Skocz do zawartości

gdzie oglądać NBA?

mccarthy

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

ale pewnie dalej na euro 3?

Zapewne tak, chyba że po tej bombie od TVP i jebaniu jakie obecnie dostają na x-ie coś do nich w końcu dotrze i przerzucą mecze na ES1/2 co byłoby z korzyścią dla wszystkich.

Tak na marginesie to TVP podobno kupiła również prawa do NHL, ale na razie nie jest to jeszcze potwierdzone.  

I jeszcze jedno, patrząc na reakcję Gabrelia Rogaczewskiego i Artura Kwiatkowskiego na x-ie to śmierdzi powrotem Basket Office. 

Co byłoby oczywiście bardzo na plus. 

3 godziny temu, Mailman napisał(a):

TVP pozyskała prawa do spotkań NBA:

Komentować ponoć ma stały skład Spiak, Łabędź, Sobczynski i może Rudziński.

Świetny noworoczny prezent nam TVP zrobiła, całe szczęście, że nie zdążyli się zlikwidować.

Jakby jeszcze pan Szaranowicz był w stanie komentować, to już w ogóle byłoby super.

40 minut temu, Thomas napisał(a):

Świetny noworoczny prezent nam TVP zrobiła, całe szczęście, że nie zdążyli się zlikwidować.

Jakby jeszcze pan Szaranowicz był w stanie komentować, to już w ogóle byłoby super.

Szaranowicz to juz Perkinson i modły o zdrówko do najwyzszego. Lubilem jego komenarze  a nawet raz Szpakowski był na nba w tvp. Do tej pory pamiętam to bylo Chicago z Jordanem i SA z Robinsonem. Tez niezle  komentowal choc jak zwykle nazwiska mu sie plątały. Tu  akurat nie decydowal ani perkinson  ani alzhaimer a jego PODEJŚCIE lub jakas libacja chyba nocke wczesniej. I pamietam jeszcze jak Rudziński pijany w sztok z Łabędziem komentował mecz Suns z kims tam. Język mu się platała jak pijaczkowi pod budką z piwem :). To było niezapomniane przeżycie. I juz Rudzinski wiecej sie nie pojawił. 

Edytowane przez marceli73

Super news - zakładam, że będzie można oglądać w aplikacji tvp sport, która jest dobra. Niech jeszcze ogarną przyzwoitą obsadę komentatorską i będzie można troszkę pooglądać z polskim komentarzem. 

Jedno mnie zastanawia - jak to jest z tymi finałami konferencji? Mają prawo do obu serii na wschodzie i zachodzie, czy pokażą tylko jedną z nich?

17 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

Zapewne tak, chyba że po tej bombie od TVP i jebaniu jakie obecnie dostają na x-ie coś do nich w końcu dotrze i przerzucą mecze na ES1/2 co byłoby z korzyścią dla wszystkich.

Tak na marginesie to TVP podobno kupiła również prawa do NHL, ale na razie nie jest to jeszcze potwierdzone.  

I jeszcze jedno, patrząc na reakcję Gabrelia Rogaczewskiego i Artura Kwiatkowskiego na x-ie to śmierdzi powrotem Basket Office. 

Co byłoby oczywiście bardzo na plus. 

Oby nie, Rogaczewski i Kwiatkowski są asłuchalni, ujemna charyzma

Ciekawe, czy Spiak będzie mógł komentować. Nie powinien, skoro pracuje w Eurosporcie. Komentatorami skoków się nie wymieniają

2 godziny temu, Cornellius napisał(a):

Ciekawe, czy Spiak będzie mógł komentować. Nie powinien, skoro pracuje w Eurosporcie. Komentatorami skoków się nie wymieniają

Spiak jest komentatorem do wynajęcia działającym na IDG i z tego co wiem to nie ma stałej umowy z żadną konkretną stacją. PLK normalnie dalej w Polsacie komentuje, więc nie widzę przeszkód aby nie mógł komentować NBA na TVP. 

Edytowane przez Pepis21

18 godzin temu, P_M napisał(a):

Ciekawe czy TVP się to opłaci.

Mnie zastanawia jaka będzie oglądalność. Może być tak, że na początku będzie niezbyt duża, ale z czasem zacznie rosnąć, bo jeden Kowalski z drugim, którzy nie miel do tej pory kontaktu z NBA, przez przypadek obejrzą jakiś zarąbisty mecz po którym wkręcą się na dobre.

Optymalna wersja jest taka, że po dwóch/trzech sezonach NBA w TVP nastanie taki bum na kosza jak w latach 90-tych. Tylko czy jest to możliwe?

5 godzin temu, Krzemo napisał(a):

Mistrzostwa Europy w kosza komentował, więc precedens jest ;] 

Nie ma precedensu, bo TVP nie miało wtedy NBA. Praca przy jednym produkcie to jednak co innego. Komentatorzy skoków, lekkiej czy żużla mają osobnych zawsze. Chyba bez znaczenia czy są do wynajęcia czy nie 

Godzinę temu, Thomas napisał(a):

Optymalna wersja jest taka, że po dwóch/trzech sezonach NBA w TVP nastanie taki bum na kosza jak w latach 90-tych. Tylko czy jest to możliwe?

Wątpię, zbyt dużo dostępnych rozrywek by przykuć masy. Teraz ludzie mają dużo więcej opcji i NBA nie jest czymś wyjątkowym jak kiedyś:) 

5 godzin temu, P_M napisał(a):

Wątpię, zbyt dużo dostępnych rozrywek by przykuć masy. Teraz ludzie mają dużo więcej opcji i NBA nie jest czymś wyjątkowym jak kiedyś:) 

Dokładnie, plus oglądanie po x godzinach (bo chyba nikt rozsądny nie liczy na dużą ogladaln. nocami) - 30 lat temu to było ok, dziś ci co się naprawdę interesujo są po 2 podcastach podsumowywujących dzień + conajmniej highlitsach od Ximo Preto, a młodsi i nie -wkręceni i tak siedzo na tik toku 

18 godzin temu, Pepis21 napisał(a):

Spiak jest komentatorem do wynajęcia działającym na IDG i z tego co wiem to nie ma stałej umowy z żadną konkretną stacją. PLK normalnie dalej w Polsacie komentuje, więc nie widzę przeszkód aby nie mógł komentować NBA na TVP. 

Dla uporządkowania. Spiak komentuje PLK, EuroCup, Euroligę oraz ligę włoską w Polsacie, Ligę Mistrzów w TVP Sport, mecze reprezentacji Polski w TVP Sport, NBA w EuroSporcie/HBO. Nie mam Sportklubu, ale oni mają ACB (hiszpańska ekstraklasa) i też tam komentował to dawniej - nie wiem jedynie czy dalej to robi tam.

W każdym razie jako osoba oglądająca większość tych rzeczy czuję się, jakbym odpalał grę FIFA z komentarzem Dariusza Szpakowskiego - wszędzie ten sam komentator i te same teksty niczym bot - klątwa komentatora, gadanie, co powinien zrobić w trakcie komentowanego meczu zawodnik. 

Na początku bardzo się cieszyłem ze Spiaka, bo była nowa fajna świeżość, ale jak to wchodzi na poziom, że 50% meczów koszykówki w Polsce komentuje on, to ja mam już odruchy wymiotne, bo to wchodzi na poziom bota, który gada jedno i to samo. Dawniej ten sam problem był z Michałowiczem, który komentował wszystko w Canal+, co było z koszykówki i latał do Sportklubu też komentować tam ACB.

Dla mnie najlepszym komentatorem/ekspertem koszykówki jest Rafał Juć, bo słychać u niego taki amerykański luz do komentowania i informacje z "magla". Komentuje mecz EuroCup i zawodnik lata z opaską na kolanie, a Juć mówi "to jest świetny zawodnik, ale był u nas na testach w Denver i ma duże problemy z kolanem, które go ograniczają". Rozmawia z agentami koszykarskimi i tłumaczy dlaczego dany zawodnik gra w jakiejś drużynie i ogólnie tłumaczy koszykówkę na o wiele wyższym poziomie, niż jakikolwiek inny komentator w Polsce.

1 godzinę temu, Wyparlo napisał(a):

Dla mnie najlepszym komentatorem/ekspertem koszykówki jest Rafał Juć, bo słychać u niego taki amerykański luz do komentowania i informacje z "magla". Komentuje mecz EuroCup i zawodnik lata z opaską na kolanie, a Juć mówi "to jest świetny zawodnik, ale był u nas na testach w Denver i ma duże problemy z kolanem, które go ograniczają". Rozmawia z agentami koszykarskimi i tłumaczy dlaczego dany zawodnik gra w jakiejś drużynie i ogólnie tłumaczy koszykówkę na o wiele wyższym poziomie, niż jakikolwiek inny komentator w Polsce.

Bo Juć ma wiedzę o koszykówce na o wiele wyższym poziomie niż jakikolwiek inny komentator w Polsce. Pół biedy jak ktoś nie ma wiedzy i ogranicza się do banałów, gorzej jak ktoś tej wiedzy nie ma i zmyśla żeby zabłysnąć.