Skocz do zawartości

Wietrzny offseason

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie plan idealny

teraz tylko namów agenta Denga do niższego kotraktu, znajdź gdzieś I.Thomasa i zaproponuj mu trade zycia z boozem i na koniec dogadaj sie z kilkoma top rollsami zeby zagrali w Chicago za vet min i atakujmy te finały

A ile chce Deng? Bo chyba nie maxa? :P

Na Boozera na pewno znalazłby się frajer, próbowałbym go nawet opchnąć jutro w Draft Night za jakieś picki ale taki scenariusz można sobie w bajki wsadzić ;] Zresztą skoro Cavs chcieli Love'a za taki pakiet to czemu ich nie skusić Boozem? :)

Mycek w SAC to same busty trafiały. U Toma z Robinsona może byłyby ludzie, ale po cholerę im trzeci PF w rotacji?

tomeczeg20 absolutnie nie wydaje mi się ze T-rob pod thibodo może byc kims fajnym. Jesli nie potrafisz bronic i jestes wysokim a nie masz ~max kontraktu to u thibodo nie pograsz.

Tak jak mowie nie ogladalem sac czy rox, ba ja nawet w tym sezonie bulls nie ogladalem ale mam wrazenie z tego co widzialem na YT i czytalem po necie ze robinson to podrecznikowy bust, fajnie ze nakurwia dunki gdy mecz jest -20 w plecy ale czy tego potrzeba bulls ?

Jak zwykle ostatnimi laty strasznie glosno jest w wokol bulls ale ja niczego nie przewiduje bulls w nocy wybiora eurosa jesli takowy bedzie, jesli nie bedzie to najlepszego dostepnego goscia - tylko 'najlepszego' oznacza tyle ze np jak bedzie do wziecia dieng i muhammad to wezma jakiegos plumpee bo ma brata w nba (pozdro teuge). Pick w drugiej rd spyla za kase i to bedzie tyle na dzis.

Za tydzien podpisza mike dunlevego i mimi pi****lenia ze potrzeba glebi i zdrowia zaczna rotacja cos w stylu: rose,marqis,kirk,dunleavy,deng,jim,boozer,taj,noah,nazr,#20. Chcialbym zeby paxson przyjebal jakis trade gdzie zdobywa pick w top10 i czysci sie na lato ale takie cuda to nie w Chicago :) .

Ale generalnie ok, bulls maja dwa fajne fity w przyszlosci ktorych nie da sie spierdolic (pick charlotte i mirotic) wiec mysle ze przez bykami dobre moze nawet bardzo dobre lata :)

- - - Updated - - -

Aha i jeszcze taka mysl.

Jesli chcesz byc mistrzem to szukasz wzomcnien a nie kombinujesz jakby tu zaoszczedzic troche grosza.

Bulls sa troche zapchani ale zeby zbudowac np w huj dobra lawke to musza szukac i wykorzystywac okazje.

Na przyklad, dallas chce dh i kogos tam, ok, chca przehandlowac pick wiec paxson mowi do cubana : "biore pick i kontrakt jakiegos cartera, ty czyscisz sie pod howarda a my wam dajemy nasz pick, tpe i jakiegos teauga". Realnie to jest w huj nie rowna wymiana ale jesli jakis team chce sie czyscic to trzeba im pomoc, bo daja za darmo #13 i jednego z najlepszych role player w lidze w tej chwili (tak tak). To jest roznica, ktorej Bulls z Jerrym nigdy nie zrobia. Coz z tego ze trzeba placic ale zyska sie bardzo bardzo duzo pod wzgledem sportowym, ale reinnsdorf jest za pazerny na takie interesy.

tomeczku Deng podobno chce kontraktu w okolicach tego co ma teraz, Bulls są skłonni dac mu ok 11/sezon co wcale duzo sie nie wydaje, ale własnei w tym Dengiem mozna kombinowac nawet s'n't, albo w draft night coś porzadnego.

Cavsi podobno sie kerecili przy Luolu, mają no.1 a z nim w składzie Cle z miejsca stają sie dla mnie drugim ulubionym teamem

mycek ma sporo racji ze niewiele moze wyniknąc z tego offseason, bo przede wszystkim juz teraz JerryR głośno mówi ze nie bedzie płacil podatku (SIC!),

jest tez szansa na wykorzystanie kontraktu RIPa, ale niestety duzo bardziej prawdopodobny jest scenariusz ze go wykupia za banke, a on jako dodatek do jakiegoś wiekszego łączonego dealu byłby, mógłby byc ciekawą opcją

tylko pytanie czy tak nieogrywany przez dwa lata hamilton ma jeszcze dla kogoś jakąś wartość... poza tą sentymentalną oczywiscie

czas podsumowac draft

było głosno, grzmiało, błyskało...ale poszło bokiem

zamiast tradu i walki o top5pick Bulls nie zrobili (tradycyjnie) nic

ale mycek tez nie do konca miał rację- Bulls nie wzieli eurasa!

ogarniający ncaa ten co przyszedł z 20stka to co on w ogóle jest?

dobrze broni chyba w stylu Thibbo, ma konkretny wingspan 7'0 na swoje warunki

a i trójką postraszy.

W kwestii draftu to powiem tyle, że jestem zadowolony. Wybraliśmy dwóch gosci, którzy Chicagowską ofensywną piętę Achillesową powinni jakoś tam obandarzować. Ale czy będzie to pomoc doraźna, czy może jednak długoterminowa, to penis ich wie, więc w hurraoptymizm nie popadam. Jeden numerek po obu naszych wyborach wybrano typów, którzy mi się osobiście marzyli: długi, defensywnie nastawiony C, który dodatkowo nie jest upośledzony ofensywnie w aż tak wielkim stopniu, jak Asik to skarb, a dodatkowo skarb za małe pieniądze. Również Whithey podchodzi pod tą kategorię, bo już teraz bije Omera o głowę... Jak tylko dostanie warunki tak sprzyjające, jak Turas to za kilka lat będzie stealem tego draftu...

Wybrany w drugiej rundzie Murphy to białas, którego 50% ofenswy stanowią trójki i ja naprawdę liczę na to, że wyrwaliśmy drugiego Ryana Andersona, ale jak pomyślę o tym, że z następnym numerem poszedł James Ennis, któremu do Tony'ego Snella niedaleko, a w niektórych elementach go pobija, to szlag mnie mały trafia, bo póki co para Dieng + Ennis bardziej do mnie przemawia niż Snell + Murphy...

Pozostaje mi przekornie liczyć na to, że się mylę, bo ja to tylko jakieś wirualne brednie pletę na drugim końcu świata, a z drugiej strony są goście, którzy tym zarabiają na życie i zęby na tym zjedli, więc co nam maluczkim się wogóle wypowiadać, szczególnie, że ostatnia historia wyborów w Chicago wygląda dość pozytywnie...

Pozdrawiam

charles ma przynajmniej wlosy ....

co do draftu, serce mi urosło jak z 19 wzieli tego eurosa bo bylem pewny ze jak cavs go sb odpuszcza to zgarna go bulls.

fan bulls nie moze narzekac ze paxson/forman biora goscia ktory potrafi rzucac a na dodatek ma wszystko by stac sie malym leonardem z sas, atletyka, obrona, wzrost, moze charakter, + wspomniany rzut czynia go ciekawa opcja dla bulls, oczywiscie bardzo prawdopodobne ze przesiedzi sb sezon na lawce ale mysle ze warto by w niego zainwestowac tak jak w Jima, i taka mala rada dla Cb tonny - na treningach trzymaj sie z panem profesorem Butlerem a daleko zajdziesz bo jesli chodzi o skill to masz go wiecej niz Jim jak wchodzil do NBA. Do tego fajny wybor w 2nd rundzie mam nadzieje ze podpisza tego ziomka bo jesli ma zajebisty range i wyrobiony rzut to w dzisiejszej nba takcy ludzie sa potrzebni, oczywiscie kwestia wylozenia kasy, bo jerry wcale nie tego robic na 2nd rundowicza.

