RappaR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ok Koelner, a teraz pokaż mi jednego P&R Shaqa z lat, w których go masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 baseline pick and roll to element trójkątów granych przez Lakers, powinieneś wiedzieć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) chociaż jednego? http://www.youtube.com/watch?v=PWG2HATjZf0 2:05 2:20 tak na szybko Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 no tak, nawet ja od razu pomyślałem o tym alleyu z Blazers ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 baseline pick and roll to element trójkątów granych przez Lakers, powinieneś wiedzieć ;]Oglądam pod gameplan Lal z 2b2 i tutaj faktycznie są co jakiś czas p&r Kobe i Gasol.Ok koelner, po prostu kiedy wpisalem Shaq p&r nie pojawil sie nawet jeden przyklad, dlatego watpilem. no tak, nawet ja od razu pomyślałem o tym alleyu z Blazers ;] Ja nie, pewnke ma to jakiś związek z tym, że wiem czym p&r jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 tak, masz racje to nie jest p&r, zobaczyłem początek filmiku i myślałem, że to o tą akcję kolnerowi chodzi - przestań się już przypierdalać RR bo to już jest nudne... ja też już nie zamierzam się użerać bo po prostu szkoda na to mojego i Twojego czasu, nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Shaq generalnie uważał, że pick and roll jest dla leszczy i wolał trzymać dupsko w pomalowanym. więc takich typowych p&r za wiele sobie nie przypominam. ale baseline z triangle jednak bywały co do późniejszych Lakers, to Kobe z Gasolem też nie zawsze trzymali się triangle i często, zwłaszcza w czwartych kwartach, atakowali w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Ok koelner, po prostu kiedy wpisalem Shaq p&r nie pojawil sie nawet jeden przyklad, dlatego watpilem. ogólnie jak będziesz szukał też picków z Bulls Jordana to też nie wiele znajdziesz. u Phila Jacksona dość mało tego i z tego co pamiętam (mam nadzieję że Jendras więcej napisze) bardziej to wynikało z jakieś reakcji na poczynania na boisku. mi nawet nie będzie bardziej chodziło aby Shaq kończył jak Amare czy Malone ale jak sam widzisz po tym jednym picku w obronie tego byli zaangażowani Miller, Smiths, Davis i nawet dochodził jeszcze Jackson. mi bardziej zależy na wymuszaniu rotacji i skupienia w tej części boiska obrony aby móc to rozrzucić. wiele osób widzę, że widzi pick and roll w stylu Nasha gdzie bywały jego ekstra passy czyli bezpośrednio do rollującego ale to się rzadko zdarza i wymaga świetnego gracza niskiego na picku jak i finishera, w picku and roll bardziej liczy się ekstra pass czyli jak niski wykorzysta zasłonę , oddaje do kogoś na 45% a ten robi entry pass do rollującego wysokiego. i tutaj jest u mnie wielka szans ponieważ jeśli będzie szła większa pomoc na obwód to shaq zostanie z pfem pod koszem i wtedy mam open shot, jeśli dojdzie sf to go shaq zje. tak to sobie wymyśliłem i mam nadzieje, że jesteście to w stanie sobie jakoś częściowo wyobrazić mam w s5 3 graczy ofensywnych więc musiałem wymyślić na nich atak ,shaq ma ,miller ma ,a davisa wolę na picku niż grającego back to basket lub 1 vs 1. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Shaq generalnie uważał, że pick and roll jest dla leszczy i wolał trzymać dupsko w pomalowanym. więc takich typowych p&r za wiele sobie nie przypominam. ale baseline z triangle jednak bywały co do późniejszych Lakers, to Kobe z Gasolem też nie zawsze trzymali się triangle i często, zwłaszcza w czwartych kwartach, atakowali w ten sposób. O tym wspomniałem - w G1 finałów mieli takiego klasycznego p&r niczym Nash/Amare, masz może jakieś dane gdzieś jak sobie Gaso radził jako rolujący? tak, masz racje to nie jest p&r, zobaczyłem początek filmiku i myślałem, że to o tą akcję kolnerowi chodzi - przestań się już przypierdalać RR bo to już jest nudne... ja też już nie zamierzam się użerać bo po prostu szkoda na to mojego i Twojego czasu, nie ? Ale ja już się z tobą nie użeram, dałem sobie spokój po ostatniej dyskusji w myśl zasady, że z idiotą się nie rozmawia, bo sprowadzi na swój poziom. Ale ta zasada się pośmiać z idioty nie zabrania ogólnie jak będziesz szukał też picków z Bulls Jordana to też nie wiele znajdziesz. u Phila Jacksona dość mało tego i z tego co pamiętam (mam nadzieję że Jendras więcej napisze) bardziej to wynikało z jakieś reakcji na poczynania na boisku. mi nawet nie będzie bardziej chodziło aby Shaq kończył jak Amare czy Malone ale jak sam widzisz po tym jednym picku w obronie tego byli zaangażowani Miller, Smiths, Davis i nawet dochodził jeszcze Jackson. mi bardziej zależy na wymuszaniu rotacji i skupienia w tej części boiska obrony aby móc to rozrzucić. wiele osób widzę, że widzi pick and roll w stylu Nasha gdzie bywały jego ekstra passy czyli bezpośrednio do rollującego ale to się rzadko zdarza i wymaga świetnego gracza niskiego na picku jak i finishera, w picku and