leeewy Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) W poniedziałek rozpoczynamy finały na zachodzie - SAS, które czeka na drugiego finalistę od wczoraj, zagra z OKC, drużyną, która wygrała z nimi wszystkie spotkania w RS. Rewanż za WCF 2012? Przypomnijmy, że wtedy Spurs wygrali pierwsze dwa mecze we własnej hali, by potem przegrać kolejne cztery. Czeka nas na pewno ciekawa seria, z pewnością wiele zależy od tego jak będzie wyglądał stan zdrowia i Parkera (jakieś newsy ignaz?) i Ibaki. 2014 NBA Playoffs: Spurs Parker 19,3 PPG; 4,9 APG; 2,5 RPG Duncan 15,8 PPG; 1,67 BPG; 8,3 RPG Leonard 14 PPG; 1,83 SPG; 7,5 RPG Thunder Durant 30,8 PPG; 4,3 APG; 9 RPG Westbrook 27,3 PPG; 8,1 APG; 8,4 RPG Ibaka 12,8 PPG; 2,33 BPG; 7,8 RPG Chciałbym zobaczyć Spurs w finale z Heat, ale myślę, że wcześniej niestety Thunder ich ogra. Obym się mylił. Edytowane 16 Maja 2014 przez leeewy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 no to zaczynają się PO na dobre... co miało być to było, sporo długich serii ale w końcu pojawili sie #1 #1 #2 #2 bez sensacji ostatecznych..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Lol znow ten sam blad, wchodze na forum przed obejrzeniem meczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeg20 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Jako kibic Tima obstawiam ze bedZie 4:2 dla Spurs. Jako obiektywny obserwator moge stwierdzic ze Okla ich zajedzie atletyzmem i tak naprawde to nawet jak Teraz odpadna to Brooks zatrzyma posade wiec moj poziom hejteryzmu zmalal. W zasadzie to nawet zycze im tego mistrzostwa bo to westbrook pokazuje w tych po to klasa sama s sobie, mimo tego ze czasami pelna glupoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Niechętnie, ale daje Spurs w 6. Wyglądają lepiej, do tego ewentualnie bez Ibaki OKC stracą znacznie pod koszem. Leonrad na Durancie też powinien zrobić robotę, no i najważniejsze, czy Westbrook dalej będzie grał tak dobrze? Spurs wyglądają bardzo dobrze, rezerwowi powracają. Jak ograniczą Jacksona, przełamią niemoc z Ibaką pod koszem, to powinna być powtórka z finałów 2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ignazz Opublikowano 16 Maja 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) oczywiscie seria powyzsza jest najgorszym matchupem spurs i jej nie chciałem.... generuje ona cała masę problemów #1 Forma Duranta - spurs wykreowali u siebie pewna przypadłośc idealnego wyłączania głównej opcji przeciwnika bo dość dobrze ograniczyli Currę i CP3 rok temu, Dirka LMA w tym a pamietajmy ze także z LBJ szło dosyć dobrze w 6 meczach finałowych tu sztuczka ta moze totalnie nie zadziałać bo mimo, ze mamy papiery na wyłączenie go w osobie Leonarda #2 Przyzwyczaili się, ze zadaniem S5 jest głównie nie przegrywać bo resztę robiła ławka rezerwowych która na wysokich procentach wykańczała przeciwnika a tu moga zderzyć się z dość ciekawym zestawieniem przeciwnika gdzie gracze pokroju Jacksona/Adamsa/Collisona totalnie nie robia z siebie leszczy i powtórki z PTB na pewno nie bedzie #3 Parker w ataku po raz pierwszy spotka się z bardzo mobilnym shotblokerem (Ibaka) bo zamykanie drogi przez parę podkoszowych Dallas czy PTB do mistrzowskich nie nalezy #4 Parker w D bedzie miał całą mase roboty bo z pewnością nawet większy mało produktywny w ofensywie Sefo dostanie zadanie specjalne zamęczać Tonnego... nie widzę tu tego ukrycia zbytnio gdzie wchodzący z ławki Manu i Belli tego nie załataja... 