Bardzo nie podoba mi sie to co dzieje sie na wschodzie i jak na to reaguja bulls. Nets wiadomo, dzis na dodatek podpisali korvera (pozdro gms bulls ! ), nix wzieli sb goscia ktory moze byc tragiczny i w tym momencie jest ale za jakis czas, z lawki moze okazac sie przydatnym graczem. inidana ma kase i ma grangera ktorego moga zamienic na bardzo im potrzebnego pg, miami to miami a co robia bulls ?

Bulls dopelnia sklad minimalnymi kontraktami, na twitterze andrew goudlock pisze ze juz jest w chicago. Beda rumory ze bulls za zainteresowani ellsem, reddickiem czy mayo ale w temacie obok napisalem co oznacza to interesowanie sie. Tak sb teraz mysle ze jak bulls zgarna mike dounlevego i martella webstera to to bedzie kosmos, przykre ale prawdziwe. Ci co bossują w Bulls chca oszczednosci i nie chodzi nawet o roster ale nie podpisanie asystenta od obrony ? serio ? dla-cze-go? To jest wkurwiajace, top klub jesli chodzi o zyski a takie jaja jak przyjdzie wzmocnic lawke, nawet trenerska.

Pytanie do ogolu, MAJAC jimmego butlera i majac na stole propozycje np no nie wiem od bucks gdzie Ci oferuja snt reddick + mike za denga idziecie w to ? Ja w nocy o polnocy... Deng to moj top3 gosci w tej lidze ale Deng ma juz prime za soba, nie jest stary ale jest zniszczony przez kontuzje do tego krzyknie sb kontrakt na ktory zasluguje jak malo kto, ale dajac 45/4 dengowi - conajmniej pamietajmy kogo bulls maja za biurkiem i to ze niedlugo trzeba podpisywac jimego butlera. A o ile teraz wole miec denga niz butlera o tyle za 2-3 lata jimmy bedzie bardziej przydatny jak deng.

No i komentarz do postu wyzej.

Bulls chca wypelniac roster min vet kontraktami to pytam sie dlaczego nie szukac w jakims d-legue, undrafted jakis stealow tylko zapraszac na camp charlsa boozera - bo jest bratem carlosa i brata tonego allena ktory juz X rok z rzedu pokazuje ze do nba sie nadaje jak ***** do przedszkola.

ogolnie nie mam jakis oczekiwan co do tego offseason ale kyle juz jest stracony dla bulls, lada dzien bd odpadac kolejni fajni role players a nie chcialbym ogldac w listopadzie jannero pargo i rogera masona w trykotach bulls.

Dziwi mnie, że Korver zgodził się na te 10 melonów za 3 lata.... myślałem, że jest wart trochę więcej. Na taki "wydatek", bo Bulls powinni sobie pozwolić, a sam Korver to nie wiem... naprawdę widzi szanse na misia na Brooklynie??

A co miał zrobić? podpisać Korvera? nie rozśmieszaj mnie. Tak jak pisałem dwa miesiące temu - Mike Dunleavy to dla Bulls powinien być priorytet z FA i cieszę się, że w tej organizacji zaczyna w końcu być normalnie. Wszystkie drogi do finału prowadzą przez Heat, więc Mike to najlepsza dla nas opcja. Korver niech się schowa, bo w PO na serie z Heat jest bezużytecznym gównem, a nie pomocą.

Teraz próbować opchać Boozera, jak nie uda się samego, to w pakiecie (Deng, Teague, picki) i udrzyć po Maxiella, Mozgova i Wrighta z FA. Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy podpisywac takich ogórków jak makaron czy Nate.