roll bardziej liczy się ekstra pass czyli jak niski wykorzysta zasłonę , oddaje do kogoś na 45% a ten robi entry pass do rollującego wysokiego. i tutaj jest u mnie wielka szans ponieważ jeśli będzie szła większa pomoc na obwód to shaq zostanie z pfem pod koszem i wtedy mam open shot, jeśli dojdzie sf to go shaq zje. ogólnie tak to sobie wymyśliłem i mam nadzieje, że jesteście to w stanie sobie jakoś częściowo wyobrazić W Bulls aż tak rzadko picków nie było, regularnie się pojawiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ale ja już się z tobą nie użeram, dałem sobie spokój po ostatniej dyskusji w myśl zasady, że z idiotą się nie rozmawia, bo sprowadzi na swój poziom. Ale ta zasada się pośmiać z idioty nie zabrania a kukułe umyłeś? apropo tamtej dyskusji to napisałem dokładnie to samo co P_M parę postów później, Ty wolałeś się mnie czepić bo jestem łatwiejszym celem, ale na zarzuty podane w tym czy tamtym poście do tej pory nie odpowiedziałeś. Pamiętaj, że w życiu różnie bywa i ktoś Ci kiedyś mordę obije za takie kozaczenie, bo jak wiesz w necie każdy jest mądry, ale rzeczywistość to zupełnie co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 - fajnie pod koszem (zdecydowanie jedna z najlepszych drużyn pod tym względem), ale obwód słaby jak na ligę all time. szczególnie że zamierzasz grać Horrym i Johnsonem jako SF - zupełnie się do tego nie nadają (trzeba było brać młodego Roberta z rockets). Cały system dwóch wież w Spurs przecież spopularyzował David Robinson z Duncanem w late 90s. Z tym, że David Robinson to taki bardziej PF in center body, a Alonzo Mourning z PFa jest tylko undersized. Nie widzę tego tak dobrze. Pojawił się gdzieś głos, że z Duncanem i Mourningiem nie można biegać coast2coast ?! Jeśli nie z młodym Duncanem, to z kim?! Masakra, chyba nie pamiętacie jak ruszał się młody Timmy. Prawie jak Gazela. Nie mówiąc już o outlet passach - Duncan to ścisły top ever. Horry na SF występował w Lakers i przeprowadzał nawet czasem piłkę przez halfcourt, ale full time job na SF to nie specjalnie. Larry Johnson przed kontuzją to już w ogóle - klasyk wśród klasyków na PF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 a kukułe umyłeś? apropo tamtej dyskusji to napisałem dokładnie to samo co P_M parę postów później, Ty wolałeś się mnie czepić bo jestem łatwiejszym celem, ale na zarzuty podane w tym czy tamtym poście do tej pory nie odpowiedziałeś. Pamiętaj, że w życiu różnie bywa i ktoś Ci kiedyś mordę obije za takie kozaczenie, bo jak wiesz w necie każdy jest mądry, ale rzeczywistość to zupełnie co innego. To co najwyżej będę miał pizdę pod koszem. Nie jedną dostałem, nie jedną dałem, not big deal. P_M zaś zaś nie potrafił użyć statystyki i napisał bzdury, ale przynajmniej wie co znaczy zjadanie piłki i ballhog. I p&r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 chciałbym abyście wpadli na siebie w losowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 chciałbym abyście wpadli na siebie w losowaniu Ja dopiero, nie musiałbym się martwić jego głosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 (edytowane) tak wsadzą Cię w ten kosz do góry nogami i zostawią na noc p&r - wysoki stawia zasłonę graczowi z piłką po czym rolluje do kosza, czego tu nie wiedzieć, geniuszu? ja wiem, że masz żal o to co napisałem w temacie z Twoim opisem, ale sam sobie na to zasłużyłeś z racji niewyparzonego jęzora i dania dupy w temacie organizacji ALF. Jeśli nie zrozumiesz, że nie jesteś żadną alfą i omegą to marny Twój los. chciałbym abyście wpadli na siebie w losowaniu byłoby na pewno ostro Ja dopiero, nie musiałbym się martwić jego głosem. nie musisz się tym martwić, wszelkie animozje w momencie głosowania odkładam na bok, jeśli Twój gameplan będzie lepszy od przeciwnika na pewno oddam na Ciebie swój głos. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 O tym wspomniałem - w G1 finałów mieli takiego klasycznego p&r niczym Nash/Amare, masz może jakieś dane gdzieś jak sobie Gaso radził jako rolujący? nie mam ale np. zaraz po tradzie, kiedy Lakersi siali spustoszenie, to zdobywali dużo punktów w ten sposób przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 nie mam ale np. zaraz po tradzie, kiedy Lakersi siali spustoszenie, to zdobywali dużo punktów w ten sposób przykład Możesz odrazu wkleić też w moim temacie ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Możesz odrazu wkleić też w moim temacie ? ;] Po co? Mrówczą robotę robił Pau Gasol, Kobe nie robił różnicy w tym P&R i mógłby go w tej roli zastąpić każdy To Pau Gasol był niezastąpiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pokazywać skuteczny atak na przykładzie obrony Phoenix Suns!? Are You Kiddin' Me!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pokazywać skuteczny atak na przykładzie obrony Phoenix Suns!? Are You Kiddin' Me!? Te p&r grano też przeciwko Magic w finale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi