Skocz do zawartości

Nowy sezon w NCAA. Kentucky vs Kansas?

ignazz

KTO MISTRZEM NCAA  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. KTO MISTRZEM NCAA

• Kansas z Wigginsem
      20
    • Kentucky z Randle'em
      9
    • Inna ekipa
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem w dużej części mecz Connecticut z Cinncinati. Wygrali ci drudzy, ale ciekawsze było obserowanie Napiera, który przez niektórych mocno chwalony, ale w mockach spada. I nie dziwię się. Jako, że już czwarty rok jest na uczelni to spodziewałem się mini wersji Lillarda, który nieźle podaje, ale jego główna siła w rzucie. Ani podania, ani rzuty mu nie wychodziły. No i rzutowo wygląda paskudnie. Składa się do rzutu normalnie, ale to wysuwanie nóg przy każdym rzucie wygląda fatalnie. I jakby trafiał to nie byłoby tematu, ale był 2 na 12 za trzy, W rozegraniu też nie zachwycał, a słyszałem gdzieś, że to rodowy playmaker. Nic ciekawego nie pokazał i jak miał być wybrany w 1.rundzie draftu wg mocków jeszcze jakiś czas temu, tak nawet w drugiej pewnie nie pójdzie.

Znacznie bardziej podobał mi się Kilpatrick. Dobry strzelec, waleczny, nieźle podaje i nawet na deskach dobrze sobie poradził. Nie wiem, czy w NBA ktoś go zechce zatrudnić tym bardziej że już 24 lata ma, ale w Europie może zakotwiczyć. I to w niezłym zespole. Bardzo dobrze dzisiaj wypadł i na pewno przyćmił Napiera. Na pewno nie będę go obserwował, ale jak gdzieś się rzuci w oczy jego nazwisko (całkiem charakterystyczne swoją drogą) to spojrzę z ciekawością jak sobie radzi.

masz na mysli, ze Burke nie jest gosciem na 37% z gry? no pewnie nie jest, ale  wydaje mi sie, że MCW też nie.

Julius naprawdę na podstawie sytuacji od 17 stycznia chcesz obalać dane z całego sezonu gdzie jak wół masz że w pick and rollu MCW jest najmniej efektywnym rozgrywającym ( tak ma gorsze staty od Rubio czy Oladipo) , gdzie dane pokazują że nie ma efektywnego floatera, że nie ma rzutu po wyjściu po zasłonach, że każdy rzut poza z rogu i rzutem spod samego kosza jest u niego na poziomie 20-30

grant_r_goldsberry_carterwilliams_michae

W odchyleniach od średnich ligowych MCW jest 3 najgorszym shooterem ligi . Naprawdę trzeba mieć w sobie dużo kompleksu w stosunku do fanów Utah jak Rappar aby przerabiać MCW na potencjał All Star. I wiesz Julius dla NCAA z okresu dwóch lat masz praktycznie identyczne staty. Z resztą popatrz Burke rzuca FT na poziomie 90 i sezon zaczął od złamania palca ręki rzucającej co zawsze ma negatywny wpływ na skuteczność i nadal jako mały gracz nie umie sobie poradzić z kończeniem pod obręczą  gdzie MCW jest lepszy ( ale poważnie to jest on tak jest na poziomie raczej słabym  jak na jego gabaryty). MCW rzuca jak na razie z linii z 70% skutecznością co i tak jest jego najlepszym wynikiem. Każdy rodzaj jumpera jaki sobie wyobrazisz - floater, off driblle, fade awaye pull upy itp jak na razie trey ma skuteczność 6-8 % lepszą

W porównaniu z fanami Jazz nawet Lakersfani są obiektywni i absolutnie nie zaślepieni w ocenie swych pupili (no chyba, ze trzeba przehandlować Kwame, Nasha czy innego Waltona, wtedy w zamian tylko AllStar).

I tak, nie wiem kto będzie lepszy za rok. Dwa trzy cztery. Zapytajcie Przemka.

@Zdzich

Zajebiste wnioski wysuwasz po obejrzeniu 1 meczu...

Shabazz Napier nie jest na tyle elektryzującym mnie graczem, aby go oglądać co tydzień. Akurat wczoraj zapowiadał się dobry mecz, więc obejrzałem. Lepiej wysuwać wnioski po jednym meczu niż na podstawie highlightów czy tylko Scouting Report Video jak większość robi.

Nie twierdzę, że mam rację i moje wnioski są prawdziwe i słuszne, ale Napier wypadł tak przeciętnie, że następnym razem mając takie mecze w NBA poszukam coś innego niż UConn. No i nie wiem o co narzekania - graczy z szóstej dziesiątki mocków chyba nikt oprócz scoutów NBA nie ogląda częściej. Czołowe postacie draftu oglądałem kilka razy i pewnie jeszcze nieraz się zdarzy. I mimo słabszej gry Wigginsa czy Embiida z Kansas nie rezygnuję. Wiadomo, że najlepiej wyrobić sobie samemu opinie, ale przez hype na czołowych graczy to wolę obserować ich aniżeli Napiera, który nie dość, że spada to jeszcze wypadł wczoraj bardzo przeciętnie na tle silnego rywala. Skoro ktoś twierdzi, że TOP5 to przyszłe gwiazdy NBA to wolę poświęcić czas im, a nie Napierowi, który może się do ligi będzie musiał przebijać przez D-League.

Czyli twierdzisz, że to co Ty twierdzisz po 1 meczu jest bardziej wartościowe od scouting reportu tworzonego na podstawie wielu meczy?

To nie wiesz, że w Polsce mamy samych specjalistów? 20 milionów trenerów piłkarskiej reprezentacji, 10 milionów scout'ów koszykarskich, a przez najbliższe 2 tygodnie 30 milionów znawców sportów zimowych.

A przestań- przemoc jest zawsze najgłupszym rozwiązaniem. Jak zastępujesz siłę argumentów na argument siły to znaczy że po prostu masz za mało inteligencji aby sprytnie się odgryźć .

Nieważne co mu powiedziały - Smarta poniosły emocje ale uważam że na parkiecie takich charakterników lubie ale to co zrobił to tylko można tępić

Tylko mnie te 2 stare szmaty wkurwiły? Najpierw pyszczą, a później wielkie oburzenie. Powinien wyjebać każdej po strzale, jak się nie potrafią zachować.

Ej, bez przesady. Chyba nie chciałbyś, żeby ktokolwiek tak mówił na Twoich rodziców, co?

W ogniu walki każdemu może się zdarzyć. Na pewno reakcja nie była nieuzasadniona. Nie roztrząsajmy tematu, bo nic to nie zmieni. Oby tylko nie został zawieszony.

btw. Michigan bez Mcgary'ego jest cienkie jak dupa węża. Stauskas nie wytrzymuje presji,a kibice go trollują krzycząc "USA USA" :).  (Wiem wiem... mają rekord 9:2 i wygrali z Michigan State, ale teraz cieniują strasznie) Ogólnie Big Ten nie rozpieszcza kibiców w tym roku.