Qcin_69 Opublikowano Sobota o 21:33 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:33 No to że Bedoes wygra 1 numerem beef z Eripe to chyba się nikt nie spodziewał Dobrze, że ten drugi diss chociaż nagrał Eripe bo ten 1 jest zwyczajnie przeciętny, ten drugi znacznie lepszy, ale wciąż Bedoes zaliczył imo najlepszy numer w tym starciu. To czy zajebał z partyzanta czy nie nie ma dla mnie znaczenia tbh, tylko kto lepiej wypadł rapowo, a tutaj jebaniutki Bedoes chyba zycioweczke zrobił dissowo i będę sobie co jakiś czas puszczał dla przyjemności co rzadko mi się zdarza z dissami. Eripe niestety bardzo mało charyzmy ma i te linijki mimo, że są dobrze napisane, to ciężkie do słuchania, nawet jak acapella leci to w jednym momencie jakby zgubił rytm xd Kolejna rzecz ze dwa dissy to ciągłe gadanie o tym że Bedoes jest gruby, albo ze lgtb - no sorry, jak wjeżdżasz z nerdem w jednego z najbardziej fejmowych raperów w Polsce i twoimi głównymi argumentami są te dwa, to znaczy że ten beef się zwyczajnie nie powinien w ogóle zacząć. Dziwnie mi się to pisze z perspektywy słuchacza, któremu jest bliżej do Eripe niż Bedoesa, ale niestety różnica warsztatowa na korzyść Bedoesa jest tutaj zbyt duża by nie przyznać, że Grubas wypadł lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Niedziela o 18:21 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:21 (edytowane) bylem na chalupach 4 dni nad morzem i nie sledzilem niczego, wlasnie wrocilem i nadrabiam Tede gorsza ta druga odpowiedz ale fajnie poodbijal pewne sprawy odpalam tego Eripe i pierwsza minuta na tych przyspieszeniach to gosciu nie umie trafic w bit xdd pozniej juz lepiej zaraz sprawdze dalej co sie dzialo Edytowane Niedziela o 18:21 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Niedziela o 18:33 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:33 11 minut temu, Kubbas napisał(a): zaraz sprawdze dalej co sie dzialo o Stary 11 minut temu, Kubbas napisał(a): Tede gorsza ta druga odpowiedz ale fajnie poodbijal pewne sprawy dla mnie akurat wyjebana, taki oldskul w czystej formie i nawijka zbliżona do klasycznego Tedzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Niedziela o 19:29 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:29 alez go rozpierdolil Bedoes tym drugim dissem Cytat Na szczęście mam 2025, a nie 2014 i ludzie mają o wiele bardziej otwarte głowy, co pozwala im zauważyć pewne rzeczy. Mało komu imponuje już jakiś spocony 35 letni rondlarz mający ból dupy od dobrych 10 lat. Samozwańczy król podziemia, który narzuca jedną definicję dobrego rapu w której zawiera się jednostajne nawijanie linijek z rozkminami często na poziomie WBW na bitach, których nikt by nie chciał nawet z YouTube zajebać za darmo gdyby były podpisane "free Eripe type beat" X lat pisali te swoje capslockowe posty na Facebooku, aż w końcu przyszła weryfikacja w rzeczywistości i gnębiciel dostaje jednego strzała od tego grubasa, z którego się śmiał aż prawie umiera. Po wytrzeźwieniu wrzuca on swojego napiętego dissa, który swoją drogą moim zdaniem cały czas jest całkiem dobry, bo leci on tam w swojej ulubionej konwencji. Niczego innego od tak jednowymiarowego rapera nie oczekiwałem, nie spodziewałem się też, że Bedoes w ogóle mu odpowie. A ten odpowiada i luzem i linijkami, które wcale nie odstają od najlepszego panczlajnera w Polsce i pokazuje mu jego miejsce w szeregu. Do tego odpowiada bardzo szybko, a chwila obsuwy jest spowodowana koncertami. Fani twierdzili, że pierwszy diss to była podpucha i ten drugi to dopiero będzie. A co robi rondlarz? Wchodzi w wybraną przez Bedoesa konwencję, gdzie wychodzą na wierzch jego wady niewidoczne w 1 dissie (zerowa muzykalność, ledwo płynące flow). Dodatkowo na odpowiedź czekamy ile? Tydzień? I w momencie gdy jest 1:0 dla Bedoesa lub 2:0 licząc strzała w pysk w realu, to młody Borek pokazuje, że to on jest hip-hopem, a Eripe zakompleksionym menelem, który coś tam szczeka z kolegami przy 8 harnasiu na garażach. Chłop po kilku godzinach rozpierdala go w ulubionej przez Eripe konwencji, wjeżdżając z agresją, flow i panczami a to wszystko siedząc w pierdolonym helikopterze. Odpowiada tak szybko mimo, że dzisiaj gra koncert przed 50 Centem i spokojnie mógłby sobie to dopracować przez kilka dni. Ale nie, Bedoes wie, że na takiego przeciwnika to wystarczy i niszczy Eripe na swoich własnych warunkach. A to wszystko podlane pięknymi follow upami do własnej twórczości, na reprodukcji bitu Firmy To nie jest nawet zwykła wygrana, to jest pierdolony gwałt na przeciwniku. pieknie podsumowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Niedziela o 20:11 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:11 z kogo to cytat? potem odniosę się szerzej, ale dziś od rana męczyłem ten Helikopter, nawet jeśli Eripe przegra z kretesem to i tak powinniśmy być mu wdzięczni za to, że zreaktywował, Borka, który w wieku 23 lat wydał swoj ostatni album, nagle wraca i ten drugi diss to jest takie pierdolnięcie charyzmy i skillu, że u mnie ląduję z miejsca w top3 ever, a sam Borek już teraz to jest ezy top5 alltime, a on nie ma jeszcze nawet 28 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano Niedziela o 21:10 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:10 57 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): z kogo to cytat? forum slizgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Poniedziałek o 16:22 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:22 Helikopter w ogniu zdjęty z YT z powodu naruszenia praw autorskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano Poniedziałek o 18:44 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:44 Kurde nie zdążyłem przesłuchać tego dissa Bedoesa. Macie jakiś link do niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano Poniedziałek o 18:48 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:48 2 minuty temu, LAF napisał(a): Kurde nie zdążyłem przesłuchać tego dissa Bedoesa. Macie jakiś link do niego? ale beza klipu to troche nie to, mozesz obejrzec z reakcja jakiegos influ albo cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Ten beef przypomina mi trochę beef Peerzet vs Bialas kiedyś - Peerzet niby bardziej wyskilowany, bardziej niszowy raper dla konrserów, tez lubił zaczepiać mainstream a jak przyszło co do czego to Bialas się po nim strasznie przejechał, głównie charyzmą ale pokazal ze tez ma skille a Peerzet go nie docenil… i w sumie to zbiegło się to z trochę „końcem” jego aktywności twórczej. Jak uwielbiałem peerzeta i uwielbiam do dziś sluchac jego stare kawałki, tak tam okazał się takim Mentzenem rapu. Niby najbardziej ogarnięty i kumaty a jak przychodzi do debaty to niszczy go jakiś mainstreamowiec Petru. ( bialas jeszcze w tamtych czasów uchodził za takiego trochę łaka, dopiero później stał się jednym z topowych raperów w PL) Tu bardzo podobnie jest z Eripe vs Bedoes. (Choć zupełnie inne okoliczności) Eripe wypadł tu faktycznie jak jakiś zazdrosny o sukces menel. najbardziej mi się podobało to, że Bedi wjechał na początku tego drugiego tracku z chyba 9cioma tytułami piosenek Eripe, wiec zjechał go jego własnymi tytułami. No i ogolnie masa masa zajebistych smaczków i follow-upów w tym kawałku. Coś w czym Eripe miał pewnie być lepszy, No to okazuje się ze mainstreamowiec tez potrafi w pancze, a to ze zazwyczaj pisze teksty pod publiczkę nie jest oznaką braku skilla, a dobrego podejścia do robienia biznesu, hehehe. ale umówmy się że te kawałki Eripe nie są złe, to nadal bardzo dobrze rozkminione wersy, także moim zdaniem cały ten beef stoi na bardzo wysokim poziomie jak chodzi o kreatywność i teksty. Eripe rozpierdoliłby większość sceny na luzie, ale tu trafił na grubszego kozaka i tyle Edytowane 16 godzin temu przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 13 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Ten beef przypomina mi trochę beef Peerzet vs Bialas kiedyś - Peerzet niby bardziej wyskilowany, bardziej niszowy raper dla konrserów, tez lubił zaczepiać mainstream a jak przyszło co do czego to Bialas się po nim strasznie przejechał, głównie charyzmą ale pokazal ze tez ma skille a Peerzet go nie docenil Coooo? Przecież ten beef jest „legendarny”, że Peerzet go zjadł jedną minutą. Nawet SB Mafia po latach tego nie neguje. Jesteś pierwszą opinią, w której słyszę, że Białas wygrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Coooo? Przecież ten beef jest „legendarny”, że Peerzet go zjadł jedną minutą. Nawet SB Mafia po latach tego nie neguje. Jesteś pierwszą opinią, w której słyszę, że Białas wygrał Yup, ten diss z auta Solara, to alltime mem przecież. Edytowane 16 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 9 godzin temu, RappaR napisał(a): Coooo? Przecież ten beef jest „legendarny”, że Peerzet go zjadł jedną minutą. Nawet SB Mafia po latach tego nie neguje. Jesteś pierwszą opinią, w której słyszę, że Białas wygrał Ja pamietam ze byłem jako fan peerzeta rozczarowany. Po sprawdzeniu tego po latach to rzeczywiście bardzo źle brzmi ten „Rok Star” Białasa. Te zaczepne tracki były mega lamerskie, ale Peerzet w ogóle nie odpowiedział na dosyć dobrą odpowiedź Białasa: Jak się mianowal w wielu swoich piosenkach królem punchlineów to powinien dać coś więcej niż jedna minuta, a on uznał sobie ze Bialas nie był w ogóle godnym przeciwnikiem żeby napisać kawałek, nie wiem, dla mnie to było dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): Ja pamietam ze byłem jako fan peerzeta rozczarowany. Po sprawdzeniu tego po latach to rzeczywiście bardzo źle brzmi ten „Rok Star” Białasa. Te zaczepne tracki były mega lamerskie, ale Peerzet w ogóle nie odpowiedział na dosyć dobrą odpowiedź Białasa: Jak się mianowal w wielu swoich piosenkach królem punchlineów to powinien dać coś więcej niż jedna minuta, a on uznał sobie ze Bialas nie był w ogóle godnym przeciwnikiem żeby napisać kawałek, nie wiem, dla mnie to było dziwne. Taka konwencja, Białas beznadziejne zaczął, Peerzet rozjebał minutą i uznał, że nie ma nic do dodania, wygrał. Mógł dodać, ale po co, jak już był zwycięzcą i psułby wtedy konwencję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi