Skocz do zawartości

All-time fantasy 2013 - komentarze

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

anyway,

Swój skład uważam za zgodny z zaplanowaną koncepcją w 90%, ale ostatnio grałem własną wariację na temat trójkątów to teraz zagram co innego. Trochę bolesna jest 8-osobowa rotacja, bo w moim przypadku wykluczała wybór backup PG z prawdziwego zdarzenia, ale po to są ATL, żeby się pobawić i pokombinować.

Nash

TMac/Kawhi/Roy/Kukoc

DRob/Horace/Sabas

Przecież corners odległość jest ta sama, a tam będzie stał w ofensywie dla spejsingu, więc nie rozumiem wtf?

A grał on tak kiedyś? Ja nie kupuję czegoś takiego, że Ty nie wziąłeś Blaylocka-ceglarza, bo on ma tylko stać w rogu i oddawać dobre rzuty. Gdyby to było takie proste, to nie uważasz, że przez całą karierę Mookie miał strasznego pecha, że nie trafił na nikogo, kto mu powiedział: "nie rzucaj więcej cegieł przez ręce"?

Biorąc graczy pokroju Blaylocka czy Artesta, bierzecie Blaylocka i Artesta z ich wadami i zaletami. Także trójki z rogu fajnie brzmią, ale na 1 trójkę z rogu przypada 10 innych rzutów, bo trójki z rogu to zwyczajnie nie gra Mookiego.

Ale trzeba przyznać że january ma takie zasieki na pozycjach 1-3 że możecie sobie zeby powybijać - to że Mookie rzeczywiście za 3 nie jest bogiem ale z drugiej strony on naprawdę miał świetne ręce - przechwyt plus szybkie uruchomienie kontry i Ervinga nie zatrzymacie choćby nie wiem co - to prawda że Blaylock to mało efektywny gość ale.... przecież on tu będzie 6 czy 7 opcją w ataku naprawdę liczycie że taki kolo będzie odpalał 18 rzutów na mecz bo tak miał . Powiedziałbym że casus Beasleya z tego roku się kłania gdzie nagle został w Heat 6 opcją ofensywy i przez to zaczął inaczej poruszać sie bez piłki i nagle ma więcej otwartych pozycji bo nikt na niego nie zwraca uwagi - tak samo jak Bosh załatwił Portland trójką bo Heat za 3 akurat ma innych graczy i nikt totalnie nie obstawiał.

Prędzej tytuł się wygrywa hardcorową obroną jak to miał Pistons niż hardocorowym atakiem ( jakieś super ofensywa Nasha to nawet do finału się nie dostawała)

Powiedziałbym że casus Beasleya z tego roku się kłania gdzie nagle został w Heat 6 opcją ofensywy i przez to zaczął inaczej poruszać sie bez piłki i nagle ma więcej otwartych pozycji bo nikt na niego nie zwraca uwagi

A teraz się zastanów ile było odwrotnych przykładów w historii, że ktoś nie był w stanie być tak samo efektywnym jak wcześniej przy mniejszej ilości touches. Blaylock nigdy nie był próbowany jako guard ustawiony w rogu i czekający na spot up shot, więc nie wiadomo czy by się sprawdził czy nie.

january - chodzi o to, że Blaylock podejmował często złe decyzje rzutowe i tego nie da się wyeliminować, bo Ty tak napiszesz w gameplanie. Poza tym gość grał głównie z piłką w ręku, Ty masz mu ją zamiar zabrać. Jeden dobrze zniesie taką zmianę, drugi gorzej, skąd mamy wiedzieć, że Mookiemu to akurat wyjdzie na dobre?

Edytowane przez karpik

Poza tym gość grał głównie z piłką w ręku, Ty masz mu ją zamiar zabrać. Jeden dobrze zniesie taką zmianę, drugi gorzej, skąd mamy wiedzieć, że Mookiemu to akurat wyjdzie na dobre?

możesz to zarzucić jakimś 98% zawodników wybranych w tym drafcie [gdzie czasem zabranie piłki rozumieć będzie trzeba jako 'ograniczenie ilości rzutów']

to nie żebym bronił Blaylocka / Januarego, tylko taka ogólna uwaga 

Właśnie w tym drafcie jest mniej takich wyborów. W poprzednim było znacznie więcej. Teraz więcej userów wybiera z głową i nie ma aż tylu składów napakowanych samymi all-starami +20 ppg.

A zabranie piłki graczowi, który grał z piłką jest postawieniem go w roli, w której nigdy nie był. Ja się przecież nie czepiam Kidda januarego, który ma być ponoć głównie spot up shooterem, bo choć ta wersja z Nets tak nie grała, to mamy przykład, że kilka lat później ten sam Kidd w zmniejszonej roli w ataku był bardziej efektywny. W przypadku Blaylocka jest nawet tak, że najlepszą skuteczność ma w sezonach, gdzie rzucał najwięcej, a im mniej rzutów, tym % szły w dół ;]

Edytowane przez karpik

ok, ja wiem, że po tym co tu zostało tenże przedstawione - ciężko nawet pierdnąć, komuś takiemu jak ja. Dlatego też siedzę cicho ino obserwuje.

Majkel mówił, że chce Ewinga w pierwszej rundzie....

aha....

ktoś może chciałby pierdolnąć spara  3 on 3 ?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Rappi: generalnie ten który mu przepisałem, jest chyba najlatowszym jaki może przyjść prostemu człekowi mego pokroju - na myśl ;]

co nie zmienia faktu, że każdy z was pamięta Howiego 09, prawda??

oficialnie zaczynam trzeć majonez - z tego miejsca pytam, jak to będzie z czasem, kiedy losowanie par itp. ?

tylko nie piszcie mi, że przecież wiadomo ;]

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

karpik. właśnie mi się przypomniało odnośnie obrony Peji w tym RAPM. dlatego tak to wygląda c***owo ponieważ Peja w 2004 roku grał wtedy większość sezonu na PF ponieważ Webber się rozjebał (grał 27 meczów) i przeważnie pod koszem bywał z Bradem Millerem lub już starym Divacem. takiego olśnienia dostał jak spałem. pamiętam, że Kings mieli pewny 2 seed. i przez porażkę w ostatniej kolejce z GSW spadli z 2 na 5. a to wszystko przez tego Webbera który wrócił. więc gwarantuje Ci, że Peja nie będzie grał PF.

January twój zespól podoba mi sie bardziej niż po 3 rundach. Obrona obwodu bardzo spoko ale te ochy i achy niezrozumiale.

Po pierwsze przy mocniejszych podkoszowych będziesz mial problem samym Chandlerem ale nawet nie to mnie razi.

Dirk to twój jedyny reliable shooter zza luku. Przecież spaceing masz bardzo slaby choć nie neguje twojego transition ale w hco nawet z dirkiem i ervingiem będziesz fatalny. Poza tym wszyscy maja stać w rogu ? :)

karpik. właśnie mi się przypomniało odnośnie obrony Peji w tym RAPM. dlatego tak to wygląda c***owo ponieważ Peja w 2004 roku grał wtedy większość sezonu na PF ponieważ Webber się rozjebał (grał 27 meczów) i przeważnie pod koszem bywał z Bradem Millerem lub już starym Divacem.

tylko że to nie było tak ;]

nawet bez Webbera Peja większość czasu grał jako SF, a podkoszowymi była dwójka spośród tych czterech: Divac, Miller, Songalia, Webber. zobacz na najczęstsze ustawienia: http://www.basketball-reference.com/teams/SAC/2004/lineups/

Tak , rotacja była taką jak wymieniłeś ale zastanawia mnie ten drapm. gdzie Peja ma pozytywny w NOH czy Dallas gdzie nie miał pleców a w Kings gdzie w help defense zawsze dobrze wyglądał (jak każdy białas z IQ). dlatego mnie to zdziwiło. może dlatego, że grał prawie 40 minut więc najwięcej w karierze? 21 obrona w NBA

patrze na zawodników Kings z 2003-2004 to Brad Miller drapm 3.3 , Divac 3.4, Peja -1.6, Christie 1.1, Bibby -2.1, Webber -1.5

wziąłem rapm z appsspot ponieważ w pracy nie mam w zakładkach tej drugiej strony.

przy lepszych obwodowych w ataku będę musiał grać z Reggie Millerem i Peją na zmianę, obu ich nie dam na parkiet. ale jeśli będę miał SF bez range to wtedy mogę ich wypuścić, niech bronią na radar. :) całe szczęście, że pozycja SF to aofensywna pozycja w all-time.

przy lepszych obwodowych w ataku będę musiał grać z Reggie Millerem i Peją na zmianę, obu ich nie dam na parkiet. ale jeśli będę miał SF bez range to wtedy mogę ich wypuścić, niech bronią na radar.  :smile: całe szczęście, że pozycja SF to aofensywna pozycja w all-time.

Dasz Peję na moje czołgi bez zasięgu ? powodzenia

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.