Skocz do zawartości

Sezon 2013/14 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Zodd

Odpowiadając na Twoją wiadomość prywatną przez myśl mi nie przeszło, że byłeś skłonny oddać RW. Szkoda, że go nie dopisałem, bo staiwma, że dobilibyśmy targu i dostałbyś więcej niż Millsapa. Ale było co było, więc życzę, żebyś wyszedł na tej transakcji dobrze, chociaż przyznam szczerze, że zarówno Sławek, jak i wilq zrobili super wymiany. W życiu bym nie poszedł na takie wymiany, ale to moje prywatne zdanie i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby je wetować.

Widzisz, a ja myślałem, że to jasne iż u mnie świętych krów nie ma ;) szczególnie, że dałem też info tu w temacie o możliwości oddania RW u mnie. No cóż, było minęło i czas ciągnąc to co jest obecnie. Millsap to może nie Lee, LMA czy Ibaka ale jak będzie robił staty tak jak dzisiejszej nocy to będę zadowolony.

Swoją drogą jakby ktoś miał zakusy na kogoś u mnie to jestem otwarty cały czas na propozycje ;) Może jakiegoś byczka komuś? ;p Do ruszenia są wszyscy, kwestią jest tylko kto za kogo :)

Tak z ciekawosci sprawdze Zodd Twoje marudzenie...

klepnalbys dzisiaj identyczna wymiane, ale w druga strone? ;-)

Ale czy ja marudzę, że mnie wydymałeś, że wyszedłem źle na wymianie? Nie, po prostu sobie trochę ględzę o Millsapie. Gdybym nie był content - nie poszedłbym z Tobą na ten trejd. Może i więcej mogłem dostać za RW, może nie. Ja chciałem wzmocnić staty które akurat Millsap może mi dać - Ty chciałeś PG. Choć asyst aż tak dobrze Russ Ci nie podgoni jak Wall wg mnie (zresztą w mojej pozycji w AST RW praktycznie zerowy wkład miał). Ogólnie uważam, że obaj wyszliśmy dobrze na tej wymianie. Mi po prostu 3ch PG nie było potrzebnych i jednego uważałem, że wręcz musiałem się pozbyć (w sumie myślę też czy by i Wallem nie pohandlować jakby kto był zainteresowany).

Ale coby nie było, że się wykręcam od odpowiedzi - czy klepnąłbym teraz w drugą stronę wymianę? Tak, bo z Sinerem bym się dogadał wtedy ;p a nie wiem czy to byłoby Ci na rękę ^^

ps. J.R. póki co nieźle cegli ;) nawet nie wiecie jak się cieszę, że go na benchu zostawiłem ostatnio ^^

Edytowane przez Zodd

Draft mielismy dziwny i slaby, ale ladnie to nadrabiamy trejdami...

bo mamy kolejna wymiane: Nene za IThomasa.

Dziwny to może i był, ale nie powiedziałbym że słaby. To że nikomu nie udało się wydraftować teamu miażdżącego pozostałe świadczy tylko o tym ze konkurencja jest wysoka i nawet jak ktoś miał jakiś plan to inni mu go rozwalali przez nieprzewidzianie wysokie lub niskie ceny. Takie draftowe szachy były. A teraz to jest po prostu poprawianie teamów. Mam nadzieję ze IThomas da mi kilka brakujących asyst i będę w stanie lepiej reagować na zmiany układu sił w lidze.

Zapewne sie przetna... np w momencie gdy obaj odejda na emeryture ;-)

Ba! Pomimo roznicy wieku wg mnie realne jest, ze Gasol bedzie w lidze dluzej niz Ariza. Bo atletycznym swingmanom zaraz po 30stce zaczyna sie kliff, a wzrost i umiejetnosci Gasola spokojnie moga mu przedluzyc kariere jako role-playera z lawki na lata.

Wróżka wiLQ radzi! Poki co Ariza jest przed 30-ką i mówimy o tej wymianie w kontekście obecnego sezonu.

Nie byli na tym samym poziomie, Gasol byl o runde lepszy.

Runda w tą czy drugą stronę poza Top60 jest różnicą bez znaczenia. Sam wiesz jak wygląda krzywa spadku wartości względem miejsca w rankingu.

