Skocz do zawartości

Ubaw po pachy ;)

Monty

Rekomendowane odpowiedzi

Co do piw. Perła i namysłów dają radę, trochę droższy jest Miłosław. Ale żeby płacić więcej jak 5 za piwo jak mam zamiar wypić więcej jak 2 to nie widzę powodu. Wiadomo że siki typu harnaś odpadają, ale żywiec, Okocim czy Carlsberg mogą być. Tak jak z wódką. Wyborowa czy Sobieski wystarczą, nie muszę pić 6 razy filtrowanej górskiej wody źródlanej z ekologiczną pszenicą. Po 0,7 i tak mam dość.

A czemu kupujesz Wyborową zamiast Parkowej czy Starogardzkiej? Bo to przecież działa na tej samej zasadzie co piwo za 3 PLN vs piwo za 8 PLN. Ceny przykładowe. Wyborowa nie jest wódką z najdroższej półki tak samo jak piwo za 8 PLN nie jest piwem z najdroższej półki. Nie ma tutaj za bardzo z czego beki kręcić jak dla mnie ani czemu się specjalnie dziwować. Nie twierdzę jednocześnie, że akurat Ty się śmiejesz czy dziwisz takim ludziom, może masz na to wyjebane zupełnie.

Ale przyjmijmy, że to jednak beka jest, wtedy nie będzie trzeba przenosić postów do innego tematu  :onthego:

Perła podobnie jak Kasztelan i Łomża czy tam Namysłow była spoko na początku jak zgarnęła klientów to się popsuła.

Ja tam super extra no-name'owych browarów nie piję ale lecha, tyskiego i żywca nie tykam - po tym ostatnim to ZAWSZE boli mnie łeb i to już jakoś godzinę po wypiciu, nie wiem dalczego ale moj ojciec miał tak samo.

Mam parę takich co lubię wypić więc powiedzmy że jeste średnio-wybredny :P

Perła podobnie jak Kasztelan i Łomża czy tam Namysłow była spoko na początku jak zgarnęła klientów to się popsuła.

Ja tam super extra no-name'owych browarów nie piję ale lecha, tyskiego i żywca nie tykam - po tym ostatnim to ZAWSZE boli mnie łeb i to już jakoś godzinę po wypiciu, nie wiem dalczego ale moj ojciec miał tak samo.

Mam parę takich co lubię wypić więc powiedzmy że jeste średnio-wybredny :tongue:

Namysłów wciąż trzyma poziom, inaczej niestety niż Zamkowe, które jest z tego samego browaru.

Namysłów Pils i ostatnio spróbowany Kasztelan świeży niepasteryzowany to moi obecni faworyci, peleton daleko z tyłu :)