Skocz do zawarto艣ci

Player Awards 2005/2006

No. #13

Rekomendowane odpowiedzi

Kto wg. Was ma najwieksze szanse na tytu艂y:

MVP

Rookie Of The Year

Defensive Player Of The Year

Most Improved Player

Moje typy:

:arrow: MVP

Tutaj moim zdaniem szanse maj膮 Billups, Nash, Nowitzki, LBJ no i niewiem kto jeszcze

:arrow: Rookie Of The Year

Tu nie ma wyboru Chris Paul to m贸j kandydat numer jeden dzieki niemu Hornets maja szanse na gre w Playoffs. Drugim moim kandydatem jest Channing Frye z Knicks. Poza t膮 dw贸jk膮 nie widze innych kandydat贸w.

:arrow:Defensive Player Of The Year

Moim zdaniem kto艣 z tr贸jki Ben Wallace,AK47 albo Marcus Camby

BW:12.2rpg, 2.3bpg, 1.7spg

AK:8.3rpg, 2.9bpg, 1.6spg

Camby:11.9rpg, 3.1bpg, 1.5spg

:arrow: MIP

Nie jestem zorientowany w MIP ale mo偶e David West:

Sezon 04-05: 6.1ppg, 4.5rpg, 0.9apg, 17.8mpg

Sezon 05-06 16.8ppg, 7.8rpg, 1.3apg, 34.9mpg

Mam nadzieje ze temat sie przyjmie a jak nie to niech go mod zablokuje

To tylko moje typy

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

MVP

Chcia艂 bym Iversona ale raczej dadz膮 go Kobe za te 81 pkt :roll: . A jak nie im to Billupsowi !

Rookie Of The Year

Zdecydowanie Chris Paul !!

Defensive Player Of The Year

My艣l臋 ,偶e Ben Wallace ale zagrozi膰 mu moze AK 47

Most Improved Player

Nie mam poj臋cia :wink:

Odno艣nik do komentarza

MVP Billupsowi- je艣li Nash rok temu za gr臋 w Suns dosta艂 MVP to tym bardzoej na to wyr贸偶nienie zas艂uguje Billups, ktory gra na ca艂ym parkiecie

ROTY to tylko i wy艂膮cznie Paul, nie ma co do tego 偶adnych w膮tpliwo艣ci i nie ma 偶adnego konkurenta, Frye ga dabrze, ale do Chrisa si臋 nie umywa

DPOTY chyba jednak przyzna艂bym Bowenowi, bo AK si臋 duu偶o 艂ama艂, Cumby te偶, z Big Ben nie jest ju偶 tak skuteczny jak kiedy艣. Bra艂bym jeszcze pod uwag臋 Artesta gdyby ten nie odwali艂tej ca艂ej szopki

MIP- tylko Bosh. Ten ch艂opak w tym sezonie zaskoczy艂 wszystkichswoj膮 wielk膮 gr膮 co zaowocowa艂o chocby nominacj膮 do ASG...

Odno艣nik do komentarza

ROTY to tylko i wy艂膮cznie Paul, nie ma co do tego 偶adnych w膮tpliwo艣ci i nie ma 偶adnego konkurenta,

Prawda, wydaje sie ze Paul ma ju偶 pewny tytu艂 Rookie Of The Year. Ale gdyby nie on to moze ewentualnie Frye. Ale i tak jestem pewien ze ten tytu艂 zgarnie rozgrywaj膮cy Szerszeni

Odno艣nik do komentarza

Jeste艣my ju偶 tydzie艅 po ASW i chyba ju偶 czas pogada膰 na temat Awards.

Jako fan Cavs oczywi艣cie licz臋 tu na LeBrona, ale aby ta nagroda trafi艂a w jego r臋ce potrzeba naprawd臋 imponuj膮cego bilansu, kt贸ry bez Hughesa b臋dzie bardzo trudny do osi膮gni臋cia. Dlatego te偶 najwi臋ksze szanse maj膮 Nowitzki i Billups, ze wskazaniem na tego drugiego.

:arrow: ROTY

Nie ma o czym dyskutowa膰, oczywi艣cie Chris Paul.

:arrow: DPOTY

Ben Wallace. Gdyby Artest sam si臋 nie wyeliminowa艂, pewnie dosta艂by nagrod臋. Kirilenko opu艣ci艂 troszk臋 spotka艅, a do tego LBJ rzuci艂 przeciwko niemu ponad 50 punkt贸w i to te偶 jako艣 nie pasuje do DPOTY. Jest jeszcze, kt贸ry jest IMO najpowa偶niejszym konkurentem dla BigBena, ale podobnie jak przed rokiem przegra rywalizacj臋 o ten tytu艂. Camby to wg mnie mimo wszystko p贸艂ka ni偶ej.

W tym miejscu trudno jest mi wskaza膰 jednego faworyta, jednak najwi臋ksze szanse maj膮 zdecydowanie West, Diaw i Smush Parker. Je艣li mia艂bym jednak wskaza膰 jednego, to wybieram tego pierwszego, gdy偶 ma on bardzo du偶y wp艂yw na niesamowit膮 popraw臋 bilansu Hornets w tym sezonie.

:arrow: 6th man (nie wiem, dlaczego pomin膮艂e艣)

Zdecydowanie najpewniejszym kandydatem wydaje si臋 by膰 Mo Williams. On wygrywa艂 ju偶 dla Bucks mecze swoimi buzzerami, a do tego ma 14 ppg., ponad 4 apg. i rzuca za 3 na niemal 40% skuteczno艣ci.

Odno艣nik do komentarza

MVP - ja tylko przypomne jakie jest rozwiniecie tego skrotu - najbardziej WARTOSCIOWY gracz i takim graczem jest bez watpienia KB. Nie wiem czy bez niego LA wygraliby z 5 meczy w tym sezonie a jak pamietamy jeden mecz wygral sam Kobe ;-) Dwoi sie i troi, rzuca, zbiera jak trzeba to i asystuje, jesli nawet nie wygrywa calych meczy jak z Raptors to rozstrzygnal wiekszosc z nich na nasza korzysc w pojedynke wlasnie...

Billups - mam ogromny dla niego szacunek, to dla mnie najlepszy rozgrywajacy tej ligi, bez watpienia lepszy od Nasha i mam dla niego wiecej respektu (co nieznaczy ze dla Nasha nie ;-) ). No ale Billups AZ takiego wplywu na wyniki teamu nie ma i nikt nie moze powiedziec ze jest inaczej. Jesli Lakers beda mieli +10 W/L to tytul powinien powedrowac do #8 bez dwoch zdan.

ROTY - orgyginalny nie bede...

DPOTY - z tym mam problem... mam trzech kandydatow i nikt poza nimi nie powinien dostac tej nagrody: Bowen - Wallace - Camby... takie jest moje zdanie.

MIP - Bosh - ta, ten typ sie rozwija bardzo rownomiernie i z duzym progresem sezonowym juz drugi rok pod rzad. Raczej bylo wiadome ze tak bedzie, i nagroda bedzie zasluzona. Ale chcialbym zwrocic jeszcze uwage na dwoch zawodnikow ktorzy mi przychodza do glowy:

- Mike James (30ka na karku a tu druga mlodosc i najlepszy sezon w karierze)

- Smush Parker (mowimy o MIP a nie MVP wiec chyba sie zgodzicie)

Odno艣nik do komentarza

MVP - ja tylko przypomne jakie jest rozwiniecie tego skrotu - najbardziej WARTOSCIOWY gracz i takim graczem jest bez watpienia KB. Nie wiem czy bez niego LA wygraliby z 5 meczy w tym sezonie a jak pamietamy jeden mecz wygral sam Kobe ;-) Dwoi sie i troi, rzuca, zbiera jak trzeba to i asystuje, jesli nawet nie wygrywa calych meczy jak z Raptors to rozstrzygnal wiekszosc z nich na nasza korzysc w pojedynke wlasnie...

B臋d臋 pierwszy. :P Kobe IMO nie dostanie MVP. Je艣li bilans Lakers贸w b臋dzie nadal bliski 50%, to nawet nie ma o czym tu m贸wi膰 i 偶adne rekordy tego nie zmieni膮. O tym, 偶e historycznie mecze nie daj膮 tytu艂u 艣wiadczy cho膰by sezon 93/94, kiedy to Robinson mia艂 w jednym meczu 71 pkt., w innym quadruple-double (i przy okazji 34 pkt.), a MVP pow臋drowa艂o do Olajuwona.
Odno艣nik do komentarza

I wszystko w tym temacie

PO raz kolejny przemawia przez Was niech臋膰 do KB. Rozumeim mo偶na go nie lubie膰, ale nie mo偶na nie docenia膰 tego co robi dla zespo艂u. To jak graj膮 Lakersi bez niego kazdy widzia艂 (np.meczami z Jazz). Zespo艂 bez Kobiego nie istnieje, jest najwartosciowszym zawodnikiem w dru偶ynie kt贸ry Ci膮gnie zgraje pata艂ach贸d do przodu. Bez niego Lakersi walczyli by o pierwy pick draftowy. Lakers to Kobe i parenascie zwyci臋stw mamy tylko dzi臋ki niemu.. Chyba mi nikt nie powie, ze gdyby Billups by艂 w Lakersach i mia艂 grac z takims k艂adem LAL byli by na dzie艅 dzisiejszy w PO?

Nie wiem jak mo偶na tego nie widzie膰... Billpusa szanuje, ale Kobe naprawd臋 jest MVP tego sezonu, widz膮 to nawet jego przeciwnicy, jak widac nie wszyscy... Je偶eli Kobe nie dostanie MVP to ja nie wiem za co Allen Iverson dosta艂 te swoje MVP, KG pare lat temu? Albo kto艣 doceni艂 to, ze potrafili ci膮gna膰 sw贸j zespo艂 do przodu albo bylo "dobrzy" dla Sterna :wink:

Z Nash-em jest tak, ze to on rozkr臋ci艂 dru偶yn臋 Suns i dosta艂 MVP zupe艂nie zas艂贸znienie. Nie wiem czy inny Playmaker by tego dokona艂 (mo偶e Kidd?) ale wi臋cej graczy nie wiedze. Marbury tego nawet w 1/10 nie potrafi艂. Billups ci膮gnie pistons, dzieki niemu oni graj膮 lepiej ale inni rozgrywaj膮cy radzili by sobie z takimi partnerami tak samo, mo偶e troch臋 gorzej ale i tak Pistons byli by wysoko. Mo偶e podsumuje to por贸wnuj膮c tych zawodnik贸w do cze艣ci samochodowych (lakka bania :wink: ):

Pistons to Ferrari gdy przepali si臋 艣wieca (wypadnie Billups /on jest 艣wiec膮 - bez niego cie偶ko ruszy膰, ale mo偶na go wymieni膰 :)) to sie go wymieni i samoch贸d pojedzie dalej. Kobe jest chlodnic膮 w Lakersowskim samochodzie - jak przestanie dzia艂a膰 nigdzie nie pojedzie(my) / b臋dize trzeba do mechanika i czeka膰 a偶 wymieni ch艂odnic臋 (a to potrwa).

Ps1.Nie por贸wnujcie Billupsa z tego sezonu do Nasha z poprzedniego.. Bo to zupe艂nie inne miejsce, inny czas i inna sytuacja.

ps2.Widzie艂em ze znowu tak to si臋 sko艅czy :?

Odno艣nik do komentarza

Zapominacie (czyli kore i Michalik, 偶e koszyk贸wka to przede wszystkim gra ZESPO艁OWA

PO raz kolejny przemawia przez Was niech臋膰 do KB. Rozumeim mo偶na go nie lubie膰, ale nie mo偶na nie docenia膰 tego co robi dla zespo艂u. To jak graj膮 Lakersi bez niego kazdy widzia艂[...]

ps2.Widzie艂em ze znowu tak to si臋 sko艅czy :?

Ja si臋 na samochodach nie znam wi臋c Twoje por贸wnania ma艂o mi m贸wi膮, ale znam si臋 za to na koszyk贸wce i do tytu艂u MVP trzeba czego艣 wi臋cej ni偶 tylko dobrego sezonu indywidualnego. Pytasz za co Iverson i KG dostali MVP- za po艂膮czenia osi膮gni臋膰 indywidualnych z sukcesami zespo艂owymi! Kobe rozgrywa sezon 偶ycia i gdyby gra艂 w lepszej ekipie, kt贸ra potrafi wspom贸c go w zwyci膮stwach dosta艂by MVP, ale gra w ekipie pata艂ach贸w (nie boj臋 si臋 u偶y膰 tego s艂owa) i dlatego pomimo wielkiego sezonu na MVP szans najmniejszych nie ma i moja niech臋c do niego nie ma tu nic do rzeczy. Je艣li KB gra艂by np w takich Cavs to by艂by absolutnym pewniakiem do tytu艂u MVP, ale gra w Lakers u kt贸rych jedynym dobrym partnerem wydaje su臋 by膰 Mihm... i Jaxon.

Ale i tak mam dziwne przeczucie 偶e MVP mo偶e pow臋drowa膰 do Cleveland, tylko nie bardzo wiem dlaczego...

PS: JJe艣li Twoim zdaniem Mich@lik Billups zas艂uguje mniej na tytu艂 ni偶 Nash i Kobeto sorry, ale mamy inne poj臋cia na temat przyznawania nagr贸d dla NAJWARTO艢CIOWSZEGO GRACZA LIGI

Mam nadziej臋, 偶e jaki艣 troch臋 mniej zapatrzony w KB fan Lakers (a mo偶e inaczej, bardziej rzeczowo podchodz膮cy do sprawy) przyzna mi racj臋, bo rok temu do艣膰 rzeczowo t艂umaczy艂 fanom Sixers dlaczego MVP nie pow臋druje do Philadelphii...

Odno艣nik do komentarza

MVP-widze kilku kandydat贸w. Billups, Nowitzki to moi g艂owni kandydaci, ale chcialbym aby nagrode zdoby艂 James, ale moze byc r贸znie z taka gra calego zespo艂u, bo bilans og贸lny troche lepszy potrzebny. Jezeli chodzi o dw贸jke g艂贸wnych kandydat贸w to chyba standard. Liderzy zespo艂贸, ktorych bilans jest wybitny, no i nie odwalaja szopek. Kobe nie, bo mimo ze gra naprawde wybitny sezon to bilans zespo艂u mu na to nie pozwoli, bo Lakers nie wygrjaa 50 spotkan a jak wiadomo bez tego MVP sie raczej nie dostaje

Jak pamietamy jeden mecz wygral sam Kobe Wink

Pud艂o :twisted: Raps rzucili wiecej niz 81 pkt wiec tylko swoja zdobycza tego mecz by nie wygra艂 :twisted:

DPOTY-Jestem za Bowenem, bo to on najmocniej ogranicza poczynania rywali, to on zabiera im gre, nie daje dojsc do pi艂ki i jest najwspanialszym elmentem genialnej i moim zdaniem najlepszej w lidze obrony San Antonio Spurs. Artest odwala jaja, Camby sie 艂ama艂, o AK r贸wniez, a Ben to juz nie to co kiedys, choc dalej najwyzsza p贸艂ka

ROTY- to pytanie jest wog贸le na miejscu?

MIP-tu przewaznie nie mam kandydata, ale teraz z racji teog ze jeden z tych co bardoz lubie gra swietny sezon to uwazam ze Bosh. I choc mnie swoja postawa nie zaskoczy艂 tow ielu tak. I to nie tylko postawa indywidualna bo wielu tez Raps widzia艂o nizej a ci jakby nie by艂o mieli kilka meczy wygranych a prezgrali przez doswiadczenenie co tez dobrez o nich swiadczy. Sam Chris poprawia sie w kazdym elemencie nie tylko staystycznie i sta艂 sie wyraznym liderem.

mo偶na go nie lubie膰, ale nie mo偶na nie docenia膰 tego co robi dla zespo艂u.

Dlaczego w przypadku Kobe jest to tak 艂膮twe a w przypadku LeBrona tka trudne?

Uprzedzajac wszystkie fakty to niechodzi mi o gre w konc贸wkach itd, o lidership(bo tutaj nie ma nawet sesu por贸wnywac, przewaga Bryanta byl膮by jasna i przejzysta i baardzo duza) i kilka innych rezczy, ale o samo docenienie i szacunek dla tego gracza (jakby nie by艂o jest w Cleveland wazna postacia, team bez niego traci sporo wartosci, rzuca punkty, podaje, zbiera, jest dusza zespo艂u wiec trezba go mimo wszystko-niecheci i cienkich koncowek-docenic) ktorego nie da艂o sie zauwazyc po zgarnieciu MVP w meczu giwazd

PS.

Mam nadziej臋, 偶e jaki艣 troch臋 mniej zapatrzony w KB fan Lakers (a mo偶e inaczej, bardziej rzeczowo podchodz膮cy do sprawy) przyzna mi racj臋, bo rok temu do艣膰 rzeczowo t艂umaczy艂 fanom Sixers dlaczego MVP nie pow臋druje do Philadelphii...

A kto widzia艂 VanVan'a gdize sie schowa艂 VanVan? :wink: 8)
Odno艣nik do komentarza

MVP

Kobe, Billups - NIe lubei ich ale zas艂uuguj膮...

ROTY

Chris Paul - Nie musze t艂umaczyc :P Ka偶dy wie

DPOTY - Zo, Big Ben, Shaq albo Gordon :roll:

MIP - Bosh - zdecydowanie on, Zrobi艂 du偶e post臋py no i wyst膮pi艂 na ASG.

6th man

Hehe :P nie wiem.

Odno艣nik do komentarza

Zrobi艂em sobie krutk膮 przerw臋 w nauce, a wy tu stukacie post贸w. Na szcz臋艣cie trafi艂em w odpowiedni temat, chocia偶 kusi艂o mnie, 偶eby poczyta膰 forum sixers. No ale tyle czasu nie mam. Do rzeczy - po pierwsze tematom zbiorowym m贸wimy stanowcze nie :!: Tak偶e do tematu pisa艂 nie b臋d臋.

Nie wiem Karsp czy chodzi o Van'a, ale ja tu poczu艂em aluzj臋 do mnie :) ja ostro walczy艂em w ramach tematu MVP, z uwagi na obecno艣膰 Shaqa w艣r贸d g艂贸wnych kandydat贸w, chocia偶 do fan贸w Lakers si臋 chyba nie zaliczam, przynajmniej nie w pierwszym rzucie ;)

Je艣li chodzi o moje zdanie, to Bryant nie ma szans na MVP. Lakers musieliby zacz膮膰 gra膰 niesamowicie, przej艣膰 jak膮艣 przemian臋, tak 偶eby Lakers przeszli te 50 zwyci臋stw. To mo偶e, przy doskona艂ym sezonie KB, da艂oby mu MVP. Jednak og贸lnie rzecz bior膮c ci臋偶ko liczy膰 na MVP nie b臋d膮c liderem dru偶yny z TOP 4 ligi, a na to Lakers szans nie maj膮. Czo艂owym strzelcem jest, wi臋c warunek #2 spe艂nia. Obro艅c膮 dobrym jest r贸wnie偶. Czyli #3 te偶 jest. Brakuje mu jedynie dobrego bilansu dru偶yny, co jest jednak warunkiem koniecznym, wi臋c ja bym na MVP dla Kobego nie liczy艂.PS. O kogo Ci J chodzi艂o? :)

Odno艣nik do komentarza

DPOTY - Zo, Big Ben, Shaq albo Gordon

Co prosz臋. Jako艣 tak dziwnie si臋 sk艂ada, 偶e Meczy Bulls w tym RS widzia艂em od cholery, ale Ben Gordon Najlepszym Defensorem :shock:

Za co?

P w sumie to mia艂em na mysli Vana, ale skoro Ty te偶 nale偶ysz do tych bardziej racjonalnych to mozesz by膰 i Ty :P

PS: narazie taka forma tematu (czyli zbiorczy) jest odpowiednia, bo za wcze艣nie na wydzielanie ka偶dej kategorii. Zrobimy to po RS

Odno艣nik do komentarza

Wed艂ug mnie najbardziej zas艂uguj膮 Billups i LeBron.

Pierwszy 艣wietnie prowadzi swoj膮 dru偶yn臋 do 艣wietnego bilansu, a totaj moim zdaniem bardzo du偶膮 rol臋 odgrywaj膮 wyniki ca艂ego zespo艂u.

LBJ jest fenomenem. Chyba nie wiele os贸b si臋 spodziewa艂o 偶e tak szybko stanie si臋 tak 艣wietnym zawodnikiem. Jest bardzo dobrym liderem, chociarz czasem gra troch臋 samolubnie (ASG :wink: ). Powinien otrzyma膰 to wyr贸偶nienie, ale tylko wtedy gdy Cavs b臋d膮 mieli dobry bilans.

:arrow: ROTY

Tylko i wy艂膮cznie Chris Paul.

:arrow: DPOTY

Nie wiem czy znowu powinien dosta膰 j膮 BigBen. Jako艣 w tym sezonie nie zachwyca i wg mnie nagroda powinna trafi膰 w r臋ce kogo innego.

Kadydatami s膮 Bowen, Kirilenko i mo偶e Camby.

Bowen jest 艣wietnym defensorem i potrafi powstrzyma膰 ka偶dego strzelca w lidze. Tak jak napisa艂 KarSp on po prstu zabierza gr臋 rywalowi.

AK47 mia艂by wspania艂y sezon gdyby nie kontuzje. Nie trawi臋 go ale jest dobry.

Camby zawsze by艂 艣witnym obro艅c膮 i chyba jeszcze nie dosta艂 tej nagrody. Wg mnie m贸g艂by j膮 trzyma膰 tak jakby za ca艂okszta艂t bo w tym sezonie najlepszym defensoren to on nie by艂.

Najbardziej zas艂uguje na to Bosh. Jest on teraz prawdziwym liderem Raptors i nie藕le prowadzi dru偶yn臋, kt贸ra przed sezonem by艂a uwa偶ana za outsidera.

Ewentualnie mog膮 j膮 dosta膰 West, Diaw i Smush Parker. Nie zgadzam si臋 jednak z tym 偶e mo偶e to by膰 Mike James. Moim zdaniem t膮 nagrod臋 powinni dostawa膰 zawodnicy m艂odzi kt贸rzy mog膮 co艣 zwojowa膰 w tej lidze a James do takich nie nale偶y.

:arrow: 6th Man

Hmm... Sam nie wiem. Kto艣 ju偶 pisa艂 o Mo Williams'ie. Mo偶e by膰. Gra艂 bardzo dobrze na pocz膮tku sezonu. Gdyby teraz troch臋 si臋 podci膮gn膮艂 to nagroda idzie do niego :wink: [/b]

Odno艣nik do komentarza

:arrow: 6th man (nie wiem, dlaczego pomin膮艂e艣)

Zdecydowanie najpewniejszym kandydatem wydaje si臋 by膰 Mo Williams. On wygrywa艂 ju偶 dla Bucks mecze swoimi buzzerami, a do tego ma 14 ppg., ponad 4 apg. i rzuca za 3 na niemal 40% skuteczno艣ci.

