Skocz do zawartości

2013 Regular season awards wg użytkowników e-nba.pl

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak robimy rankingi na podstawie synergy to obaj odpadają przy Calderonie.

Akurat ofensywę synergy dość dobrze ocenia. W defensywie patrzę tylko na obronę izo i post-up. Całą resztę ma dość radosną chociażby dlatego że całe indywidualne transition rozrzuca na inne akcje a jak wyliczają obronę pick and rolli to ni cholery nie wiem

Niemniej z nba.com

Def Golden bez Curryego to 98 z nim 104 a średnio mają 102,4. Curry w całym zespole ma najgorszy minus we wpływie na DefRtg ( jedynie Klay ma porównywalnie kiespkie)

Def Spurs z Parker 98 bez niego 101 a średnio mają 99

O ile możemy dyskutować jaką ofensywę preferujemy czy spot up Kury czy penetracje Parkera to i tak ich ofensywa jest porównywalna ( Spurs na 100% byliby gorsi bez wjazdów PArkera za to z kolejnym strzelcem z obwodu) to w defensywie nie ma o czym rozmawiać . Curry jest o wiele gorszym obrońcą

MVP - James

COTY - Karl

ROTY - Lillard

MIP - George

DPOTY - Duncan

6th - Jack

All NBA:

1st: Parker - Bryant - Durant - James - Duncan

2nd: Paul - Wade - George - Melo - Noah

3rd: Curry - Harden - Pierce - Horford - Gasol

Def:

1st: Conley - Sefolosha - James - Duncan - Noah

2nd: Allen - Iguodala - George - Ibaka - Sanders

także dałem wyżej Parkera od Curryego ale z Chytruzem można się zgodzić. Parker ******* mnie z tym ,że słabo gra przeciwko lepszym ekipom.

z OKC 2 pkt

z LAC 4 pkt

z IND 6 pkt

z NYK 11

z LAC 11

z MIA 12

z DEN 13

z LAC 14

z OKC 14

z DEN 14

z OKC 14

http://www.basketball-reference.com/players/p/parketo01/gamelog/2013/

na zawodnika który ma być s5 i all-starem to słabo. widać po tym "na oko", że nabija pkt ze wschodem i słabszymi ekipami. udało mu się raz przekroczyć średnią z OKC a raz Clippers i Pacers

Akurat ofensywę synergy dość dobrze ocenia. W defensywie patrzę tylko na obronę izo i post-up. Całą resztę ma dość radosną chociażby dlatego że całe indywidualne transition rozrzuca na inne akcje a jak wyliczają obronę pick and rolli to ni cholery nie wiem

Niemniej z nba.com

Def Golden bez Curryego to 98 z nim 104 a średnio mają 102,4. Curry w całym zespole ma najgorszy minus we wpływie na DefRtg ( jedynie Klay ma porównywalnie kiespkie)

O ile możemy dyskutować jaką ofensywę preferujemy czy spot up Kury czy penetracje Parkera to i tak ich ofensywa jest porównywalna ( Spurs na 100% byliby gorsi bez wjazdów PArkera za to z kolejnym strzelcem z obwodu) to w defensywie nie ma o czym rozmawiać . Curry jest o wiele gorszym obrońcą

Parker gra dość sporo czasu razem z Duncanem, może to mieć wpływ na takie wyniki (w tym wątku np sporo ludzi widzi w nim DPOTY). Parker zawodzi w ważnych momentach-meczach(smutno się oglądało wczoraj Leonarda i Duncana bez żadnego wsparcia). Biorąc historię Spurs, to nie chciałbym żeby Tony odszedł, bo to spoko koleś, dał rabat Spurs przy podpisywaniu kontraktu itp. Ale uważam po prostu, że Spurs byliby lepszą drużyną z Currym zamiast Parkera.

Tak jak już ktoś wspomniał Curry aktualnie nie pasuje do Spurs tak jak pasuje Parker i to jest najważniejsza kwestia. No i ciągle mówimy o gościu, który wymiata w RS, ale nie wiadomo co będzie pokazywać w PO, gdzie liczba łatwych rzutów zmaleje, a ciągu pod kosz takiego jak Francuz nie ma.

Bo Parker gra w mocnych defensywnie unitach, Leonard i Duncan spędzają z nim większość czasu, kiedy Curry uczestniczy we wszelakich katastrofalnych opcjach defensywnych, takich jak front Landry-Lee czy trójka niskich Curry-Jack-Thompson.

Defensywny RAPM obaj mają nieznacznie pozytywny.

Z grubsza obaj grają bardzo dobre i bardzo podobne sezony więc kto kogo da wyżej to kwestia tego jaki decydujący czynnik mu się najbardziej podoba. Ja wyżej daję Curry'ego bo jest zdecydowanie ważniejszy dla GSW niż Parker dla Spurs, którzy mają bez niego 11-3, z czego 9-1 w meczach, w których zagrał Duncan. Dla Parkera takiego przeważającego czynnika nie widzę.

MVP - James

COTY - Hollins ale przekonany jestem, że dostanie Spo

ROTY - Lillard

MIP - George

DPOTY - Duncan

6th - Jamal

All NBA:

1st: Paul - Harden - Durant - James - Duncan

2nd: Parker - Bryant - George - Melo - Noah

3rd: Curry - Wade - Pierce - Horford - Gasol

Def:

1st: Conley - Iguadola - James - Sanders - Duncan

2nd: Bradley - Allen - Deng - Garnett - Noah

Nie rozumiem trochę czegoś w stylu: "z braku lepszego kandydata Howard" skoro Noah, Gasol, Garnett, Duncan grają lepsze sezony a arguably Lopez, Horford (jeśli potraktujemy go jak C), Bosh, Hibbert. Howard w tym sezonie nie zasługuje na żadne wyróżnienie.

Nie wiem o co sie dissować, sixth manem bezprzecznie jest Jack. Impact jaki ten chłop daje w GSW jest nie do przecenienia.

dokładnie, większość już dała 6 Smithowi a Jack robi o wiele lepsza robotę, niewiem czy jest trener w NBA który wolał by mieć jr a nie Jacka wchodzącego z ławy

Zatrzymuje rywali na magicznych 46,4% !!! Nawet Foye z Jazz nie jest tak beznadziejny

jak ktoś jest już gorszy do foya to musi być ... jeszcze chyba takiego przymiotnika nie wymyślono aby to nazwać bo randy jest epicko beznadziejnym obrońcą

Rozwiązaniem jest prawdopodobnie to, że go po prostu z jakiegoś powodu hejtujesz.

Pewnie nie chodzi o hejtowanie, a o obiektywne podejście do sprawy. Howard ma za sobą słaby sezon(trochę usprawiedliwiony przez kontuzje, ale ciągle słaby) i pisze to jako fan Lakers który widział prawie wszystkie mecze z jego udziałem i gość po prostu nie zasługuje na żadne wyróżnienie.

Pewnie nie chodzi o hejtowanie, a o obiektywne podejście do sprawy. Howard ma za sobą słaby sezon(trochę usprawiedliwiony przez kontuzje, ale ciągle słaby) i pisze to jako fan Lakers który widział prawie wszystkie mecze z jego udziałem i gość po prostu nie zasługuje na żadne wyróżnienie.

Chyba właśnie subiektywne ?? Ja też oglądałem sporo meczy LAL, i w większości w nich był ich najlepszym zawodnikiem(w mojej subiektywnej opinii).

MVP: LeBron

COTY: Karl

ROTY: Lillard

MIP: Harden

DPOTY: LeBron

6th man: J.R.Smith

@Wyparło

James zapomniałeś wspomnieć niechcący czy specjalnie w all-nba? Rozumiem, że on jest tak dobry że nawet go nie umieszczałeś :P

Poza tym 3rd team to jakiś kiepski żart... tam nie da się nikogo obronić

wracając do porównania Parker vs Curry decydujący jest jednak jak na rozgrywającego stosunek asyst do strat i tu Francuz bije na głowe Curego bo przy większej ilosci asyst ma sporo mniej strat 2,5 vs 3,1 oraz sporo mniej fauli co takze jest istotme.

W ataku punkty się w spurs tak rozkładaja że te 2 PPG róznicy w spurs jest łatwo zastępowalne przez mnogość opcji (czas gry też sporo nizszy). Zgoda, ze TP notuje słabe wystepy vs mocarze ale i tak DOSWIADCZENIE nieporównywalnie wieksze i bardziej bałłbym się z Currym w PO. Zazdroszczę jedynie rzutu za trzy - bo to do Parkera brałbym w ciemno....... reszta jednak Parker ova Curry - i tempo gry, i jej organizacja, i przede wszystkim FIT do spurs. Zgoda w pełni ze kolejny strzelec trochę niepotrzebny spurs a różnica w FG% istotna, w D decydująca bo tu TP się znacznie podciagnął. 0,6 TPG to juz jest bardzo istotna różnica....

Serio niektórzy uważają, że Paul Pierce zasługuje na All-NBA Teams bardziej niż taki Griffin? I to pomimo tego, że cegli najbardziej w karierze, bilans zespołu nienajlepszy i nawet do ASG go pierwszy raz od 10 lat nie wzięli (nad czym zresztą nikt nie ubolewał)?

jak sie przyjżeć to i tu i w prawdziwym głosowaniu te nagrody mają często charakter czysto poglądowy

jak sie przyjżeć to i tu i w prawdziwym głosowaniu te nagrody mają często charakter czysto poglądowy

Oczywiście, że tak. Trudno o obiektywne kryteria. Niektórzy jadą na swojej reputacji (np. Bryant).

Zgadzam się, że DH12 nie zasługuje na żadne wyróżnienie. Jedna z tych "gwiazd", która w tym sezonie najbardziej przyblakła.