Skocz do zawarto艣ci

Najlepsze duety w NBA

AirCam

Rekomendowane odpowiedzi

1.Magic and Kareem- moim zdaniem najwiekszy SHOWTIME w historii NBA. Moim zdaniem lepszy niz MJ i Pajak. Zagrania Johnsona i wykanczanie akcji przez Jabbara, o tak :D

2.Air & Pippen- 6 tytolow, swietne zgranie i podobne tricki:D Jednak moim zdaniem Magic byl lepszy;]

3.John Stockon i Karl Mallone- gracze ktorzy bdb wykonuja Pick And Roll. Opanowali to do perfekcji i dzieki temu stworzyli ladny duet.

P.S Wyreczam Cie P_M :D

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Hm cos cienko wyszedl ten temat. AirCam jeszcze gorzej Ci poszlo niz P_M :roll:, ale co tam wazne sa checi :P .

Tak wiec...

1. MJ i Pippen. Moze nie byli tak efektowni jak Magic i Kareem (choc dla mnie efektywnosc MJ'a I Pip'a byla rownie efektowna jak efektownosc Magica i Jabbara:roll: :P ), ale 6 tytulow mistrzowskich mowi samo za siebie. Co prawda mieli wokol siebie swietnych pomocnikow, ale ich gra w ataku, w obronie, ich wszechstronnosc, ich leadership, ich zaangazowanie...ehh ciagle wspominam tamte czasy...MISTRZOSTWO SWIATA POD KAZDYM WZGLEDEM!!!

2. Karl Malone i Johnny Bravo. Stawiam ich na 2 miejscu ze wzledu na ich charakter, nieustajaca walke, zawzietosc, a przede wszystkim za gre na najwyzszym poziomie przez tak dlugi czas. Ehh i ten ich nudny styl gry, tak nudny i powtarzalny, ze az piekny. Szkoda, ze nie zdobyli tego upragnionego mistrzostwa.

3. Kobe i Shaq. Nie przepadalem/przepadam za nimi, jednak wartosci ujmowac im nie mozna. Zastanawialem sie, czy nie wrzucic ich na 2 miejsce, jednak stwierdzilem, ze indywidualnie przewyzszaja Stocka i Mailman'a, ale zgraniem i hm "zespolowoscia" mimo wszystko ustepuja "rywalom". 3pak mistrzowski, widowiskowa gra...czego wiecej chciec?

4. Magic i Kareem. Jak napisal AirCam, byc moze najwiekszy SHOWTIME w historii koszykowki, glownie za sprawa Magica. Grali pieknie, osiagali sukcesy hm wiecej nie jestem w stanie powiedziec, gdyz sa to zbyt odlegle czasy, tak wiec ich kariery nie moglem sledzic na biezaco.

5. Penny i Shaq. Nie bylbym soba, gdybym ich tutaj nie umiescil, choc nie sadze, by bylo to niesprawiedliwe i nieobiektywne. Grali ze soba krotko, jak sie ich losy potoczyly kazdy wie. W tamtym czasie budzili strach wsrod najwiekszych mistrzow 8) . Uwazam oczywiscie, ze to Penny byl tym wazniejszym liderem. Shaq'a nie sposob bylo zatrzymac, ale to Hardaway ciagnal, napedzal zespol, wzmagal zaangazowanie i motywacje kolegow. Az sie boje pomyslec co by bylo gdyby...

6. Drexler i Hakeem. Grali ze soba b. krotko, jednak zdazyli zdobyc mistrzostwo. Swietnie sie uzupelniali. Mimo ich wieku, w ktorym przyszlo im grac razem, grali efektownie i przede wszystkim efektywnie. Jedna z moich ulubionych par.

7. Payton i Kemp. Zawsze uwarzalem ich za troche przecenianych, szczegolnie Kempa. Odwalali jednak kawal dobrej roboty. Seattle byli na szczycie, grali b. szybko i widowiskowo. Mieli pecha, rowniez jak Malone i Stock, ze grali w czasach, gdy po naszej niebieskiej kuli stapal niejaki Michael Jordan. Tak wiec mistrzostwo nie bylo im dane.

8. Timothy Duncan i Admiral. Twin Towers. Dalem ich na ostatnim miejscu w moim rankingu, poniewaz grali na wysokim poziomie oboje-razem ( z tego co pamietam) tylko rok. Poza tym uwazam, iz Robinson juz znacznie odstawal od Tima, a gdy Admiral odszedl nie dalo sie wyczuc jakiejs ogromnej tesknoty za nim...patrzac oczywisce przez pryzmat osiagniec druzyny.

To by bylo na tyle.

Co do Kidda i Cartera, ktorych wymienil The Answer... :lol:

EDIT:

Wiedzialem, ze cos mi wyleci z glowy. Oczywiscie nalezy wspomniec jeszcze o KJ i Barkley'u oraz T. Hardaway'u i Alonzo

Odno艣nik do komentarza

Czemu twierdzisz ze gorzej niz P_M ?

Czytales co napisal Qpa, gdy zablokowal ten temat na forum LAL??

Zeby nie zasmiecac tak bardzo tematu...Wyzej w moim poscie wymienilem oczywiscie tylko te pary z moich, a pewnie naszych czasow. Dalej...ciagle mam wrazenie, ze zapomnialem jeszcze kilku znaczacych par, jednak za cholere nie moge nikogo skojarzyc. Latam myslami po teamach i nic. ??

Odno艣nik do komentarza

Czemu twierdzisz ze gorzej niz P_M ?

Czytales co napisal Qpa, gdy zablokowal ten temat na forum LAL??

Zeby nie zasmiecac tak bardzo tematu...Wyzej w moim poscie wymienilem oczywiscie tylko te pary z moich, a pewnie naszych czasow. Dalej...ciagle mam wrazenie, ze zapomnialem jeszcze kilku znaczacych par, jednak za cholere nie moge nikogo skojarzyc. Latam myslami po teamach i nic. ??

Tak czytalem i mam zamiar to poprawic. Wole zebrac wieksze dane, aby potem sie trosdzke rozpisac. Poza tym juz wychodze. Bede tak cosik kolo 20, to wtedy to uzupelnie :) Pozdrawiam

Odno艣nik do komentarza

1.Michael Jordan & Scottie Pippen- Moim zdaniem najlepszy duet w historii NBA, du偶o tytu艂贸w mistrzowskich i zgranie.

2.Karl Malone & John Stockton- Co prawda nie zdobyli nigdy mistrzostwa ale zgrali sie niesamowicie.

3.Shaq & Kobe- Mo偶e nie by艂o miedzy nimi super zgrania ale zdobyli razem 3 tytu艂y mistrzowskie. (wiem wiem ze sie k艂贸cili ale 3 mistrzostwa :roll: )

Dalej m.in.:Payton-Kemp, i Duncan-Robinson

Odno艣nik do komentarza

Dobra to te偶 co艣 od siebie dodam.

1. Jak to 艂adnie napiasli kiedy艣 w MB: Michael Jordan i ktokolwiek inny :wink: Nie no 偶artuje oczywi艣cie, 偶e Scottie. Ta para jak dla mnie nie mia艂a sobie r贸wnych. No i jest to chyba jedyna para zawodnik贸w gdzie nie ma podzia艂u wysoki/niski, kt贸ra tyle osi膮gn臋艂a.

Je艣li chodzi o dalsze miejsca to ju偶 troszk臋 ci臋偶ej. No ale spr贸bujmy :)

2. Karl Malone/John Stockton. Mimo braku tego najwa偶niejszego trofeum wg. to chyba najbardziej duetowy duet jaki mo偶e by膰. S膮 chyba najbardziej kojarzonymi ze sob膮 sportowcami. Je艣li chodzi o indywidualne osi膮gni臋cia to niszcz膮 prawie wszystkich jednak grali nie w tych czasach co potrzeba :wink:

3. Magic Johnson/Kareem Abdul-Jabbar. Na pewno du偶o wi臋cej osi膮gn臋li ni偶 para na miejscu drugim, ale jednak przynajmniej ja ich tak bardzo ze sob膮 nie kojarze. Co nie zmienia faktu, 偶e gdy grali ze sob膮 osi膮gn臋li bardzo wiele. Aha no i nie wiem o co wam chodzi z t膮 efektown膮艣ci膮. Magic oczywi艣cie ale Kareem? Przecie偶 Showtime by艂 nap臋dzany przedewszystkim przez Worthy'ego i Scotta(tzn. nap臋dzany by艂 przez Johnsona ale wyka艅czany najcz臋艣ciej przez t膮 dw贸jk臋)...

To s膮 moje pierwsze trzy miejsca. Mam oczywi艣cie sporo w膮tpliwo艣ci bo np. duet Bird/Parish r贸wnie偶 mocno mi si臋 wry艂 w g艂ow臋. Oczywi艣cie akurat w przypadku Celtics jest sprawa o tyle ci臋偶ka, 偶e opr贸cz Larrego by艂o tam kilku naprawd臋 艣wietnych graczy jednak Parish jako艣 najbardziej mi pasuje. Nie wiem te偶 co zrobi膰 z takimi zawodnikami jak Russell Cousy i Havlicek. S膮 te偶 przecie偶 Monroe i Frazier. Nie mo偶na te偶 zapomina膰 o chyba najlepszej parze wysokich zawodnik贸w Robinson/Duncan. No i z Jabbarem jest te偶 ten problem, 偶e przecie偶 gra艂 tez razem z Robertsonem. No ale jednak du偶o wi臋cej osi膮gn膮艂 graj膮c z Magiciem. Oczywi艣cie mimo ca艂ej niech臋ci jest te偶 para O'neal/Bryant. Kemp/Payton to r贸wnie偶 para kt贸ra sporo ugra艂a no ale mog艂a znacznie wi臋cej. Olajuwon/Drexler mimo, 偶e nie pograli ze sob膮 za d艂ugo r贸wniez mog膮 si臋 zalicza膰 do czo艂owych duet贸w w historii. Barkley i Ewing mimo wszystko nie s膮 a偶 tak bardzo kojarzeni z innymi zawodnikami i tych raczej zostawi艂bym jako pojedy艅cze gwiazdy :wink:

Bardzo ci臋偶ko z tych kt贸rych wypisa艂em zrobi膰 mi jaki艣 ranking, bo poprostu r贸偶nice przynajmniej jak dla mnie s膮 zbyt ma艂e i wszystko zale偶y od tego co kto lubi. Nie mam w膮tpliwo艣ci tylko co do dw贸ch pierwszych miejsc. Reszta jest raczej ruchoma w zale偶no艣ci od nastroju. No i na pewno o sporej liczbie tu zapomnia艂em a i o kilku troszk臋 nie wypada tutaj wspomina膰. No ale to tylko m贸j ranking a raczej lista i nikt nie musi si臋 z ni膮 zgadza膰 8)

Odno艣nik do komentarza

1.Magic and Kareem- moim zdaniem najwiekszy SHOWTIME w historii NBA. Moim zdaniem lepszy niz MJ i Pajak. Zagrania Johnsona i wykanczanie akcji przez Jabbara, o tak :D

2.Air & Pippen- 6 tytolow, swietne zgranie i podobne tricki:D Jednak moim zdaniem Magic byl lepszy;]

3.John Stockon i Karl Mallone- gracze ktorzy bdb wykonuja Pick And Roll. Opanowali to do perfekcji i dzieki temu stworzyli ladny duet.

No wiec uzupelniam moja wypowiedz :D

1. Magic Johnson and Kareem Abul-Jabbar

Tak jak wspomnialem- wspanialy duet, chyba najwiekszy SHOWTIME w historii NBA. Zagrania Magica byly niesamowite. Swietnie je wykanczal jabbar, ale nie tylko bo takze inni koledzy. Mysle jednak ze to oni byli glownym duetem. Przyjemnie mi sie ogladalo ich mecze:)

2.Michael Jordan and Scottie Pippen

Dwaj wspaniali [jezeli mozna tak nazwac]. Razem 6 tytolow mistrzowskich. Swietne zgranie, sztuczki, rozumienie sie bez slow. Te rzeczy mowia za siebie. Stanowili ciezki duet do pobicia i kazdy sie ich bal, gdyz kazdy wiedzial co potrafia. Uzupelniali sie w kazdym elemencie:)

3.John Stockon and Karl Malone

Gracze znani z Pick and Roll, ktorzy razem grali w Utah. W tym czasie stworzyli zgrana dwojke, ktory tak jak MJ i SP rozumieli sie bardzo dobrze na boisku. Do nich mozna zaliczyc, jak ktos powiedzial Jeff'a Hornack'a, ktory byl third playerem tej paczki.

4.Gary Payton and Shawn Kemp

Tak, tak Ci dwaj moim zdaniem zasluzyli na 4 miejsce w duecie. Piekne podania Payton'a na alley'e i no wspaniale wykonczenia Kemp'a. W 1996 razem doszli nawet do finalow ale tam ulegli Bulls ;] Mimo to i tak sie nie poddawali, byli zawzieci i gotowi na wszystko. Szybcy i dynamiczni.

