Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies

LAF

OKC vs Memphis  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. OKC vs Memphis

• OKC in 4
      1
    • OKC in 5
      11
    • OKC in 6
      22
    • OKC in 7
      11
    • Memphis in 4
      0
    • Memphis in 5
      1
    • Memphis in 6
      7
    • Memphis in 7
      7

Rekomendowane odpowiedzi

prawda jest taka że Memphis by pokonać Thunder musi spełnić więcej warunków,Oklahomie aż tyle nie potrzeba do szczęścia,nawet z grającym kupę Durantem,byli w stanie błyskawicznie odrabiać spore straty przegrywając o włos,Misie bez dobrej gry trójki liderów,pomocy z ławki i geniuszu Allena są na przegranej pozycji :)

Ja mam ogólnie polewke z przypierdalania się do KD.

Fakt, gra na razie słabą w c*** serię, ale który z wielkich nie mial słabej serii? Durex ma kiepskiego coacha na ławce, kiepsko dopasowaną 2gą opcję i relatywnie krótką ławkę.

Thunder są od pewnego czasu contenderem nie dla tego, że mają Westbrooka, Sefoloshe, czy Ibake, ale dlatego, że mają właśnie Duranta. Może 1-st round exit byłby dla nich dobry, bo Brooks musiałby stracić w koncu pracę i wówczas byłaby szansa, że pojawiłby się na jego miejscu ktoś bardziej kumaty, kto zrobił by atak, a nie iso game.

A Grizz nie są słabi - zachód jest mocny i Memphis mimo różnych problemów wygrali tam sporo spotkań, mają mocną, równą pierwszą piątkę, grają bardzo solidny D z elite perimiter defenderem, mając do tego jeszcze Gasola pod koszem i innych dobrych zadaniowców. Z-Bo, który potrafi puntkować spod kosza, i Conleya, który potrafi naprawdę prowadzić grę. Nie ma w lidze chba zespołu, któremu nie urwaliby 2 spotkań w serii PO

gdyby nie ten Prince, który obecnie jest gorszy nawet od jakiegos zadaniowca to Grizz mieliby chyba najbardziej zbilansowana s5 i jak tu ktos napisal nie ma w nba druzyny, ktorej nie urwaliby chocby 2gier a pisanie,ze sa najslabsi na zachodzie to jest ot przypierdalanie sie dla przypierdalania aby sobie ulzyc w internecie ;d

Edytowane przez Tizz

Najważniejsza była zamiana w S5 Sefo na Butlera. Skończyło się łatwe podwajanie Duranta i ten miał zdecydowanie więcej miejsca do grania dla siebie. Brooks długo nad tym myślał, ale w końcu się domyślił, że S5: Westbrook - Sefo - Durant - Ibaka - Perkins ma tylko trzech graczy do grania w ataku i dwóch stojaków.

W zasadzie to Randolph i tak c***a gral w tej serii ale ktokolwiek by nie wylecial z s5 to grizzlies traca o jakies 50% wartosci.

Gdyby nie jackson to byloby po serii a tak beda kontynuowac swoje iso game.

Jak beda grac z Clippers to Doc napewno outcoac***e bezmozgiego ScottA ale z drugiej strony kto tam ma kryc Duranta?

można dyskutować czy zawieszenie jest słuszne czy nie, ale nie można nie zauważyć, że zachowanie Randolpha było mega nieodpowiedzialne, dał się sprowokować i są tego efekty... tak doświadczony zawodnik powinien wiedzieć jakie grożą konsekwencje (przykład Nene) i trzymać nerwy na wodzy, tym bardziej, że nie widać nic szczególnego na co miał prawo tak się wkurwić

W zasadzie to Randolph i tak c***a gral w tej serii ale ktokolwiek by nie wylecial z s5 to grizzlies traca o jakies 50% wartosci.

Gdyby nie jackson to byloby po serii a tak beda kontynuowac swoje iso game.

Jak beda grac z Clippers to Doc napewno outcoac***e bezmozgiego ScottA ale z drugiej strony kto tam ma kryc Duranta?

Może Zach grał słabo, ale praktycznie cała ofensywna Grizzlies w tej serii opiera się na nim. Myślałem, że Zach jest kontuzjowany i dlatego nie zagra. Brak słów za co w tej lidze idą zawieszenia. Myślę, że będzie blowout w G7 dla OKC bez żadnych emocji.

można dyskutować czy zawieszenie jest słuszne czy nie, ale nie można nie zauważyć, że zachowanie Randolpha było mega nieodpowiedzialne, dał się sprowokować i są tego efekty... tak doświadczony zawodnik powinien wiedzieć jakie grożą konsekwencje (przykład Nene) i trzymać nerwy na wodzy, tym bardziej, że nie widać nic szczególnego na co miał prawo tak się wkurwić

Adams kilkakrotnie zrobił na nim monster bloki, do tego duża przewaga i Zach się sfrustrował i nerwy puściły. Mimo wszystko za takie coś nie powinno być zawieszeń.

Mimo wszystko za takie coś nie powinno być zawieszeń.

Ja to wiem, Ty to wiesz, ale razem wiemy też, że praktycznie od zawsze za coś takiego zawieszenia się dostaje, więc moim zdaniem nie ma co na siłę takich zachowań usprawiedliwiać pod kątem wyrównanych szans dla obu ekip (bo tak jest fajniej) w decydującym starciu.

nie wiedziałem o tych monster blokach Adamsa - tym bardziej wygląda to słabo jak dla mnie

Pozostaje mieć nadzieję, że miśki nie wyjdą piątką Conley-Lee-Prince-Davis-Gasol i nie będą się przyglądali jak im Thunder publicznie łeb ścinają. James Johnson pod broń. Niech wskakuje w miejsce Zacharego.