bananowy_joe Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mam pewien problem - a mianowicie skurcze łydek. Często w czasie bardzo wyczerpujących spotkań (takich np. z dogrywkami albo w czasie turniejów, gdzie muszę grać po kilka meczów) dostaje nagłych skurczów łydek, które po prostu są nie do zniesienia. Najgorsze jest to, że przydarza mi się to często w końcówkach spotkań, więc nie mogę po prostu usiąść na ławkę i odpocząć. Rozgrzewam się dobrze, jestem w dobrej kondycji, bo biegam i gram w koszykówkę prawie codziennie, a wciąż mi się to przytrafia. Myślałem nad zakupem jakiś kompresyjnych opasek na łydek - np. tych co polecał Karol Śliwa na swoim blogu, czyli tych z firmy "compressport", ale nie wiem czy coś mi to da. Z tego co wiem, to niedobór jakiś witamin może byś przyczyną niektórych skurczy - może mam za mało magnezu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Magnez i potas. Rozwiązaniem może być picie podczas takich długich spotkać izotoników z zawartością ww. pierwiastków. Ciężko powiedzieć czy problem jest związany z właśnie niedoborem tych pierwiastków czy po prostu organizm nie wytrzymuje. Jak miałem problem z nocnymi skurczami w łydkach to zawsze pomagało mi picie wody wysokozmineralizowanej bogatej w magnez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Magnez i regeneracja, trening " prawie codziennie" daje wycisk mięśnie nie maja kiedy się regenerować. Możesz spróbować ZMA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Ile masz lat? Bo z tego co napisałeś, to chyba jesteś zwyczajnie przetrenowany. Jeżeli codziennie trenujesz, to pamiętaj o magnezie, potasie i wapniu w diecie, bo przy wysiłku te dwa pierwsze szybko wypłukują się z organizmu. Odsapnij trochę i przyjrzyj się swojej diecie. To rady typu Goździkowa mówiła, tak więc koniecznie porozmawiaj z trenerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananowy_joe Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mam 28 lat i gram w drużynie czysto amatorskiej, nie mamy trenera Treningi mamy prawie codziennie, a jak nie mamy to sam sobie gram, do tego często trenuje na siłowni, więc rzeczywiście, może to być przetrenowanie. Zwiększę ilość magnezu, wapnia i potasu, i zobaczę jak to będzie dalej wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 odłóż kawę jeżeli możesz, kawa to gówno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bananowy_joe Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Powiem ci szczerze, że kawy prawie w ogóle nie piję może raz, góra dwa razy w tygodniu wypije sobie latte i tyle, jakoś kawa mi nigdy za bardzo nie smakowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Nic Ci tak nie pomoże jak kilka dni odpoczynku Nie katuj się tak przez cały tydzień nawet jeśli sprawia Ci to sporo przyjemności, co najmniej dzień porządnego odpoczynku. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Berni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Kup sobie 'magnesium oil' czyli po prostu rozcieńczony w wodzie chlorek magnezu. Stosuj sobie wg zeleceń na buteleczce + jakby Cię złapał skurcz to rozsmarowujesz tam gdzie cię chwyciło. Potas - pomidory, pomidory, marchewki, pomidory.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Te wszystkie płyny szczerze powiedziawszy są słabo przyswajalne. Lepiej zjadać więcej odpowiednich warzyw . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 nie pij wódy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 nie pij wódy Nowe smaki Soplicy same się nie spróbują ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 pijesz piwo? jak nie to jedno dziennie tez się przyda pomidor i pietruszka to podstawa dodaj wode mineralna taka slona w brazowej butelce tylu "jana" jezeli diete masz niewlasciwa i brakuje ci jakiegos skladnika to szybciej wyjdzie to we wlosach i przerzedzeniu fryzury...tu masz najwiekszy alert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Tylko z pietruszką też trzeba uważać bo jak się zje za dużo to ona sama może odwodnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 pijesz piwo? jak nie to jedno dziennie tez się przyda Vin Baker też tak mówił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Vin Baker też tak mówił Chris Mullin także więc jak dojdziecie do ich poziomu koszykarskiego lub finansowego to dajcie mi znać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi