Przem Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Like A Roy powiadasz? Akurat jedno kolano do drugiego ma troszkę tym bardziej że nie ma sie tej pewności w grze. Gracz częściej sie usztywnia co może powodować urazy... Jeszcze poczekajmy aby teza 'like a roy' się ziściła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) No i jest tak, można zaobserwować przy najgłupszej kontuzji, złapanej przy schodzeniu po schodach, że się podświadomie chroni bolące miejsca i obciążenia przenosi na zdrowe partie ciała, co z kolei je - przynajmniej czasowo - degeneruje. Zmienia się sposób poruszania. Rzecz jasno można zakładać, że Rose był otoczony opieką i tak dalej. I nie przesadzono z obciążeniami w rehabilitacji, na co zresztą wskazuje czas powrotu, ale z drugiej strony - te wszystkie głosy wrócę silniejszy. Propaganda czy coś więcej? Pewnie zbyt wcześnie o tym pisać, ale jeśli Rose'a by nie było, to Bulls będą rozwalać układankę? Choć mają zbyt silny skład i zbyt ciężko tradeowalny (Boozer) by zrobić numer w stylu Spurs, ale... może? Sezon jeszcze młody. Edytowane 23 Listopada 2013 przez Iwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeg20 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Jeśli się to potwierdzi to mamy kolejny talent który został zniszczony przez kontuzje. A tak dobrze się zapowiadało ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Psychicznie Rose się zniszczył przede wszystkim. Tak się obawiał o tamtą nogę, że aby ja odciążyć, bardziej obciążał drugą i tak to się skończyło. Dosyć częste zjawisko po zerwaniu ACL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek20 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 To Bulls teraz mają problem. Znów powtórzę, głupotą Bullsów było pozbycie się Nate'a. Zaraz się okaże że zaczną tankować. Nie zdziwiłbym się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Błagam nie. Pistons, Wiz i Cavs w play-offach to za wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Przecież nawet bez Derricka Bulls są lepsi od każdej z tych ekip tankowania na pewno nie będzie poza tym trzeba poczekać na pewno info odnośnie Rosa. Edytowane 23 Listopada 2013 przez rahu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Advaldo Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Dwie pod rzad jedynki draftu zniszczone kontuzjami to by było straszne, mam nadzieje ze to jednak nie tak groźny uraz i rose jeszcze wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montello Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 jeszcze nic nie wiadomo tak naprawde jak dluga przerwa go czeka, są roznego rodzaju ACL naderwane zerwane naciagniete w kilku miejscach etc... a bez DRose tez beda walczyli o PO , bez przesady z WIZ w PO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 haha good one No i Bulls chyba popłyną. ja ich typowałem na kolesi którzy mają największą szansę awansować do Finałów, ale bez zdrowego Rose'a to sie nie uda. Jestem ciekaw czy ludzie którzy forowali teorii aby Derrick wrócił jeszcze na poprzednie playoffy nadal tak uwazają i jakie są ich podstawy argumentów. Nie znam się za bardzo na kontuzjach, ale jak Rose wrócił do grania od razu 30+ min z obciążeniem psychicznym że ma poprowadzić zespół nawet nie do PO ale co najmniej do ECF, to jednym z możliwych scenariuszy jest taki że przeciąży organizm nie znając jego nowych możliwości. Gdyby natomiast wrócił powoli do gry w zeszłym sezonie po trochę minut to i psychika byłaby lepsza, i chemia z zespołem, a i wiedziałby jak najlepiej przepracowac lato i nie zaczynałby w tym sezonie od zera z wielką pieska presją. Ale to oczywiście tylko gdybanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LobCity Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Może sobie poradzą bez niego może nie jeden uj.Najbardziej szkoda tu Rose`a.Jego siła to szeleńcze wjazdy pod kosz ,ale z rozwalonymi kolanami to się skończy i Rose straci praktycznie połowę swojej siły.Jak się to wszystko potwierdzi to niestety wielka gwiazda zgaśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Rose powinien wrocic rok temu chocby po to by a)nie miec rocznej przerwy wejsc w Nba speed przed offseasonem i wakacje pracowac nad gra c) presja dzis byla wieksza niz presja w Marcu i nikt wtedy nie oczekiwal MVP formy d) nie wiem jak mozna byc nadczlowiekiem atleta i przy zwyklym biegu rozjeac ACL where amazing happens liczmy na naderwanie, lekotke cokolwiek choc uwazam ze to co najbardziej ucierpialo to psychika Rose bo acl dzis to nic degenrujacego a na pewno nie w perspektywie najblizszych lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozioma Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Nawet jeśli to ACL to nie przekreślał bym tak od razu kariery Derricka, mimo wszystko porównywanie ACL do zaniku chrząstki (jak w przypadku Roya) jest błędem, chrząstki nie da się naprawić, natomiast ACL w większości przypadków nie psuje się po raz kolejny. Kłopot w tym, że jeśli to ACL to do pełnej formy Rose wróci dopiero na początku sezonu 2015/2016. Będzie miał wówczas 27 lat więc nawet zakładając najczarniejszy scenariusz zostanie mu jeszcze trochę lat gry. Dla Roya gra skończyła się już definitywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montello Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 http://blogs.bulls.com/2013/11/rose-hurt-in-bulls-loss-to-trailblazers/ kilka ciekawych cytatów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Porównanie do Roya śmieszne, całkiem inny rodzaj kontuzji. Pech, co poradzić. Najprawdopodobniej prawa noga była podświadomie bardziej obciążana, ale mnie ciekawi coś innego - możliwe, że podczas rehabilitacji i obudowywania lewej nogi, zaniedbana została prawa? Bo ogólnie chyba często się zdarza, że noga po zerwaniu ACL i konkretnej rehabilitacji jest mocniejsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Pech, co poradzić. Najprawdopodobniej prawa noga była podświadomie bardziej obciążana, ale mnie ciekawi coś innego - możliwe, że podczas rehabilitacji i obudowywania lewej nogi, zaniedbana została prawa? Bo ogólnie chyba często się zdarza, że noga po zerwaniu ACL i konkretnej rehabilitacji jest mocniejsza? Jak najbardziej jest to możliwe, aczkolwiek nie sądzę, żeby tak poważni specjaliści do tego dopuścili. Chociaż jak sobie przypomnę teksty Rose'a, że wróci jak będzie w stanie pakować z lewej nogi to jestem przekonany, ze kładł na nią nieporównywalnie większy nacisk, więc chcąc nie chcąc, ta druga, zdrowa noga nie była tak ciężko ćwiczona. Edytowane 23 Listopada 2013 przez Maciek9020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Bzdura z tym wracaniem w zeszłym sezonie. Nie po to się wraca na playoff aby pomóc druzynie grając po pare minut ostroznie wprowadzając sie do gry gdzie zespoły grają już w zasadzie na maksa mozliwości. Nie śledziłem tej całej rehabilitacji ale prawidłowa rehabilitacja powinna zawierać wprowadzenie organizmu, aby w pełni był w formie. //ja np bez ACL już do konca życia bede sie babrał z bólem w obu kolanach i ograniczeniem ruchowym /dosyć sporym/. Czasami czuje sie jak dziad w klatce ....Zazdroszczę profesjonalistom którzy mają szansę reperowania członków organizmu swego// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Z kasy chorych nie możesz zrobić zabiegu? Sam przez 2 lata funkcjonowałem z zerwanym acl i nie wyobrażam sobie, żebym miał tak przez całe życie śmigać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperro Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Przecież jakby wrócił na ostatnie PO to miałby znacznie, znacznie większą presję niż teraz. Pamiętam jak wszyscy wypisywali, że musi wrócić, że musi poprowadzić drużynę do wygrania z Brooklynem, a teraz każdy pisze, że mógłby powoli wprowadzać się grając po kilka minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Wie ktoś kiedy będzie oficjalne info? Mam go w dwóch ligach na yahoo Szkoda mi w c*** Bullsów jeśli się okaże że lipa, bo na wschodzie oprócz nich nie ma kto grać POważnego basketu z Miami i Indianą. Brooklyn wygląda póki co jakby tankowali, Knicksi są jeszcze bardziej do bani. Nie zdziwię się jak HCA w 1st round zdobędą Atlanta i/lub Toronto bo do tej pory (o zgrozo!) są to najlepiej wyglądające teamy na wschodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi