Skocz do zawartości

Why I love this game?

BiałaCzekolada

Rekomendowane odpowiedzi

Obok niego w czołówce piękna Afflalo, Korver, Kobe

Afflalo i Kobe? srsly?

Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale rly wolisz ich od Curry'ego? Już Teletovic ładniej od nich rzuca.

No i nie wiem jakim cudem nikt nie wspomniał o Melo, czy KD.

Edytowane przez Maciek9020

Ogólnie to podoba mi się też streetballowe wykonanie JR, George'a czy Arenasa,

Jason Williams i jego szybko wyrzucane tęczowe rzuty

a z wysokich Aldridge, Chuck, DRob, Oak i McDyess.

zgubiles Sheeda, ale wiem ze to przez roztargnienie, wiec wybaczam Ci

Afflalo i Kobe? srsly?

No i nie wiem jakim cudem nikt nie wspomniał o Melo, czy KD.

Melo i KD to zajebiści shooterzy, ale Kobe IMO ma ładniejszy jumper.

Jumpshot Curry'ego to poezja.

Dirk jak tylko nie rzuca koślawo z jednej nogi to ma piękny release.

Pierce też, tylko w zwolnionym tempie ;]

Oprócz tego Joe Johnson i Kyrie Irving.

Sheed ze swoją katapultą zza głowy oczywiście all-nba finest

Nie wiem co jest pięknego z rzucie KD poza tym, że trafia - jego długie ręce przeszkadzają w idealnym ułożeniu rąk (wizualnie), Curry'ego też średnio mi się podoba - bardziej jaram się jego pewnością siebie, fast release i range niż samą techniką rzutu.

Kobe to najbardziej Jordan-esque rzut, a przecież pierwowzór był ideałem. Nienaganna pionowa pozycja w pull upie, wysoko uniesiona piłka, czysty nadgarstek i te magiczne fade-awaye. Kobe jest bardzo blisko.

Afflalo ma bardzo ładny i szybki step back, z którego niestety za często korzysta, ale sam wygląd jest miły dla oka. Podobnie z klasycznym JJem, kontrolą ciała Korvera, rainbow Dirka, off drible Irvinga, szalonym Nick Youngiem, in yo face SJaxa, slow mo Pierce'a - to jest czołówka każdy inny i każdy piękny na swój sposób.

Chociaż zawsze byłem fanem tych bardziej kocich ruchów w grze, czym objawiał się też płynny jumperek - MJ, Kobe, Tracy, Penny - mniam

Nie wiem co jest pięknego z rzucie KD poza tym, że trafia - jego długie ręce przeszkadzają w idealnym ułożeniu rąk (wizualnie)

To, że jest "smooth", tak samo jak Curry'ego czy Melo.

Kobe czy Afflalo rzucają bardziej mechanicznie, no ale co kto lubi...Kobe może ładnie rzuca po koźle, fadeawaye, ale jak rzuca za stabilnej pozycji spot upa, to wygląda jego jumper dużo brzydziej.

Edytowane przez Maciek9020

Za co nie lubię produktu NBA:

- niegwizdanie błędów technicznych, szczególnie gwiazdom, szczególnie w kontrach (1 kozioł i raptem gość z linii środkowej ładuje z góry), po co więc te zasady, skoro i tak liczy sie, aby było co wrzucić do hajlajtów? Kroki są czymś bardzo umownym w tej lidze.

- za restrykcje w grze obronnej (3 second rule), ktore ułatwiają gre ofenswyną i promują izolacje (tak, to jest solą NBA, to się sprzedaje)

- za brak handcheckingu.

- spotkanie długie, bardzo dużo przerw

Za co lubię produkt NBA:

- za brak reklam na boisku i na koszulach, chociaż to i tak przecież ma się niebawem zmienić. Chociaż i tak odbijane jest to na reklamach pokazywanych w czasie meczu.

- za Popovicha, dlatego ze próbuje grać w tej grze inną grę niż ISO oparte na star power.

Na plus oceniam otwarcie ligi na nowiniki techniczne w postaci powtórek na monitorku dla sędziów. Przeciwieństwo piłki kopanej, gdzie wciąż desperacko bronią się przed XXI wiekiem.

Jeśli miałbym się czegoś czepiać w NBA, to własnie tych ciągłych przerw w grze. Jak najdzie mnie ochota oglądać live w nocy, to pod ręką mam książkę albo wiosło by sobie pobrzdąkać. Ale wiadomo, takie czasy, liga musi zarabiać.

Słuszna uwaga z tymi krokami. Nawet kilka dni temu, w meczu Cavs-Spurs, w ostatniej akcji Parker zrobił kroki przy wejściu pod kosz. Nie chcę zwalać tego na star bonus, ale takie wpadki nie przystoją najlepszej lidze na świecie.

za asysty Rickiego Rubio, gdzie nawet te najprostsze wygladaja efektownie,

za to, ze jak w/w jest na boisku to Derrick Williams wyglada na all-stara,

za Pekovicia, ktory pokazal jak powinien wygladac prawdziwy balkanski gwalciciel,

za to, ze AK-47 moznaby sklonowac i pasowalby do kazdej pozycji

tyle o Minny, reszte wypisaliscie wyzej :P