Skocz do zawarto艣ci

Lista wysokich

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie dyskusja kiedy Chytruz powiedzia艂, 偶e Lee to najlepszy pf posz艂a w kierunku kwestii pozycji, a w sumie ciekawa te偶 kwestia jak dobry David Lee jest na przestrzenii innych wysokich.

Wed艂ug mnie w tym sezonie b臋dzie co艣 takiego:

1. Duncan

2. Garnett

3. Lee

4. Gasol

5. Noah

6. Lopez

7. Howard

8. Asik

9. Chandler

10. Aldridge

Blisko Griffin, Splitter, West, Hibbert

W艣r贸d wysokich wa偶na jest defensywa. Co do kontrowersji, te dwie pierwsze raczej nie powinny by膰 - najlepsi obro艅cy o ogromnym bb iq i w obronie i w ataku, po prostu robi膮 to wszystko, 偶e z nimi dru偶yna gra du偶o lepiej. David Lee? Obron臋 zostawiam Chytruzowi, ale na prawd臋 jego passing skil na wysokiego robi膮 ogromne wra偶enie. W sumie kontrowersje mog膮 by膰 odno艣nie Howarda, ale serio - 22/26? 16 pg? 20!!! obrona ligi? Kto ty jeste艣 i co zrobi艂e艣 z Dwightem Howardem ;) Asik jest drugim graczem Houston i ma ogromny wp艂yw na ich overachieving i 艂ata ka偶d膮 dziur臋 :). Griffin jest fajny, uwielbiam go, by艂em na jego bandwagonie od jego pierwszych pkt z alley oopa przeciw POR, ale serio - dop贸ki si臋 nie nauczy broni膰 traktowany jako powa偶ny zawodnik. Splitter w tym sezonie jest naprawd臋 REWELACYJNY, ju偶 straci艂em w nim nadziej臋, ale w tym broni rewelacyjnie i poprawi艂 efektywno艣膰 w ataku, naprawd臋 gj Pop. Chyba co do reszty w膮tpliwo艣ci nie ma.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

W sumie dyskusja kiedy Chytruz powiedzia艂, 偶e Lee to najlepszy pf posz艂a w kierunku kwestii pozycji, a w sumie ciekawa te偶 kwestia jak dobry David Lee jest na przestrzenii innych wysokich.

Wed艂ug mnie w tym sezonie b臋dzie co艣 takiego:

1. Duncan

2. Garnett

3. Lee

4. Gasol

5. Noah

6. Lopez

7. Howard

8. Asik

9. Chandler

10. Aldridge

Blisko Griffin, Splitter, West, Hibbert

c***owa ta lista, serio

Splitter?!?!?! Asik?

wszystko fajnie, tylko 偶e jeden to przede wszystkim rozgrywa najwi臋ksze pojedynki z Paczuli膮 czy Koufosem, a drugi jest totalnym overachieverem, masz racje - jest bardzo dobry defensywnie przede wszystkim jako banger i indywidualny klocek do przepychania, ale te偶 nie wp艂ywa na teamD tak znacz膮co jak czo艂贸wka. Zamie艅 Hardena na Joe Johnsona i Rockets s膮 absolutnym bottom ligi, a o Asiku nikt nie wspomina.

gdzie Horford, ktory rozgrywa zajebisty sezon po cichu jak zawsze?

gdzie Bosh, kt贸ry gra najbardziej efektywny sezon i radzi sobie w obronie?

gdzie Zach, ju偶 nie tylko 1D player?

no i pozostaje kwestia tego jak traktowa膰 to co na razie powr贸ci艂o jako Dirk a jak traktowa膰 Dirka w powiedzmy optymalnej formie meczowej? Z ca艂ym szacunkiem, ale jak David Lee by nie gra艂, to wci膮偶 mam wra偶enie, 偶e posiadanie Dirka daje wi臋cej korzy艣ci.

podobnie z Gasolem - technicznie najlepszy zawodnik w lidze i tak jak udowadnia Lorak - ci膮gle jest tym samym graczem gdy gra w optymalnych warunkach i blisko kosza. Londyn2012 si臋 k艂ania.

plus to, 偶e ci膮gle czekamy na full Love Bogut Bynum, bo na zdrowego psychicznie Cousinsa chyba si臋 nie doczekamy - chyba 偶e jak z Zachiem - po jaki艣 8 latach.

acha, jest jeszcze Monroe - czo艂贸wka full package w ataku, Josh - najlepszy pick n roll defender w lidze? i duet z Jazz - gdzie Millsap kt贸ry broni 3-5 i w ataku mo偶e pe艂ni膰 ka偶d膮 rol臋 jest szczeg贸lnie niedoceniany.

Drummond i Davis to The projects.

jak dla mnie to sprawa si臋 ma tak, 偶eby ocenia膰 go艣cia to powinno si臋 przyj膮膰 podstawowe kryterium - kto i dlaczego by艂by mi potrzebny do NBA Finals- zak艂adaj膮c 偶e to najwy偶szy poziom koszyk贸wki.

elite poziom to jest kolejno:

Duncan

Dirk

KG

Chandler

Marc

Pau

Howard

potem te wszystkie Lee Noah Bosh West Aldridge Griffin Zach Love Bynum etc z tym偶e zastanawiam si臋 czy nie wzi膮艂bym Noah i Westa ponad ka偶dego z nich i gdzie by艂by Hibbert jakby robi艂 mniejsze g贸wno pod obr臋cz膮 i nie gra艂 minut rezerwowego.

Odno艣nik do komentarza

Asik nie gra Team D? To ju偶 nowe NBA odkrywamy. Houston dzi臋ki komu jest przyzwoit膮 dru偶yn膮? Hardenowi? Ten w obronie to si臋 zmienia, ale nie w JJ, ale w Monte Elisa. Dzi臋ki ukrywanemu talentowi McHale? Jak nast臋pnym razem b臋dziesz ogl膮da膰 Houston to zamiast patrze膰 na brod臋 Hardena zwr贸膰 uwag臋 co si臋 dzieje, kiedy w obronie jest i nie ma Asika. Do tego top3 zbieraj膮cy w NBA. Ale w sumie po co si臋 rozpisuj臋, wiadomo, 偶e Asik to p贸艂ka Beasleya i Bargnaniego, co nie?

Co do Splittera nie chce mi si臋 produkowa膰, waln臋 tylko dwa kr贸tkie staty 5 w lidze win shares na minut臋 i 4 ts.

Love, Dirka, Bynuma i Boguta na razie w tym sezonie za du偶o nie by艂o ci臋偶ko liczy膰.

Z Josha taki wysoki jak z Lebrona i Melo. Dobrze gra na pf, dobrze si臋 czuje, ale jednak wysokim nie jest. A ten duet z Jazz to Sap, kt贸ry ma podobny charakter i full package w ofensywie Al, kt贸ry ma 51% ts i w obronie daje si臋 rucha膰 nawet go艣ciom na w贸zku. Pami臋tam jeszcze, jak por贸wnywa艂em, 偶e Fesenko by艂 upradgem w defensywie w por贸wnaniu do niego i od tej pory za bardzo si臋 nie poprawi艂. Sap naprawd臋 fajny i taki da si臋 lubi膰 go艣膰, ale te偶 to jest case sf lepiej czuj膮cego si臋 na pf.

A Gasol nie jest ci膮gle tym samym graczem, tylko nie zalicza a偶 takiego regresu. Czy jest najbardziej technicznym w ataku? TD, Garnett, Lee, Dirk pod wzgl臋dem umiej臋tno艣ci s膮 lepsi. Jednak zalicza ca艂kiem s艂aby sezon, naprawd臋. To tak samo z 艂awki czaruje Amare, kt贸ry u Woodsona ju偶 nie wydaje si臋 by膰 najwi臋kszym ko艂kiem pod tej stronie drogi mlecznej. Ale dalej bym nie nazwa艂 goczo艂贸wk膮.

Edytowane przez RappaR
Odno艣nik do komentarza

Zalezy czy oceniamy pod wzgledem formy obecnej, dokonan, czy og贸lnie.

Jak dla mnie Dirk z tego sezonu to poki co 偶aden top, bo gosciu po powrocie na parkiet rzuca 42% z gry i 50% TS, w obecnej formie gdyby nie marka i nazwisko pewnie ciezko byloby mu sie zalapac na 10 min w meczu w dobrym PO teamie.

Jesli chodzi o Cousinsa to uwa偶am, ze chlopak jest o normalnego trenera/normalny zespo艂 od polki All-Star. Nie jest to zawodnik, ktorego wstawiasz do 5 i robi wielka roznica, bo brakuje mu mentalnosci. Jedni do ligi przychodz膮 dojrzali inni niekoniecznie. Bryantowi do dzisiaj zdarza sie zachowywac jak dzieciak a jest dost wysoko w all-time. Cousins wstawiony do dobrego coacha, z autorytetem, do zespolu ktory wie co gra i wygrywa bylby zajebisty, szczegolnie ze gra w takim zespole jak Kings gdzie kazdy sobie, nie ma dobrego kreatora, ani systemu jest po prostu ci臋zka.

Dalej:

Omer Asik. Fajnie, ze gra niezly D, ale chcialbym przypomniec, ze rok temu w serii z Sixers, dosc regularnie byl ruchany przez takich tuz贸w jak Spancer Hawes, czy inny Lavoy Allen. No to k**** panowie o czym my mowimy.Postawienie go nad Chandlerem skutkuje tym, ze tak parskn膮艂em, ze do tej pory nie moge doczyscic monitora ze sliny. Tyson, ktory trzymal caly D w mistrzowskich dallas, ostoja obrony NYK, proven PO performer pod Asikiem ? wtf ?!

Griffin ma chyba najlepszy PER wsrod PF w lidze (nie licz膮c LBJa), w ataku potrafi coraz wiecej, takze helooo艂. Idac tym tokiem myslenia trzeba by postawic jeszcze gdzies wysoko Niko Vucevica (swoja droga niedlugo i tak bedzie wysoko), bo chlopak w tak dennym zespole jest w stanie w miare skutecznie punktowac, gra jako taki D i zbiera ponad 10 pilek w meczu.

Lopez nad Howardem? tez bym dyskutowal, bo ja wole miec +10rpg, 2bpg i realn膮 obron臋pomalowanego, nawet mimo chwilowego braku formy i neidostatkow w ataku, chyba ze od centra wymagamy jedynie 3 zbi贸rek per 36min. Jezeli dyskfalifikujemy Griffina jako top przez obrone, to Brook i jego p臋d do zbierania tez go dyskfalifikuje.

Aldridge nie jest moze mistrzem efektywnosci, ale jest mimo wszystko najlepszym graczem 5 osobowego Portland, ktorzy dzisiaj lapia sie do PO. W poprzednich latach mial TS na poziomie blisko 55-56% co juz taka tragedia nie jest, ale tez jego skutecznosc sila rzeczy zalezy od zespolu w jakim gra. W Playoffs tez dawal swoje. To samo West>Asik

Mi blizej w ocenie do ziomka wyzej i sklasyfikowalbym to tak:

Duncan, KG plus Dirk, Howard (obaj zdrowi, w formie)

Pau Gasol, Chandler, ciut nizej Marc Gasol, jako ze c*** wie co pokaze w PO

potem grupa po艣cigowa, tzn ziomki ktore wiadomo ze juz cos potrafia, ale w PO nic jeszcze nie pokazali, czyli

Lee, Griffin, Noah, Horford, Bosh i pewnie Love, chociaz tez ciezko orzec, bo nie mial okazji zagrac pelnego sezonu w niezlym skladzie - ALE od niego zacz臋艂a si臋 jakas iskra w Wolves

Aldridge, West, Josh Smith, Lopez, Randolph, Amare Boozer? i pewnie gdzies tu bedzie Asik i Splitter, Pekovic, Gortat - w tej mniejwiecej kolejnosci, szczegolnie, ze Splitter to poki co Roles.

Do tego dodalbym grupke undersized PFs jak Millsap, Faried, czy Thadd Young, ktorzy w odpowiednich warunkach i parach na frontcourcie mogliby wskoczyc wyzej. wszyscy s膮 bardzo efektywni, nie potrzebuja duzo pilki, Faried i Young sa swietni w kontrze, a dodatkowo Thadd jest zajebistym obronca, swietny na Pnr i kazdym machupie pod warunkiem ze nie ejst mia偶d偶ony fizycznie.

Tutaj dalbym Nene, gdyby byl w miare zdrowy wskoczylby gdzies przed Amare.

Monro艂 jest fajny, ale poki co polka Cousinsa, czy Vucka - dopoki nie bedzie realnie wplywal na sile zespolu nie ma o czym gadac. tutaj jest tez taki Vucevic

Odno艣nik do komentarza

Omer Asik. Fajnie, ze gra niezly D, ale chcialbym przypomniec, ze rok temu w serii z Sixers, dosc regularnie byl ruchany przez takich tuz贸w jak Spancer Hawes, czy inny Lavoy Allen. No to k**** panowie o czym my mowimy.Postawienie go nad Chandlerem skutkuje tym, ze tak parskn膮艂em, ze do tej pory nie moge doczyscic monitora ze sliny. Tyson, ktory trzymal caly D w mistrzowskich dallas, ostoja obrony NYK, proven PO performer pod Asikiem ? wtf ?!

Sam m贸wi艂e艣, 偶e liczymy obecny sezon. W obecnymsezonie Asik gra lepszy defense od Tysona. Jak liczymy mistrzowskie Dallas to Dirk jest obecnie nr 1, 2 i 3.

Lopez nad Howardem? tez bym dyskutowal, bo ja wole miec +10rpg, 2bpg i realn膮 obron臋pomalowanego, nawet mimo chwilowego braku formy i neidostatkow w ataku, chyba ze od centra wymagamy jedynie 3 zbi贸rek per 36min. Jezeli dyskfalifikujemy Griffina jako top przez obrone, to Brook i jego p臋d do zbierania tez go dyskfalifikuje.

Lopez te偶 ma ponad 2bpg i gra bardzo dobry defense, a偶 si臋 zdziwi艂em to widz膮c. Ju偶 nie jest tylko jednowymiarowym. A same czyste rpg takim dobrym wyznacznikiem nie s膮 -> Nene case.

Za bardzo patrzysz na poprzednie sezony mimo tej deklaracji przy Dirku. Ja rozpatruj臋 tylko ten sezon, ten regular. Nie patrz臋 pod budowanie contendera to all-time fantasy drafcie, tylko ile kto daje w tym sezonie. A Asik jest naprawd臋 rewelacyjny, top3 w D w tym sezonie.

Odno艣nik do komentarza

Jeden argument co robi lepiej Paul Gasol od swojego brata? Bo Marc gra w c*** lepszy sezon. Od Chandlera te偶. Howard gra piach jak na niego i Lopez jest imo na dzie艅 dzisiejszy lepszym centrem. Widz臋 Marc Gasol jest underrated jak cholera. PO PO co to za kryterium do oceny w og贸le? Nie rozmawiamy o nich jako overall graczy czy na przestrzeni all-time. M贸wimy o konkretnym sezonie i konkretnej grze a nie my艣leniu 偶yczeniowym "Howard w formie, Dirk w formie". To ja bior臋 spokojnie T-maca w tym roku z Chin nad Melo tylko musi by膰 "w formie". Ja rozumiem, 偶e m贸wimy o tym sezonie a skoro tak to Duncan, KG najlepsi ale Lee gra niesamowity sezon. M. Gasol to samo a i Griffin ca艂kiem w pyte. Jak mo偶na w og贸le bra膰 pod uwag臋 P. Gasola w tym roku w jakiej艣 dyskusji? Ja rozumiem, 偶e Howard, 偶e z艂y system, 偶e nie potrafi艂 si臋 odnale藕膰 ale w tym roku to jego i Davida Lee dzieli r贸偶nica conajmniej jednej klasy jako zawodnika. W og贸le dyskusja bez sensu. Nikt nie podaje kryteri贸w, nie wiecie jak pozycje okre艣li膰 albo piszecie w formie albo w PO.

Odno艣nik do komentarza

Ja staralem sie oceniac uwzgl臋dnija膰 to co graj膮 obecnie, to co grali rok wczesniej i to czego w tych PO mozna sie spodziewac.

Dla mnie kryterium oceny kto gra lepszy RS, bez patrzenia na to co mog膮 pokazac w PO, albo wrzuceni do PO teamu troche mija sie z celem.

Pau jest wyzej niz Marc bo wiadomo na co go stac w PO i na co bylo go stac rok temu, jest ofiar膮 niewypa艂u pt. Lakers.

Jesli bierzemy pod uwage tylko ten sezon i nie patrzymy na PO, to dla mnie Thadd Young gra na wschodzie borderline allstar level, takze dla mnie to troche takie z dupy kryterium.

Odno艣nik do komentarza

Co to za kryteria co mog膮 zagra膰 w PO. To Lebrona dajemy na pierwszym miejscu bo mo偶e zagra膰 fina艂y z OKC czy na pi臋膰dziesi膮tym pi膮tym, bo mo偶e zagra膰 fina艂y z Dallas? Howard dajesz przed Pau? Czemu, przecie偶 jak grali ze sob膮 to Pau by艂 lepszy. I w sumie Howard od tej pory lepiej w 偶adnych po nie zagra艂 ni偶 wtedy. Czyli sam si臋 gubisz w swoich kryteriach.

Odno艣nik do komentarza

Tak jaracie si臋 tym Asikiem, a go艣ciu ma typowy syndrom zerwania z pasa. Gra w 艣rednim zespole, w kt贸rym nie ma konkurencji na jego minuty i rol臋 w dru偶ynie. Jest twardy, dobrze zbiera i og贸lnie fajnie go mie膰 w defensywie, ale niczego specjalnie jeszcze nie udowodni艂. 呕eby go od razu dawa膰 do top10?

Chcia艂bym go zobaczy膰 jak zatrzymuje kogokolwiek w defensywie i outrebounduje przyk艂adowego Tima Duncana.

To ju偶 dla mnie Hibbert jest bardziej sprawdzony, ale ograniczaj膮 go ma艂e minuty, kt贸re sam sobie skraca. Jest defensywnym anchorem i x-factorem sukcesu Pacers. Rok temu Pacers z nim na parkiecie ogrywali Heat.

Marc Gasol poza tym, 偶e jest ultra-wszechstronny, daje pojebane pi艂ki, broni, jest twardy i ma sweet moves - to jednak nie potrafi przej膮膰 kontroli nad meczem na d艂u偶sze minuty, ba nawet nie potrafi przej膮膰 kontroli na par臋 akcji z rz臋du. Nie wiem z czego to wynika - czy z niedo艂臋stwa Hollinsa czy ze s艂abej psychiki, ale Gasolowie maj膮 ten sw贸j rodzinny syndrom znikania czy 艂agodnie m贸wi膮c ukrywania si臋 w lekkim cieniu. Chocia偶 w kadrze sprawa ma si臋 zupe艂nie inaczej - nie wiem, szkoleniowiec? srodowisko (te Marc akurat w Grizz ma idealne)?

Dlatego potencjalnie to aktualny numer jeden, ze wzgl臋du na limitowane minuty Duncana, ale dop贸ki nie zrobi step up to nie b臋dzie mo偶na go tak traktowa膰.

Z Griffinem Lee Aldridgem i Lopezem jest bardzo podobna kwestia - inna bajka jest szale膰 w RS, ogrywa膰 na seryjnych posiadaniach ka偶dego, a inna bajka przenie艣膰 to na postseason, kiedy robi si臋 ostrzej, cia艣niej i wolniej. Aldridge'owi si臋 艣rednio udawa艂o, Griffin rok temu nikogo nie zachwyci艂, podobne zdanie mam o Lopezie. Chocia偶 trzeba przyzna膰, 偶e akurat Lee ma najlepsze papiery na utrzymanie poziomu, bo jego gra nie opiera si臋 w du偶ym stopniu na izolacjach dla niego, a on sam z pi艂k膮 cz臋艣ciej robi 10 ruch贸w g艂ow膮 szukaj膮c wide open ni偶 graj膮c do kosza. Zreszt膮 du偶a cz臋艣膰 jego gry w ataku to pick and pop, two-men game i wydzieranie posiada艅 na desce.

Cichym faworytem jest Noah i West, pierwszy pe艂ni coraz wi臋ksz膮 rol臋 w ataku i jest sprawdzon膮 opok膮 defensywn膮 - w sumie to taki idealny wysoki na East Playoffs. A drugi pe艂ni coraz wi臋ksz膮 rol臋 w obronie i od lat mo偶na liczy膰 na jego solidno艣膰.

Odno艣nik do komentarza

Tak jaracie si臋 tym Asikiem, a go艣ciu ma typowy syndrom zerwania z pasa. Gra w 艣rednim zespole, w kt贸rym nie ma konkurencji na jego minuty i rol臋 w dru偶ynie. Jest twardy, dobrze zbiera i og贸lnie fajnie go mie膰 w defensywie, ale niczego specjalnie jeszcze nie udowodni艂.

To ju偶 nie mo偶na doceni膰 dobrego zawodnika 偶eby si臋 nie nas艂ucha膰 mantr o "udowadnianiu czego艣" i tym, 偶e PO to w og贸le inna bajka, w kt贸rej gina 艣mieszne leszcze z RSu? Trzyma tam desk臋 praktycznie w pojedynk臋, jako-taka obrona Rockets to te偶 g艂贸wnie jego zas艂uga bo do艣膰 powiedzie膰, ze taki ko艂ek jak Marcus Morris jest tam w sumie drugim najlepszym wysokim. Do tego w ataku jest w stanie nie dzia艂a膰 na szkod臋 zespo艂u. Go艣膰 jest dobry, co nie znaczy, 偶e trzeba go mierzy膰 standardami Duncana.

Odno艣nik do komentarza

To ju偶 nie mo偶na doceni膰 dobrego zawodnika 偶eby si臋 nie nas艂ucha膰 mantr o "udowadnianiu czego艣" i tym, 偶e PO to w og贸le inna bajka, w kt贸rej gina 艣mieszne leszcze z RSu? Trzyma tam desk臋 praktycznie w pojedynk臋, jako-taka obrona Rockets to te偶 g艂贸wnie jego zas艂uga bo do艣膰 powiedzie膰, ze taki ko艂ek jak Marcus Morris jest tam w sumie drugim najlepszym wysokim. Do tego w ataku jest w stanie nie dzia艂a膰 na szkod臋 zespo艂u. Go艣膰 jest dobry, co nie znaczy, 偶e trzeba go mierzy膰 standardami Duncana.

Ale nadmierne podniecanie si臋 go艣ciem, kt贸ry rok temu gra艂 rol臋 back upa, a teraz trafi艂 do teamu, kt贸ry gdyby nie pozyskanie Hardena to obstawia艂by loteri臋 i to grubo i tam przy zajebi艣cie szybkim tempie notuje dobre staty plus jako trzyma defensyw臋, bardzo dobrze swoj膮 drog膮 - to jest pow贸d, 偶eby znosi膰 ludzi spowrotem na balkon zamiast pozwala膰 im skaka膰 z 8 pi臋tra w ramach podniecenia.

Gortat przeszed艂 podobn膮 drog臋 kiedy uciek艂 z Orlando i te偶 co poniekt贸rzy zach艂ysn臋li si臋 jego zajebisto艣ci膮 - podobni gracze, podobne kariery jak dla mnie.

A z zawodnikami to raczej powinno by膰 tak, 偶e zanim si臋 kogo艣 oceni, to powinno si臋 mu da膰 szans臋 zaistnie膰 i pokaza膰 co tak naprawd臋 jest wart. Skoro tak膮 miara oceniamy chocia偶by Barnesa, kt贸ry gra najlepszy basket jako all-time roles do Marca, a potem l膮duje na bul臋 - to sk膮d mo偶emy wiedzie膰 偶e z Asika supermadafaka tough defensive anchora nie wr贸ci nam znowu Asik z Bulls, tylko z rozszerzonymi minutami

(w Bulls mia艂 zajebiste sezony kiedy wchodzi艂 z 艂awki, ale przeplata艂 to ze sporym niedo艂臋stwem, szczeg贸lnie po stronie ataku). No ale od takiego Perkinsa to na przyk艂ad jest niebo lepszy, mia艂e艣 racj臋.

Je艣li nie podoba Ci si臋 ocena 'przez pryzmat PO', to chodzi艂o mi po prostu o to, 偶e albo kto艣 jest zajebisty po obu stronach i zmienia obraz gry swoj膮 obecno艣ci膮, jak Gasols, Tim, KG, Howard - albo prezentuje prawdziwy poziom po kt贸rej艣 ze stron i to nie od 40 spotka艅 tylko nieprzerwanie od X lat - Dirk Chandler Noah czy nawet Zach Bosh albo West.

Asik Lopez Hibbert Love Monroe - dla mnie to ta sama p贸艂ka z wielkim potencja艂em, ale bez solidnych podstaw do pe艂nego zaufania im. Czyli to co艣 co odr贸偶nia Ala Jeffersona czy nawet Aldridge'a z Lutego od ich wersji kwietniowej.

Griffin rok temu nie zab艂ysn膮艂, nie wiem jak b臋dzie z Davidem Lee - ale my艣l臋 偶e nie jest nara偶ony na radykalny spadek notowa艅 poprzez styl gry.

David Robinson te偶 by艂 raczej typem go艣cia, kt贸ry przez dobre p贸艂 roku wygl膮da艂 jak nie-z-tej-planety, a potem wygl膮da艂 ju偶 jak David Robinson. Ten sam czynnik zdominowa艂 karier臋 TMaca, przez d艂ugi czas Dirka, zresz膮 tez.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li nie podoba Ci si臋 ocena 'przez pryzmat PO', to chodzi艂o mi po prostu o to, 偶e albo kto艣 jest zajebisty po obu stronach i zmienia obraz gry swoj膮 obecno艣ci膮, jak Gasols, Tim, KG, Howard - albo prezentuje prawdziwy poziom po kt贸rej艣 ze stron i to nie od 40 spotka艅 tylko nieprzerwanie od X lat - Dirk Chandler Noah czy nawet Zach Bosh albo West.

Ale liga nie sk艂ada si臋 tylko z Duncan贸w i Dirk贸w, reszt臋 rostera trzeba z czego艣 z艂o偶y膰. Wi臋c je艣li Asik gra bardzo dobrze, to napisz臋 偶e gra bardzo dobrze, a nie b臋d臋 ignorowa艂 jego istnienia do 2017 偶eby sprawdzi膰 czy prezentuje poziom nieprzerwanie od X lat.

Odno艣nik do komentarza

Ale liga nie sk艂ada si臋 tylko z Duncan贸w i Dirk贸w, reszt臋 rostera trzeba z czego艣 z艂o偶y膰. Wi臋c je艣li Asik gra bardzo dobrze, to napisz臋 偶e gra bardzo dobrze, a nie b臋d臋 ignorowa艂 jego istnienia do 2017 偶eby sprawdzi膰 czy prezentuje poziom nieprzerwanie od X lat.

Oczywi艣cie, tylko trzeba odr贸偶ni膰 pozycj臋 Asika w lidze, a raczej jego status.

Taki 艣wie偶y przyk艂ad - kiedy Erica Bledsoe traktuje si臋 jako popierdolonego plastra i energizera z 艂awki to wypada 艣wietnie i rzeczywi艣cie jest si臋 kim jara膰. Kiedy pod wp艂ywem chwilowego hype'u zacz臋to go traktowa膰 jako future franchise playera - to nagle ba艅ka prys艂a i zrobi艂o si臋 niemi艂o.

Dlatego te偶 wszyscy s膮 nagle wkurwieni na Howarda, bo oczekiwali 偶e b臋dzie nadal dominowa艂 w lidze i zwyk艂e robienie po 18/14/3 bez tej dominacji ju偶 nikogo nie podnieca.

A mi si臋 nie podoba robienie z Asika najlepszego defensive anchora, top10 NBA bigs itd

Punkt widzenia zale偶y od punktu siedzenia. Tylko Beasley jest c***owy,a Jarret Jack zajebisty niezale偶nie od tego jak spojrzysz.

Odno艣nik do komentarza

Rockets, je艣li nie uda im si臋 skusi膰 Howarda, b臋d膮 starali si臋 mocno o Bynuma w najbli偶szym offseason. Czyli nawet w ich oczach ten Asik nie jest jaki艣 super skoro chc膮 z艂owi膰 艣rodkowego z czo艂贸wki, zamiast wzmocni膰 si臋 np. na czw贸rce jakim艣 ofensywnie nastawionym go艣ciem.

A sko艅czy si臋 pewnie na jakim艣 Alu Jeffersonie, jak ju偶 si臋 napal膮 na wydawanie kasy.

Odno艣nik do komentarza

Tak jaracie si臋 tym Asikiem, a go艣ciu ma typowy syndrom zerwania z pasa. Gra w 艣rednim zespole, w kt贸rym nie ma konkurencji na jego minuty i rol臋 w dru偶ynie. Jest twardy, dobrze zbiera i og贸lnie fajnie go mie膰 w defensywie, ale niczego specjalnie jeszcze nie udowodni艂. 呕eby go od razu dawa膰 do top10?

Chcia艂bym go zobaczy膰 jak zatrzymuje kogokolwiek w defensywie i outrebounduje przyk艂adowego Tima Duncana.

To ju偶 dla mnie Hibbert jest bardziej sprawdzony, ale ograniczaj膮 go ma艂e minuty, kt贸re sam sobie skraca. Jest defensywnym anchorem i x-factorem sukcesu Pacers. Rok temu Pacers z nim na parkiecie ogrywali Heat.

Marc Gasol poza tym, 偶e jest ultra-wszechstronny, daje pojebane pi艂ki, broni, jest twardy i ma sweet moves - to jednak nie potrafi przej膮膰 kontroli nad meczem na d艂u偶sze minuty, ba nawet nie potrafi przej膮膰 kontroli na par臋 akcji z rz臋du. Nie wiem z czego to wynika - czy z niedo艂臋stwa Hollinsa czy ze s艂abej psychiki, ale Gasolowie maj膮 ten sw贸j rodzinny syndrom znikania czy 艂agodnie m贸wi膮c ukrywania si臋 w lekkim cieniu. Chocia偶 w kadrze sprawa ma si臋 zupe艂nie inaczej - nie wiem, szkoleniowiec? srodowisko (te Marc akurat w Grizz ma idealne)?

Dlatego potencjalnie to aktualny numer jeden, ze wzgl臋du na limitowane minuty Duncana, ale dop贸ki nie zrobi step up to nie b臋dzie mo偶na go tak traktowa膰.

Z Griffinem Lee Aldridgem i Lopezem jest bardzo podobna kwestia - inna bajka jest szale膰 w RS, ogrywa膰 na seryjnych posiadaniach ka偶dego, a inna bajka przenie艣膰 to na postseason, kiedy robi si臋 ostrzej, cia艣niej i wolniej. Aldridge'owi si臋 艣rednio udawa艂o, Griffin rok temu nikogo nie zachwyci艂, podobne zdanie mam o Lopezie. Chocia偶 trzeba przyzna膰, 偶e akurat Lee ma najlepsze papiery na utrzymanie poziomu, bo jego gra nie opiera si臋 w du偶ym stopniu na izolacjach dla niego, a on sam z pi艂k膮 cz臋艣ciej robi 10 ruch贸w g艂ow膮 szukaj膮c wide open ni偶 graj膮c do kosza. Zreszt膮 du偶a cz臋艣膰 jego gry w ataku to pick and pop, two-men game i wydzieranie posiada艅 na desce.

Cichym faworytem jest Noah i West, pierwszy pe艂ni coraz wi臋ksz膮 rol臋 w ataku i jest sprawdzon膮 opok膮 defensywn膮 - w sumie to taki idealny wysoki na East Playoffs. A drugi pe艂ni coraz wi臋ksz膮 rol臋 w obronie i od lat mo偶na liczy膰 na jego solidno艣膰.

Mam wra偶enie, 偶e masz dwuwymiarowymy seystem oceny. Albo kto艣 zdobywa mistrzostwo i jest franchsise player albo l膮duje na p贸艂ce barngnani i beasley. Po prostu czarno i bia艂o, nie ma nic pomi臋dzy.
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.