Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2013/14

Benon

Rekomendowane odpowiedzi

Co Ty człowieku za kocopały prawisz. To dopiero początek sezonu. Jak na taką kontuzję to właśnie nie ma żadnych obaw przed wchodzeniem na kosz, co zaprezentował wczoraj. Wiem, że preaseason to inna bajka, ale tam grał jak stary on, przyszedł RS, mocniejszy difens i trochę się speszył w pierwszych meczach. Unika odpowiedzialności. Z czasem to musi przejść. Był 1,5 roku poza grą co w NBA jest szmatem czasu, więc jego decyzje na boisku są gorsze. Gra mniej minut niż przed kontuzją co również wpływa na cyferki no i brakuje mu tego "ogrania". Sam na początku byłem strasznym pesymistą, ale po przeanalizowaniu sytuacji stwierdzam, że nie jest tak źle.

Sam widziałem wiele minusów w jego grze i jak wiecie nie omieszkałem wspomnieć o nich w tym temacie. Nadal trochę ich widzę, choć z meczu na mecz jest lepiej. Sezon jeszcze "młody", więc z trejdowaniem Derricka się jeszcze wstrzymam. Nie wiem co będzie za tydzień, dwa, za miesiąc i nie potrafię określić granic mojej cierpliwości, ale mam nadzieję, że wybryki tego typu nie przejdą mi przez myśl.

Dziś kolejna wyjazdowa potyczka na nieprzyjaznym zachodzie. Oby tylko lepiej to dziś funkcjonowało. I nie chodzi mi tu o samego Rose'a, ale o drużynę jako całość. W poprzednim sezonie miałem wrażenie, że udało się skonstruować Thibsowi coś na kształt ofensywy w której coś się dzieje, piłka krąży, zawodnicy szukają pozycji i nie czekają na innych, tylko grają razem (2nd % of FGs assisted).  Jak na razie mało tego dostrzegam, a może to tylko moje jazdy i mi się zdawało... Może dziś coś zaskoczy...

Go Bulls!!! 

Dla mnie Wade to SG... lepiej jest mieć jako pierwszą opcję SG, który "może zostać" w zależności od okoliczności combo guardem lub PG, niż na odwrót.

Czym się różnił ich styl gry poza tym, że Wade w b-red ma wpisane w rubryce sg?

Ps. Wade w razie konieczności mógł grać off-ball? Powiem Ci, że kurewsko odważna teza.

Edytowane przez RappaR

Jak bym miał do wyboru jako pierwszą opcję Wade z 2006, Rose powiedzmy z "MVP time" czy tam Westbrooka, to biorę Wade'a... Rose nie zrobi takich cyferek i chyba jednak (przynajmniej) na teraz nie dojrzał do roli pierwszej opcji oraz mnie osobiście trochę wkurzył tym, że miał wrócić lepszy a wyszło.... i nie chodzi mi o to, że ma gorszy boxscore itd., myślałem, że jednak poprawi się jego "wizja gry". Już gdzieś pisałem, że jest chyba tylko głupim czarnuchem, co teraz dodatkowo obudował się mięśniami i tyle tego "lepszego", bo nawet tego obwieszczanego rzutu nie poprawił. Serducha do gry mu nie odmawiam.

Niestety Trener nasz ukochany w tym sezonie pokazuje, że jest zwykłym rolnikiem, który nie ma pojęcia co robić, jak mu deszcz w sierpniu spadnie. inna sprawa, że FO zamiast pomagać to wręcz bezczelnie w szkodę wchodzi...

A tak poważnie, to jakiś konflikt na lini FO - trener musi jednak być, bo Thibs wygląda na zrezygnowanego do kwadratu, a niektóre jego wynalazki wołają bezczelnie: "zwolnijcie mnie - mam dość tych debili"...

A tak na poważnie po raz drugi, to PTB odjebało świetny mecz i wielokrotnie trafiało z mało prawdopodobnych pozycji, po kilka razy z rzędu. My trafialiśmy rzadziej i taka cała filozofia....;-)

Pozdrawiam

Benon kto to jest FO?

haha good one :smile:

No i Bulls chyba popłyną. ja ich typowałem na kolesi którzy mają największą szansę awansować do Finałów, ale bez zdrowego Rose'a to sie nie uda. 

Jestem ciekaw czy ludzie którzy forowali teorii aby Derrick wrócił jeszcze na poprzednie playoffy nadal tak uwazają i jakie są ich podstawy argumentów.

Edytowane przez Przem