GooFy Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Co Ty człowieku za kocopały prawisz. To dopiero początek sezonu. Jak na taką kontuzję to właśnie nie ma żadnych obaw przed wchodzeniem na kosz, co zaprezentował wczoraj. Wiem, że preaseason to inna bajka, ale tam grał jak stary on, przyszedł RS, mocniejszy difens i trochę się speszył w pierwszych meczach. Unika odpowiedzialności. Z czasem to musi przejść. Był 1,5 roku poza grą co w NBA jest szmatem czasu, więc jego decyzje na boisku są gorsze. Gra mniej minut niż przed kontuzją co również wpływa na cyferki no i brakuje mu tego "ogrania". Sam na początku byłem strasznym pesymistą, ale po przeanalizowaniu sytuacji stwierdzam, że nie jest tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeewy Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Trochę śmieszne jest weryfikowanie po dziesięciu meczach, dajmy mu trochę czasu... spokojnie. Też uważam, że gra nie za dobrze, a raczej nawet kiepsko, ale żeby go od razu skreślać? Bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Sam widziałem wiele minusów w jego grze i jak wiecie nie omieszkałem wspomnieć o nich w tym temacie. Nadal trochę ich widzę, choć z meczu na mecz jest lepiej. Sezon jeszcze "młody", więc z trejdowaniem Derricka się jeszcze wstrzymam. Nie wiem co będzie za tydzień, dwa, za miesiąc i nie potrafię określić granic mojej cierpliwości, ale mam nadzieję, że wybryki tego typu nie przejdą mi przez myśl. Dziś kolejna wyjazdowa potyczka na nieprzyjaznym zachodzie. Oby tylko lepiej to dziś funkcjonowało. I nie chodzi mi tu o samego Rose'a, ale o drużynę jako całość. W poprzednim sezonie miałem wrażenie, że udało się skonstruować Thibsowi coś na kształt ofensywy w której coś się dzieje, piłka krąży, zawodnicy szukają pozycji i nie czekają na innych, tylko grają razem (2nd % of FGs assisted). Jak na razie mało tego dostrzegam, a może to tylko moje jazdy i mi się zdawało... Może dziś coś zaskoczy... Go Bulls!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prorok89 Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 trejdować Rose'a? haha gościa z Chicaga grającego w Bulls po 10 meczach RS.Po ciężkiej kontuzji ;)Dosyć ,że obecnie ma bardzo małą wartość to jeszcze ikone klubu na lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barsa Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Hmmm, na początek może wspomnę nie piszę tego, ze względu na jego teraźniejsza grę czy kontuzję.... ale czy mistrzowski zespół można zbudować tam gdzie "1" jest PG, a raczej combo guard?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Hmmm, na początek może wspomnę nie piszę tego, ze względu na jego teraźniejsza grę czy kontuzję.... ale czy mistrzowski zespół można zbudować tam gdzie "1" jest PG, a raczej combo guard?? 2006 pokazał, że się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barsa Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Aha to Wade jest/był PG.... ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Przecież napisałeś że combo-guard. Swoją drogą Wade był wtedy bardziej rozgrywającym niż Rose teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barsa Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Dla mnie Wade to SG... lepiej jest mieć jako pierwszą opcję SG, który "może zostać" w zależności od okoliczności combo guardem lub PG, niż na odwrót. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Dla mnie Wade to SG... lepiej jest mieć jako pierwszą opcję SG, który "może zostać" w zależności od okoliczności combo guardem lub PG, niż na odwrót.Czym się różnił ich styl gry poza tym, że Wade w b-red ma wpisane w rubryce sg?Ps. Wade w razie konieczności mógł grać off-ball? Powiem Ci, że kurewsko odważna teza. Edytowane 22 Listopada 2013 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Szczerze mówiąc nie łapię całej tej kłótni, ale Wade póki jeszcze żył jak człowiek, a nie poczciwinka na rencie z ZUSu to bił na głowę 90% obecnych PG w kwestii playmakingu. Zresztą co się dziwić skoro Monta Ellis może się pochwalić podobnym wyczynem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barsa Opublikowano 22 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Jak bym miał do wyboru jako pierwszą opcję Wade z 2006, Rose powiedzmy z "MVP time" czy tam Westbrooka, to biorę Wade'a... Rose nie zrobi takich cyferek i chyba jednak (przynajmniej) na teraz nie dojrzał do roli pierwszej opcji oraz mnie osobiście trochę wkurzył tym, że miał wrócić lepszy a wyszło.... i nie chodzi mi o to, że ma gorszy boxscore itd., myślałem, że jednak poprawi się jego "wizja gry". Już gdzieś pisałem, że jest chyba tylko głupim czarnuchem, co teraz dodatkowo obudował się mięśniami i tyle tego "lepszego", bo nawet tego obwieszczanego rzutu nie poprawił. Serducha do gry mu nie odmawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Niestety Trener nasz ukochany w tym sezonie pokazuje, że jest zwykłym rolnikiem, który nie ma pojęcia co robić, jak mu deszcz w sierpniu spadnie. inna sprawa, że FO zamiast pomagać to wręcz bezczelnie w szkodę wchodzi... A tak poważnie, to jakiś konflikt na lini FO - trener musi jednak być, bo Thibs wygląda na zrezygnowanego do kwadratu, a niektóre jego wynalazki wołają bezczelnie: "zwolnijcie mnie - mam dość tych debili"... A tak na poważnie po raz drugi, to PTB odjebało świetny mecz i wielokrotnie trafiało z mało prawdopodobnych pozycji, po kilka razy z rzędu. My trafialiśmy rzadziej i taka cała filozofia....;-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirakocza Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Rose chyba się poważnie kontuzjował. Założyli mu ręcznik na głowę jakby płakać miał w pierwszej chwili. Benon kto to jest FO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Rose podobno zerwał ACL w prawej nodze. Jak się potwierdzi, to kolejny sezon w plecy dla niego. Żal chłopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperro Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 i to chyba nie tylko sezon w plecy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek4 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Rose podobno zerwał ACL w prawej nodze. Jak się potwierdzi, to kolejny sezon w plecy dla niego. Żal chłopa. Jakieś źródło? Podobno dzisiaj ma mieć MRI. Jeśli się potwierdzi, że to ACL to będzie pozamiatane... Edytowane 23 Listopada 2013 przez Tomek4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloud Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Jakieś źródło? Podobno dzisiaj ma mieć MRI. Jeśli się potwierdzi, że to ACL to będzie pozamiatane... https://twitter.com/ProFootballDoc/status/404143396559659008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montello Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 jesli sie potwierdzi to niesamowity niefart ma chłop ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Benon kto to jest FO? haha good one No i Bulls chyba popłyną. ja ich typowałem na kolesi którzy mają największą szansę awansować do Finałów, ale bez zdrowego Rose'a to sie nie uda. Jestem ciekaw czy ludzie którzy forowali teorii aby Derrick wrócił jeszcze na poprzednie playoffy nadal tak uwazają i jakie są ich podstawy argumentów. Edytowane 23 Listopada 2013 przez Przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi