Skocz do zawartości

Typer Playoff

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Jako,że playoffy są coraz bliżej to mam taką propozycję.Czy byłby ktoś chętny na zrobienie małego typera dla zabawy?Można zrobić tak,że chętni wpłacają symbolicznie po 10 zł do mnie(bądź do jakiegoś innego użytkownika z racji mojego dość małego stażu i tego że nie każdy musi wierzyć w moje czyste intencje) i typujemy serie Playoff np.Clippers-GSW 4:3.Po zakończeniu PO osoba która typowała najlepiej zgarnia całą pule.Ewentualnie można jakoś to podzielić z drugim i trzecim miejscem.Byliby chętni,czy temat od razu do kasacji ;)?

Edytowane przez Borys

Ja nie zbierałem kasy, tylko typy. 

I tym roku mogę robić to samo. 

A jeśli chodzi o wpłaty, to proste - wpłacasz grasz, nie wpłacasz to nie masz po co dawać typów. Nikt nie będzie zmuszał, zbiórka pieniędzy przed PO. Do dawania typów w czasie też nie ma co zmuszać, każdy powinien sam tego pilnować. Spóźnienie oznaczało stratę i nikt za bardzo nie przypominał, po co wspierać przeciwników... 

W zeszłym roku był też typer bez pieniędzy, ale nie wiem jak to się tam potoczyło. 

O to zasady z zeszłego roku

Do kiedy typujemy?

Serie typujemy przed rozpoczęciem każdej rundy, a mistrza przed PO. I żeby było jasne - nie ma czegoś takiego, że ktoś za późno obstawił bo "coś". Pary serii znane są kilka dni przed rozpoczęciem grania i jest wystarczająco dużo czasu na obstawienie. Jeśli ktoś się spóźni (czyli obstawi po rozpoczęciu serii lub wcale), zostaje ukarany -2 pkt.

Dlaczego -2? Uważam, że niesprawiedliwa przy minusowych punktach byłaby sytuacja, gdy ktoś obstawiający w czasie, ale nie trafiający w wynik, byłby w gorszej sytuacji, niż ten który wcale nie dał typów do danej serii. Poza tym unikniemy sytuacji, szczególnie w końcówce, gdy bardziej opłacalne mogłoby być wcale nie obstawić (i dostać 0), niż ewentualnie skasować minusowe punkty. Dodatkowo byłaby to zachęta do obstawiania w czasie.

Nie ma żadnych usprawiedliwień i wyjątków - spóźniłeś się, dostajesz -2 za serię. Typ ma być podany przed początkiem serii

PM daj znać czy jesteś chętny na zbieranie kasy.