Skocz do zawartości

All-time fantasy 2013 - komentarze

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowanie jest niedoceniany jako defensor. w sumie to myślę, że ciekawa byłaby dyskusja, czy jakiś skrzydłowy w 70s i 80s miał większy pozytywny wpływ na D niż Dr J.

Bobby Jones (chociaz oboje grali razem i tu trudno powiedziec..), Elvin Hayes moze.

Edytowane przez agresywnychomik

Podania z low post nie mają nic wspólnego z triangle? Chłopie, co ty za herezje tutaj wypisujesz?!

Triangle Lakers miało dwóch inicjatorów - pierwszym był właśnie West, drugim Goodrich.

Trójkąty Jacksona to nie jest jedyna i niepowtarzalna wersja tej ofensywy.

Study up

czym dla ciebie są trójkąty? co w meczach z lat 60-tych przypomina ci trójkąty? czy można grać trójkąty jeśli co akcje grasz to samo? czy można grać trójkąty gdy ktoś dominuje piłkę? nie wiem jak definiujesz triangle offense, więc ciężko mi się do tego odnieść. dla mnie to ofensywa z dużą ilością podań, małą ilością kozłowania i specyficznymi setami jak np. wyjście wysokiego na high post i hand-off dla lead guarda czy przerzucenie ze strong side high post na weakside baseline i post entry. tych setów było znacznie więcej oczywiście i nie będę udawał że je wszystkie znam, ale ich specyfika była taka że piłka się przemieszczała bez kozłowania.

nie wiem na ile znasz te mecze z tamtych lat, ja znam je bardzo dobrze, jako hater Wilta obejrzałem wszystko co jest do obejrzenia z jego kariery, mi trójkątów to nie przypomina w żadnej mierze, bo jest dużo kozłowania ze strony Westa/Goodricha, ball movement jest w zasadzie kiepski, a Philly co akcje grała to samo właściwie i dominowała w dużej mierze dzięki temu że mieli znacznie więcej atletyzmu w pomalowanym niż jakakolwiek drużyna w tamtym czasie (Wilt, Luke Jackson, Chet the Jet, Cunningham).

co w meczach Philly i Lakers przypomina triangle?

zdecydowanie jest niedoceniany jako defensor. w sumie to myślę, że ciekawa byłaby dyskusja, czy jakiś skrzydłowy w 70s i 80s miał większy pozytywny wpływ na D niż Dr J.

nie przesadzałbym. na pewno miał bardzo duży wpływ na team D, ale nie zapominajmy że w obronie indywidualnej często był dziurą. Dr J słabo bronił 1 on 1, on swój impact robił właśnie w help D i na zbiórkach. był też świetny w transition D. z lat 70-tych czołówka to na pewno DeBuscherre, Silas, Lucas, Hayes, Cummings (bardzo niedoceniany w obecnym drafcie) no i przecież McHale ;] jeżeli już szukać najlepszego forwarda to raczej byłby czwórką niż trójką. PFs mają większy defensywny usage, więcej zbiórek, grają bliżej kosza etc. ciekawa to mogłaby być dyskusja czy Dr J był najlepszym SFem. tak jednak też nie było - tutaj moim zdaniem choćby Paul Pressey był znacznie lepszy. Bobby Jones z czasów gdy grał SF w Nuggets być może też (choć on tam zmieniał pozycje często). do tego jest Marques, DPOY Rodman.

wydaje mi się że najlepsi byliby McHale lub Rodman jako PFs (ewentualnie Cummings) oraz Pressey jako SF.

Ale mnie nie powinno obchodzić co tobie przypomina trójkąty Jaxa, ani ciebie co mi przypomina, bo to ofensywa Texa Wintera i zarówno Sixers, jak i Lakers ją stosowali, w dodatku z piorunującym skutkiem, co jest faktem.

a to co piszesz o np. dużej ilości podań i małej ilości kozłowania, to może charakteryzować mnóstwo systemów, chyba nie sądzisz, że Jackson w Lakers i Bulls wyczerpał cały potencjał tej ofensywy (zwłaszcza, że obie wersje również się od siebie trochę różniły). Zagranie, jakie opisujesz, to pinch post, w Lakers to była bodaj druga czy trzecia opcja, ale u innych trenerów pojawia się to dość powszechnie.

Phil to jedna osoba, która zdecydowała się wykorzystać filozofię wymyśloną przed laty przez kogoś innego i dopasować pod swoją wizję. To nie znaczy, że jest to jej jedyna wersja.

Na wstępie powiem, że na forum byłem ale na taptalku i należy pamiętać, że sobota wieczór to nie czas na draft :smile: Gdybym wiedział, że moja kolej to taptalkiem bym przesłał pick ale tam się wyświetlają nowe posty i akurat draftu nie sprawdzałem. A niedziela pracująca była.

Nie byłem na początku przekonany do tego zawodnika ale zadecydowała przede wszystkim 8 osobowa rotacja, gdzie potrzebuje elastyczności, zwłaszcza w defensywie a z nim i Iguadolą mogę kryć 1-3 przeciwnika. Niestety wiąże się to z poświęceniem jednego z moich ulubionych zawodników no ale co poradzisz? 

Nie jestem ekspertem, natomiast przede wszystkim defensywa jak i niezły w ataku (choć bez range), no i bardzo dobry fit do mojego zespołu. Wolałbym Conleya ale co zrobisz? :smile:

Tutaj kilka artów, oczywiście to głównie pochwalne peany i przede wszystkim jego atletyzm mnie nie przekonywał, tutaj może wypowie się ktoś mądrzejszy. 

http://www.nba.com/history/players/djohnson_bio.html

http://articles.latimes.com/1985-05-17/sports/sp-8959_1_nba-title

http://hoopshype.com/articles/johnson_friedman.htm

Wziąłem go z lat Celtics bo taka jego wersja mi najbardziej odpowiada, choć nie wykluczam, że można było lata wybrać lepiej.

Edytowane przez wowo

KJ ma stanowić u mnie insta offense z ławki, 6th man.

Teraz zaś trochę o zawodniku, bo mnie dziwi jak bardzo jest niedoceniany, to top10 pg, poziom Paula czy Nasha.

Jedyny oprócz Magica zawodnik, który miał sezon 20/12, jedyny oprócz Robertsona i Isiaha mający 3 sezony z rzędu 20/10.

1989 - 2 ortg

1990 - 3 ortg

1991 - 3 ortg

1992 - 5 ortg

1993 - 1 ortg

1994 - 1 ortg

1995 - 5 ortg

tak wyglądały ofensywy przez niego prowadzone, do tego niesamowicie grał w PO, w 90 przerwał serię Magic wchodzenia do finałów, którzy w ciągu lat 82-89 byli 7-krotnie w finale. W dwóch ostatnich meczach zanotował średnie 33,5/12. W 94 i 95 przeciwko Hakeemowi, wybranemu tutaj z nr 1, notował dwie serie po 27ppg na ~58% ts i do tego 10 asyst. W G7 w 95 jebnął 46 pkt/10 asyst. Niesamowity slasher.

Tak więc mój 6th man rozpierdala system, serio nie wiem czemu ten gracz jest tak niedoceniany. 

Ale KJ to żaden super steal a juz mówienie ze największy w tym drafcie (mchale barkley) to gruba przesada. Raper lubi sie podniecać ale come on.

Patrzac po skladach zdecydowanie najbardziej pasowal do rapera i tutaj brawa ale nie nazywajmy super mega kozackim stealem pg, gdzie penny, kidd, nash, curry, zeke, payton, stockton, Magic, Paul pasowali bardziej na pg. Poza raperem widzialbym kj w składzie ignazza bądź gregoriusa. CP3 trafił do zlego zespolu ale porter czy price juz imo lepsze fity także mamy na 16 rozgrywających 10 którzy pasują lepiej do swoich zespolow.

Największy steal draftu phii.

Ale sam wybor swietny i gdyby nie pau gasol orazprzemozna chec grania trzema sfami to nawet spoko zespól by byl. Osobiście zaczynalbym johnsonem no ale not my problem.

Jak go wziąłem Rappar w 5 rundzie w poprzedim drafcie to nawet furory nie zrobił, nie miał trójki więc na dzisiejszych zasadach gry jest olewany ale to mój ulubieniec. Szczególnie jak jebie pake nad Hakeemem. Jeszcze jeden Sg został co będzie stealem z tych samych lat. A i to jest struś pędziwiatr, szaleniec, jebaka.

Edytowane przez Koelner

Jak go wziąłem Rappar w 5 rundzie w poprzedim drafcie to nawet furory nie zrobił, nie miał trójki więc na dzisiejszych zasadach gry jest olewany ale to mój ulubieniec. Szczególnie jak jebie pake nad Hakeemem. Jeszcze jeden Sg został co będzie stealem z tych samych lat. A i to jest struś pędziwiatr, szaleniec, jebaka.

Cicho na milosc boska..... ;)

Edytowane przez agresywnychomik

Ale ma dobrego long jumpera, dość podobny profil Parkera, który bez trójki sobie doskonale radzi.

Dla mnie jeden z najbardziej underrated graczy w historii. Właśnie o tym mówię - Wowo kompletnie go niedocenia. Wypisz mi wady, ograniczenia KJ? Prowadził zajebiste ofensywy, grał mega mecze w PO, jest niesamowitym slasherem, ma pewny jumper. 

Ale KJ to żaden super steal a juz mówienie ze największy w tym drafcie (mchale barkley) to gruba przesada. Raper lubi sie podniecać ale come on.

Patrzac po skladach zdecydowanie najbardziej pasowal do rapera i tutaj brawa ale nie nazywajmy super mega kozackim stealem pg, gdzie penny, kidd, nash, curry, zeke, payton, stockton, Magic, Paul pasowali bardziej na pg. Poza raperem widzialbym kj w składzie ignazza bądź gregoriusa. CP3 trafił do zlego zespolu ale porter czy price juz imo lepsze fity także mamy na 16 rozgrywających 10 którzy pasują lepiej do swoich zespolow.

Największy steal draftu phii.

Ale sam wybor swietny i gdyby nie pau gasol orazprzemozna chec grania trzema sfami to nawet spoko zespól by byl. Osobiście zaczynalbym johnsonem no ale not my problem.

RappaRowi najbardziej brakowało pg do wbijania się pod kosz, więc z twojej listy większość można skreślić.

im dalej w las, tym mniej sensu ma dyskusja tutaj. Albo czytamy swoje posty albo pierdolimy swoje bez związku, tylko po to by pi*****ić. 

Gdzie napisałem, że niedoceniam KJ-a? Albo, że inni pg pasowaliby bardziej panie jendras?

Nie uważam po prostu Johnsona za nie wiadomo jaki steal a już kompletnie nie za największy draftu. Jak największym stealem może być ktoś kto nie pasowałby do około 10 drużyn? 

Payton-Price-Kidd-Magic-Curry-Nash-Porter-Baron-Penny-Zeke pasują lepiej do swoich zespołów niż pasowałby Kevin. Co to za steal, a tymbardziej wielki? Napisałem, że do składu rapera bardzo dobry wybór i gdyby nie niektóre pomysły to uważałbym jego zespół za jeden z mocniejszych. Sam wybór świetny ale jakiż tam steal a w ogóle jaki w skali tego draftu? 

Tak Kevin Johnson jest świetnym koszykarzem, jak większość wybranych tutaj.

Co do ofensyw to ja takie karkołomną tezą wysunę. Czy aby w tych niektórych latach motorem napędowym ofensywy i głównym powodem dla którego tak wyglądało ortg nie był Barkley? :) 

PS 1. podawajcie lata małe skośnookie oszukańce a nie wywiad, które lata najlepsze.

PS 2. Moim człowiekiem od informowania, że moja kolej jest karpik bo tylko on we mnie wierzył, kiedy sam zwątpiłem i nie musi mi 3 użytkowników spamować skrzynki.

PS 3. Nie zamierzam dać się znowu sprowokować jak ktoś nie doczyta mojego posta, tylko dalej będzie pierdolił bez sensu. Także albo trzymamy nawet niski poziom albo sobie darujmy bo trochę marnotrawicie mój drogocenny czas. Miłego wieczoru.

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.