Skocz do zawartości

Wietrzny offseason

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mówimy o clutch plays, to ja zostawiłbym Marco... Ile on nam meczów w zeszłym sezonie wygrał? Pięć? Na pewno coś koło tego...

Jedynie nie za bardzo przepadałem za faktem, że Belinelli miał dwie twarze: tą z S5 i tą z ławy. Jeśli udało się podpisać Mike'a D. za rozsądną kasę, a jest to ogólnie rzecz biorąc, upgrade over Marco i ruch mi się podoba, to może jeszcze dojdzie do tego, że nikt nie skusi się na Włocha i ten zostanie u nas za minimum... Dobra, pomarzyłem sobie chwilę, po czym sprawdziłem i po niego dobijają się Miami i Brooklyn, czyli nasi bezpośredni rywale...

Pozostaje mieć nadzieję, że rookie Snell zapewni nam to, co dawał Marco, a Mike Jr pełnoetatowo odciąży Denga i taki jeden przestanie go zarzynać... Pewnie znowu sobie marzę, ale to Joseph zaczął...

W kwestii bujania w obłokach, to jeszcze taki news z nocy, że bardziej kudłaty Lopez jest do wyjęcia z Pelicans za cap space. Lepszego backupu dla Joakima nie znajdziemy, ale aby do tego doszło bilety w United Center musiałyby dwukrotnie podrożeć, a na rachunku widniałoby to jako: "zrzuta na podatek od luksusu, którego boss nie lubi...".

Korverove TPE jak w mordę tu pasuje...

Pozdrawiam

dobry ruch by był jakby do nazra pod koszem dołączył Brand, który nie dośc ze tani to idealnie by wypełniał luke po Noah kiedy ten by odpoczywał, mało tego, przy graniu small ball z nim na C i Dengiem (chyba jednak zostaje) na PF mamy ciekawą mieszanke, no i fakt, ze elton zakonczyłby tam gdzie zaczynał nie jest bez znaczenia

PS; Belinelli z tego co czytałem dogadał sie już w sprawie kontraktu z Nets, albo moze rozmawiał o ewentualnym.. nie pamietam

wstaje rano i czytam ze Bulls odrzucili ofertę Blazers za LMA i myślę no ku*wa forman super!

potem wchodzę w szczegóły i czytam ze chcieli Butlera i Noah i tym razem mysle ku*wa forman super, z tym ze w zupełnie innym kontekście...

poszlibyscie na to?

bo ja no fuckin' way!!!

Przed wejściem w szczegóły przez głowę przeszły mi dwie opcje: "Booz+Butler" i "Booz+pick Bobcats", w życiu by mi do głowy nie przyszło Noah z Butlerem.

Ale daleki jestem od chwalenia GM Bulls za ten ruch. Zrobił po prostu to, co zrobiłby chyba każdy. Tylko osioł oddałby za LMA swoje podstawy defensywy, jedynego C i potencjalnego zastępcę Denga, zostając po tym z trzema wysoko opłaconymi PF i bólem głowy oraz nerwówką, co kombinować z nimi dalej.

Bulls zeby zrobic trade w ktorym dostaja LMA musza szukac trzeciej druzyny, Portland z pewnoscia nie chce denga bo maja batumaa bulls z pewnoscia nie dadza noaha bo jest nietykalny, bulls chcac zdobyc LMA a wydaje mi sie ze nie ma takiej presji z ich strony, musza wyslac gdzies denga, najlepiej z boozerem w zamian otrzymac na pewno topowego C i cos jeszcze i to wyslac do Portland za LMA.

I dopoki sa nadzieje ze butler bedzie kims pomiedzy Luolem Dengiem a Georgem z Indy to kazda wymiana z jego udzialem jest debilizmem.

ALE:

LMA przy jakiejs pierwszej opcji (rose) bedzie najlepsza DRUGA opcja w lidze, no doubt.

Bulls zeby zrobic trade w ktorym dostaja LMA musza szukac trzeciej druzyny, Portland z pewnoscia nie chce denga bo maja batumaa bulls z pewnoscia nie dadza noaha bo jest nietykalny, bulls chcac zdobyc LMA a wydaje mi sie ze nie ma takiej presji z ich strony, musza wyslac gdzies denga, najlepiej z boozerem w zamian otrzymac na pewno topowego C i cos jeszcze i to wyslac do Portland za LMA.

I dopoki sa nadzieje ze butler bedzie kims pomiedzy Luolem Dengiem a Georgem z Indy to kazda wymiana z jego udzialem jest debilizmem.

ALE:

LMA przy jakiejs pierwszej opcji (rose) bedzie najlepsza DRUGA opcja w lidze, no doubt.

ale dlaczego chcesz oddawać Denga ? jest moze troche dretwy w ataku jak ma cos dla siebie wykreować, ale ogolnie jest kozakiem i idealnie wpasowuje sie do tozsamosci defensywno-zbiorkowej Bullsow. pamiętam jak kiedys nawet byla dyskusja czy Deng jest MVP Bulls gdy jeszcze gral Rose. fakty byly takie ze Bullsy bardziej cierpialy gdy nieobecny byl Deng, a nie Rose. Butlera to ja nie jestem w stanie ocenić ale ludzi typu Deng w lidze zbyt wielu nie ma. własnie najwiecej sensu moim zdaniem mialoby oddanie paczki Butler-Boozer i wtedy masz contendera pelna geba na pare dobrych lat, gdzie wiekszosc zawodnikow (Noah, Deng, LMA) jest u szczytu karier i Rose jako lider tej paczki. swoją drogą takich Bullsow to nawet bym zaczął ogladac, bo defense bylby czymś pięknym.

A wiadomo w ogóle jak Deng stoi ze zdrowiem? Podczas PO wyladowal w szpitalu i cisza na ten temat, moze dlatego chca sie go pozbyc?

Ja bym trejdował Booza w pakiecie z pickiem od Bobcats ktory jest unprotected w 2016 plus jakiegos smiecia. Booz ciagnie kase jeszcze przez 2 lata, a pick od bobcats na pewno bedzie wartosciowy do nastepnego potopu szwedzkiego bo to druzyna stworzona do szorowania po dnie ligi.

A znajac zycie skonczy sie na niczym ;]

ale dlaczego chcesz oddawać Denga

A jak inaczej chcesz pozbyć się Boozera? Jeżeli są jakieś szanse na LMA, to nawet minuty nie powinni się zastanawiać, tylko szukać innych do wymiany i można w tym szczytnym celu poświecić Denga, Boozera, picki, Mirotica.

Marzenie, to miec roster w stylu:

ROSE - HINRICH

WEBSTER - SNELL

BUTLER - DUNLEAVY JR.

ALDRIDGE - GIBSON - MURPHY

NOAH - BRAND - MOHAMMED

Webster podpisał z Wizards 4/22. Za takie siano, można mieć typa dużo lepszego do tego systemu, niż tutaj ciągle wymieniany Redick. Webster to z dwa razy mądrzejszy gracz, skillem zjada na sniadanie JJ'a, do tego lepszy D, 6'7, nawet nie ma o czym pisać. Już jednego kransala na dwójce przerabialiśmy, który grał +30 (Gordon) i wystarczy. Redick nie jest lepszy od Gordona z czasów gry w Bulls.

mikejr to scierwo, zawsze było, jest i zawsze bedzie scierwo, które nic, kompletnie ni nie potrafi. tepy białas bez d bez skilla

Masz problem w ocenie graczy co mnie akurat nie dziwi, bo już trochę Cię poznałem. Gdybyś był GM'em karmiłbyś nas ławką w stylu Nate Robinson, Korver, Belinelli, CJ Watson i probował tym gównem wygrać z Heat. :) Na szczęście, GarPax z Tibsem, to nie idioci, a najlepszy dowód na to jest kontrakt z Mike. Pisałem zaraz po zakończeniu sezonu - MDJ powinien być pierwszym naszym celem i cieszę się, że nie myliłem się.