No, zapomnia艂em rzeczywiscie.

:arrow: Sixth Man

Zgodze si臋 偶e Mo Williams wygrywa mecze dla Koz艂贸w i statystyki bardzo dobre w 29mpg, 14ppg, 2.7rpg, 4.2apg, 1spg. Innego kandydata nie widze

Odno艣nik do komentarza

MVP- ja jestem calym serecem za Nowitzkim. Nie cche kolejnego gracza, ktory zdobyl to wyr贸znienie nie zdobywajac nawet 20 punkt贸w w sezonie. Jesli Mavs dociagna pierwsze miejsce na zachodzie to mysl臋 ze Niemiec ma szans臋. Po ostatnim lecie, gdy zespol tak naprawde stracil, a nie zyskal na potencjale, mysla艂em ze Mavs nic nie osi膮gna i powt贸rzenie sukcesu z poprzedniego roku bedzie da nich lbrzymim sukcesem a tu pozytywna niespodzianka. Tylko gdyby trafial te decyduj膮ce rzuty. Bo jest to zawodnik, ktory potrafi, kilkukrotnie z rzedu trafic z trudnych pozycji, jednak "szczescia" do konc贸wek nie ma.

ROTY- tutaj wieje nuda, w ostatnich latach bylo o to wyr贸cnienie do konca walka, a przynajmniej bylo kilku w miar臋 r贸wnych kandydat贸w, a teraz jest Paul i potem duuuuza przepasc, moze gdyby Frye gral gdzie indziej, a nie w zespole gdzie do gry jest gotowych 15 graczy byloby inaczej.

DPOTY- ci臋偶ko powiedziec, ale co do pewnosci to wiemy ze Artest siewyeliminowal nie co sam, gdyby pogral wiecej bylby murowanym kandydatem do zwyci臋stwa, bo dalej to jest najlepszy, najaagresywniejszy obronca ligi. Nie mowie juz o obronie jeden na jeden i "czytaniu" gry przeciwnik贸w. Czyli u mnie wakat, bo inni to juz nizsza polka, choc za pewne nagrode dostanie kto艣 z kwartetu: BigBen, Camby, BB czy AK47.

MIP- Pierwsze co mi przychodzi na mysle to David West, ale on dostal praktycznie 2razy wiecej czasu, czyli talent mial tyle ze czasu nie mogl dostac bo Maagloire by艂. Jak teraz widac oplacalo sie wymieniac Jaamala, bo mogl sie rozwin膮膰 talent Westa(szkoda ze nie Macka). Jednak jak napsialem, jego statsy poszly znaczaca w gore z powodu czasu(co艣 podobnego do Randolpha dwa lata temu). Boris Diwa tez dostal duzo wiecej czasu w Suns, ale on to znakomic9e wykorzystal, trzeba podkreslic ze jest jednym z nielicznych(czterech) graczy ligi, ktory robi zar贸wno 6 asyst jak i zbi贸rek. Pozostali to LBJ, Wade i Kidd. Nie trzeba chyba mowic ze ta trojka to absoloutna czolowka ligi, wiec moze i Francus nie dlugo do niej doszusuja, na pewno jest temu bizej inz chocby rok temu.

Odno艣nik do komentarza

ale Ben Gordon Najlepszym Defensorem :shock:

Za co?

Moze za statsy (2.6rpg, 0.9spg, 0.0bpg?) :P A tak wogole to jest w lidze duuzo lepszych obro艅c贸w od Gordona no np.Camby i Ben Wallace

Eee... Sry, wcze艣niej myslalem ze jest nawet dobry w obronie... Wcze艣niej nie spojrzalem na statsy :lol:

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.