Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies

LAF

OKC vs Memphis  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. OKC vs Memphis

• OKC in 4
      1
    • OKC in 5
      11
    • OKC in 6
      22
    • OKC in 7
      11
    • Memphis in 4
      0
    • Memphis in 5
      1
    • Memphis in 6
      7
    • Memphis in 7
      7

Rekomendowane odpowiedzi

No i nie wierzę, że można zdobyć tytuł przy takim upośledzeniu taktycznym jakie prezentują Thunder, takie rzeczy się nie zdarzają.

Ja mimo wszystko nie wierzę, że Memphis stukną OKC. Thunder niby mają bardzo prostą taktykę, ale z drugiej strony, kiedy flow łapią w jednym momencie Westbrook oraz Durant nie idzie tego w ogóle bronić. Spurs przykładowo w ogóle nie potrafi sobie radzić z tymi runami. Ciekawy jestem postawy Miami wobec tego.

Ja mimo wszystko nie wierzę, że Memphis stukną OKC. Thunder niby mają bardzo prostą taktykę, ale z drugiej strony, kiedy flow łapią w jednym momencie Westbrook oraz Durant nie idzie tego w ogóle bronić. Spurs przykładowo w ogóle nie potrafi sobie radzić z tymi runami. Ciekawy jestem postawy Miami wobec tego.

Seria bez historii. Jak LBJ i Bosh mieliby po 37 lat, to OKC by ich ogrywała tak jak teraz Spurs - miażdżącą przewagą atletyzmu. 

W Spurs wystarczyłoby odmłodzić Duncana i Manu o 10 lat, aby SAS zrobiło sweepa tym idiotom. A tak niestety brakuje już pary w nogach... :/

Moze miec nawet all time support ale jak na lawce trenerskiej siedzi warzywko to nic nie wygrasz. Dobrym przykladem sa Clippers, z Del Negro biegali po parkiecie jak kury bez glow a z Dociem wygladaja naprawde dobrze, ba, nawet DeAndrzej wysmiewany przez swoje D zrobil taki postep ze przestal byc tu posmiewiskiem.

Ja wlasnie nie wiem czy obwinac tego Brooksa czy nie, bo w sumie jak ma sie dwoch takich samograjow to ciezko jakis system wokol nich wykrecic, patrz Miami, podczas meczu malo co robil zeby pomoc swoim grajkom, ale w sumie mozna mu oddac to ze juz nie ma Maynora zeby Westbrooka zdjac jak kiedys podczas PO, Jackson tez raczej goraca glowa i podobny typ zawodnika.

Edytowane przez Kubbas

Nawet taki dumbass jak Spoelstra po przegranych finalach umial wyciagnac wnioski i stworzyl jakis tam system w Heat, gdyby mieli tak grac jak na poczatku big three to pewnie nie dostaliby sie do finals w 2012 a w 2013 skonczylyby sie na 4 meczach.

Zmierzam do tego ze od ostatniego wystepu okli w finalach minely prawie 2 lata a Brooks idzie w zaparte i gra okli jak wygladala w czerwcu 2012 roku tak wyglada i dzis.

Ja nie wiem co sie dzieje w tej lidze, tak na dobra sprawe to moze z 10 HC jest wartych prowadzenia druzyny NBA, reszta powinna siedziec na sali gimmastycznej z gwizdkiem.

Nadchodzi era coachow marionetek, lockup your daughter, lockup your wife

Edytowane przez tomeczeg20

Jak oglądałem tę dobitkę Perka to byłem pewien, że spudłuje. Ktoś też tak miał?

Myślę, że większość tak miała :) Mieszane uczucia mam co do OKC z taka gra naprawdę będzie im bardzo ciężko dojść do finału tym bardziej, że po drodze będą mieć moich LAC :)

Jak oglądałem tę dobitkę Perka to byłem pewien, że spudłuje. Ktoś też tak miał?

Ja byłem zszokowany tą akcją. Jednak jak już ją złapał, to nie miał kto mu jak zagrozić i to pewnie by trafił Jego dobry ziomek Joel Anthony. Polecam oglądać tę serię, chociażby ze względu na Tonego Allena. Mam nadzieję, że zastapi w s5 Princea.

W ogóle nie rozumiem jak mając gościa, który jest TOP 5 obrońcą na obwodzie w lidze można nim nie grać w S5, rozumiałbym gdyby Prince dawał 3PT shooting, co w sytuacji Memphis jest ważne, ale w tym sezonie gość za 3 rzuca na 29% ..

c*** z tym czy ktoś jest w S5 czy nie, Allen gra 34 minuty na serię, to jest dużo.

A jaka to różnica czy Allen zagra swoje minuty z ławki czy z S5? Prestiż? Litości, to nie są dzieci. 

Moim zdaniem to nie jest głupie zagranie. Raz, że Allen niedawno miał kontuzję, więc rotacja była inna i nie ma sensu jej zmieniać tuż przed PO, bo drużyna która gra systemem a nie radosną napierdalankę wypracowuje pewne schematy, zawodnicy nabierają różne przyzwyczajenia etc.

Drugie, że Joerger ma dzięki temu "asa w rękawie". Tzn każdy o nim wie, wie że będzie użyty, ale tylko Mem wiedzą dokładnie w którym momencie. A rywal niech się zastanawia - grać spokojnie czy szaleć i sprowokować Memphis do wprowadzenia swojego najlepszego obrońcy na obwodzie?

Różnica jest taka, że może od razu usiąść na Kevinie, jako jedyny jako tako go ogranicza. Grając na SF nie upośledza aż tak bardzo ataku. Mike Conley Junior + Lee + TAllen + Zach + Marc powinni grać spore minuty.

Z ławki JJ,Koufos, Leurer. Prince gra taką kasznę, że lepiej jakby kibicował kolegom z ławki.

Warto wspomnieć, że Beno Udrih miał swój moment w ostatnim meczu. Conley zaś w końcówce zachowywał się niepewnie.

No właśnie moim zdaniem źle na to patrzycie. "Niech usiądzie na KD i mu nie daje żyć od początku". Problem w tym, że Allen ma przewidziane ok. 32-35 minut gry (ostatnio 35 z dogrywką !), a Durant nakurwia po 40 i więcej. Więc jak gdzieś ma nie być Allena na Durancie, to lepiej niech to będzie początek, gdy jeszcze nic się nie rozstrzyga i sam Durant nie gra na pełnej mobilizacji. 

Moim zdaniem Joerger idealnie to rozgrywa. O czym świadczy choćby stan serii i to, że poza q1 G1 dla Thunder to jest droga krzyżowa, a nie marsz po Misia.

Edytowane przez Alternative