5.Kobe Bryant and Shaquille O'Neal

Od sezonu, w ktorym zdobyli pierwszy tytul, zaczeli grac ze soba swietnie. Stworzyli zgrana paczke. Kobe tanczy pod koszem, wspaniale podaje do O'Neala a ten zdobywa pkt. Tak samo O'Neal- swietne podanie na alley-upa i wykonczenie Kobe'iego. Nie wazne ze sie klocili poza boiskiem, wazne ze na boisku grali wspaniale. Szkoda ze obydwaj sie rozstali. Podobala mi sie ich gra.

6.Clyde Drexler and Hakeem "The Dream" Olajuwon

To juz ostatnia pozycja mojego rankingu. Oboje, pomimo tego ze nie grali dlugo [tak jak napisal SHAQU] bardzo dobrze ze soba wspolpracowali. Potrafili oszukac przeciwnika, dobrze dograc do siebie i dzieki temu stworzyli duet.

P.S Zaniedlugo, jak tylko wrzuce na serwer, napisze linki do mixow z glownymi postaciami [Mj, Magic, Olajuwon, Bryant]. Mixy Kempa z Paytonem i Malone z Stockonem nie mam, wiec ich niestety nie wrzuce. Mam nadzieje, ze troche Wam przybliza gre zawodnikow. Pozdrawiam.

Odno艣nik do komentarza

Mo偶e wed艂ug Ciebie nie ale wg mnie tak i kazdy ma prawo do wypowiedzi a ty nie masz prawa wysmiewania moich wypowiedzi

Uuu to nic osobistego. Nie wysmiewam Ciebie, ani Twoich wypowiedzi. Usmiechem/smiechem w zamiarze nie przesmiewczym potrakowalem pare Vince/Jason, nie Ciebie. Uwazasz, ze sa oni najlepszym duetem? Kidd juz nie ten co dawniej, Vince rowniez. Do tego w NJN dziala raczej trio rownorzednych graczy, niz duet. A co do Vince (lubie Go), nie macie wrazenia, ze gdzies sie zapodzial jego rozum "parkietowy" (nie mowie tu o BIQ). Te rzuty odpalane niewiadomo kiedy, niewiadomo skad. NJN sporo na tym traci.

Odno艣nik do komentarza

Tak jak obiecywalem- linki do mixow z naszymi gwiazdami [przynajmniej czesc].

Kobe Bryant- http://air.freehost.pl/NBA/Kobe Bryant Highlights.mpg

Lakers Story 2004- http://air.freehost.pl/NBA/Lakers Story 2003-2004.mp4

Magic Johnson- http://air.freehost.pl/NBA/Magic Johnson Mix.wmv

Magic Johnson 2- http://air.freehost.pl/NBA/Superstars NBA Magic Johnson.mpg

Reszta sie wrzuca na serwer ;] Milego ogladania [polecam getright do sciagania]. Acha skopiujcie adres do przegladarki. Bo tak widzicie, sa przerwy i nie dziala:/

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Najbardziej znany duet k贸ry dawniej sporo namiesza艂 w NBA to oczywiscie Karl Malone i John Stockton . Powod贸w chyba nie musze podawac :lol: Oczywiscie jest tez MJ i Pippen itp. itd. ale najbardziej zgranym i doskona艂ym duetem jest w艂asnie Malone i Stockton .

Co do Kobe i Shaqa to przyznam ze byli swietni w dw贸jk臋 ale ciezko by艂o u nich o porozumienie i po jakims czasie z duetu zrobi艂a sie walka o pi艂ke a wiec nie jestem przekonany jednak nie wymienic ich tu to chyba GRZECH :wink: :P

Odno艣nik do komentarza

No wezzcie :PP ja sie rozpisalem bardziej i mi qpa zablokowa艂 temat :D

normalnie ham贸wa :PP :x

Ja sie juz na ten temat wypowiadalem wiec nie bede poraz kolejny.

Odno艣nik do komentarza

My艣le, 偶e Kobe i Shaq tylko na pocz膮tku wsp贸lnej kariery grali jak duet.

Gdy talent KB wybuch艂 偶aden nie potrafi艂 pogodzic sie z podzia艂em r贸l (i pi艂ki przede wszystkim) na boisku i wszyscy wiemy jak to si臋 sko艅czy艂o :cry:

Si臋gaj膮c pami臋ci膮 wstecz najlepszymi duetami byli Jordaan&Pippen i Malone&Stockton

Obecnie chyba jednak Wade&O'Neal oraz VC&Jefferson ale mam nadzieje, 偶e nied艂ugo Kobe&Lamar :twisted:

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.