Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2013/14

Benon

Rekomendowane odpowiedzi

Gar/Pax dali sygnał, że im zależy na tym drafcie, ale obawiam się, że może być ciężko zatankować. Bulls z tym rosterem są za ambitni, żeby przegrywać mecz za meczem. Żeby tak się stało, to musi wypaść Noah albo Gibson inaczej nie widzę samych porażek. W sumie, to niepotrzebnie ściągali DJ'a, mógłby teraz grać Teague. Wiem, że ciężko patrzeć na kolesia, ale przynajmniej byłaby szansa na wysoki numerek i moglibyśmy się przekonać czy z niego kiedykolwiek coś będzie (wiem, że nie). :grin: W każdym razie, to jest mega szansa dla Snella, bo już w debiutanckim sezonie dostanie konkretne minuty. Według mnie będzie lepszy niż Butler, bo jest dużo bardziej utalentowany. Może nie będzie nigdy tak dobrym obroncą, ale też nie będzie jakimś pionasem, bo widać, że ma momenty gdzie bardzo dobrze broni, szczególnie w help D, a offensywnie zjada Butlera już dzisiaj.

A tak poza tematem, to niezły postęp zrobił Dragic z Suns. Pamiętam, jak go Rose wbijał w ziemie, koleś w tamtym czasie grał straszny piach, a wczoraj jak go zobaczyłem, to nie mogłem uwierzyć, że to ten sam player. :grin:

Edytowane przez deadly4u

zastanawia mnie czemu oddenia Denga miałoby cos zmienic w obrazie gry Bulls 

Deng wnosil głowniie obrone i bardzo malo kreatywnosci czy playmakingu  w ataku 

jako ze atak byl problemem i po trejdzie nadal nim jest a obrona jest do zalepienia to nie widze by oddanie Denga mialoby wprowadzic jakas drastyczna zmianę 

co mnie dziwi ze Bulls nie wydebili Waitersa w tym trejdzie , jaki by nie byl to Bulls cierpia w ataku strasznie i by sie przydał 

szokujacy jest dla mnie pomysl amnesti Boozera , troche nie lapie tej nowej GMki 

szokujacy jest dla mnie pomysl amnesti Boozera , troche nie lapie tej nowej GMki 

Ale nie jest to pomysł, a jedyne racjonalne wyjście z sytuacji, no chyba że udałoby się im opchnąć gdzieś Boozera. Z nim w składzie mają 64,940,994 w kontraktach a sam Boozer będzie zarabiał prawie 17 mln...daje to Bulls 8 gwarantowanych umów i zero ruchu w lato, no bo po drafcie  dołączyłoby 3 zawodnik (pick Bulls, Bobków, pick druga runda Bulls), no i musieliby podpisać jeszcze dwie umowy przynajmniej minimalne by mieć 13 graczy. A tak po amnestii mieliby 7 na gwarantowanych + 3 z draftu + Mirotic + kasa na podpisanie przynajmniej tych dwóch graczy, którzy nie będą siedzieć na ławce na szarym końcu a mogą być dobrymi zmiennikami.

Po Bulls Boozer za 17 milionów jak mają Taja i będą mieli Miroticia?

Waiters byłby dobry na chwilę obecną, ale chyba nie o dobry bilnas chodzi teraz Bykom, czyż nie? Po powrocie Derricka, Dion chyba nie byłby najlepszym fitem. Do końca tego sezonu ładnie napompowałby staty i jego wartość by wzrosła, ale raczej nie było szans na wyciągniecie z Cleveland. Cavs z pewnością będą chcieli wydębić za niego więcej. Spadający kontrakt, pick i niezły prospect za ,być może, półrocznie wypożyczenie Denga? IMO za dużo. Cavs liczą chyba, że Luol w pojedynkę wprowadzi do tej organizacji wyższą kulturę i sam załata wszystkie dziury :)   

Bardziej mnie intersuje na kogo zapolują w lecie, bo jeśli mają contenderować to potrzeba drugiego kozaka. Zakładając, że chociaż 75% Rosea wróci do świata żywych. Melo anyone?

Jak teraz trzeba przegrywać to oni się za wygrywanie wzieli....

Rzuć okiem na terminarz. W styczniu jeszcze powżej 0,5000 mogą się zakręcić. W lutym i marcu wszystko powinno wrócić do normy i jakiś loooooosing streak wpadnie. Bulls są za mocni kadrowo by notorycznie dostawać po dupie, jakieś przesunięcia by się przydały Mike Jr i Kirka chyba najłatwiej gdzieś posłać. Ściagnać młodego Teaque, wstawić na parkiet i po dupie dostać będzie łatwiej

Dokładnie... Mike Jr. i Kirk - dwóch najstarszych, poza Nazrem, zawodników - wypadałoby się ich pozbyć ASAP, uzupełnić skład D-Leaguersami, lub spadającymi kontraktami, które upolujemy i walczymy o draft... Teoretycznie walczymy... Bo w praktyce, to może się okazać, że Thibo i tak wprowadzi nas do PlayOffów, pomimo jakiejś plagi kontuzji i choćby na Centrze miał śmigać Murphy, a rozgrywać Marquis.

Pozdrawiam

Ja ufam, że Tibs ma trochę oleju w głowie, a jak nie, to Pax powinien mu pomoc i pozbyć się MDJ & Kirk. Mnie to już denerwuje, koleś gra rotacją 7-8 kolesi w RS - masakra. Nawet w sytuacji gdzie GM jasno mówi, że liczy na draft i ogrywanie Snella. I co? Snell dostaje ochłapy, bo Tibs chce wygrywać. Wczoraj, to nie Dunleavy powinien dostać 34 minuty. Do tego Butlerem grał 40 minut, lol

Edytowane przez deadly4u

Tylko, że ja też się boję, że Tibs i niektórzy zawodnicy nie bardzo wiedzą co to jest tankowanie, a może inaczej, nie będą skłonni z różnych przyczyn "pomóc" w tym organizacji.... i skończy się lekko po za play off, lub na 7-8 miejscu. Ja naprawdę miałem nadzieję na top 10.