Edytowane przez deadly4u

Nie wiem skąd te obiekcje przeciwko MD za taka kasa na raptem dwa lata to przecież bardzo dobry ruch. Bulls po odejściu makarona szukali zdaje się strzelca a Mike w ostatnich trzech sezonach ładuje zza łuku z ponad 40 % skutecznością przy sporej ilości 3PA – 4.Do tego jest bardziej uniwersalny niż np taki Korver dużo widzi, dobrze podaję i zbiera pisanie o nim że jest tępym białasem to jakieś nieporozmunienie właśnie dzięki skillowi i IQ trzyma się w lidze tyle lat bo przecież atletą nigdy nie był .Dobre posunięcie choć pewnie oznacza to pożeganie się z Natem

w swiecie w którym o jju mówilo sie ze jest top3 sg ligi, ellis ze bedzie allstarem opinia ze mike jest dobrym graczem nie powinna mnie dziwić, a jednak dziwi

to miekki klusek, iq moze i ma wyzsze niz przecietny czarnuch z ligi, ale sorry bardzo jak masz do wyboru korvera i mike'a za te sama cene to nie myslisz o tym ze ten drugi rzuca 40% zza luku tylko o tym, ze ten pierwszy wygrywa swoimi rzutami mecze w clutch i opinia jakoby w PO tego nie robił jest wyssana z palca

i ok- moze Dunleavy jest fajnym graczem, ale korver to czołówka Ligi zza łuku i własnie w tym elemencie byki potrzebuja sie wzmacniac, o czym pisane było X razy. I nie potrzeba kogos kto przymierzy, poczeka załozy pompke tylko kogos kto na 2 sek przed syrena złapie i rzuci piłke tam gdzie rzucić powinien!!!

a pozegnanie sie z nate'em było pewne w sierpniu 2012...

mnie natomiast dziwi, ze tak łatwo odpuszczono sobie belinellego, bo po tym sezonie musze przyznac ,ze przekonał mnie do siebie. Facet naprawde wiele potrafi zrobic na parkiecie, w co nie do konca wierzyłem, ale byłem bardzo za tym, zeby dac mu dłuższy kontrakt, no własnie cos na podobe tego co dostał mike.

Podobno nazr ma zostac w rosterze na kolejny sezon i po nim ewentualnie konczyc kariere. W sumie rozsadny ruch, bo pare razy sie przydał, zwłaszcza w serii z Nets było widac jak jego doswiadczenie i twarda gra sie przydały. Poza tym fajnie jest miec takiego energicznego dziadka na lawce

teraz mam fajny news, a raczej iluzje jakiegos konesera grzybków chyba raczej

Booz i Luol do PTB za LaMarcusa, przy jednoczesnym s'n't iguodali za bodaj paczke Kirk-rip...

ma ktoś numer do dilera tego kolesia?

ma ktoś numer do dilera tego kolesia?

Takie ruchy to tylko mitch kupchak ;]

A wracając do realiów. KK byłby fajny, ale skoro jest mike D to też bym narzekał. Też daje 3, może nie jest tak clutch, ale może też dzięki jego grze clucht plays nie będą takie ważne bo po prostu mnie będzie tych końcówek na styku.

w swiecie w którym o jju mówilo sie ze jest top3 sg ligi, ellis ze bedzie allstarem opinia ze mike jest dobrym graczem nie powinna mnie dziwić, a jednak dziwi

to miekki klusek, iq moze i ma wyzsze niz przecietny czarnuch z ligi, ale sorry bardzo jak masz do wyboru korvera i mike'a za te sama cene to nie myslisz o tym ze ten drugi rzuca 40% zza luku tylko o tym, ze ten pierwszy wygrywa swoimi rzutami mecze w clutch i opinia jakoby w PO tego nie robił jest wyssana z palca

i ok- moze Dunleavy jest fajnym graczem, ale korver to czołówka Ligi zza łuku i własnie w tym elemencie byki potrzebuja sie wzmacniac

no ale Dunleavy w zeszłym sezonie miał 42% ! niewiele mniej niż rzeczony Korver do tego wraca Rose więc clutch shots ma kto oddawać MD przy gosciu który tak skupia uwaga moze byc jeszcze bardzie efektywny

Podobno nazr ma zostac w rosterze na kolejny sezon i po nim ewentualnie konczyc kariere. W sumie rozsadny ruch, bo pare razy sie przydał, zwłaszcza w serii z Nets było widac jak jego doswiadczenie i twarda gra sie przydały.

a już myślałem że napiszesz w serii z HeatDołączona grafika