Skocz do zawartości

tak to już, czyli lato 2013

elwariato

Rekomendowane odpowiedzi

Bulls czy OKC ze swoja zajebista polityka liczenia pieniedzy nigdy nie beda bezapelacyjnym contendrem.

Deng juz nie raz mowil ze chcialby grac w Chicago ale jesli mialby odejsc to nie rozpaczalby zbytnio (wywiady 1,5 roku temu).

Jerry za huj nie wylozy tej kasy, bulls sa plytcy na obwodzie, jeden gosc z pozycji 1-3 wyleci i juz robi sie miejsce dla snella, bedzie trudno bo to w koncu rookie a wiadomo co Thibodo mysli o pierwszoroczniakach ale moze bedzie pod sciana i zostanie zmuszony grac snellem ktory zapowiada sie na interesujacego role playera.

To jest zajebiste uczucie widziec z perspektywy fana bulls jak nix brooklyn czy indiana zbroja sie na miami a jednoczesnie chicago tak daje dupy jesli chodzi o dobieranie rosteru. Jesli denga nie wytraduja przed rozpoczeciem sezonu to jego wartosc w lutym bedzie minimalna i Bulls dostana za co najwyzej jakies hujowe kontrakty.

Na denga beda chetni bo w nastepne lato bedzie duzo teamow gotowych przeplacic takich graczy jak Deng, tylko taka mala informacja Deng lepszy juz nie bedzie i jesli dostanie 14-15 mln za sezon to ta kasa bedzie mu placona za to ze byl zajebisty w Chicago, Deng juz jest troche nieefektywny w ataku a w innym systemie niz toma moze okazac sie nie tak zajebistym fitem jak sie wszystkim wydaje.

Bulls mogli dostac w czerwcu za niego jakis pick w top10 a skonczy sie tak ze pewnie do samego konca beda pierdolic ze go przedluza a puszcza za free jak korvera/brewera/watsona/lucasa/asika itd itd.

Mam nadzieje ze butler wskoczy na poziom allstar a snell okaze sie najwiekszym stealem od lat bo jesli byki maja leciec na oszczednisciach to pucharu z tego nie bedzie, oj nie bedzie.

14 mln za sezon na 5 lat dla prawie 30 letniego grajka który co rusz ma problemy ze zdrowiem?

Nah

Na pewno nie z nowym CBA.

Tylko człowiek który nie zna realiów NBA dałby mu taki kontrakt.

Mycek ma rację. Pewnie skończy się na tym że puszczą go za darmo tak jak resztę. Na domiar złego Rose znów rozjebie sobie kolano i możemy mówić o klątwie Jordana ;)

czyli Lakers spokojnie sobie zagrają na poziomie 5 setki......

wśród komentarzy kibiców w oczy bije optymizm fanów KB, którzy już próbują (rozumiem, że ranking dojdzie do top 100 "od tyłu" aby zwiększyć oglądalność strony) tworzyć top 10 stawiając KB na #1.

Tymczasem bardzo mnie ciekawi w jakiej formie Kobas wróci w ogóle do sportu bo kontuzja myślę że jest poważniejsza niż się pisze

czyli Lakers spokojnie sobie zagrają na poziomie 5 setki......

wśród komentarzy kibiców w oczy bije optymizm fanów KB, którzy już próbują (rozumiem, że ranking dojdzie do top 100 "od tyłu" aby zwiększyć oglądalność strony) tworzyć top 10 stawiając KB na #1.

Tymczasem bardzo mnie ciekawi w jakiej formie Kobas wróci w ogóle do sportu bo kontuzja myślę że jest poważniejsza niż się pisze

Kobe od dawna nie jest na 1 miejscu (jeśli wogóle kiedyś był). Nawet w zeszłym sezonie przy całej mojej symptii nie wiem czy upchnąłbym go do top5. jeśli wróci to pewnie w podobnej formie. Choć patrząc na nasz roster to wolałbym żeby wrócił po nowym roku, żebnyśmy mogli jakiego młodego wyciągnąć w loterii. jeśli ktoś myśli, że LAL będą wyżej niż w zeszłym roku to niech pomyśli raz jeszcze. A szkoda piłować kobego bez celu. Lepiej niech za rok przy lepszej pomocy zrob swój ostatni taniec

może spróbujemy? Tylko jakie są kryteria? poprzedni sezon czy symulacja układu siły obecnego? Ma to wpływ na ocenę graczy kontuzjowanych.... bo na tę chwilę KB nie ma wcale przecież.

oczywista dziś trójka liderów w lidze

#1. LBJ

#2. Durant

#3. Melo (mozliwe że wstawią go jednak na #2)

potem jest grupa pościgowa w tym jedna dość mocna niespodzianka ostatniego sezonu

#4 Harden

#5 Duncan (bardzo subiektywnie)

#6 Curry (!)

#7 Westbrook

no i są gracze po kontuzjach, którzy przy pełni sił (GDYBANIE) spokojnie wchodzą do top #10

#8 Rose

#9 KB

#10 Howard

jeżeli myslimy bardziej w przyszłość to na Duncana i KB moze nie być miejsca a w zamian wchodzą młodzi rozpychający się ...

ja stawiam na Hibberta i George'a a wysoko GDYBY wystrzelili w sezonie także Kyrie, Wall. W rezerwie Parker. Może Wade. Ja uważnie patrzę na Cousinsa bo czuje ze teraz wystrzeli......

Najistotniejsze kryterium są osiągnięcia indywidualne i tu jest drobny problem tych gwiazd co w zespole mają innego zjadacza statów bo nota jest obnizana w przypadku Okli Rakiet może Miami.

CP3 nie w Top 10 ciekawe.

jakoś nie mam do niego serca ale oczywiście choć nie stawiam go ponad Parkerem w moim subiektywnym rankingu, to jest wysoko i powinienem go dopisać bo na dzisiaj to gracz lepszy od wspomnianych przeze mnie Walli i Kyriasów. Poczekajmy co zrobią Clippers z nim jako liderem bo mimo ze to sympatyczny grajek zbyt wiele na razie w lidze nie osiagnał jeżeli piszemy o zespołowych dokonaniach. w indywidualnych cenię go oczywiście wyzej stąd uznaję uwagę kolegi za słuszną....

#1. LBJ

#2 Durant

#3 Melo

#4 Hardy

#5 Duncan

#6 CP3

#7 Curry

#8 Westbrook

#9 Howard

#10 Rose

#11 George

#12 Hibb

#13 Parker

#14 KB

jakoś nie mam do niego serca ale oczywiście choć nie stawiam go ponad Parkerem w moim subiektywnym rankingu, to jest wysoko i powinienem go dopisać bo na dzisiaj to gracz lepszy od wspomnianych przeze mnie Walli i Kyriasów. Poczekajmy co zrobią Clippers z nim jako liderem bo mimo ze to sympatyczny grajek zbyt wiele na razie w lidze nie osiagnał jeżeli piszemy o zespołowych dokonaniach. w indywidualnych cenię go oczywiście wyzej stąd uznaję uwagę kolegi za słuszną....

#1. LBJ

#2 Durant

#3 Melo

#4 Hardy

#5 Duncan

#6 CP3

#7 Curry

#8 Westbrook

#9 Howard

#10 Rose

#11 George

#12 Hibb

#13 Parker

#14 KB

I tak i nie. Zgadzam się co do 3 pierwszych miejsc, ale melo nie przeskoczy duranta. Natomiast bez kb LAL idą po wigginsa w tym składzie, bez rose'a bulls dalej grają w PO. Poza tym jeśli patrzymy przez pryzmat ostatniego sezonu (a tak powinno być) to nie cholery nie widzę parker>kb czy howard>kb. Jeśli natomiast patrzymy co może być w przyszłości to przy punkcie d.rose postawiłbym ogromny znak zapytania. Są wątpliwości jak będzie kobe wyglądał po powrocie, a ty w top10 dajesz kolesia który od 1,5 roku nie grał w żadnym meczu. Nie wiadomo w jakiej formie wróci i ile wytrzyma. Ogrywanie amatorów w chinach to jedno, a gra na poziomie top5 niskich to 2.

Z Rosem mam problem, bo gdzieś go dać trzeba, ale jak go oceniać za 2013 jak nie zagrał ani minuty? Mam nadzieję, że w top10 go nie dadzą za zasługi. Moje typy:

1. Lebron

2. Durant

3. CP3

4. Melo

5. Kobe

6. Harden

7. Westbrook

8. Wade

9. Duncan

10. Howard

Top3 moim zdaniem dość pewne, reszta powinna się znaleźć w top10 (powiedzmy +-1 zawodnik).

PS. Jest już ranking 376-400. :P

PS2. Dobra doczytałem. Trochę z dupy jest to oceniane "We asked our ESPN Forecast panel to rate each player on a 0-to-10 scale, in terms of "the overall level of play for each player for the upcoming NBA season."" Wróżenie z fusów zamiast ocena za poprzedni sezon.

Cousins to the max.

DeMarcus Cousins has agreed upon a four-year, $62 million max extension with the Sacramento Kings.

Cousins won't have an early termination option in the contract.

Cousins' future with the Kings appeared uncertain just a few months ago, but new ownership appeared committed to him as a franchise cornerstone immediately.