Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiles Dwighta za paczke czipsow, wiec ocena draftu juz dawno nie jest aktualna ;-P

Swoja droga, chyba mocno nie docenilem jak zlodziejski byl to trejd - Pokręcona Ferajna poleciala z hukiem na dol, a Ciebie pchnal on w gorne rejony. Gratki sie naleza, ale to troche dziwne, ze czepiasz sie moich projekcji odnosnie Twojego skladu... gdy kupiles gwiazde za kilku ziutkow... przepraszam, ze tego nie przewidzialem! ;-)

Moja drużyna i z Howardem by doły okupowała. Więcej, sądzę że byłoby gorzej bo w rebsach, blokach i ciut w fg% stałbym lepiej ale pointy, ast, steale i ft% by poleciały w dół. Więc w sumie zamieniłbym siekierkę na kijek. W sumie byłoby jeszcze gorzej gdyby nie Lance i jego dobry start. Inna sprawa, że DH dobrze pasuje do profilu teamu marcosa. Bullsi i bez Dwighta staliby mocno, może nie na samym szczycie ale w topie by byli.

ps. skoro uważasz że dałem się tak oszwabić to jaki zamysł miałeś przy rozmowach ze mną o RW? I całe to czarowanie nie było próbą podobnego wyciągnięcia all-stara? Pytam gdyż wcześniej ładnie komentowałeś innych trade'y, ale tego pomiędzy nami bardzo celowo (bądź nie) unikałeś skomentowania.

Kupiles Dwighta za paczke czipsow, wiec ocena draftu juz dawno nie jest aktualna ;-P

Swoja droga, chyba mocno nie docenilem jak zlodziejski byl to trejd - Pokręcona Ferajna poleciala z hukiem na dol, a Ciebie pchnal on w gorne rejony. Gratki sie naleza, ale to troche dziwne, ze czepiasz sie moich projekcji odnosnie Twojego skladu... gdy kupiles gwiazde za kilku ziutkow... przepraszam, ze tego nie przewidzialem! ;-)

Ładna mi paczka chipsów ;) To dzięki tej paczce Ferajna jest mocna w ast i tylko dzięki temu udało Ci się kupić RW za raczej bardziej okazyjną cenę, i to raczej wpływa na jej pozycję. A to że RW średnio póki co wpasował się w koncepcję Twojego zespołu to już inna sprawa. Gdyby w tym czasie nie było trejdu Ariza za Gasola to myślę że dyskusja wokół Twojej wymiany byłaby nie mniejsza ;)

DH to gwiazda która rzeczywiście wpasowała się w mój team ale bez przesady to nie jedyny C na rynku którego mogłem kupić.

A sceptycznosc nie wynika z notatek i projekcji tylko z tego, ze kilku graczy zaczelo Ci z wysokiego C i zejda w koncu na ziemie... plus jako jedyny z czolowki dotychczas miales szczescie ze zdrowiem.

Wysokie C? Że pewnie niby Klay, Igua czy Beal? Z nich tylko Beal ma istotne wzrosty ale to przecież było do przewidzenia, a GSW gra na podobnym poziomie z wahaniami w różnych statystykach, jedynie z istotną poprawą w FG%. Ale nie widzę przesłanek żeby tak nie mogło zostać do końca sezonu.  Na to liczę ;)  I nie mam zamiaru się tutaj spierać, kto ma jakieś tendencje, jakie ma krzywe zachowań, ani rozkładać na czynniki pierwsze startu sezonu w ich wykonaniu. Grają jak grają, zawsze mogliby lepiej :]]]]]]]]]]]]]]]]] 

ps. skoro uważasz że dałem się tak oszwabić to jaki zamysł miałeś przy rozmowach ze mną o RW? I całe to czarowanie nie było próbą podobnego wyciągnięcia all-stara? Pytam gdyż wcześniej ładnie komentowałeś innych trade'y, ale tego pomiędzy nami bardzo celowo (bądź nie) unikałeś skomentowania.

Może przy okazji trochę się dowiemy jak wyglądały negocjacje ;) Takie tam poznanie warsztatu experta. Zawsze dobrze czegoś się nauczyć ;)

Moja drużyna i z Howardem by doły okupowała. Więcej, sądzę że byłoby gorzej bo w rebsach, blokach i ciut w fg% stałbym lepiej ale pointy, ast, steale i ft% by poleciały w dół. Więc w sumie zamieniłbym siekierkę na kijek

Faktycznie Dwight slabo Ci pasowal, wiec oddanie go mialo sens, ale chyba zgodzisz sie, ze paczka, ktora za niego dostales jest na dzisiaj rozczarowujaca?

BTW, w tabeli na srednich jestes w srodku stawki, wiec przesadzilem piszac o dolach.

skoro uważasz że dałem się tak oszwabić to jaki zamysł miałeś przy rozmowach ze mną o RW?

Kupienie asyst od druzyny, ktora ma ich ewidentny nadmiar?

Rozmawialem tez z bulkiem, ale z Toba sie dogadalem to tak kupilem asysty.

Nie wiem czemu doszukujesz sie zwiazku miedzy w/w stwierdzeniami.

To, ze klepnales jakis IMHO kiepski trejd nie znaczy, ze nastepny tez taki bedzie!

Pytam gdyż wcześniej ładnie komentowałeś innych trade'y, ale tego pomiędzy nami bardzo celowo (bądź nie) unikałeś skomentowania.

Komentowalem trejdy gdyz byla wokol nich dyskusja... a po naszym zostal klepniety Gasol-Ariza, ktory calkiem przyslonil nasza wymiane. Nie decyduje o czym dyskutuja forumowiczwe ;-)

Ładna mi paczka chipsów ;)

Zarowno Jrue jak i Stephenson sa na dzis poza Top100. Tobias nie gral wcale.

Jak inaczej to nazwac za gracza z Top20 [dla druzyny tankujacej FT%, ktora jestes]?

DH to gwiazda która rzeczywiście wpasowała się w mój team ale bez przesady to nie jedyny C na rynku którego mogłem kupić

Nie, ale nie bylby on gwiazda ;-)

Wysokie C? Że pewnie niby Klay, Igua czy Beal? Z nich tylko Beal ma istotne wzrosty ale to przecież było do przewidzenia, a GSW gra na podobnym poziomie z wahaniami w różnych statystykach, jedynie z istotną poprawą w FG%. Ale nie widzę przesłanek żeby tak nie mogło zostać do końca sezonu

To spojrz na ich 3P% ;-) Do tego pominales Lina, Derozana... i zdrowie.

Faktycznie Dwight slabo Ci pasowal, wiec oddanie go mialo sens, ale chyba zgodzisz sie, ze paczka, ktora za niego dostales jest na dzisiaj rozczarowujaca?

Zarowno Jrue jak i Stephenson sa na dzis poza Top100. Tobias nie gral wcale.

Jak inaczej to nazwac za gracza z Top20 [dla druzyny tankujacej FT%, ktora jestes]? 

Tylko zadaj sobie pytanie czy ktoś byłby w stanie dać za niego więcej? Tylko Masud ewidentnie tankuje FT% ale on ma w nadmiarze statsów których dałby mu DH, a QAS wierzy że po powrocie Kobego pójdzie w górę pomimo wyczynów DeAndre ;).

Ja mogłem sobie pozwolić na taką paczkę jaką dałem, przypomnę ze to było przed sezonem, gdy nie było wiadomo że Harris nie zagra, a czy Jrue gra słabo, to już kwestia dyskusji. Ja spotkałem się z głosami że przepłaciłem ;) I DH to gwiazda, trochę bardziej medialna, ale jakby dawał mi więcej Rebsów to bym się nie pogniewał, irytował mnie początek gdzie grali z Asikiem, teraz jest lepiej dla mnie ;)

To spojrz na ich 3P% ;-) Do tego pominales Lina, Derozana... i zdrowie.

Tyle że nie ma takiej kategorii ;) Patrze na to jako ogólne FG% gdzie jest dobrze. A co do Lina to mam mieszane uczucia, mimo wszystko czułbym się pewniej gdyby był starterem, ale jako 6th Man miewał lepsze mecze więc kto wie. A DeRozan to jak dla mnie najbardziej niedoceniany swingman w roto, ale może nie uwierzysz ale liczyłem właśnie na spory wzrost bo on inaczej zaczął grać jak do TOR przyszedł Gay, już nie musi być 1 opcją którą broni przeciwnik, więcej miejsca do rzutu i takie tam.

A zdrowie? Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, można im jedynie pomóc nie biorąc kolesi o których wiadomo że są po kontuzji albo mają pełen rejestr wizyt u specjalistów w przeszłości. 

... i tylko dzięki temu udało Ci się kupić RW za raczej bardziej okazyjną cenę, i to raczej wpływa na jej pozycję.

Tu się nie zgodzę. RW akurat dał mi niewiele więcej niźli choćby Tobias. Tylko kilka meczy dla mnie zaliczył i w sumie sprzedanie go było dla mnie naturalną koleją rzeczy. Jego albo innego PG, a że wiLQ naturalnie potrzebował rozgrywajka, a ja wysokich to po kilku dniach negocjacji udało się dojść do porozumienia.

Siner później tu wspomniał, że gdyby wiedział iż RW jest też dostępny to bym dostał lepszą paczkę od niego ale to już gdybanie.

Na chwilę obecną jestem kontent z trade'u z wiLQiem, a to czy dałem za dużo/za mało to juz ewentualnie kwestia do dyskusji. W sumie skoro nie było o tym dyskusji to owa wymiana zbytnio nikogo nie zdziwiła.

Na dzisiaj może i trochę tak, ale głównie z tego względu że Tobias po prostu ni razu nie miał okazji się pokazać. Tego niestety wtedy nie przewidziałem... Nie było wtedy też info o jego stanie i że grać nie będzie. Chyba że to przegapiłem ale naprawdę nie pamiętam by w momencie klepnięcia wymiany było jakiekolwiek info o tym.

Nie wiem czemu doszukujesz sie zwiazku miedzy w/w stwierdzeniami.

To, ze klepnales jakis IMHO kiepski trejd nie znaczy, ze nastepny tez taki bedzie!

Chodziło mi bardziej o to by skłonić Cię do wypowiedzi na temat naszego trade'u ;) Nienaciąganiem było użycie stwierdzenia o naciąganej wymianie ;p

Inna sprawa, że nie uważam by wymiany które dotąd przeprowadziłem były mnie krzywdzące. Wszystkiego nie przewidzisz ale pamiętaj też, że np Howarda wymieniałem przed sezonem więc wtedy dopiero to było operowanie przypuszczeniami.

ps. taka mała ciekawostka z moich wymian - główne skrzypce zaczynają z nich odgrywać dodatki ;) Lance i Hill (zakładając że formy nie straci) wyglądają jakby bardziej pod nich robione moje trade'y były, a mieli przecież być tylko dorzutką do wymian ^^

Edytowane przez Zodd

Tylko zadaj sobie pytanie czy ktoś byłby w stanie dać za niego więcej? Tylko Masud ewidentnie tankuje FT% ale on ma w nadmiarze statsów których dałby mu DH, a QAS wierzy że po powrocie Kobego pójdzie w górę pomimo wyczynów DeAndre ;)

Dwighta rzeczywiscie nie mozna sprzedac wszystkim, ale wg mnie warto bylo poczekac z oddaniem by sie przekonac, ktore druzyny zaczely bardzo slabo. Bo Dwight jest swietnym planem awaryjnym na wyjscie z dola do srodka tabeli.

Tyle że nie ma takiej kategorii ;)

3P% nie jest zliczana, ale ma wplyw na az 3 kategorie! Miales okres gdzie czesc druzyny trafiala po 50% zza obwodu to niebawem nadejdzie okres gdzie beda miec po 30%... co mocno negatywnie wplynie na ich ogolna wartosc i "nagle" zaliczysz fatalny tydzien czy dwa.

Tu się nie zgodzę. RW akurat dał mi niewiele więcej niźli choćby Tobias. Tylko kilka meczy dla mnie zaliczył i w sumie sprzedanie go było dla mnie naturalną koleją rzeczy.

Zacznijmy moze od tego, ze Westbrook na razie gra straszny piach... co mnie drazni coraz bardziej ;-)

Siner później tu wspomniał, że gdyby wiedział iż RW jest też dostępny to bym dostał lepszą paczkę od niego ale to już gdybanie.

Pytalem go i wg mnie nie byla to lepsza paczka... chyba, ze ktos jest fanem Lee ;-)

Chodziło mi bardziej o to by skłonić Cię do wypowiedzi na temat naszego trade'u ;)

Jak masz jakies konkretne pytania to je zadaj... ale nie widze powodu bym sie rozpisywal o wlasnej wymianie bo co bym zwykle napisal musialem zrobic w ramach analizy zanim ja klepnalem ;-)

Chociaz dodam, ze...

ps. taka mała ciekawostka z moich wymian - główne skrzypce zaczynają z nich odgrywać dodatki ;) Lance i Hill (zakładając że formy nie straci) wyglądają jakby bardziej pod nich robione moje trade'y były, a mieli przecież być tylko dorzutką do wymian ^^

... zaczynam zalowac, ze go oddalem w taki sposob... z kazdym meczem jego coraz gorzej to wyglada ;-)

Coz, w fantasy znacznie latwiej o bledy niz dobre ruchy ;-)

3P% nie jest zliczana, ale ma wplyw na az 3 kategorie! Miales okres gdzie czesc druzyny trafiala po 50% zza obwodu to niebawem nadejdzie okres gdzie beda miec po 30%... co mocno negatywnie wplynie na ich ogolna wartosc i "nagle" zaliczysz fatalny tydzien czy dwa.

Co ma być to będzie, nie będę się boksował z przeznaczeniem ;)

Podaj mi jeszcze numery na jutrzejsze losowanie LOTTO i będziemy kwita ;)

wysłałem sprawę wiLQowi, ale poruszam temat i tutaj.

ktoś jeszcze ma problem z pobieraniem graczy z FA tak o 4-5 nad ranem, kiedy jeszcze mecze są live i jakies komunikaty że nie można zmieniać slotów bo już rozpoczęto grę ???

jakaś parodia.

oddawać mi KKoufosa bo leżał na FA o 4 nad ranem jak go chciałem zgarnąć !

ktoś jeszcze ma problem z pobieraniem graczy z FA tak o 4-5 nad ranem, kiedy jeszcze mecze są live i jakies komunikaty że nie można zmieniać slotów bo już rozpoczęto grę ???

jakaś parodia.

Chodzi chyba o gracza, którego chcesz zrzucić. Jeśli gra w tym dniu mecz to masz problem.

Kto by pomyślał, że z Gasolów to Marc się połamie + Rose -> ciężka noc wśród franchise playerów.

Ano, to chwile gdy wisi mi, ze straty sa u konkurencji, dla koszykowki wielka szkoda.

A Rose wkracza w rejony Odenowskie???

To odpisze tutaj...

To nie jest zadna parodia tylko Twoj blad! Nie mozna wywalac zawodnikow w trakcie lub tuz po jego meczu [co chyba jest oczywiste ze wzgledu na zliczanie]... ergo jak robisz pobranie o 4-5 rano to wywalaj lawkowiczow.

Nie wiem z czego to wynika ale jest różnica w naszej lidze roto z ligami np. fbx

Bo tam koles którego pobiera się sprzed zmiany daty wskakuje na następny dzień, a u nas w roto można pobrać kolesi na 5 minut przed meczem i od razu go wystawić do składu. I to jest plus takiego ustawienia.

Natomiast minusem jest to że jeżeli chce się np. o 6 rano wywalić kolesia który był w składzie i zagrał mecz to można to zrobić dopiero po zmianie daty ok 9. Wcześniej pojawia się info że "player has already played" czy jakoś tak.

Mac już o to pytał a ja sam miałem takie problemy z Kirkiem. BTW wywaliłem go dzień przed kontuzją Rose - nie ma to jak wyczucie.

W tamtym roku QAS graliśmy w naszej lidze z ustawieniem Weekly Deadline: Daily - Tomorrow, w tym sezonie gramy Daily - Today. Już chciałem kiedyś o to pytać, czemu jest teraz inaczej, bo nie przypominam sobie dyskusji o tej zmianie, a przed sezonem nie zwróciłem na to uwagi.

Edytowane przez Dig

jak to nie można ?

to nie tak że i tak może grać dopiero od jutra ?

Problem nie wynika z przyszlego meczu tylko z tego wlasnie rozgrywanego lub skonczonego.

Bo gdybys mogl kogos wywalic w trakcie jego meczu to jak Yahoo mialoby to policzyc?

w każdej innej lidze tak robię od zawsze...

Widocznie w tych innych ligach masz ustawienie Daily - Tommorow, a tutaj jest Daily - Today czyli pobierasz gracza i natychmiast jest w skladzie.

i nie pi*****ić tylko poproszę komisyjnie KKoufosa ; )

Taaaaa, na tej zasadzie to kazdy moglby sie zglosic bo popelnil blad nie pobierajac go ;-)

No niestety ten system promuje tych co nie oglądają nba (przynajmniej na żywo) i wstają o "dziadkowych" godzinach ;) Zasypiając 4-5 rano, nie za bardzo chce się wstawać o ~ 9:00 . Raz polując na jednego FA musiałem sobie specjalnie budzik nastawiać - ehh do czego to doszło  :nevreness: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.