Skocz do zawartości

2013 Regular season awards wg użytkowników e-nba.pl

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Nad umieszczeniem George'a się zastanawiałem - w ataku też nie ta półka co Pierce, w defensywie RAPM negatywny,

na jaki RAPM patrzysz? od tego kolesia z APBR? to chyba na złą kolumnę zerknąłeś, bo tam (stan na koniec marca) George miał 3.8 DRAPM, czyli z obwodowych lepsi od niego byli tylko Allen (4.7) oraz Sefo (4.4), z tym że oni rozegrali jakieś 2k possessions mniej. z wysokimi właściwie podobna sytuacja i tylko Taj, KG oraz Marc są od niego lepsi, ale od dwóch pierwszych George rozegrał znacznie więcej possessions i jedynie Gasol jest blisko, choć wraz jakieś 700 possessions mniej.

jeszcze taki cytat z realGM, jakoś z połowy sezonu:

Just to highlight George's case let's look at his matchups vs. noted scorers over the course of the year of this season. Note that though Paul George starts at the small forward position Indiana starts George Hill, and Lance Stephenson, who both have phenomenal length for their positions, and can guard more than one spot (George Hill can guard shooting guards, and Lance Stephenson can guard small forwards) The Pacers use that versatility to switch defensive assignments most nights, thus even if George starts at the 3 he simply guards the best wing player on the other team and Stephenson and Hill switch to guard the lesser threat, so George has been defending 2 guards, small forwards and sometimes, if the Pacers are having particular trouble with a point George will guard the teams star point guard as well.

James Harden: Average 26 ppg on .443

Against George: 17 points on 5/19 (.263) and 5 turnovers

JR Smith: Average 16.7 ppg on .403

Against George: 25 points on 10/29 (.340)

Lebron James: Average 26.3 on .550

Against George: 22 on 10/20 (.500) with 7 turnovers

Paul Pierce: Average 19.3 ppg on .423 from the field

Against George: 13 on 5/10 (.500)

Rudy Gay: Average 17.6 on .413 from the field

Against George: 11 points on 3/17 (.176)

Jordan Crawford: Average 15.4 on .416 from the field

Against George: 11 points on 2/12 (.166) from the field

Monta Ellis: Average 18.9 on .401 from the field

Against George: 19 points on 8/23 (.347) from the field and 4 turnovers

Tayshaun Prince: Average 12.3 on .453 from the field

Against George: 4 points on 2/7 (.285) and 3 turnovers

Kyrie Irving: Average 23.3 ppg on .463 from the field

Against George: 9 points on 4/12 shooting George was guarding Irving after the first quarter of this game

Kevin Durant: Average 29.3 ppg on .520 from the field

Against George: 27 points on 9/24 shooting (.375) and 4 turnovers

Danillo Gallinari: Average 16.6 ppg on .413 from the field

Against George: 9 points on 2/10 (.200) from the field

Nic Batum: Average 17.1 ppg on .429 from the field

Against George: 5 points on 2/8 (.25) shooting from the field

Luol Deng: Average 17.4 ppg on .442 from the field

Against George: 17 points on 5/15 (.333) from the field with 4 turnovers

Kobe Bryant: Average 29.3 ppg on .473 from the field

Against George: 40 points on 12/28 from the field (.428) and 10 turnovers

Demar Derozan: Average 17.3 on .434 from the field

Against George: 10 points on 5/14 from the field (.357)

Josh Smith: Average 16.4 on .436 from the field

Against George: 11 points on 5/12 (.412)

Carmelo Anthony: Average 29.2 on .460 from the field

Against George: 26 points on 9/22 (.409)

Gordon Hayward: Average 13.7 ppg on .437 from the field

Against George: 8 points on 2/6 shooting (.333) and 5 turnovers.

As is demonstrated here George manages to often hold even some of the most lethal scorers in the league to absolutely putrid scoring and/or shooting nights by their standards, and despite having the toughest defensive assignment night in and night out still manages to be a disruptive force in passing lanes, play great help defense, and pull down more rebounds than any small forward not names LeBron James (and he and James actually average equal boards per 36 minutes).

eye-test only

George to najlepsza rzecz w teamD wśród permiter guys od czasów...Lebrona rok temu :)

a tak dalej to poważnie zastanowiłbym się nad nim czy Artestem 02-04, a za rok, dwa myślę że nie będzie dyskusji.

eye test II

jeśli chodzi o deflections to tylko Pippen early 90s był lepszy.

George ma łapy wszędzie i zmienia dziesiątki podań, wprowadza chaos w prowadzeniu piłki i gry inside-outside.

eye test III

jeśli nie patrzeć na Lebrona, który zjada większość kategorii w koszykówce to skoro Shawn Marion był atletą pierwszej dekady XXI wieku, to George otwiera drugą.

Temat trochę się już wyczerpał, więc ja sobie dodam jeszcze moje dodatkowe kategorie.

Największe drewno: Szczur Evans - tego jegomościa ratują zbiórki, bo patrząc na jego wyczyny ofensywne często tylko się uśmiechałem i podziwiałem jak na poziomie NBA można mieć takie drewno w łapach. Ostatnio się trochę ogarnął, ale drewno to drewno, a kompilacja jego pudeł byłaby bardzo popularna.

Największy głąb: Metta World Peace - niby trafiał te trójki w tym sezonie dobrze, ale ogółem przy D'Antonim pozwala sobie na zdecydowanie za dużo. Jako SF na koźle jest mega drewnem, a bierze często się za kozłowanie, w którym sam się gubi. Myślę, że grając dla Popovicha po dwóch tygodniach "Pop" wziąłby jakiegoś bejsbola i huknąłby mu w łeb, może w końcu styki w głowie Peace'a działałyby właściwie.

Najlepsze akcja spoza parkietów: Harlem Shake Miami Heat - do dziś lubię sobie odpalić tańce Shaqa z ASG w 2007. Ostatnio jest moda na harlema, a Heat udało się zrobić jeden z najlepszych nie tylko w kosza, ale ogółem ze wszystkich.

Największy dziad: Grant Hill - po fajnym okresie w Phoenix, w Clippers Hilla dogonił czas i konkurencja. Szkoda, że ten grajek nie zakończył kariery po tamtym sezonie, bo teraz można o nim tylko powiedzieć kończ dziad, wstydu oszczędź. Kidd, Nash czy Stackhouse radzą sobie lepiej, a sam Hill ma jeszcze kontrakt na następny sezon.

Największe drewno: Szczur Evans - tego jegomościa ratują zbiórki, bo patrząc na jego wyczyny ofensywne często tylko się uśmiechałem i podziwiałem jak na poziomie NBA można mieć takie drewno w łapach. Ostatnio się trochę ogarnął, ale drewno to drewno, a kompilacja jego pudeł byłaby bardzo popularna.

Obejrzyj sie kiedyś Miami dla porównania, tam jest ktoś bardziej dominujący w tej kategorii niż Lebron jako mvp.