Edytowane przez deadly4u

Webster to z dwa razy mądrzejszy gracz, skillem zjada na sniadanie JJ'a

Uwielbiam Webstera i jaram się gościem od czasu jak jeszcze skrobał marchewy w obronie w Blazers, a potem dziurawił przestrzeń wokół obręczy Timberwolves - ale napisać że Webster to mądry gość, a jeszcze lepiej - że mądrzejszy od Redicka, to znaczy że dobre i tanie alkohole pijecie panie kolego.

ale napisać że Webster to mądry gość, a jeszcze lepiej - że mądrzejszy od Redicka, to znaczy że dobre i tanie alkohole pijecie panie kolego.

Nie przyjacielu, nic sobie nie ubzdurałem. Webstera mam za inteligentnego gracza, który podejmuje właściwe decyzje na parkiecie. Oglądałem wystarczająco dużo meczów z udziałem Webstera i Redicka, żeby móc wyciągnąć takie wnioski. Skoro Ty uważasz, że Redick ma większe boiskowe IQ, to coś tutaj nie gra.

W sumie masz racje, musiałem pomylić tych dwóch zawodników jak oglądałem ostatnio NBA.

Przecież to JJ Redick nosi tak wyjściową fryzurę na dowód swojej inteligencji http://cdn3.sbnation.com/entry_photo_images/5182467/20120312_ter_bs2_746_extra_large.jpg

Webster chyba sam by się obraził, bo to niezłe faux pas być "mądrzejszym nawet od Redicka" wśród ziomów na dzielni.

dajcie chłopakowi spokój, on wie najlepiej (z doświadczenia wiem, ze należy omijac szerokim łukiem)

PS: Czy do Ciebie chłopcze dotrze kiedyś to co już pisałem- o Robinsonie czy wciąz będziesz sobie wmawiał ze ja go kiedykolwiek chciałem w Bulls, tak samo jak wmówiłeś sobie ze lubię Boozera.. beznadziejny przypadek

LOL, co ma fryzura do tego? oceniasz ludzi na podstawie wyglądu? Przyznam się szczerze, że na Webstera nie zwracałem wcześniej uwagi, ale zacząłem regularnie oglądać Wizards i byłem w szoku, że ktoś taki kisi się w Washingtonie. Spabloo - nikt tutaj nie pisze, że JJ'owi brakuje inteligencji boiskowej, gdzie to wyczytałeś? Webster gra dla zespołu, nie pod "siebie" - poważnie, w statach często tego nie widać, co ten koleś wnosi swoją osobą na boisko. Ja mam go za kogoś, dzięki któremu innym łatwiej się gra. Redick to zupełnie inny typ - bardziej kreuje "siebie", niż partnerów, przez to częściej odpala rzuty z nieprzygotowanych pozycji. Ja do Redicka w sumie nic nie mam, ale jak dla mnie koleś jest za słaby w obronie i za niski, żeby grać +30 w drużynie, która walczy o mistrzostwo.

Josep - skończ już się ośmieszać, bo sam sadzisz klopa na forum, a później się wypierasz. Hunrich na pocżątku sezonu ceglił, to żałował Watsona i pierdolił, że Watson byłby dużo lepszy. Zresztą wystarczy przeczytać co pisze o Dunleavym, żeby spuścić nad nim zasłone milczenia. Spłyń człowieku, bo poza lizaniem dupy innym na tym forum, nic nie wnosisz. Ja w przeciweństwie do ciebie nie mam zamiaru tutaj nikomu się podlizywać, bo sram na to jak mnie tutaj będą odbierać - zwisa mi to.

Edytowane przez deadly4u