Skocz do zawartości

Szykujemy MAXA czyli nowe wysokie kontrakty

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Zawodnik ktory gra srednio 20 min inaczej rozklada sily niz zawodnik ktory gra 40 min.

Jest tez mniej wyeksploatowany na przestrzeni sezonu a takze moze grac ostrzej w obronie bo ma wiecej fauli per min gry do wykorzystania.

Per 36 daje pewne porownananie miedzy zawodnikami grajacymi mniej wiecej tyle samo minut ale nie jest ostateczna wyrocznia.

Tak czy siak trzeba by jak widać zwracac uwagę na kolejne zmienne i dodawać komplikujące cały zakład warunki. Moje zasady są proste i przedstawiłem je w przedostatnim poście. Dziwię się, że przy takiej niechęci i niedocenianiu Walla nie ma ani jednego chętnego do przyjęcia zakładu :)

Ja tam bym sie nie zastanawiał, gdyby ktoś mi tak wyskoczył z zakładem z Asikiem i śmiesznym byciem TOP 5 centrów ligi ;)

Poza TOP 8 PG wg obliczeń tych, które napisałem right? Jeśli taki deal odpowiada Ci, to odpisz już w odpowiednim temacie :)

Ja mowie o miejscu w lidze a nie o kreceniu statow. Czyli jesli doprawadzi do top8 bilansu ew wejscie do drugiej rundy to przegrywam. A nie ze sobie ponabije puste staty.

Bez sensu. A jaki ma to związek z przedmiotem dyskusji albo tym co napisałem? Od postawy jednego Walla mamy uzależniać to czy Wizards będą TOP 8 LIGI i na tej podstawie mierzyć jego wartość? A jak rozegra zajebisty sezon, uplasuje się w TOP3 PG ligi, Wizards wejdą z HCA na wschodzie, ale 5 ekip z zachodu wykręcą mega bilans to co, zostanę pokonany, moja teza, że Wall jest dobrym liderem obalona? :)

Jak znajdziesz idiotę, który w tak absurdalny zakład wejdzie, to będziesz dla mnie mistrzem negocjacji, marketingu, dyplomacji i wszelakiej maści dziedzin szeroko powiązanych z manipulacją ludźmi ;)

Inni top pg ligi potrafią ciągnąc swoje drużyny do dobrych bilansów. Taki Parker Rose Westbrook Conley Deron Paul Curry według mnie będą potrafili pociągnąć swoje drużyny do topowych miejsc, jeśli Wall jest na ich poziomie to powinien też być w stanie.

Inni top pg ligi potrafią ciągnąc swoje drużyny do dobrych bilansów. Taki Parker Rose Westbrook Conley Deron Paul Curry według mnie będą potrafili pociągnąć swoje drużyny do topowych miejsc, jeśli Wall jest na ich poziomie to powinien też być w stanie.

Na tej zasadzie to mógłbyś mówić, że skoro ketchup poprawia smak frytek to powinien też sprawiać, że surowe ziemniaki też zajebiscie smakuja :)

tak, ale dalej będą ch........

dałeś przykład z dupy z tymi pg, bo w sumie napisałeś:

Inni top pg ligi potrafią ciągnąc swoje drużyny do dobrych bilansów. Dociągnęli takie ekipy jak Spurs, Bulls, OKC, MEM, Nets, Clips, GSW do topowych miejsc. Jeśli Wall jest na ich poziomie to powinien też być w stanie dociągnąć Wizards....

Zjedz surowe bez ketchupu i z ketchupem, będzie różnica.

Chyba mnie nie zrozumiałeś, więc napiszę prościej:

Wszyscy PG których wymieniłeś to ketchup. Drużyny Spurs, Warriors, Clippers etc. to frytki. Wizzards to surowe ziemniaki. Ketchup z fryktami zajebiście smakuje, z surowymi ziemniakami ni cholery. Comprende?

http://www.hoopsworld.com/top-6-2013-2014-nba-point-guards

całkiem zgrabnie.....

top#6 poza zasięgiem chyba że jakieś kontuzje....

Dla Walla jak wykazano na #7-8 jest miejsce jak i dla pozostałych wskazanych ale IMO mimo ze Wall może robić " na pierwszy rzut oka "najlepsze z nich wrażenie ( ma wysoki PER z poprzedniego sezonu) ale jest od nich słabszy lub co najmniej równy....

egoizm, słaby rzut, straty, zabieranie gry to wady których nie zawsze widać w statach ani w skrótach aż tak bardzo...

tu wysoko jest Rondo którego na tym forum mało kto toleruje w ogóle, D-will spadł po przybraniu "masy" a sukces Conleya przysłoniły Defensywne fajerwerki Gasola.

tak wielka rywalizacja:

1) D-Will i nowe środowisko z sukcesami drużynowymi pozwoli błysnąć;

2) Lill będzie rok starszy

3) Holiday zmienia srodowisko

4) Conley dalej się rozwija

5) Ty produkcja może wzrosnąć po odejściu Iggiego

pokazuje jakie trudne zadanie przed Wallem i źle się stanie jak tego maxa wcisną mu juz teraz bo straci on motywację... dostanie za friko zamiast w" zdrowej gospodarce " dostał to właśnie za ten top 8. Wizz łaski nie robi mu bo jak nie oni to ktoś inny przepłaci i stąd taki durny system nagrodzi go maxem pewnie w to lato jeszcze......