4 graczy na dwugłowego smoka spurs nie mają.....jedyna szansa że Pop wciągnie (TRYWIALNIE z perspektywy wszystkich lat i Bowenowskiego zamiłowania) w grę ULTRAOFENSYWNĄ!!! #5 Kluczem są także gwizdki i sposób sedziowania bo mozna jak się chce zagwizdać dwa szybkie musniecia Leo na Durancie i praktycznie jest juz po meczu na dzień dobry. Ale jakby dając pograć chłopakom już widzę oczami wyobraźni jak Okla jedzie fizycznością i skacze po głowach spursiakom - czyli TAK NIEDOBRZE i TAK NIEDOBRZE #6 jedyna IMO nadzieja w genialnie wykonywanych 3 spurs gdzie własnie S5 razem z ławką przerzucą diaboliczną parę KD RW oraz w mobilniejszym Duncanie który w jakiś czarodziejski sposób poradzi sobie sprytem z Ibaka. Tylko czy to możliwe? szczegóły poniżej #7 trenejrosy: nie mam zbytnio pomysłu na co moze wpaść Pop bo chyba nie na szybki niski line typu Parker Mills Green Leo Duncan? wtedy rotacje w obronie byłyby bardzo sprawne z równoczesnym optymalnym zagrożeniem zza łuku ale pomogłoby to "ukryć" okli Perkinsa więc to co dla spurs wydaje się dobre dla Okli jest jeszcze lepsze! więc trywialnie trzeba będzie grać duzym składem z obserwacją jak ograniczony jest Perkins lub niedoswiadczony jest Adams. z drugiej strony? ciekawe na co wpadnie wysmiewany Brooks ale jakbym był na jego miejscu to psychologicznie Duncana bym krył tylko Ibaka i jak schodziłby TD sadzałbym także Ibake aby był TAKIM CIENIEM i na maksie wypoczęciu zabił atak przez TD którego znaczenie nadal rośnie w tych PO. #8 tendencje dotychczasowe spurs: zobaczcie co się stało - statystycznie mimo "podobno" łatwej serii z PTB statystycznie najwięcej minut jest udziałem NIESTETY 33,8 Duncana co budzi moje obawy w meczach numer #6 i #7 jakby co Cały Zespół ma mega wysoki procent FG!!!! Przy obronie OKLI czas zapomnieć w spurs o tym co było w seriach z Dallas Portland: ładnie się żegnamy z Tiago 59%FG Diaw 57% Baynes 55% TD 53% Leo 52,5% Green 50% to se ne wrati choć zapas IMO ma Parker i Belli ( z pola a nie za 3 oczywiście) masakryczne trójki: zwrócić trzeba uwagę co robi sas zza łuku gdzie AŻ SIEDMU graczy stało się realnym zagrożeniem zza linii to zestawienie jest gigantyczne: Belli 47,6% Green 43% Leo 42% Diaw 41% Mills 38% Parker (!) 37,5% Manu 31,4% (!!!!!!) MANU GINOBILI i tu dochodzimy do sedna czyli wygrana czy przegrana moze zależeć od Manusia który do dzis kaleczy za 3 ( 7 dopiero wynik w zespole przy najwiekszej liczbie rzutów za 3) i tradycyjnie produkuje 2,8 straty co daje wskaźnik 4,0 PER 36 !!!!!!! W meczu na oko wyglada dobrze daje odetchnąć Parkerowi, jak nie idzie Greenowi daje mu szybką zmianę ale prawda jest taka że mimo trafiania w momentum jako ta istotna iskra wcześniejszymi głupotami daje pograć przeciwnikowi Pytanie do niego kolejne czy akurat on wniesie coś w obronie RW? lub szybkiego Jacksona? Czy Pop dojdzie do wniosku już Manu nie kocham? wymaga to odwagi...... z drugiej strony spryt Manu robi 4,3 asysty ( 2 w zespole) i aż 1,8 przechwytu (1) Second chances... obijanie przeciwnika z dystansu rodzi duzo mozliwości long rebounds co świetnie widać w kolumnie OR: Duncan 2,8 Splitter 2,8 Leo 1,2 Baynes 1,2 nawet Diaw 0,7 tu IMO takiego luksusu poprzez fakt że Sefo i Durex i RW są świetnymi zbierajacymi spurs moga nie mieć... więc przy bardzo prostych założeniach że wysokich % się nie utrzyma, znikną łatwe punkty i przede wszystkim zbiórki ofensywne wyglada to nienajlepiej!!!! obrona zespołowa i powrót do niej jest dzis idealny ale słabo z protect the rim gdzie tylko Duncan (1,7 BPG) straszy blokiem i trzeba zauważyć 0,2 BPG Tiago, 0,4 Leo, 0,1 Diawa i równe zera pozostałych wysokich..... panie Brooks chyba widzi pan ten korytarz? OKLAHOMA teatr dwóch aktorów obecnie ale jak Ibaka obudzi się na serie gdzie ze spurs grał zawsze bardzo dobrze to jest pozamiatane Durant kosmiczne 31,4/9,5/4,3 i aż 1,4 bloku RW 26,6/8/8,4/1,7 stila słabość: STRAAAAAAAAAATY 4,0 i 4,5 łamie wszystkie rekordy niestety spurs nie są idealnym zespołem pod wykorzystanie tych prezentów i o ile Leo widzę w kontrze klasycznej to reszta zespołu takie kontry będzie robiła z rzutem z dystansu... bedzie wpadać MASAKRA nie będzie wpadać też MASAKRA ale w drugą stronę ;-) kolejna szansa to wynik Duranta 44,5 minuty kolejna słabość to procent liderów więc chyba im więcej ich rzutów tym lepiej bo wolę 45%FG Duranta i 42,5 RW niż: Adams 70%FG Ibaka 61,6 Perk (!) 