Skocz do zawartości

Rookie threat 2013/14

tomeczeg20

Rekomendowane odpowiedzi

przesadzacie. tak naprawdę to tylko draft 03',97',95,92' to były takie które zrewolucjonizowały NBA. z reszty draftów po prostu kilku zawodników się przebiło tak jak z tego. burke, oladipo, carter-williams,mclemore to są gracze z potencjałem all-star a zeller,nedovic czy godwin, olynyk ,hardaway, plumlee czy ten grek mogą spokojnie stać się zawodnikami na poziomie nba. więc nie ma tragedii.

A 96' nie?

Przejrzałem draft 2008 i sobie myślę, że był w c*** głęboki. Z pierwszej rundy naprawdę tylko jednostki nie mają teraz pewnego miejsca w NBA. Taki Joe Alexander z numerem 8 to hit. A niektórzy się dziwią, że w Bucks jest bieda... on chyba miałby być tym, czym teraz jest Parsons, co? Tylko z większym atletyzmem.

A w drugiej rundzie też można powiedzieć, że bogato... Pekovic, Chalmers, DeAndre, Asik, Dragić. Nieźle. 

Głęboki, bardzo. Nie wiem czy był inny tak bogaty w rolsów (i nie tylko) nabór. 

Edytowane przez matek

przesadzacie. tak naprawdę to tylko draft 03',97',95,92' to były takie które zrewolucjonizowały NBA. z reszty draftów po prostu kilku zawodników się przebiło tak jak z tego. burke, oladipo, carter-williams,mclemore, zeller,nedovic czy godwin, olynyk ,hardaway, plumlee

Ja bym wyróżnił Stevena Adams jeszcze z tego draftu.

A 96' nie?

Myślę, że Koelnerowi się pomylił 97 z 96. 97 miał co prawda gracza dużo lepszego od jakiegokolwiek z 96, ale 96 jednak był niesamowicie głęboki, z wieloma przyszłymi all starami.

Jakis czas temu rzuciłą mi sięw oczy tendencja MCW do rzucania z lewej 45, wszedlem na NBA.ciom, przeglądnąłem jego profil i to się potwierdziło, po pare spotkan pozniej - po obejrzeniu meczu z Magic wszedlem jeszcze raz, i co ?

http://stats.nba.com/playerShotchart.html?PlayerID=203487

50% trójek z lewej strony boiska, przy 30 oddanych rzutach. Całkiem ładnie. Pytanie na ile wynika to z taktyki, a na ile z jego własnych preferencji i umiejetnosci

Gorzej wygladaja pozostałe strefy boiska - w tym podkoszowa, gdzie ma tylko 46%, ale akurat o to się jakos specjalnie nie martwie, bo to kwestia ogrania i doswiadczenia i powinien konczyc coraz lepiej

Tak z ciekawości patrzyłem na ostatnie drafty i ciekawą rzecz dostrzegłem 
na nba.com ankieta 07' Which player of the draft will have the most success in the NBA League: 
Greg Oden 34%
Al Horford 25%
Kevin Durant 21%
Jeff Green 10%
Mike Conley  Jr. 10%
08' Which player will have best NBA career?
Derrick Rose 40%
Michael Beasley 38% 
O.J. Mayo 19%
Russell Westbrook 3% 
04' Which team ended up with the best trio of players at NBA Draft 2004?
Chicago (Ben Gordon, Luol Deng, Chris Duhon) 56%
Orlando (Dwight Howard, Jameer Nelson, Anderson Varejao) 39%
Portland (Sebastian Telfair, Viktor Khryapa, S. Monia) 5%
 Pamiętam jaki był wtedy hype na Bena Gordona w 1szym sezonie na forum e-b, że będzie rzucał po 25ppg przez całą karierę jak sie dobrze rozwinie, że franchise player i w ogóle...

Z uwagi na zbyt mało wiedzy o zawodnikach przeciętnego fana koszykówki, a nawet i niektórych klubów jak widać po niektórych wyborach, ciężko przed draftem czy w 1szym sezonie ocenić kto odniesie większy sukces w NBA, więc nie przesadzajcie z przedwczesnymi opiniami o tym drafcie, bo taki np. MCW wygląda na strasznie nieopierzonego, ale także nieustraszonego kozaka. Pierwsze 3-4 występy kto miał lepsze w lidze?? Może być z niego nowy AI3 jak dla mnie tylko niech się ogarnie trochę. Inna sprawa że jest ostatnio jakieś 10lat tendencja do brania klocków z 1szym numerem
02'Yao,
pozniej rok lebrona,
04' Dwight i Emeka,
05' Bogut przed Deronem i Paulem,
06' to Bargniani, Aldridge i Tyrus Thomas z nr4, (06' swoja droga predzej będzie historycznie słaby niż obecny, tylko 10-15 graczy mieści się w rotacji NBA do dzisiaj a największe kariery to Aldridge, Gay, Rondo, Barg, Lowry, Millsap i dlugo dlugo nic (rolesi typu Farmar)),
07' - Oden, Yi Janlian z nr6 :>
08' to bardzo SILNY draft według mnie głębszy a może i lepszy niż 03 a prawie żadnego klocka w top10
(Rose, Westbrook, Mayo, Love, Gallinari, E.Gordon, 10Brook, 17Hibbert, 16Speights, Ryan Anderson, Ibaka, Batum, Pekovic, G.Hill i masa innych rolesów typu Bayless Asik ) 
09' Blake Griffin i Hasheem Thabeet z nr 2 przed Hardenem, Curry'm , Rubio :>
10' spoko w miare
11' Kanter z #3 Valanciunas z #5 i Vesely z #6 Biyombo z #7 przed Kemba, Klayem Thompsonem, Kawhi, Vucevicem
12' top 10 wyglada spoko poza Kidd-Gilchrist z #2 i Thomas Robinson z #5
13' Bennett i może być znowu niewypał ale to się jeszcze okaże...

Edytowane przez RonnieArtestics

MKG z 2 to nie byl generalnie zły wybór, gosciu ma papiery na granie, ale nie za bardzo ma z kim grac. Pod jakims dobrym trenerem w normalnym zespole bylby bardzo wartosciowym graczem. nie wiem, czy na 2 pick tamtego draftu, ale jakby byla opcja tanio go wyciągnąć, to biore go do Sixers bezproblemowo

Ja jaram sie ostatnimi wyborami Bucks - inna sprawa ze kiepsko sobie radzą z budowaniem zespolu tam na zadupiu, ale Larry Sanders, John Henson, Giannis Anterefere to są mega fajne picki z tymi numerami co miały Kozły. Do tego jeszcze Tobias Harris ktorego oddali za frytki do Magic.

Jeden dłuższy od drugiego, mega potencjał w D.

Dlatego też na miescu Hinkiego zaatakowałbym Bux i próbował wyciągnąć kogoś z tej trójki - Sanders raczej odpada ze względu na wysoką wartość, ale przypuszczam ze Giannis, albo Henson powinni byc do wyciągnięcia - swoja drogą Sanders lepiej sie paruje na frontcourcie z Ilyasova, bo z Hensonem maja za malo w ataku.

Hinkie powinien uderzyć do nich, zaproponowac Turnera, ktory bylby tam alpha dogiem i z Ilyasova, Sandersem mieliby niezly core. Wziac Hensona i Pick, etc. Sixers daja 35mpg Hensonowi, ktory z Hawesem robi bardzo fajnie zbalansownay frotncourt. Pytanie tylko czy long-term takiej funkcji nie bedzie mial pelnic Noel. Anyway wole Hensona niz np Tristana Thompsona.

W ogole do tematu wracajac - Gianis Anteterefere za 3-4 lata bedzie niezlym skurwielem. 

Normalna nie normalna, Henson to parametrowo koles bardzo zbliżony do Sandersa, Bucks maja spore bogactwo pod koszem, a gracza nawet na poziomie przereklamowanego ET cięzko im bedzie podpisac przez FA, Turner dostalby zespol dla siebie, z obroncami pod koszem i strech four w postaci Ilvasovy i mysle ze jak na taka oraganizacje jak Milwaukee i tak byloby to fajne rozwiązanie i na dzis robiloby ich duzo lepszym zespolem. 

Henson przed kontuzjami dużych Bucks grywal wlasciwie jakies ogony wiec nie cenią go jakoś wybitnie. Patrz Tobias Harris case.

Turner dzisiaj gra na słabym wschodzie all-star level 21/7/4/1 na 47% z gry sporo dobrych koncówek w jego wykonaniu - jak dla mnie jego wartość cały czas rośnie i może być tak, ze w okolicach deadline calkiem sporo zespolow będzie chciało go dodać do swojego zespołów. Mam oczywiscie taka nadzieje ;] 

btw:

Jeremy Lamb i Terrance Jones, czyli niezle prospecty z zeszlorocznej klasy, które przesiedziały rookie seasony na benchu zaczynają się budzić do zycia. Ciesze się szczególnie z postępów Lamba, sporo się po nim spodziewałem i zawiodłem się w zeszlym roku.

Edytowane przez Julius

Julius

Nie jestem pewny, czy wartość Turnera będzie rosła, bo jego skuteczność już mocno spadła, podobnie jak pozycja Philly.

21-7-4 na 53-54 TS% to może i all-star numbers, ale nie w czerwonej latarni ligi. W dodatku mamy syndrom CY oraz dość nietypowy skillset zawodnika i grono chętnych się zawęża. W każdym razie, picku '14 na twoim miejscu bym się nie spodziewał.

Sredniaki i slabe teamy raczej faktycznie będafą te picki trzymać, ale najlepsza 10-14 chyba aż tak bardzo nie będzie się z tymi pickami cisnąć, jeżeli będą mogli zyskać kogoś kto pomoże im w PO. 

Sixers mogą zadealować Turnerem, Youngiem i Hawesem jednocześnie, a za taki pakiet nawet ktos slabszy odda swój wybrór w drafcie. Teamy ze small marketów jak Hawks, Bucks, Bobcats, Sacramento 

Sensowny deal bylby tez dla OKC (lamb, perk), Mavs (3way deal, marion +pick), Houston (asik, jones), kto wie czy nie Detroit - muszą się pozbyc monroe, a Young+Turner niezle by ich ustawiał, moze Wizards, ktorzy i tak juz idą na PO, Cavs,

Od Memphis dostalismy już Wrotena za paczke czipsów z biedronki. 

Dla small market teamów picki są szczególnie wartościowe.

Bucks, Bobcats, Kings? Lottery teams? U kiddin' me? Po co, dlaczego?

Rockets musieliby na głowę upaść, żeby oddawać Jonesa. Marion jest najlepszym obrońcą Dallas. Wizards mają obstawiony obwód i już oddali pick za Gortata.

Żeby ten Turner chociaż grał na jakimś fajnym kontrakcie, ale on będzie FA. A skoro jest taki dobry, to po co Sixers mieliby się go pozbywać?

Edytowane przez Jendras