Prosze Cie... jesli 8 gier wyznacza trend to ja mam Ci do sprzedania Markieffa Morrisa za Top20 ;-)

Napisałem ze 8 gier wyznacza trend znacznie lepiej niż jeden czy dwa. Morris i Twoje nadzieje na sprzedanie go za TopXX są tu bez znaczenia.

Tzn przypadkiem jest, ze akurat w tych 2 sezonach gral duze minuty obok innego centra [bynum i Dwight]?

Przypadkiem pewnie nie jest. Ale wiązanie jego efektywności TYLKO z obecnością drugiego wysokiego jest w IMHO krótkowzrocznością. Zwykle to nie jest aż tak proste. I w przypadku Pau widzimy to w jego dotychczasowej grze w tym sezonie. No chyba, ze w Hillu widzisz kolejnego dominatora? :-P

Taki drobiazg... bo przeciez jako gwiazda druzyny ma gwarantowane minuty i mecze...

Hmmm. Kto ma pewniejsze minuty - dobrze grajacy swingman w druzynie z nadziejami na playoffs, czy weteran pod koszem w druzynie walczącej o wysoki pick?

Ergo wtopil. Krotka pilka. Tyle wrzucasz kwantyfikatorow, ze glowa mala. Jesli, jezeli, gdyby...

proponuje dodac jeszcze jeden: jesli Ariza nauczy sie grac lepiej niz do tej pory to w ogole bedzie steal ;-)

Chciałeś żeby popatrzył na jego skład. To popatrzyłem. Fakt, ze sprzedał Gasola za Arizę nie ma nic do rzeczy w kwestii zwolnienia McGee. No chyba, ze na FA macie SF'a ktory ma profil tak sam jak teraz Ariza - wówczas odszczekam wszystko.

Leszczur, Ariza trzyma poziom efektywności? No może i zgoda, ale na jakim poziomie jest ta stała efektywność? Solidność i nic poza tym.

Popatrz na to tak - są gorsze wyniki niż solidność.

Gasol nawet bez formy robił FG% robił zbliżony do arizy, porównanie statystyk imho na korzyść Gasola.

FG% jest jedną z ... DZIEWIĘCIU statystyk które wyznaczają wartość zawodnika. I AFAIK Ariza nie został kupiony dla jego niebywałej skuteczności z gry, tylko dla trójek i przechwytów.

A mówimy przecież o Gasolu, ktory jest w regresie formy i arizie, który zanotował pewien upside.

Skąd wiesz, ze to tylko regres formy, a nie objawy starzenia??? Czy masz cokolwiek poza własnymi nadziejami oraz garścią poboznych zyczeń?

Żeby ten trejd miał sens, taka tendencja by się musiała utrzymać do końca sezonu.

I taki tok rozumowania przyświecał sprzedaniu Gasola. Chłopak uważa, że to co widzimy dziś - jest tym co bedzie na koniec sezonu. Wy rwiecie włosy z głowy patrząc na nazwisko. I tylko na nie. Bo zaawansowane statsy pokazuja, że Gasol zaczął się starzeć juz kilka sezonów temu.

Nie pojmuję też udowadniania tego, jak słaby jest aktualnie Gasol i tego, że lepszej formy już nigdy nie złapie.

Nie twierdzę że NIGDY nie złapia. Twierdze tylko, że to typowy obraz dla zawodnika po którym zaczyna być widać jego lata.

To mi wygląda na hipokryzję. Po co na siłę zaniżać wartość kupowanego zawodnika?

No właśnie. Zastanów się dobrze czy i jaki mam w tym interes. A jesli dojdziesz do wniosku, że nie mam, to może zgodzisz się abym po prostu miał swoje zdanie, które nie jest podszyte żadnym prywatnym celem? Dopuszczasz w ogóle taka możliwość?

W te argumenty mało kto wierzy, za to jest większe prawdopodobieństwo narażenia się na śmieszność.

Ale mnie mało interesuje że malo kto w nie wierzy. "Panowie jedzmy gówno - milardy much nie mogą się mylić".

Instynkt stadny ma swoje plusy, ale i minusy. Jeśli Twoja pewność siebie jest wyznaczana przez zgodę z opinią większości, to bardzo dobrze. Moja nie jest, a już taka rzecz jak "śmieszność" przy obecnych sposobach wyznaczania tego co śmieszne - tylko mnie bawi, ale w żadnym układzie nie martwi. Nie na tyle, zebym miał na siłę wywolywac w sobie ślepe podążanie za stadem.

Tak, a Ariza powoli staje się key-playerem. Tak samo, jak MCW ledwo zaczął grać w NBA, a już jest Chrisem Paulem. Nie? No jak to nie - po kilku meczach statystyki zbliżone...

Dobra - i gdzie tu masz problem?

Skąd wiesz, ze to tylko regres formy, a nie objawy starzenia??? Czy masz cokolwiek poza własnymi nadziejami oraz garścią poboznych zyczeń?

Tak, zauważ, iż Gasol powoli wraca do formy, może nie rzuca aż tak dużo punktów, ale notuje już średnio double-double, przy tym, jak na środkowego asystując na dobrym poziomie. Nie wiem, w czym lepszy jest Ariza, poza trójkami i stealami.

I taki tok rozumowania przyświecał sprzedaniu Gasola. Chłopak uważa, że to co widzimy dziś - jest tym co bedzie na koniec sezonu. Wy rwiecie włosy z głowy patrząc na nazwisko. I tylko na nie. Bo zaawansowane statsy pokazuja, że Gasol zaczął się starzeć juz kilka sezonów temu.

Nie, ja ostatnie na co patrzę, to nazwisko. Tyle tylko, że ten starzejący się Gasol to i tak zupełnie inny poziom niż przeciętny Ariza. Dostarcza on punkty, zbiórki, bloki i asysty na poziomie, jakiego się po środkowych nie oczekuje. Minus to FG% jak na podkoszowca, ale tu Ariza jest nie lepszy. Wiek Arizy nie ma tu nic do rzeczy - liga roto to nie keeper, a Ariza by musiał naprawdę wymiatać, by prezentować się na poziomie tegorocznego Gasola. To, że Pau sie starzeje, jest pewne, ale to nadal

No właśnie. Zastanów się dobrze czy i jaki mam w tym interes. A jesli dojdziesz do wniosku, że nie mam, to może zgodzisz się abym po prostu miał swoje zdanie, które nie jest podszyte żadnym prywatnym celem? Dopuszczasz w ogóle taka możliwość?

Akurat nie pisałem o Tobie tylko o jednej z zainteresowanych stron - Sławku.

Ale mnie mało interesuje że malo kto w nie wierzy. "Panowie jedzmy gówno - milardy much nie mogą się mylić".

Instynkt stadny ma swoje plusy, ale i minusy. Jeśli Twoja pewność siebie jest wyznaczana przez zgodę z opinią większości, to bardzo dobrze. Moja nie jest, a już taka rzecz jak "śmieszność" przy obecnych sposobach wyznaczania tego co śmieszne - tylko mnie bawi, ale w żadnym układzie nie martwi. Nie na tyle, zebym miał na siłę wywolywac w sobie ślepe podążanie za stadem.

Możesz mieć swoje zdanie, ale ja bynajmniej nie dążę za stadem. Po prostu wiem, na co stać Gasola, a jaki jest pułap Arizy. Różnica polega na tym, że Ty patrzysz na to co jest tu i teraz, ja się natomiast spodziewam regresu Arizy i pewnego progresu Gasola i na tym buduję swoją opinię.

Edytowane przez bulek

Tak, zauważ, iż Gasol powoli wraca do formy, może nie rzuca aż tak dużo punktów, ale notuje już średnio double-double, przy tym, jak na środkowego asystując na dobrym poziomie. Nie wiem, w czym lepszy jest Ariza, poza trójkami i stealami.

Dla Ciebie to wracanie do formy, a dla mnie moze to byc rowniez objaw standardowej losowej zmienności, która zależy od przeciwnika, matchupu, dyspozycji danego dnia i prawie wszystkiego z ciśnieniem barycznym i kierunkiem wiatru.

To że Gasol notuje średnio double double to oczywiście miła rzecz, ale poza tym mamy jeszcze kilka innych zmiennych wpływających na ogólną wartość. FG% - dalej nędza. Stls - nie istnieją. FT% - losowo. Typowy brak trójek, czy straty.

Mozliwe, ze to początek trendu wznoszącego, a mozliwe też że dalej ta sama zabawa jak w zeszłym roku. Były tygodnie w których Pau grał na poziomie Top20, a były też takie gdy grał Top250.

Jesli postanowisz nadać przesadnie duże znaczenie okresom lepszej gry ignorując te gorsze - to faktycznie można mieć zdanie, że Gasol zaraz wróci do formy z 2007.

Więc albo odrzuć w całości dostępne dane i rozmawiajmy o nadziejach, albo weźmy je wszystkie. Ale nie wybierajmy tego co nam akurat podchodzi.

Nie, ja ostatnie na co patrzę, to nazwisko. Tyle tylko, że ten starzejący się Gasol to i tak zupełnie inny poziom niż przeciętny Ariza.

Ale w obecnym układzie ta róznica dla kontrahentów zdaje sie nie mieć kluczowego znaczenia.

Dostarcza on punkty, zbiórki, bloki i asysty na poziomie, jakiego się po środkowych nie oczekuje.

Dostarczał! Teraz puntuje przeciętnie, zbiera prawie najlepiej w kariesze (do utrzymania w tym wieku???), blokuje przeciętnie i asystuje też bez szału. Za to straszliwie kaszani FG%, nie przechwytuje nic, męczy FT% i traci na poziomie średniej w karierze.

Wybacz, ale nie mozna sobie dobierać tytlko tych danych które pasują nam do z góry ustalonych wniosków - ignorując całą resztę.

Minus to FG% jak na podkoszowca, ale tu Ariza jest nie lepszy. Wiek Arizy nie ma tu nic do rzeczy - liga roto to nie keeper, a Ariza by musiał naprawdę wymiatać, by prezentować się na poziomie tegorocznego Gasola.

Po pierwsze wiek ma bardzo duże znaczenie gdy chcesz robić krzywe progresji zawodnika w sezonie. A to właśnie wszyscy robicie! "Przecież to Pau - on musi wymiatać! Zdolny jest!" itd. Zatem zwracam uwagę na czynniki które mogą Wasze nadzieje bardzo łatwo uczynić płonnymi. I nie jest to żadna filozofia ani wiedza tajemna, żeby przyjąć fakt iż zawodnicy z wiekiem stają się mniej produktywni. Gasol nie wpadł w dołek przypadkowo - to kolejny krok na ścieżce na którą wszedł kilka lat temu.

Możesz mieć swoje zdanie, ale ja bynajmniej nie dążę za stadem.

OK. Skoro wolisz to widzieć w ten sposób, to proszę bardzo.

Po prostu wiem, na co stać Gasola, a jaki jest pułap Arizy.

A tam. Wiesz na co BYŁO stać Gasola. Na co go stac teraz właśnie widzimy. Ty wolisz zaprzeczać rzeczywistości.

Różnica polega na tym, że Ty patrzysz na to co jest tu i teraz, ja się natomiast spodziewam regresu Arizy i pewnego progresu Gasola i na tym buduję swoją opinię.

No to właśnie mówię, że rozważania o metafizyce to inna bajka. Ja chętnie porozmawiam o tym co widać, a nie co się komu wydaje, czy na co ma się nadzieję.

Może nie zauważyliście ale trejd już dawno przeszedł więc ta dyskusja ma na celu chyba tylko podnoszenie własnego ego, bo argumenty już lekko odbiegają od sedna sprawy i tylko ilość cytatów wzrasta, a i tak jeden drugiego nie przekona do swoich racji.

Proponuje zmierzcie sobie fujarki i będzie od razu wiadomo kto wygrał ;)

A z przyziemnych spraw dotyczących naszej ligi to zaskakująco udało mi się zdobyć jeden dodatkowy pkt w FT% ;)

A że taki stan specjalnie mi różnicy nie robi i perspektyw wielkich w tej kategorii nie widzę to winowajców tego wzrostu chętnie spakuję za porządnego grajka dla chcących pogłębić skład. Więc do oddania DeRozan w pakiecie z Amirem lub Plumlee za dobrego centra lub w pakiecie z Thomasem lub Linem za klasowego PG. Albo inne propozycje jak ktoś ma.

Edytowane przez marcos

Może nie zauważyliście ale trejd już dawno przeszedł więc ta dyskusja ma na celu chyba tylko podnoszenie własnego ego, bo argumenty już lekko odbiegają od sedna sprawy i tylko ilość cytatów wzrasta, a i tak jeden drugiego nie przekona do swoich racji.

Ale tu nawet nie chodzi o pompowanie i tak już nadętego ego. Mi chodzi o to, ze na dane mozna patrzeć w różny sposób i ten sam zestaw moża diametralnie różnie interpretować.

Mamy odwieczny problem z podejmowaniem decyzji na podstawie danych. I ciągle podnosi się problem ich wartości.

Jak w tym przypadku - czy próbka 8-meczowa jest już wystarczająco duża czy nie?

Sama wielkość próbki nie świadczy o niczym! To co jest istotne to czy dana próbka jest REPREZENTATYWNA i jak się mieści w ogólnym obrazie danego zawodnika.

Dlatego nie twierdziłem, że Ariza jest takim wymiataczem na jakiego wygląda, a skupiłem się na tym co widzę u Pau.

Dylemat ten ma zastosowanie w każdej innej wymianie i negocjacjach, dlatego mniejsze znaczenie ma to, ze wymiana przeszła.

Proponuje zmierzcie sobie fujarki i będzie od razu wiadomo kto wygrał ;)

Jeśli w tym organie widzisz źródło inteligencji to serdecznie współczuję, jednocześnie podziwiajac jak wiele byłeś w stanie osiągnąć mając tak mizerne "narzędzia" ;-) Peace!

Jeśli w tym organie widzisz źródło inteligencji to serdecznie współczuję, jednocześnie podziwiajac jak wiele byłeś w stanie osiągnąć mając tak mizerne "narzędzia" ;-) Peace!

Chyba muszę jednak zasłaniać okno przed podglądaczami ;)

Jak zwykle zrozumiałeś jak chciałeś ;)

To była propozycja dodatkowej kategorii w przypadku braku rozstrzygnięcia w głównej, w której każdy okopał się w swoich argumentach i tyle.

BTW w sprawie Gasola ja zgadzam się z Wilqiem i bulkiem, ale każdy niech zostanie przy swoich metodach oceny i projekcji.

The end.

Chyba muszę jednak zasłaniać okno przed podglądaczami ;)

Jak zwykle zrozumiałeś jak chciałeś ;)

Sam widzisz - lepiej nie zostawiać wolności interpretacyjnej :grin:

BTW w sprawie Gasola ja zgadzam się z Wilqiem i bulkiem, ale każdy niech zostanie przy swoich metodach oceny i projekcji.

Wychodzi na to, ze macie wyjątkowo tolerancyjne podejście do wolności handlowej. Bo jak na tak zdecydowane sprzeciwy - brak odrzucenia wymiany jest symptomatyczny. I dobrze.

The end.

Amen.

Cotygodniowa tabelka na srednich dla zainteresowanych...

rfg%	rft%	r3m	rpkt	rreb	ras	rprz	rbl	rto	roto	team
12	12	13	07	07	13	11	10	15	100	Red 
14	02	14	14	10	10,5	10	13	04	91,5	Unstoppables 
05	07	15	03	03	12	15	14,5	12	86,5	Florida 
09	01	10	08	15	04	13	14,5	11	85,5	Zdunia 
13	10	11	15	08	07	01	04	07	76	Siner's 
04	11	05	06	11	14	09	09	03	72	Sopockie 
07	13	03	12	12	15	07	02	01	72	Pokręcona 
11	09	07	09	01	06	14	05	08	70	MELBEST 
15	05	08	11	05	02	03	11	06	66	woLF-Pack 
06	04	02	01	13	01	12	12	14	65	QAS 
03	14	06	04	06	10,5	08	03	10	64,5	Lajkersik 
01	15	12	10	04	08	06	06	02	64	ostry 
02	08	09	13	14	03	02	01	09	61	Maniek's 
08	03	04	05	09	09	05	07	05	55	Tottenham 
10	06	01	02	02	05	04	08	13	51	ms9 