53 Thabo 50% Jones 50 (mało gościa!) dramatycznie słaby jest Caron Butler i tu mi się marzą jego minuty w wiekszym zakresie i wymarzone 30%FG tak jak Lamb 30% i dramatyczny Fisher 27%FG Panie Durant czas sobie przypomnieć "jestem zmęczony chce mi się spać" i musimy grać wyżej wymienionymi asami ;-) trzeci do zabawy: IBAKA gość mimo urazu ( co z nim?) jest najistotniejszym elementem obrony i robiacym miejsce liderom elementem ofensywnym: 12/7 ( w tym 2,2 OR) i 2,2 BPG na wysokich procentach (62% ale także 85%FT!!!) jest mylne bo w obronie Ibaka oddaje piłki zbierającym kolegom ale Brooks chyba widzi że jego zaangazowanie powinno być zwiększone i to podwójnie!!! IMO tak jak Manu to jest kluczowy gość tym razem dla okli..... zamknąć Duncana i dwa razy tyle rzucać, zbierać, skakać, biegać Ibaka jest liderem 3,3 w faulach w zespole i tylko tu uaptruję jakiejś szansy w powstrzymaniu sprytem JEGO PRZEWAGI FIZYCZNEJ dla mnie seria bardzo ciekawa ale pamiętajmy o tym aby sie nie denerwować jak RW i Durant kręcą rekordy bo mecz w ich wykonaniu 2x40 punktów wygrac można prostym 8x12 punktów gdy Ibaka oddaje średnio tylko 8 rzutów na mecz w tym przecież tip iny ;-) Panie Brooks bądź Pan człowiekiem i graj tak dalej parą liderów... przeciez są kosmiczni i tacy piękni Panie Pop... cierpliwości Edytowane 16 Maja 2014 przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Jak obydwie drużyny będą zdrowe wygrywa OKC. Jak nie będzie grał ani Ibaka ani Parker wygrywa OKC. Jak nie będzie grał Ibaka a będzie grał Parker wygrywa San Antonio. Więc to jedyna ich szansa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 No ja pier dolę, ile razy jeszcze będę czytał o słabej D Parkera? Ale pisanie, że Sefolosha nawet go będzie ruchał, to nowy szczyt szczytów, gość ma jedno z najgorszych ofensywych rapm w lidze, jest totalnym zerem, jedynie trójkę bez obrońcy potrafi rzucić, i ma być g2g? Nawet Brooks nie jest tak tępy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 OKC w 6 grach liga rzadzi, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 No ja pier dolę, ile razy jeszcze będę czytał o słabej D Parkera? Ale pisanie, że Sefolosha nawet go będzie ruchał, to nowy szczyt szczytów, gość ma jedno z najgorszych ofensywych rapm w lidze, jest totalnym zerem, jedynie trójkę bez obrońcy potrafi rzucić, i ma być g2g? Nawet Brooks nie jest tak tępy... RappaR nie unoś się i nie wyolbrzymiaj nie piszę że będzie GtG tylko, ze powinien trochępobiegac na zasłonach zamiast stać jak głupi w prawym rogu ;-) tu pobiega, tam przypostuje lekko tak aby Parker nie stał w miejscu oddychając z rękami na kolanach w pólskłonie ;-) njury report: Tony Parker underwent an MRI today in San Antonio which revealed a Grade 1 left hamstring strain. He is listed as day-to-day. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 po niesmaku jaki pozostawiła mi seria z Clipps zacząłem trochę hejtowac OKC tak samo KD jest pod dużą lupą, bo już sporo kiepskich meczów zagrał w tym PO i ktoś ratuje mu dupę na tym etapie to oLebronie były już 2 tematy, że jest słaby i choker chciałbym Spurs, wiec stawiam że w 6 liczę na Popovicha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy66 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Też liczę na Popovicha ale on i nic nie da jeśli liga znowu będzie chciała awansu KD. Zdecydowanie przesadzili w przypadku zawieszenia Randolpha i teraz ostatnich meczów. Chciałbym żeby Spurs wyszli. Mimo wszystko OKC nie ma szans w finale z westbrickiem na czele i teraz już nie wiem kogo bardziej hejtuje Okc czy Miami :/ A Thunder sobie pykałem w 2k jeszcze przed ich pierwszym wejściem do PO Szansa jest taka że Popovich nie pójdzie na wymiane ciosów z OKC zwolnią PACE poszukają dogodnych pozycji cierpliwa gra powinna być kluczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 aaa zapomniałem.... w spurs brakuje mi jednego elementu na OKC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Zdrowe SAS - Zdrowe OKC -> SAS Chore SAS - Zdrowe OKC -> OKC Zdrowe SAS - Chore OKC -> SAS Chore SAS - Chore OKC -> OKC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Też liczę na Popovicha ale on i nic nie da jeśli liga znowu będzie chciała awansu KD. Zdecydowanie przesadzili w przypadku zawieszenia Randolpha i teraz ostatnich meczów. Chciałbym żeby Spurs wyszli. Mimo wszystko OKC nie ma szans w finale z westbrickiem na czele i teraz już nie wiem kogo bardziej hejtuje Okc czy Miami :/ A Thunder sobie pykałem w 2k jeszcze przed ich pierwszym wejściem do PO Szansa jest taka że Popovich nie pójdzie na wymiane ciosów z OKC zwolnią PACE poszukają dogodnych pozycji cierpliwa gra powinna być kluczem. Oglądasz pan w tym roku Playoffy? Własnie z takim "Westbrickiem" OKC mają większą szansę na obicie Heat niż kiedykolwiek. A zawieszenie grubasa było prawidłowe. Edytowane 16 Maja 2014 przez Maciek9020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 po wykluczeniu Nene to liga nie miała wyboru ale jak dla mnie nie powinni wykluczać w tak waznych meczach czołowych zawodników, zwłaszcza ze to cios był nie czysty i można by go potraktować jako odepchnięcie? jak dla mnie powinni dawać kary finansowe większe i tyle, a jak chcą zawieszać to na następny sezon - wiem głupie ale jak ktoś dostanie 20 meczów to się kluby zastanowią 2 razy czy go podpisywać na kolejny sezon jak nie będzie grał przez 1/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Też liczę na Popovicha ale on i nic nie da jeśli liga znowu będzie chciała awansu KD. Zdecydowanie przesadzili w przypadku zawieszenia Randolpha i teraz ostatnich meczów. Chciałbym żeby Spurs wyszli. Mimo wszystko OKC nie ma szans w finale z westbrickiem na czele i teraz już nie wiem kogo bardziej hejtuje Okc czy Miami :/ A Thunder sobie pykałem w 2k jeszcze przed ich pierwszym wejściem do PO Szansa jest taka że Popovich nie pójdzie na wymiane ciosów z OKC zwolnią PACE poszukają dogodnych pozycji cierpliwa gra powinna być kluczem. Jak się można przyjebywać do Westbrooka w tych PO? Jest w nich drugim najlepszym graczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananowy_joe Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Westbrook często grał najlepiej w Thunder, zdarzały się momenty, że sam ciągnął ofensywe OKC, kiedy Durantowi nic nie wpadało (np. G5). Piszecie o zawieszeniu Randolpha, że to nieuczciwe etc. - ale prawda jest taka, że Zach jest po prostu głupi, dał się sprowokować jakiemuś rookie z Nowej Zelandii i sam jest sobie winien. Wykluczenie Nene było jak dla mnie o wiele bardziej niesłuszne - za takie rzeczy w PLAYOFFS nie powinno być zawieszeń. Edytowane 16 Maja 2014 przez bananowy_joe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Jak się można przyjebywać do Westbrooka w tych PO? Jest w nich drugim najlepszym graczem. Trochę się domyślam, ale jednak spytam... #1 goes to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Lebron, 30 ppg na 68% ts? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi