Skocz do zawartości

Lista wysokich

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Rockets, jeśli nie uda im się skusić Howarda, będą starali się mocno o Bynuma w najbliższym offseason. Czyli nawet w ich oczach ten Asik nie jest jakiś super skoro chcą złowić środkowego z czołówki, zamiast wzmocnić się np. na czwórce jakimś ofensywnie nastawionym gościem.

A skończy się pewnie na jakimś Alu Jeffersonie, jak już się napalą na wydawanie kasy.

Rockets nie mają żadnego, ŻADNEGO low post scorera, kogoś komu można by rzucić piłkę żeby coś wykreował więc ja się nie dziwię, że szukają tego typu wzmocnień MIMO posiadania Asika, który jest zajebisty, ale łapy to ma z kamienia i nic ciekawego z nimi nie potrafi zrobić. Choć ja na ich miejscu bardziej próbowałbym dostac kogoś w stylu D-Westa.

Rockets nie mają żadnego, ŻADNEGO low post scorera, kogoś komu można by rzucić piłkę żeby coś wykreował więc ja się nie dziwię, że szukają tego typu wzmocnień MIMO posiadania Asika, który jest zajebisty, ale łapy to ma z kamienia i nic ciekawego z nimi nie potrafi zrobić. Choć ja na ich miejscu bardziej próbowałbym dostac kogoś w stylu D-Westa.

Po co Linowi i Hardenowi low post scorer, czyli kolejny co potrzebuje gały w łapach? Lepszy ktoś, kto umie wykończyć picka.

Dobry uzupełnieniem do Asika byłby Brandan Wright - nie umie zbierać i bronić silniejszych zawodników, za to świetnie gra picki i wykańcza akacje w ataku. No i będzie bardzo tani. Taki Al "25-15" Jefferson pewnie dostanie ponad 10 baniek w lato.

Po co Linowi i Hardenowi low post scorer, czyli kolejny co potrzebuje gały w łapach? Lepszy ktoś, kto umie wykończyć picka.

Niekoniecznie musi być taki, co potrzebuje piłki w łapach. Przydałby się tam po prostu ktoś, kto mógłby odciążyć obwód z generowania całej ofensywy przez wjazdy i trójki. Patterson i Morris coś tam potrafią w ataku, ale ogólnie są kurewsko słabi.

David West byłby spoko, ale w offseason będzie miał 33 lata. Myślę, że Millsap to nienajgorsze wyjście.

Ja tylko mam nadzieję, ze Morey ich nie wpakuje w niezłe gówno z Joshem Smithem... Pewnie musieliby mu dać maxa a skazaliby się na 5-8 miejsce na zachodzie i wyjazd w pierwszej rundzie przez najbliższe 5 lat.

Millsap byłby ok, nawet by pasował do Asika.

A co jest nie tak z Joshem Smithem?? Chyba obecnie najbardziej niedoceniany zawodnik.

Tu w odróżnieniu od Atlanty grałby obok centra, a nie kolejnego PFa. Jak w Atlancie wypadł Horford ta nadal dobrze grała. W tym roku wypadł JJ a Atlanta ponownie sobie radzi. Na pewno lepszy to fit do Asika niż clown czy Bynum.

Aldridge,Millsap i Smith to PFowie co pasują do Hou i oby któregoś podpisali.

A co jest nie tak z Joshem Smithem?? Chyba obecnie najbardziej niedoceniany zawodnik.

Tu w odróżnieniu od Atlanty grałby obok centra, a nie kolejnego PFa. Jak w Atlancie wypadł Horford ta nadal dobrze grała. W tym roku wypadł JJ a Atlanta ponownie sobie radzi. Na pewno lepszy to fit do Asika niż clown czy Bynum.

Aldridge,Millsap i Smith to PFowie co pasują do Hou i oby któregoś podpisali.

Otóż co wg mnie jest nie tak z Joshem:

- gość poważnie chce dostać maxa i gdyby Houston było zainteresowane to taki kontrakt blokuje im dalsze ruchy; lepiej dać te 10-12 Millsapowi i podpisać jeszcze jakiegoś PG w stylu Mo Willa i backupa dla Asika a z Lina zrobić lidera drugiego unitu

- gość totalnie potrafi zepsuć atak drużyny bo jest zakochany w cegleniu mimo, że nie potrafi rzucać; ALE gdyby grał w dobrym systemie gdzie byłby dobrze wykorzystywany mógłby być ok; ALE w Houston z Asikiem po prostu się nie 'matc***e' bo stanowiliby chyba najgorzej rzucający front ligi

- podobno miewa humorki

W sumie tyle. Sam uważam, że jest/był MVP Atlanty(może na równi z Horfordem bo on też jest w porządku), jest niesamowity w D, świetny w kontrach, potrafi rozegrać. Ale to nie jest dobry fit dla Houston. A na pewno nie za 18 milionów/sezon.

Rappar,

Niekoniecznie jest tak jak mówisz. Nie jest to takie łatwe, że wszyscy się dzielą na franchise albo scurbów. Ale jak już istnieje pewien podział, że ktoś jest rolesem, ktoś 2nd kickiem a ktoś liderem to oceniam ich czarno-biało, rzeczywiście.

Asik jako top10 wysokich jest oceniony na czarno

Asik jako defensywny element zdecydowanie na biało.

A tak pomijając już tego nieszczęsnego Asika, to wolę specjalistów w konkretnej dziedzinie od niemrawych gwiazdek, dlatego Sefo, Korver, Asik :), Taj, Mathewws zawsze będa ponad Gallo, Turnera, Ilyasove, Derozana.

Wymień 3 wysokich grających lepszą obronę od Asika w tym sezonie. Oni z nim na boisku mają 100 drtg, gdzie reszta to scruby albo średniacy, on sam trzyma tam całą obronę. Do tego top3 zbierających i w procentanch i totalach, plus ogromny +/- na parkiecie w zbieraniu. Jeśli Chandler zasługuje na top10, to lepszy od niego defensywnie Asik na chwilę obecną też.

A odwal się od Gallio - gość jest wszechstronny, dobrze zbiera i ma ogromny talent do wymuszania ft plus potrafi grać mądry defense. Jest ze dwie półki wyżej od dunkrozana czy Turnera jak i Sefo i Korvera.