Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2013/14

Benon

Rekomendowane odpowiedzi

dodatkowo pewnie kustykał do klubów potańczyć i popić a że chronił drugie kolano to pił na jedną nóżkę..... takie to są efekty!

pić trzeba umić :-)

a tak na poważnie to współczuję bo nie spodziewałem się aż takiego komunikatu!

szczere kondolencje i może jeszcze napiszę wiersz i na tym kończę tanie żarty....

szkoda gościa bo mogę sobie wyobrazić co czuje gość który całe życie robił w sumie tylko jedno.... i to bardzo bardzo dobrze!!!!

Kto w tej sytuacji skusi się na Denga? Jeśli Hawks zdecydują się oddać jakieś picki to bardzo chciałbym go w Atlancie, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że na Wschodzie zabawa zacznie i skończy się tylko na ECF. A tak Hawks może pójdą po Asika z Millsapem i wezmą Denga za mniejszy lub większy szrot

Teague-Lou-Deng-Horford-Asik i całkiem solidna ławka. cheap Chicago Bulls in da making.

W ogóle Bulls pewnie będą się też starali puścić Gibsona, o ile zorientują się że trzeba postawić krzyżyk na ten sezon. 

Bo jakbyś przeczytał all, albo przeczytał ze z zrozumieniem, albo pomyślał po prostu logicznie, to byś doszedł do wniosku, że kontuzja drugiej nogi może mieć powiązanie z pierwsza kontuzją... choć ja też wątpię, żeby spece na takim poziomie nie zadbali o to, żeby i tę drugą dobrze wyćwiczył/obudował czy jak to tam zwać...

bardziej chodziło mi o to, że teraz kontuzjował nogę lewą i wszyscy używają to jako argumentu przeciw jego powrotu na PO w czasie w którym był po kontuzji nogi prawej :)

Dla Bulls, to najlepszy moment na przebudowę - długo nie będzie lepszej okazji. Do 5 picku można wyciągnać konkretnego napieracza, więc jeżeli mają tam trochę oleju w głowie GarPax, to powinni szukać wymiany z Deng-Boozer-Gibson-Hinrich i porządny nur do końca sezonu. Z Miroticem, drafcie i na FA, plus Rose, Butler, Noah, Dunleavy, Snell można znowu zacząć coś porządnego tworzyć.

Edytowane przez deadly4u

Az sie prosi o jakis deal z Dallas - Luol Deng za Mariona + fillery, czy cos takeigo.

Moze Milwaukee - widac chca grać w PO - Denga pewnie by lykneli za Butlera, gorzej z Boozem - Wizards ? Moze Gay? na pewno pomoglby w przegrywaniu, co tam jeszcze.. OKC za Perka? Malo jest ogolnie opcji, Kniksi pewnie by lykneli, jak wszystko co sie rusza, ale nie bardzo maja co oddac... Deng moglby leciec do DET za villanueve i filler, ewentualnie booz do bobcats za gordona i fillery.

Taja bym zostawil, niech sie ogrywa w S5

Edytowane przez Julius

Az sie prosi o jakis deal z Dallas - Luol Deng za Mariona + fillery, czy cos takeigo.

Moze Milwaukee - widac chca grać w PO - Denga pewnie by lykneli za Butlera, gorzej z Boozem - Wizards ? Moze Gay? na pewno pomoglby w przegrywaniu, co tam jeszcze.. OKC za Perka? Malo jest ogolnie opcji, Kniksi pewnie by lykneli, jak wszystko co sie rusza, ale nie bardzo maja co oddac... Deng moglby leciec do DET za villanueve i filler, ewentualnie booz do bobcats za gordona i fillery.

Taja bym zostawil, niech sie ogrywa w S5

Pewnie jeszcze poczekają z tymi trejdami, wróci Butler dorzucą jakiś grajka za rose z FA i będą udwać że walczą o mistrzostwo.

Qrcze szkoda by ten Deng odszedł po sezonie za free tym bardziej że po 10 latach gry przypomniał sobie co to agresywna gra w ataku i wymusza 5,4 FT. Jebaniec, gdzie byłeś przez dekadę wczesniej Sudańczku skurczybyku.

ale wracając do tankowania. jedyny sposób bhy przyśpieszyć proces to chyba rząd urazów konttuzji a tak to nie liczyłbym na wiele, chyba że transfer Booza za jakiś krótsze badź realtywnie mniejsze kontrakty w stylu 1 za 3 2 za 4 gdzie jednemu z przychodzących graczy kontrakt kończy się  po tym sezonie.

Snell się przyjął w piątce. nice.

Coś czuję, że pod tym względem kibice Byków będą mówić wspólnym głosem. Tutaj trzeba, w tej chwili rozmienić Denga i Boozera na drobne. Zobaczymy tylko czy FO  :devilish: (dla niewtajemniczonych Front Office, jak ktoś woli to niech czyta to, jako Fuck Off) ma podobne zdanie w tej materii...

Wiem, że niektórzy tego nienawidzą, ale jak jest okazja, to nawet trzeba zacząć propopnować jakieś wirtualne trejdy:

Skoro już przewinął się temat Cavs to Varejao i Waiters za Denga działa na trejdmaszynach...

Za Boozera może jakiś kontuzjowany Okafor, może kontrakt Turkoglu razem z Big Baby, może Kardashian. Ba, nawet JaVala  :congratulatory: , pomimo dłuższego kontraktu chętnie bym przygarnął, Jakby jeszcze Nate'a oddali...

Każdy z tych pomysłów mogłby być realnym dealem przy odpowiednich dopracowaniach z pickami, benchwarmerami, czy po prostu gotówką.

Jeśli jednak nic się nie stanie, to przyszły sezon nie wygląda chyba jednak tak żle, nawet jeśli stracimy Denga, bez niczego w zamian. Możemy mieć dwa picki w pierwszej rundzie. Zobaczymy, co Hornets (czeba się już powoli przestawiać) pokażą. Dodatkowo Mirotić (oby wreszcie) i pewnie jakieś drobne do wydania się znajdą. 

Miło byłoby również, jak wcześniej wspominał Mycek wreszcie brać koszykarzy, którzy coś potrafią w ataku i wbijać im na siłę wszystkie Thibsowskie schematy ofensywne, zamiast brać gotowego defensora i próbować robić z niego opcję w ataku.

Pozdrawiam

Dzisiejszy mecz w końcu jakoś wyglądał, jednak ogólnie, na przeciągu całego sezonu najbardziej zawodzi mnie Noah. Jednak dziś było o wiele lepiej niż zwykle, już nie mówiąc o drugiej połowie.

Też myślałem o ewentualnych zmianach w składzie, i jest tu trudna sprawa... Oglądałem dzisiejszy mecz i tak sobie pomyślałem, kogo bym oddał gdybym musiał.

Nerwy mi nie wytrzymały i jak zwykle mówiłem "dajcie mu drugą szansę", "jeszcze się ogra" tak teraz myślałem, że trzeba wyjebać Marquisa Teague. Gość canceruje po obu stronach parkietu, piłkę na drugą stronę przenosi jakby mu się nie chciało, zresztą to samo z podaniami - nic nie rzuca, tylko podaje i chyba z 50% podań kończy się stratą (ale nie patrzyłem w statsy). Jedyny problem jest taki, że jego i tak nikt chyba nie chce.

Booza raczej bym nie chciał oddawać bo to jeden z moich ulubionych zawodników, w takim zespole gość sporo daje w ofensywie. Chyba jest najmniej kontuzjogenny w całym zespole, co jest bardzo ważne u nas, gdzie ciągle jest szpital. Jednak patrząc na to ile zarabia i przekładając to na jego obronę i faule ofensywne... Drugi w kolejce żeby polecieć. Na niego raczej znajdą się chętni.

2 miejsce ex-eaquo - Luol Deng. Chce nowy kontrakt, którego raczej Chicago nie jest w stanie mu zaoferować, więc i tak wkrótce go nie będzie - pytanie tylko czy coś się za niego dostanie. Strata będzie wbrew pozorom niewielka, bo Jimmy Butler jest graczem, który sprawdza się doskonale w roli SF. Szczególnie że Butler gra tutaj niemal za darmo.

Niektórzy chcą oddać Taja albo Kirka - najchętniej bym żadnego nie oddawał, ale jak któregoś koniecznie to Hinricha. Chociaż w sumie stworzy to dziurę na PG. Kto będzie miał grać w czasie nieobecności Rose'a? Teague? Mike James? Ten gość jak ostatnio wszedł (za kirka bo uderzono go w nos) to biegał jakby miał 80 lat. Myślałem, że złapie zadyszkę.

A sam kirk może nie ma nic specjalnego, ale IMO jest doskonałym fitem do tego zespołu. Wprowadza trochę spokoju do tej apokalipsy jaką zwykle robią Gibon i Jo Noah. Ostatnio nawet nauczył się trochę trafiać za 3, chociaż do niedawna obowiązywało przysłowie "Kirk Hinrich piłką nie trafi nawet w ocean". Jednak effort taja to coś znacznie bardziej wartościowego.

że co??

W obecnej sytuacji na wschodzie każdy gra o PO.

Nawet jak tego nie chce.

Generalnie jak się czyta wypowiedzi Formana to wygląda na to, że żadnych ruchów na siłę nie chce robić. Ma picki i Mirotica więc może sobie poczekać i potem próbować coś z tego lepić. Trzeba też pamiętać, że drużyna, która weźmie Denga musi mu sypnąć dobry kontrakt po sezonie, bo jakoś nie widzę sensu żeby go ktoś brał tylko jako spdający kontrakt. Bo co by Bulls z tego mogli wyciągnąć?

Bulls są w dupie o tyle, ze nawet bez Rose'a powinni byc w czubie wschodu w tym roku.

Z drugiej strony kusi mocny draft, gdzie można byloby wybrać jego 'następcę'. 

Deng jest fajnym grajkiem, ale w obliczu kontuzji Rose'a nie dosc fajnym dla Bulls. Nie ma go za bardzo gdzie wytrejdowac, bo w wiekszosci contenderow SF jest juz obsadzone. Fajni byliby Clipps, ale za kogo ? chyba tylko Deandre ziomek griffina i jedyny sensowny C wchodzilby w grę. 

No i chcialbym zobaczyc go w Wolves, ale oni to juz w ogole musieliby robic skladaka w stylu LMAM, Barea, Cunningham i pewnie Shabaaz, czyli pol skladu i w dodaku całe 3mb spadajacego kontraktu - słaabo, ale Rubio/Martin/Deng/Love/Pekovic to bylaby juz naprawde fajna paka. Z drugiej strony Wolves pewnie na to nie pojda, bo musza miec hajs na extension dla Rubie, a Dengowi w przyszlym roku trzeba byloby zaplacic. 

Taka sytuacja.

Na Booza to ja juz w ogole nie widze dealu poza jakimis zadupcami.

Patol jak nic, szkoda mi Rosea i kibicow Bulls, w zeszlym sezonie czekałemBynuma, ale juz w polowie bylo wiadomo ze c*** z tego bedzie, a tutaj dekada c***ni, potem swiatelko w tunelu w postaci Derricka, ACL, rok czekania, 1.5 mies nadziei i znowu kutasówa - akurat w momencie kiedy powinni byc gotowi na bicie sie z Pacers i Heat.

Uważam, że trochę tragizujecie. Jestem spokojny o to, że Bulls będą się tłuc do co najmniej 9 rundy z Heat, póki żyje tam jeszcze Joakim Noah i filozofia Thibodo na boisku. Rok temu wyszarpali g1 i walili się przez długie momenty jak równy z równym nie mając ani Rose'a, ani Denga, ani Hinricha. Matematyka wskazuje, że o ile nie wypadnie ktoś jeszcze to Bulls są mocniejsi o dwóch gości z s5 w porównaniu z ubiegłym rokiem.

Deng ma CY i jak go nie puszczą, to parę milionów na dobrej serii z Lebronem będzie chciał ugrać.