sr3m	srpkt	srreb	sas	srprz	srbl	sto	roto	team
1,11	13,69	5,33	3,48	1,13	0,72	1,67	100	Red Panthers 
1,26	16,15	5,83	3,00	1,10	0,85	2,14	91,5	Unstoppables Bulls 
1,29	11,24	5,22	3,30	1,23	0,86	1,87	86,5	Florida Pensioners 
1,05	14,09	7,11	2,52	1,14	0,86	1,90	85,5	Zdunia Squad 
1,06	16,66	5,37	2,94	0,83	0,52	2,06	76	Siner's Team 
0,84	13,15	5,91	3,86	1,05	0,65	2,14	72	Sopockie Trefliki 
0,74	14,90	5,93	3,91	1,02	0,46	2,40	72	Pokręcona Ferajna 
0,94	14,30	3,66	2,76	1,16	0,54	2,04	70	MELBEST 
0,94	14,89	5,28	2,44	0,94	0,77	2,11	66	woLF-Pack 
0,58	9,98	6,23	2,43	1,13	0,82	1,73	65	QAS 
0,85	11,97	5,33	3,00	1,04	0,51	1,94	64,5	Lajkersik 
1,10	14,67	5,27	2,97	1,02	0,59	2,38	64	ostry wpierdol 
0,97	15,00	6,97	2,49	0,94	0,39	2,03	61	Maniek's Team 
0,80	12,95	5,63	2,99	0,96	0,61	2,14	55	Tottenham Cavaliers 
0,57	10,85	5,04	2,54	0,95	0,63	1,73	51	ms9 
Na tym etapie sezonu mamy...

- 4-druzynowa walke o podium. Z tej grupy najbardziej sceptyczny jestem odnosnie Unstoppables Bulls, ale pozostala trojka raczej tam zostanie. Take gratki sie naleza!

- 3 druzyny dosc gleboko w strefie spadkowej... w tym pewniak do spadku tzn nieobecny maniek.

Ale pozostala dwojka bedzie miala powroty z kontuzji takze walka o utrzymanie moze byc duzo ciekawsza niz walka o wygrana bo...

- az 8 druzyn w strefie srodkowej z niewielkimi roznicami. Takze tu sie chyba najwiecej bedzie dzialo.

Po koszmarnym tygodniu polecialem z hukiem na samo dno, ale wczoraj sie ladnie odbilem. Oby na dobre ;-)

W sumie komicznie wyglada teraz moje FT% bo 0,756 to rejony tankersow... a mam samych dobrych w tej kategorii poza Tadziem ;-) Takze sie tu wyrowna z czasem plus powolutku powinien byc progres w asystach... ale to wszystko kosztem zbiorek i blokow takze gdyby ktos mial je na sprzedaz niech da znac ;-)

Na tym etapie sezonu mamy...

- 4-druzynowa walke o podium. Z tej grupy najbardziej sceptyczny jestem odnosnie Unstoppables Bulls, ale pozostala trojka raczej tam zostanie. Take gratki sie naleza!

Czyli dalej patrzysz w te swoje przedsezonowe notatki i projekcje i wychodzi Ci że to niemożliwe żeby taki system draftowania i taka grupa grajków jaka jest w Bulls była w stanie tyle zdziałać. Mam nadzieję że dalej aż do samego końca sezonu będziesz się dziwił jak to jest możliwe i potem wywalisz te nieprzydatne notatki do kosza ;)

Ja jestem spokojny o rezultat, choć pewnego pułapu przy tankowaniu FT i TO nie przeskoczę to liczę że walka zażarta w środku tabeli pozabiera punkty moim konkurentom.

Spodziewałem się dobrego wyniku Red'sów choć przyznam że myślałem że będę bliżej. Korzystający z nieoczekiwanych minut Blake, Webster i McBob robią swoje. I steal w postaci Terrence. Gratki!

Czyli dalej patrzysz w te swoje przedsezonowe notatki i projekcje i wychodzi Ci że to niemożliwe żeby taki system draftowania i taka grupa grajków jaka jest w Bulls była w stanie tyle zdziałać

Kupiles Dwighta za paczke czipsow, wiec ocena draftu juz dawno nie jest aktualna ;-P

Swoja droga, chyba mocno nie docenilem jak zlodziejski byl to trejd - Pokręcona Ferajna poleciala z hukiem na dol, a Ciebie pchnal on w gorne rejony. Gratki sie naleza, ale to troche dziwne, ze czepiasz sie moich projekcji odnosnie Twojego skladu... gdy kupiles gwiazde za kilku ziutkow... przepraszam, ze tego nie przewidzialem! ;-)

A sceptycznosc nie wynika z notatek i projekcji tylko z tego, ze kilku graczy zaczelo Ci z wysokiego C i zejda w koncu na ziemie... plus jako jedyny z czolowki dotychczas miales szczescie ze zdrowiem.

Ja jestem spokojny o rezultat, choć pewnego pułapu przy tankowaniu FT i TO nie przeskoczę to liczę że walka zażarta w środku tabeli pozabiera punkty moim konkurentom

Ale Tobie to zadnych? ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.