RappaR Opublikowano 21 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2025 @fluber czytałeś autobiografię Franklina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2025 3 minuty temu, RappaR napisał(a): @fluber czytałeś autobiografię Franklina? Nope. Powinienem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Kwietnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2025 19 minut temu, fluber napisał(a): Nope. Powinienem? Widziałem na jakiejś liście książek, które każdy powinien przeczytać Ale bardziej skojarzyło mi się z Tobą kilka pierwszych stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 Ksiązka z 63 opisuje o zalewie kolorowych w UK, cóż plan zrealizowany w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 15 minut temu, RappaR napisał(a): Ksiązka z 63 opisuje o zalewie kolorowych w UK, cóż plan zrealizowany w 100% czytasz Lenina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 2 minuty temu, Koelner napisał(a): czytasz Lenina? Znakomita znajomość życiorysu Lenina i zakresu lat jego życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Znakomita znajomość życiorysu Lenina i zakresu lat jego życia teraz nawet są koncerty Michaela Jacksona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 6 minut temu, Koelner napisał(a): teraz nawet są koncerty Michaela Jacksona Dlatego, że teraz ktoś wygenerował w AI koncert Michaela Jacksona oznacza, że w 1963 Lenin napisał książkę? Nie do końca rozumiem, wyjaśnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 50 minut temu, RappaR napisał(a): Dlatego, że teraz ktoś wygenerował w AI koncert Michaela Jacksona oznacza, że w 1963 Lenin napisał książkę? Nie do końca rozumiem, wyjaśnij na luźno mogła mieć cytat albo przypis od Lenina. nie ma za co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2025 2 minuty temu, Koelner napisał(a): na luźno mogła mieć cytat albo przypis od Lenina. nie ma za co I z tego wniosek, że czytam Lenina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 4 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2025 Cormac McCarthy "To Nie Jest Kraj Dla Starych Ludzi" - Jeżeli widziałem film braci Coen to czy warto czytać książkę? Czy jest w niej dużo więcej oprócz tego co w filmie? Czytałem Krwawy Południk oraz Drogę i bardzo sobie cenie te 2 książki Ewentualnie jakie inne książki Cormac McCarthy napisał które waszym zdaniem warto przeczytać w pierwszej kolejności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 21 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2025 Nawet śmiechłem ze sceny seksu rodzeństwa na ojcu (omówienie na poniższym video od 15:40 do 18:00). Nie wiem jednak jakim cudem ta książka ma tak dobre oceny na tylu serwisach, bo ,,Grey'' przy tym wygląda na arcydzieło literatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 Zmącony Obraz - najgorszy horror jaki przeczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2025 6 minut temu, RappaR napisał(a): Zmącony Obraz - najgorszy horror jaki przeczytałem W którym znaczeniu? Tak zły że szkoda czasu czy tak zły że ciarki do teraz masz i nie wyjdziesz po ciemku z domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Lata 60-te w USA to faktycznie złote czasy. 5 tysięcy dolarów na rok jest uznawane za niską pensję, a sportowe Porsche kosztuje 2,5k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Skończyłem Heat 2 Michaela Manna i Meg Gardiner, ale to było dobre. Tak bardzo bałem się, że to będzie jakiś gniot, a dawno nic tak dobrze mi się nie czytało. Dla fanów filmu z DeNiro i Pachino obowiązkowo, dla fanów sensacyjniaka też koniecznie. Świetny klimat, dobra fabuła i napisane tak, że przed oczami "czyta się film". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Ja skończyłem Konfucjusza z opracowaniem. Ale to jest głupie. Nie wiem jak mógł powstać z tego nurt. Trochę miałkich truizmów połączonych z miłością do pewnych rytuałów. Podobne wrażenia miałem z Sztuką Wojny czy z Księgą Pięciu Kręgów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2025 (edytowane) U mnie ostatnio Ossendowski "Przez kraj ludzi, zwierząt i bogów". Trochę nie mój klimat buddyzm, lamowie, ta duchowość wschodu, ale też sporo akcji i wtedy mocniej mnie przyciągało. Ogólnie książka niezła, a sama przygoda autora niesamowita. Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2025 19 godzin temu, RappaR napisał(a): Ja skończyłem Konfucjusza z opracowaniem. Ale to jest głupie. Nie wiem jak mógł powstać z tego nurt. Trochę miałkich truizmów połączonych z miłością do pewnych rytuałów. Podobne wrażenia miałem z Sztuką Wojny czy z Księgą Pięciu Kręgów. Pewnie z tego samego z czego powstal nurt u bialych europejczykow ktorzy robia sobie tatuaze z azjatyckimi znakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Sierpnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2025 16 minut temu, memento1984 napisał(a): Pewnie z tego samego z czego powstal nurt u bialych europejczykow ktorzy robia sobie tatuaze z azjatyckimi znakami Konfucjonizm to cos na kształt religii i drogi życiowej. Nie zrównujmy tego z wyborem znaczków do wytatuowania podczas haju. Kolejny idzie św Augustyn, ciekawe czy i on mnie rozczaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi