Skocz do zawartości

gdzie oglądać NBA?

mccarthy

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Wyparlo napisał(a):

Przeczytałem ten artykuł i rzucił mi się mocno w oczy ten fragment Kosmy Zatorskiego:

Dla mnie krajowa scena NBA, a w zasadzie całej koszykówki od dawna leży na ziemi osrana, oszczana i robi pod siebie. Wszystko się rozwija, ale Polska scena NBA to swój prime miała w latach 2005-2010, kiedy funkcjonowało e-basket (nie ma dziś takiej strony o koszu w Polsce) czy świetny blog zawszepopierwssze.

Z ciekawości wszedłem na Szóstego Gracza gdzieś po 1-2 latach. Tam trzeba mieć abonament, żeby to czytać. Cena jest 30 złotych za miesiąc. Za tyle się ma HBO Max, prawie Netflixa czy za 20 złotych można sobie kupić Polsat i oglądać PLK/Eurolige. Nie wiem jak oni to utrzymują i zdziwiony jestem, że to jeszcze istnieje z takim systemem. Za 48 złotych wziąłem na Black Friday suba w Canal+Online i mam na cały rok masę filmów, seriali i sportu. 

Wszedłem na te Gwiazdy Basketu, bo może byłem z 1-2 razy w życiu na tej stronie. Na samej górze oczywiście baner zakładów bukmacherskich i po kliknięciu w artykuły sprzedają też jakąś książkę "I Love This Game 2". W opisie jej jest napisane, że dla osób borykających się z hazardem. I to jest najpiękniejsze podsumowanie tej strony 😄 Z jednej strony najpierw baner i zarejestrować się u buka, a po przegraniu kasy i wpadnięciu w problemy kupić książkę.

ProBasket i Keepthebeat nie lubię. To takie odpowiedniki Bravo Sport dla ludzi, którzy interesują się na niskim poziomie koszykówką.

preach

tak samo jak czasami mi wyskocza jakies fejsbukowe dyskusje czy grupki

to tam nawet nie ma co sie wypowiadac, poziom komentarzy wypowiedzi uzytkownikow odrazu swiadczy o tym co na koncu napisales, niskim poziomie zainteresowania/wiedzy o nba/baskecie

tez ta cala scena pismakow ludzi dookola basketu, nigdy nie zrobila niczego ciekawego, nigdy w to sie nie zaglebialem ale czasami mi cos wyskoczylo

czy oni kiedys postawili jakas ciekawa teze? napisali jakis artykul z wlasnymi przemysleniami?

raczej wszystko co widzialem to kopiuj wklej stany

szczerze, przy samej przykrej sytuacji jaka nas spotkala i reakcji uzytkownikow na nia w temacie inne

to troche obelga dla naszego forum ze nie zostalismy tam wymienieni

ale z drugiej strony czy ktos by z nas chcial zeby tacy ludzie nas wymieniali?

nie maja prawa glosu jak ludzie z wiosek.

Cytat

Sama NBA ma się dobrze – jest w Eurosporcie,

No nie powiedziałbym iż ma się dobrze. ES3 dalej jest kanałem niedostępnym pewnie w jakiś 99% kablówek, do tego nadal niezrozumiałą decyzją jest samo stworzenie tego kanału gdy na ES1 oraz ES2 wieje powtórkami. Dodajmy, że poza meczami ES3 nie istnieje. NBA Action nie jest pokazywane, nie ma codziennego magazynu podsumowującego w telegraficzny sposób poprzednią noc jakim był Basket+, że o programie w stylu Basket Office nie wspomnę.

Od ogłoszenia praw (które pamiętajmy dostali za darmo) mieli rok aby ogarnąć w jaki będą transmitować ligę a tymczasem wszystko wskazuje na to, że cały ten czas zmarnowali i dopiero w ostatniej chwili zaczęli jakieś ruchy robić. Jedyny plus to te mecze na Metro, choć ostatnie dwa tygodnie ich nie było a 29 grudnia kanał znika z naziemnej. Może ogarną się w przyszłości, choć zobaczymy najpierw jak się zakończy sprawa sprzedaży WBD, bo to zapewne będzie miało spory wpływ.

5 godzin temu, Wyparlo napisał(a):

pewnie ma z 50 subskrypcji jak dobrze pójdzie, opłaci se prąd, wodę i gaz i tyle ma ze swojej pasji, ale pewnie przynajmniej jest jakaś motywacja żeby siedzieć i pisać

nie wstyd Ci takie rzeczy pisać? tzn w sumie wszystko jedno, ale skąd Tobie wyszło 50 subskrypcji, oni działają już jakieś 10 lat gdyby mieli tyle abonamentów to dawno zeszli by z geywalla i poszli adsensa

na samym Spotyfy ich podcast ma 384 wystawionych ocen, z wysoką średnią 4.9, a stawiam, że większość i tak odpala ze strony, tak jak ja

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wstyd Ci takie rzeczy pisać? tzn w sumie wszystko jedno, ale skąd Tobie wyszło 50 subskrypcji, oni działają już jakieś 10 lat gdyby mieli tyle abonamentów to dawno zeszli by z geywalla i poszli adsensa

na samym Spotyfy ich podcast ma 384 wystawionych ocen, z wysoką średnią 4.9, a stawiam, że większość i tak odpala ze strony, tak jak ja

Przecież to nie mój cytat 😅

22 godziny temu, Wyparlo napisał(a):

Sama NBA ma się dobrze – jest w Eurosporcie, komentują ją fachowcy jak Radosław Spiak czy Bartosz Tomczak, a internetowa scena też ma się świetnie: Szósty Gracz, Pro-Basket, Gwiazdy Basketu, podcasty z Gortatem, Keepthebeat. TV Republika i NBA? Trudno, by bez praw do meczów stała się dla kogoś pierwszym źródłem informacji.

6 godzin temu, rw30 napisał(a):

? ;)

no piszesz że gdzieś tam nie zostaliśmy wymienieni i że to obelga, to pytam o jakie miejsce / sytuację chodzi? 

Cytat

Szósty Gracz, Pro-Basket, Gwiazdy Basketu

7 godzin temu, Kubbas napisał(a):

smiechy smiechami

ale dobra napisze bardziej dosadnie

Chytruz by 3ma postami rozpierdolil ich 30 artykulow

to mialem na mysli.

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Jakby wymienili to forum to kto by tam im za subskrypcje zaplacil? Barcalower shitcoinami? xD

*przerzuciloby sie tutaj, i oproznili te magazyny z banera “wielkie czyszczenie magazynow” na forumce!!!!

Edytowane przez memento1984

W dniu 16.12.2025 o 12:53, Kubbas napisał(a):

smiechy smiechami

ale dobra napisze bardziej dosadnie

Chytruz by 3ma postami rozpierdolil ich 30 artykulow

to mialem na mysli.

dobra ale szczerze, mimo że w topce (5?7 userów może)  mamy tutaj fajny poziom, to nie jesteśmy jakimś opiniotwórczym / posiadającym zasięgi medium, dlatego wymienia się te inne site'y / blogi / FanPage, które nie są hermetyczne, robią content (strzelam, bo na codzień nie śledzę) trochę dla hardcore'ów jak my ale też w dużej mierze dla niedzielnych kibiców, tworzą regularnie (a nie tak jak tutaj DenisZalecki czy inny UserPiszacyFajnePosty) - żę raz napiszą a potem ich 3 miesiace nie ma a potem znowu przez miesiąc są a potem znowu cośtam....

no nie, tak jak nasze forum lubię tak nijak mnie nie zaskakuje (i obiektywnie to chyba nikogo nie powinien zaskakiwać) fakt że nie jesteśmy wymieniani na równi z topowymi miejscami w Polsce. Nawet jeśli nie powalają  one takich hardcore'ów jak my na kolana.