Skocz do zawartości

Czas zacząć łowy! Free Agents i zmiany kadrowe

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak napisał Van, Banks jest już zawodnkiem Suns i ja także bardzo się dziwię, że on poszedł akurat do nich, przecież jego najmocniejszą stroną jest obrona, a w suns się prawie nie broni, więc Banks straci podczas gry tam swój największy atut, jak wiadomo w ataku też rzuca te 10 pkt. na mecz, więc w suns może akurat w tym elemencie się poprawić, chociaż nad tym też trzeba się zastanowić, bo jeśli Banks ma być zmiennikiem Nasha, to zawiele sobie raczej nie pogra, a co z tego wynika będzie mu bardzo trudno dać coś pozytywnego drużynie, tym bardziej, że Barbosa ma już w Phoenix raczej wyrobioną markę i to on jest pierwszym rezerwowym w suns i to on najczęściej zastępował i nadal pewnie będzie zastępował Nasha.

Naprawdę bardzo mi szkoda tego że Banks nie trafił do Lakers i myślę że on też zdaje sobie sprawę z tego że przecholował jeśli chodzi o warunki finansowe jakie stawiał na początku, on zdaje sobie też sprawę z tego jaki styl gry preferuje się w Phoenix i że nie będzie mógł zbyt często pokazywać swoich bardzo dobrych umiejętności obronnych. Jestem przekonany o tym ,że Banks wolałby grać chociażby w lakers, bo tutaj prawdopodobnie byłby pierwszym rozgrywającym, miałby dużo minut i przede wszytskim styl gry Lakers bardziej pasuje do jego umiejętności, ale Marcus się przeliczył, myślał, że władze LAL będą o niego ostro walczyć i dadzą mu tyle kasy ile on oczekuje, a tymczasem takiej kasy nie chiał mu dać nikt i w końcu musiał brać to co zaproponowali mu suns, bo z biegiem czasu te oferty dla niego mogłyby być już tylko niższe. Szkoda że straciliśmy szansę na takiego dobrego gracza, tym bardziej, że pozycja PG w Lakers nadal jest wielką niewiadomą i nadzieja tylko w tym młodym Jordanie, mam nadzieję że udany sezon przed nim.

A może Kupchack nie powiedział jeszcze ostatniego słowa... :wink:

Zgadzam sie z Grabosiem. Banks tam nie pasuje i coś mi sie zdaje, że jakis niski wyleci z Phoenix tego lata (oczywiście, że chciałbym, żeby do Lakers :D:D:D ) Jego atutem jest obrona, w Suns odwrotnie, jesgo atutem nie jest rzut z dystansu- w Suns odwrotnie. Jakoś nie trafie sobie wyobazić Marcusa miotającego trójki w szaleńczych kontrach. Wydaje m si, że wybrał Suns ze względów finansowych bo jest kilka drużyn, do których by lepiej pasował i co powinno byc dla niego najważniejsze- więcej grał

Koleś gra średnio w meczu po ponad 30 minut , notuje niecałe 10ppg i 10rpg.

Nie wiem o kogo ci chodzilo ale chyba nie o Collinsa NJN:D A moze lubisz pisac w ciemno :?: :)

Gra 28 min na mecz a kosmos typu 10/10 to rzecz dla niego nieosiagalna

hmm 10/10 brzmi ciekawie mi tam pasuje ... ma dokladnie 3,8 ppg i ok 4 rpg ale zgodze sie co do tego ze nalezy z nim cos zrobic bo 8 mln na rok to przeplacenie. Robilem taka jakby symulacje na Real GM i ciezko cos ciekawego znalesc no dobra Swift - mial tez slaby sezon (Collins ma takie co roku i oprucz jego walki nie widze nic pozytywnego) tez 8 mln ale to raczej nie realnemzoe jakies oczyszczenie salary i za jakiegos 1-milionowca??? Wtedy Witamy w NJ Mr. Wilcox :D warto tez zrobic cos z McInnesem i Nachbarem tak.... no i Planinicem :D

Co do ciebie makaveli radze pierw sprawdzic statystyski- taka rada.

Jako fani NJN napewno sie dogadamy :)

Co do Killego to ja dokladnie wiem ze w Knicks mamy multum przeplaconych gwiazdorkow, o tym nie musisz mi przypominac, ja natiomiast chyba musze ci przypomniec ze gadka dotyczy Songaili a nie NY Knicks.

Kily, a nie Killy. ;) Przecież napisałem, dlaczego nie uważam, by to były śmiesznie duże pieniądze dla Songaili i na tym się skupiłem, a nie tak jak teraz próbujesz to przedstawić - na Knicks. O NYK wspomniałem na koniec żartobliwie, z przymróżeniem oka (emotka ;)), bo tam jest wielu graczy, którzy zostali naprawdę zabawnie przepłaceni. No, ale zostawmy już kompletnie Nowy Jork, żebyś znowu nie wyskoczył z jakimś "bez komentarza" itp.

Ja tylko uważam, że te 4,2 (4,6 jeśli wierzyć ESPN) rocznie dla podkoszowca, który robi prawie 10 ppg w blisko 20 mpg, to przy dzisiejszych realiach (choćby zestawienie Grega00) nie jest nieodpowiednia kwota, a już na pewno nie taka, z której bym się śmiał. Fakt, że jest słabym obrońcą tego nie zmienia. Spabloo, który niby mi wyjaśnił twoje podejście wcale tego nie mówił o przepłaceniu, tylko o tym, że nie warto się z nim pakować w długi kontrakt, ale o tym napisał już Byku.

Przejście Banksa do Suns mnie nieźle wkurzyło, ale też nie rozumiem decyzji Marcusa. :? Po tym, jak fiaskiem zakończyły się jego rozmowy z Lakers wydawało się, że Cavs są wymarzonym dla niego klubem, a on najlepszym FA dla Cavs. W Cleveland byłby podstawową jedynką (o czym w Arizonie może tylko pomarzyć), tam trener stawia przede wszystkim na obronę, co też bardzo powinno mu odpowiadać, do tego przy LeBronie miałby na pewno wiele czstych pozycji, które musiałby wykorzystywać owiele lepiej od Snowa. Poza tym Cavs to zespół z bardzo wysokimi aspiracjami. Swoją drogą ciekawe ile spg miałby tercet James-Hughes-Banks. :roll: Ciekawi mnie, czy to Ferry nie wyrażał nim zainteresowania i nie czekał na ofertę z Ohio, czy po prostu wybrał korzystniejszą ofertę z Suns, a może wolał tam grać? :roll: Ta ostatnia wersja jakoś mi nie pasuje.

Co do ciebie makaveli radze pierw sprawdzic statystyski- taka rada.

wole napisać mniej więcej z głowy nich wchodzić specjalnie na nba.com po to żeby zobaczyć kto to wogle jest ten Collins i kozaczyć że znam dokładne statystyki i wiem ile minut gra.

Ekhm... i po co prowokujesz? Dostales IMO dobra rade i nie musiales wcale tak na to zaregowac. To co napisales to 'kosmos' i nie wazne czy z pamieci czy z notatek. Lepiej sie upewnic jak nie jest sie pewnym i wtedy ewnentualnie cos pisac, a nie wyjezdzac, ze tak powiem ze stekiem bzdur. Pozniej dziwisz sie, ze ktos cie nie pochwala tylko krytukuje i jeszcze ma "czelnosc" dawac rady. To nie jest wstyd ani tez tym bardziej kozaczenie, ze ktos wejdzie na nba.com i upewni sie dokladnie w statystykach danego zawodnika. Tutaj na forum nie chodzi o to zeby cokolwiek napisac, tylko chodzi przede wszystkim o to zeby to mialo przynajmniej rece i nogi. Jak juz sie ma cos pisac na "odwal" to lepiej nic nie pisac bo na pewno to nic ciekawego do dyskusji nie wniesie, procz pozniejszej krytyki lub klotni, ktorej tutaj i tak jest 'full'.

Chyba nikt jeszcze tego nie pisal,bo niby czytalem co tam ostatnio naskrobaliscie,ale tyle tego ze juz oczaplasu dostaje i moglo cos jednak umknac mojej uwadze :) .A mianowiceie wreszcie angaz w NBA zdobyl swietnie znany z europejskich,a nam przede wszystkim z polskich parkietow gracz, Lynn Greer.Jeden z najlepszych graczy na starym kontynencie nie tylko w zeszlym,ale takze w kilku poprzednich sezonach podpisal wieloletni kontrakt z druzyna Milwaukee Bucks.Niestety nigdzie nie udalo mi sie znalezc jak dluga jest umowa i na jaka kwote opiewa.Bardzo sie ciesze ze wreszcie udalo mu sie dostac do NBA,bo kiedy gral jeszcze w Slasku to widzialem wiele meczow z jego udzialem i naprawde wywarl na mnie piorunujace wrazenie.A to ze trafil do Bucks sprawia ze bedzie mial wiele okazji do prezentowania swoich umiejetnosci,bo po oddaniu Forda do Kanady w ekipie "Kozlow" zrobila sie drobna luka na PG,a dysponujacy swietnym rzutem i niesamowita szybkoscia Greer powinien byc znakomitym zmiennikiem dla Williamsa i powinien swietnie pasowac do stylu Bucks,wlasnie takiego jaki on prezentuje:szybki basket z duza iloscia rzutow za trzy punkty.W przeszlym sezonie bede mocno trzymal kciuki aby razem z Lampe i Gortatem stworzyli mocna ekipe "naszych" w NBA :D .

A mianowiceie wreszcie angaz w NBA zdobyl swietnie znany z europejskich,a nam przede wszystkim z polskich parkietow gracz, Lynn Greer.Jeden z najlepszych graczy na starym kontynencie nie tylko w zeszlym,ale takze w kilku poprzednich sezonach podpisal wieloletni kontrakt z druzyna Milwaukee Bucks.Niestety nigdzie nie udalo mi sie znalezc jak dluga jest umowa i na jaka kwote opiewa.

nieoceniona Patricia ( http://www.nationwide.net/~patricia/contracts ) podaje, że to kontrakt na 2 lata z team option w drugim roku a Lynn ma zarabiać minimum, które jeśli się nie mylę dla zawodników spoza NBA grających w niej I sezon (np. debiutantów wybranych w II rundzie draftu) w sezonie 2006-07 będzie wynosić 412,7 tys. dol. a w drugim roku kontraktu chyba 687,5 tys.....tak że z tym wieloletnim kontraktem to trochę przesadziłeś:) - 2 lata (i to jeszcze z TO w II roku) to wydaje się jednak norma dla zawodnika z Europy, tak żeby sprawdzić jego umiejętności (które zawsze są znakiem zapytania) nie wiażąc się z nim na zbyt długo...Greer jak widać zarobi porównywalne pieniądze na jakie mógł liczyć w Europie (a kto wie czy nawet nie mniejsze, nie orientuję się tak dobrze w płacach na Starym Kontynencie, ale najlepsi chyba mogą liczyć na kontrakty wyrażone w milionach dolarów za sezon) ale wiadomo, że nie to jest najważniejsze, gdyż wreszcie będzie miał szanse się wybić...no powiem, że jestem bardzo ciekawy czy w NBA da radę grać choć trochę tego co w Śląsku (i czy w ogóle będzie grał), czy Amerykanie pozwolą mu na te penetracje i skuteczną grę jeden na jeden tyłem do kosza w stylu trochę Jalena Rose'a (pamiętajmy bowiem, że jak na PG jest dosyć niski - 180cm - choć na nba.com dają mu 188 :roll: my na szczęście go widzieliśmy i wiemy, że tyle nie ma i przynajmniej wiemy już ile zawyżają tam wzrost zawodników :) ) no i czy jego szybkość, którą tak górował nad PG choćby w Polsce wystarczy na tych z NBA (do tego latka mu lecą i już się ich 27 nazbierało).....ale jakby się przebił to mógłby liczyć na jakiś dłuższy 4-5-letni kontrakt i trochę się dorobić w NBA....no ale do tego długa droga, która jednak po odejściu Forda trzeba powiedzieć stoi niejako otworem - Williams czy Bell to na pewno nie są zawodnicy którzy mogą zmonopolizować PG w Milwaukee i jeśli Greer będzie choć jakiś przyzwoity poziom prezentował na treningach, to swoją szansę powinien dostać nawet od początku sezonu

Oj Byku Byku skoro chcesz sie w to dalej bawic prosze bardzo.

Napisalem ze z toba nie da sie rozmawiac skoro przy gadce o Songaili wyjezdzasz z NY Knicks, co ma piernik do wiatraka, ty zaraz placzesz i wyciagasz jakies historie sprzed roku, smieszne, a nawet zalosne, no ale dla ciebie to argument, wiec nie mam dalszych pytan.

Co do twojej nieomylnosci to nie jestem pierwszy ktory zauwazyl ze kozaczysz na tym forum, jak do mnie sie nie przypiepszasz to mi to zwisa i powiewa, jak cos do mnie masz to obojetnie kolo tego nie przejde.

Powtarzasz sie notorycznie z tym "z toba sie nie da normalnie rozmawiac", zdazylem to napisac raz, ty powtarzasz to po raz trzeci, kolejny wyswiechtany argument.

Co do bycia pewnym siebie, napisalem ze Knicks nie stracili na tym trejdzie i poki co nie widac zeby stracili, jezeli Thomas spisze sie tak jak od niego oczekuja fachowcy i kibice to pierwszy przyznam ze Knicksi stracili na tym trejdzie. Teraz zadowlony? Bo poki co z tej wymiany macie Sweetneya ktory gra jak przewidywalem, jest za niski, za gruby i za slaby fizycznie cos o czym sie nie mowi "oficjalnie". Leszcze wyciskaja przed draftem po 15-20 razy sztange, wiesz ile Sweet wycisnal? Pewnie nie, ale poszukaj... A pewny bylem ze LB zbuduje druzyne na powazne walke w PO w 3 sezonie, prosze spytac kore ktory sam sie z tego smial kwitujac to zdaniem "w NY nikt nie bedzie czekal 3 lat, tam nie cierpliwosci" on mial racje ja nie mam przyznaje, aha ale chwileczke przeciez pan nieomylny nie lubi gdy ktos ma to samo zdanie co kore, wycofuje ten argument, ktory tak naprawde argumentem nie jest bo tylko ty masz argumenty na poziomie.

Co do zabronienia pisania o Knicksach na tym forum to nie wiem, nie prosilem josepha ani spabloo o to, ale pomysle nad tym, specjalnie zeby ci zrobic na zlosc. I na sam koniec moja placzkowatosc nijak sie nie ma do twojego ... i na tym chyba czas skonczyc ten watek, jak dalej chcesz o tym gadac to znasz moje gg przeciez lubic sobie podgladac co tam wypisuje o Chicago Bulls... jakby bylo o czym.

Taa, Greer w NBA. On już chyba któryś z kolei raz startuje w SL w barwach Milwaukke. Rzeczywiście w Bucks nie ma dużej konkurencji dla niego na pozycji rozgrywającego. Nie zapominajmy także, że Lynn potrafi też grać na SG, a tam zmienników dla Redda, oprócz Jermaine'a Jacksona nie widać, a z nim Greer może porywalizować. Powodzenia! :D

Oj Danp Danp

jezeli dla ciebie wyciągnie to co pisało sie przed poprzednim seoznem jest załosne to faktycznie szkoda sie produkowac Tobie na tym forum, najlepiej zagadja z modem niech da Twoim postom jakis termin ważnosci po którym beda sie kasowąc bo wynika ze to co pisałeś wtedy i tak przekonywałes straciło racje bytu.

co Ma sytuacja NY do Songiali? a no ma, podałem Ci NY bo tym zespołem sie chyba interesujesz najbardziej, co byś luknął w roster i zobaczył za jakie pieniądze są tam podpisani wysocy gracze a jaki poziom prezentuja, ale podanie takiej informacji powoduje u Ciebie chyba jakąs nerwice sytuacyjną i reagujesz lamentem, co zobacz sobie inne rostery i inne kontrakty jak zaglądnięcie do capu NY powoduje jakies spazmy czy cos w tym stylu.

Reszte postu nie komentuję bo to jakies marudzenia narzekania i ogólnie bzdury.

ps. Stary czy ty widziałes ostatnio Sweeta?

Dołączona grafika

:lol:

napisalem ze Knicks nie stracili na tym trejdzie i poki co nie widac zeby stracili

ten tekst jest najlepszy :twisted:

faktycznie nie stracili,świadczą o tym wyniki zespolu

http://www.realgm.com/src_wiretap_archives/41592/20060720/is_martin_for_francis_denvers_only_option/

Widac ze Denver jest zdesperowane aby oddac K-Marta jezeli staraja sie o Francisa ktory nie wiadomo jak bedzie wygladal przy Boykinsie czy Millerze a moze jakis trade z ich udzialem??A moze Francis przejdzie na SG tam za bardzo nie ma konkurencji.

Knicks niby cos zyskaja pod koszem ale martin mial ostatnio urazy plecow wiec nie wiadomo jak to bedzie w tym sezonie.

Edit: dochodzi do tego zainteresowanie Denver JR Smithem

wiec ewentualnie Steve na 1??

Zawiodles mnie Byku, nie masz argumentow kompletnie, wypisujesz jakies bzdury ktore nie wiadomo o czym swiadcza, az mi sie dalej nie chce w to zaglebiac bo jak widac nie warto. Pisalismy o Songaili a ty wyjezdzasz ze Knicks maja przeplaconych graczy, a twoj fantastyczny argument na temat odpowiednich pieniedzy dla Dariusa, ma jumperka z poldystansu, i gral w CSKA majac manewry podkoszowe... szkoda ze tego w lidze nie widac i za to dostal 23 banki. Ok skonczmy to bo jak widac doskusja z toba donikad prowadzi, jestes zbyt zestresowany ze ktos sie tobie postawil i nie potrafisz wymyslec nic sensownego.

Co do tematu wlasciwego to wlasnie czytam ze Charlotte wzmocnilo sie kolejnym moim ulubiencem, tym razem Othella Harringtonem. Przyda im sie taki rolas, chocby za wzgledu na swoja twardosc, walecznosc i doswiadczenie. Poki co nie widze sumy na ktora kontrakt opiewia.

EDIT:

Pisalem o tym, w dziele Utah Jazz ale nie kazdy tam zaglada. Center Jackie Butler jako RFA podpisze 3 letnia umowe z SAS na kwote 7 baniek USD. Thomas nie zdecydowal sie na przebicie oferty Spursow (wyniosloby to Knicks ponad 14 baniek na 3 lata gry).

Ty chyba lekko otępiały jestes przez pogodę jak ja ci przez tą mordęgę z tobą nie przedstawiłem żadnych argumentów. To chyba z toba trzeba łopatologicznie.

Jestes GM Wizards chcesz podpisac wysokiego gracza z dobrym rzutem, widzisz jakie sumy padają, podpisujesz Dariusa na 5 lat za 21. Ty to nazywasz przepłaceniem białego drewna ja wobec zaistniałej sytuacji od kilku sezonów na rynku tak nie uważam. Chcesz wzmocnić zespol takim graczem musisz sie liczyć z wydaniem kilkunatu dolarów. Idąc Twoim tokiem myslenia to w tej lidze przepłaconych jest 80%-90% wysokich graczy. I pewnie tak jest ale wobec takiej sytuacji trzeba takie kontrakty przyjąc jako norma i nie ma sie co podniecac że to wielka umowa bo co roku gracze gorsi,bądz o podobnym potencjale podpisuja o wiele wieksze umowy.

Prościej chyba nie potrafię.

PIszesz, że cie zawiodłem , cóz dołącz mnie do NY czyli Twoje najwieksze rozczarowania w tym roku.

Twoje argumenty opierają sie na tym ze facet nie broni i ucieka spod kosza, ja doskonale wiem jak grał Darius w BUlls. W obecnej sytuacji z podpisywaniem FA nawet taki obronca jak Darius e swoim dobrym rzutem i bosikowym IQ jest wart takich pieniedzy czy Ci sie to podoba czy nie, taki wytworzył sie rynke dzieki niektórym GM któzy szastali kasą na lewo prawo, i dlatego Songaila podpisał taką a nie inną umowę.

KPW?

Oboje macie swoje racje i żadna nie jest nieprawdziwa. Po prostu macie inne zdanie i pokornie proponuje zanechać tę kłotnie. Co do Dariusa to jak każdy (moze oprócz kilku takich :D ) ma swoje zalety i wady. Według mnie stawka za niego jest w sam raż, zdażały sie większ nie wypały.

Butler w SAS- szczerze mówiąc nie widziałem go w akcji, ale żeby w SAS nie zaistniała tak sytuacja jak w Lakers- kilku rezerwowych na jednej pozycji. Przykre

Przyjalem twoje zdanie do wiadomoscia, mam nadzieje ze ty przyjales moje i chyba dalsze spieranie sie w tej kweistii nie ma sensu, nie dojdziemy tu do porozumienia (obawiam sie ze w wielu innych tematach rowniez). Koniec czy dalej chcesz to ciagnac?

KB81 to ze zdazaly sie wieksze niewypaly nie zwalnia GM Wizards z myslenia, a tu dal ciala. Czy tak slabo broniacy gracz to bylo to co potrzeba Waszygtonowi? Patrzenie na inne ekipy i podpieranie sie argumentem "przeciez oni tez maja przeplaconych graczy" nigdy do niczego dobrego nie prowadzi.

Butler w SAS- szczerze mówiąc nie widziałem go w akcji, ale żeby w SAS nie zaistniała tak sytuacja jak w Lakers- kilku rezerwowych na jednej pozycji. Przykre

Też mnie to razi choć graczy tych nie znam dobrze to tendencje gry podstawową piatka ( Pistons i seria SAS Mavs) sie raczej nasilają!

dla mnie nadal w roosterze SAS nie ma zadnego Centra i to boli!

Z ostatniej wymiany oddanie JR z Bulls uważam jednak za spore wzmocnienie tylko Nugetts. Oj ciasno na Zachodzie się robi.

Przedostatni element układanki Denver ( zawsze brakujacy SG ) rozwiazany.

Fani Bulls raczej niedoceniaja JR'a. Myślę że w silnej ekipie pokaże swoją wartość ( gdy Melo zagra tyłem do kosza otwarte pozycje sie znajda)

IMO jego procent z gry wzrośnie!!!!!

2 picki z 2 rundy i Eisley? Żart?????????

Ja bym może nawet oddał Brenta Barrego, który w atletycznej grze Nugetts Mavs i clips jest nieprzydatny w kontekście PO 2007!

Jego trójki i doświadczenie owszem super ale PO 2006!

JR Smith oddany do Nuggets za Eislya i dwa wybory w 2rd w następnym drafcie.

Wymiana raczej korzystna dla obu drużyn, szczególnie dla Nuggets, jak i samego J.R'a, który zapewne będzie grał w S5. Bulls dostają doświadczonego obrońcę, może dadzą więcej pograć Thabo Sefoloshy, i w następnym drafcie znów sobie solidnie powybierają :D

JR Smith oddany do Nuggets za Eislya i dwa wybory w 2rd w następnym drafcie.

Nie jest to zaskoczenie bo wiadomo bylo ze JR odejdzie z Bulls ale spodziewalem sie ze dostana cos wiecej niz bronce Eislayla i no chociaz jakis 1 rundowy pick

Mam pytanie dotyczace tez tego transferu czy tak jak denver oddaje pick od ktorejs druzyny to czy to jest to ich pozycja w Drafcie czy pozycja wczesniejszego wlasciciela picku??

Mam pytanie dotyczace tez tego transferu czy tak jak denver oddaje pick od ktorejs druzyny to czy to jest to ich pozycja w Drafcie czy pozycja wczesniejszego wlasciciela picku??

W tym wypadku, w przyszłym roku Chicago będzie wybierało jako Denver, czyli jesli Denver bedzie wybierało np. z 52 to ten 52 pick zostanie wykorzystany przez Bulls. Tak mi sie przynajmniej wydaje :D