Koelner Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 julius już wybrał glena rice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 pouzupełniajcie daty... Manu chyba nie miał a chyba nie problem jakie daty? w 2005 to on wygrał tytuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ignazz, byłeś w biegu więc nie pogadaliśmy ale mam nadzieję, że tekst o stopowaniu draftu potraktowałeś zgodnie z jego przeznaczeniem bo nie wybaczyłbym sobie, gdybyś uwierzył, że przed sylwestrem zadzwoniłem Ci zawracaćtym dupe. Chciałem Ci dobrze pożyczyć a Ty wrzuciłeś pick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pippen nie ganiał na full-time za wszystkimi PG (co samo w sobie jest bardzo męczące - patrz: Lebron vs Parker), tylko Jax rzucał go na te bardziej niekorzystne matchupy jak Magic czy Penny - ilu masz 2 metrowych PG?. A sam Mark Jackson, którego krył w 98 (w celu rozwalenia ofensywy) to też przecież zawodnik już dużo mniej mobilny niż kiedyś (grał sporo post up) - bo na przykład tego samego, szybszego Jacksona w 91 krył już Paxson. Bieganie za szybkimi PG rywala i jednoczesne kontrolowanie ofensywy (nawet w Triangle) to zadanie bardzo obciążające. Poza tym Pippen to GOAT team defender i mam duże wątpliwości czy granie nim przyklejonym "na plaster" do jakiegoś rozgrywacza to wykorzystanie jego największcyh atutów. Myślę, że gdyby Jackson miał Paula George'a w składzie, to z radością rzucałby jednego z nich full time na pg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Myślę, że gdyby Jackson miał Paula George'a w składzie, to z radością rzucałby jednego z nich full time na pg. Myślę, że jest też powód dla którego zespół z Pippenem nigdy nie rezygnował jednocześnie z full-time PG czy to w Chicago czy Portland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Myślę, że jest też powód dla którego zespół z Pippenem nigdy nie rezygnował jednocześnie z full-time PG czy to w Chicago czy Portland Mam go z 94, kiedy to gra z Bj. Amstrongiem notującym w 33 min 3,9 apg i mających piąte(!) w zespole asyster per 36. Jeśli to jest ten pełnokrwisty full time PG o jakim mówisz, to faktyczne musiał być jakiś powód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 To co jedziemy dalej? Havlicek wybrał Glenn Rice ja nie znam takiego koszykarza a tylko Glen'a Rice ale napewno nie o niego chodzi bo przeciez Glen juz dawno został wybrany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Fuck nie przeszukałem tematu przed wyborem Glena, zaraz poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 havlicek. Spojrz na temat składy. Z dokładnością do paru ostatnich wyborów aktualizuje składy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Gregorius dobra robota, dużo wygodniej sprawdzać w tym temacie po kilku rundach, niż przeszukiwać Draft. Pick poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 karpik January i havlicek mam wrażenie, że co wybór to gorzej. W ogóle żeby do DW dobrać dwóch grających podobnie zawodników to jest paranoja. Po co Hill do Ervinga? Obaj nie zagrają na PF ani na SG a dziura na C w oczy kole a zmarnowanie potencjału Dirka w all-time drafcie to jak zmarnowanie Magica- trudne do zrobienia ale obecnie bardzo prawdopodobne. Raper fajny team całkiem i choć pierce to żaden SG z tych sezonów to możliwość elastycznego dopasowania całkiem w pyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 takie Mavs 11 v.2.0 pisałem przed wyborem Tysona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 tak sobie pooglądałem więcej 80's w związku z tym draftem i dochodzę do wniosku że jakby Birdowi dodać fajną atletykę (czyli niekoniecznie freak a'la LeBron, ale taka 'powyżej średniej') + zdrowie to ze swoim skillsetem i mindsetem to byłby GOAT. (markietning zaczynam hihi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) tak sobie pooglądałem więcej 80's w związku z tym draftem i dochodzę do wniosku że jakby Birdowi dodać fajną atletykę (czyli niekoniecznie freak a'la LeBron, ale taka 'powyżej średniej') + zdrowie to ze swoim skillsetem i mindsetem to byłby GOAT. (markietning zaczynam hihi) A gdyby Amare nauczyć bronić, to by poszedł w pierwszej rundzie. Gdyby nauczyć Shaqa rzucać, byłby goatem. Już nie mówiąc co by robił Chris Paul, gdyby zachowując jego motorykę i skillset, dac mu ze 30 cm więcej. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dla mnie ma overall top3 na luzie, a w tym drafcie poszedł tak nisko ze względu na peak, który np. taki Shaq miał na poziomie goat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 A gdyby Amare nauczyć bronić, to by poszedł w pierwszej rundzie. Gdyby nauczyć Shaqa rzucać, byłby goatem. Już nie mówiąc co by robił Chris Paul, gdyby zachowując jego motorykę i skillset, dac mu ze 30 cm więcej. słabe porównania w sumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 słabe porównania w sumie Dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 bo Bird robił wszystko, brakowało mu tylko atletyki/zdrowia . Wszyscy trzej wymienieni mają więcej braków (ok shaq jako center gdyby miał lepszy rzut to byłby praktycznie kompletny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastillon Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Bird nie potrzebował atletyzmu żeby grać na poziomie GOAT. on w tamtych sezonach GRAŁ na takim poziomie. wziąłbym kilku przed nim, ale niewątpliwie the same ballpark.co do Adamsa i obrony Suns - z tego co pamiętam to ogromny impact miał tam DJ. kiedyś analizowałem jego karierę w jakimś temacie na realGM i byłem zaskoczony że guard może tak bardzo odmieniać team defense. wątpie żeby Adams robił różnicę. w tym przypadku musiałbyś mieć mocne dowody by mnie przekonać, bo wiem co widziałem. widziałem centra który fizycznie nie nadaje się do gry w obronie. tutaj będzie pod tym względem jeszcze gorzej i to nawet jako PF.co do Pippena - też mało zrozumiałe dla mnie są porównania do Bulls. przecież on tam grał w zupełnie innej roli po obu stronach boiska. Pippen w triangle nie był żadnym PG i wychodził we wszystkich setach do piłek jako SF. triangle jest bardzo specyficzne, inaczej gra się jako PG, inaczej jako SF. w szczególności Pippen często schodził po piłkę z low post na midpost/high post. jakoś nie widzę tego skoro jako PG przeprowadza piłkę przez połowę, więc zaczyna w zupełnie innych pozycjach. jeżeli Pippen ma grać to co grał w Bulls wedle założeń Rappara - to powinien grać jako SF. natomiast granie Pippenem na PG w obronie jest zwyczajnym marnowaniem jego talentu w help defense. gra znacznie dalej kosza (a więc dalej do defensywnych zbiórek, boxoutowania, help side blocks, właściwie nie ma mowy o wymuszaniu ofensów). porównania do Bulls znowu zupełnie nietrafione już z tego powodu, że tam nigdy nie krył PG full time. okazji była ku temu masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) bo Bird robił wszystko, brakowało mu tylko atletyki/zdrowia . Wszyscy trzej wymienieni mają więcej braków (ok shaq jako center gdyby miał lepszy rzut to byłby praktycznie kompletny) CP3 też jest kompletny, dasz mu 30 cm więcej i żaden 7-footer go nie pokryje, a jak dasz pg, to będzie rzucał nad nimi, nie mówiąc o tym, że będzie miał lepszą wizję przy podaniach, i będzie mógł bronić pomalowanego, a skille obronne ma dobre. Full package. Bird nie ma atletyzmu i o tym każdy wie. Dlatego też poza Shaqinatorem, 4/5 pierwszych picków to gracze bez braków. jakoś nie widzę tego skoro jako PG przeprowadza piłkę przez połowę, więc zaczyna w zupełnie innych pozycjach. Ale Pippen też tą piłkę przez połowę przeprowadzał bardzo często. Swoją drogą także Jordan. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi