Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies

LAF

OKC vs Memphis  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. OKC vs Memphis

• OKC in 4
      1
    • OKC in 5
      11
    • OKC in 6
      22
    • OKC in 7
      11
    • Memphis in 4
      0
    • Memphis in 5
      1
    • Memphis in 6
      7
    • Memphis in 7
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce bronić Duranta, ale jakbym grał obok gościa który odddaje średnio po 8 trójek na mecz na skuteczności 15% też bym grał jak ostatni leszcz, dla sabotażu.

W top5 najgorszych performerów (ze znaczących postaci) w tych po, jest trzech którzy jeszcze nie tak dawno mieli być nową siłą nba (Durant, Westbrick i Harden) - nawet ciekawe.

Ja się ciesze z takiego obrotu sprawy 3-2 Miśki wygrywają. Durant będzie musiał pokazać teraz ze jest MVP zagrać 2 epickie mecze i zameldować się w drugiej rundzie. Jeżeli mu się to nie uda będzie można zacząć dyskusje co jest nie tak z Durantem Westbrookiem i reszta Oklahomy.

Gwoli ścisłości - wg mnie OKC żeby tę serię wygrać musi zagrać raz mega dobrze, a raz po prostu ok (u siebie). W Oklahomie miśki nie grają niczego specjalnego.

Wygrali 2 z 3 meczy wyjazdowych, a Ty mówisz, że nie grają niczego specjalnego. Niezły żart!

Edytowane przez duncan_24

Heh, śmieszy mnie to lekceważenie Memphis. Przecież oni wykonują wielką robotę. Wiele osób teraz pisze mądrych po zdarzeniu, ale OKC było u siebie faworytem na poziomie kursów 1.20-1.30 i dwukrotnie je wtopiło, na wyjazdach to też OKC jest faworytem wg bukmacherów - dla mnie to jest najlepsze opinia, bo kreują je osoby za pieniądze, a na forum można pieprzyć wiele farmazonów bez pokrycia. Ja myślałem, że Memphis napsuje trochę krwi OKC i skończy się 4-1/2, ale teraz Oklahoma jest w ogromnych opałach i czeka ich trudny test.

Edytowane przez Wyparlo

Poważny jesteś przytaczając zeszłoroczną serię z Grizz?

A jaką widzisz różnicę poza jednym wyskokiem R. Jacksona? 

Że niby nie było Westbrooka? No nie było. Teraz jest i Thunder jak byli za słabi/za głupi na poważne granie, tak nadal są.

Heh, śmieszy mnie to lekceważenie Memphis. 

Kto lekceważy, to lekceważy. :tongue:

Edytowane przez Alternative

Słaba ta fala pomyj na Duranta, krytykującym polecam odkurzyć tematy z najazdami na MVP Jamesa i wrócić do edycji postów. Zawiodłem się. KD to wciąż nice guy, ale Westbrick, ale Allen, ale Brooks, ale wrośnięty paznokieć u stopy... Ech te podwójne standardy.

Dzięki RW Conley miał trzy laypuy w końcówce czwartej kwarty i dogrywce

Jasne, ale Westbrook był przez większość runu na przełomie 3/4 kwarty głównym motorem napędowym Thunder i jeszcze uratował im dupę w końcówce regulation, kiedy to Brooks postanowił nie faulować (ahaha?!). Zresztą w tej serii jest najmniej obsranym graczem całego składu i trudno się dziwić, że odpala więcej rzutów, skoro Durant nie potrafi wykreować sobie dobrej pozycji do podania przy Tony Allenie. Zresztą to nie Westbrook jest next Bird meets MJ tylko Durant.

Nie staram się specjalnie bronić RW ( gdyby nie Butler to wogóle by nie było dogrywki) ale pod koniec 4q zrekompensował się. Duranta w 4q po prostu nie było i ktoś musiał przejąć lidera w drużynie.

A ja miałem wrażenie, że Butler po świetnym runie Thunder - potem był za długo na placu i na przykład te dwie odpalone przez niego heat-check trójki przez ręce byłyby dobre gdyby na zegarze było 7:43 a nie 0:49. 

Np. w zeszłym roku, kiedy to w PO, bez Westbrooka, Durant sobie przezajebiście radził.

Tak sobie radził, że Grizzlies rzucali na niego praktycznie pięciu ludzi i liczyli że zamorduje ich Ibaka i Sefolosha. Thunder potrzebują Westbrooka, żeby przy indolencji ofensywnej ich coacha i braków w rosterze - grać cokolwiek po atakowanej stronie. Westbrook nie gra oczywiście wybitnej serii, ale to Durant gra beznadziejną.

Elmination game panie Durant. A tak dla przypomnienia:

Porównywanie Duranta do all time greatness jest chyba trochę nie na miejscu. MVP oczywiście może być ale obecność takiego gracza na boisku powinna podwyższać poziom gry jego teammatesów. LeBron robi to od paru ładnych lat. CP3 przed kontuzją był bogiem teraz ma przebłyski. Nash oczywista sprawa. Timi ;p Gdy trzeba biorą piłkę pod pache i odkładają mecz do lodówki. Styl gry uzależniony od rzutu nie daje możliwości pomocy swoim partnerom. KD kończy 26 lat w tym roku. Czas na włączenie mózgu. Może jak się uda wyjść do 2nd round zacznie grać dojrzalej. Żal mi OKC bardzo. Oby wyłuskali tą rundę. Chodź ich gra dobrze nie wygląda.

Ale Maciek pierdolisz. 

Zdecydowanie najsłabsi na zachodzie są Mavs. Grizzlies są cholernie trudni dla każdego i wcale nie grają źle w tej serii. Zresztą ograniczyli Duranta i mieli 3-2. 

Ale chętnie poczytam dlaczego są najsłabsi (gorsi od Mavs, rly?).