choć jeszcze jest Tolliver. Na trójce dadzą radę Tucker, Warren i czasem będzie tam grał Marcus i Green.

Isaiah Thomas to ponoć może opuścić początek RS, więc Ennis może coś pogra.

Edytowane przez Raf85

70 melonów  pełni gwarantowane to dużo jeśli weźmie się pod uwagę zdrowie Bledsoe. Poza tym ciekawi mnie po jasną cholerę w Arizonie tylu graczy co powinni być jedynkami i kompletny brak skrzydeł. Co oni chcą drugim Dragonem na trójce czy jak. Na razie tak jakoś to dziwnie wygląda. Choć na pewno zdrowy Bledsoe to jednak jest jeden z lepszych obrońców wśród niskich

Ławka długa przy założeniu że Bledsoe zagra 40 meczy w sezonie. Jeśli jednak rzeczywiście miałby grać po 40 meczy w sezonie to za dużo dostał.

Dla mnie podpisanie Erica to błąd. Mogli go przytrzymać jeszcze rok za niecałe 4 bańki i jeśli byłby sens wyrównać maxa (przy założeniu że ktoś by mu dał). Z tego co kojarzę był restricted. 

Ławka długa przy założeniu że Bledsoe zagra 40 meczy w sezonie. Jeśli jednak rzeczywiście miałby grać po 40 meczy w sezonie to za dużo dostał.

Dla mnie podpisanie Erica to błąd. Mogli go przytrzymać jeszcze rok za niecałe 4 bańki i jeśli byłby sens wyrównać maxa (przy założeniu że ktoś by mu dał). Z tego co kojarzę był restricted. 

Restricted był w ten offseason. W następnym byłby już wolnym agentem.