Skocz do zawartości

NFL

macias

Rekomendowane odpowiedzi

Apropos tych dwóch panów u góry, to wczoraj obejrzałem fajne dokumenty o nich, NFL interesuje się z 7 lat, ale nie miałem pojęcia, że ich historia tak wyglądała. Czy jest w ogóle drugi sport. w którym można osiągnąć tak wiele, będąc praktycznie nikim na starcie?

https://www.youtube.com/watch?v=sfMg7rFxg8Y

https://www.youtube.com/watch?v=-VApnFYJ-LY

Edytowane przez Maciek9020

Apropos tych dwóch panów u góry, to wczoraj obejrzałem fajne dokumenty o nich, NFL interesuje się z 7 lat, ale nie miałem pojęcia, że ich historia tak wyglądała. Czy jest w ogóle drugi sport. w którym można osiągnąć tak wiele, będąc praktycznie nikim na starcie?

Kurt Warner też ma podobną historię, pomiędzy graniem w college'u a grą w nfl zwieńczoną zdobyciem super bowl zaliczył epizod w spożywczaku

Śmialiście się jak mówiłem, że będę Billsów oglądał, a tu proszę - Colts pyknięci na wejściu, a Watkins nawet piłki nie złapał ;). McCoy też słabo, za to Harvin może się odrodził. Ich QB też budzi we mnie dziwne odczucia, ta zgraja może odpalić w tym roku.

Ja tam się nie śmiałem. Dla mnie Bills po tym offseason stali się z automatem zagrożeniem dla absolutnie każdej drużyny w lidze. Z drugiej strony Luck już nie raz był gwałcony przez najlepsze obrony i nic nie wskazywało na to, aby to się nagle zmieniło.

W ogóle AFC East to teraz wyraźnie najsilniejsza dywizja w lidze i nie zdziwiłoby mnie nawet, gdyby pierwszy raz w historii wszystkie teamy z jednej dywizji miały co najmniej połowę wygranych meczów na koniec sezonu. Dolphins troche odstają, Jets się od początku łamią, ale Bills wyglądają na team, który po 9317 latach wjedzie do PO (oczywiście z dzikiej karty, bo wiadomo kto w tej dywizji rządzi 8]) i może namieszać. ;)

Edytowane przez Kily

Tak patrze na Mariotę i Winstona i sie zastanawiam co kierowało TB żeby wziąć tego drugiego? Gość wszystko robi/robił gorzej na poziomie NCAA i nic nie wskazywało, że zmieni się to na poziomie pro. Winstona w prawdzie nie widziałem oprócz debiutu w NFL(i highlightów z NCAA), ale hawajczyka dobre kilkanaście razy przez ostatnie 3 lata.

Mariota to Kapaernick z 3x lepszym passingiem. Motoryka niemal identyczna ze wskazaniem na Mariotę patrząc na wyniki z Draft combine.

Takie połączenie to morderstwo dla defensyw przeciwnika i ich koordynatorów.

Rozumiem jakby Winston był świetnym passerem czy coś, ale nie jest. Do tego jest wolniejszy od 90% Defensive Ends w lidza, a z tą ofensywną linią jaką ma w Bucs będzie niszczony co tydzień, bo nie jest w stanie unikać sacków i kreować gry.

Jak już bierzesz w drafcie czarnego QB to przynajmniej upewnij się, że biega 4.5 na 40 jardów, bo że wirtuozem passing offense nie jest to z góry wiadomo. 

Mariota w ogóle miał czarny PR w mediach, przez co wstawiano go czasami zupełnie nisko w mock draftach, mimo że był wielką gwiazdą w NCAA (np. http://www.nfl.com/draft/2015/mock-drafts/bucky-brooks/245606).

Tacy RG3 czy Manziel też nigdy nie prowadzili klasycznej ofensywy z kieszeni, a było wielkie zbiorowe spuszczanie się nad nimi przed draftem.

Vince akurat miał w c*** upside'u, ale głowa nie ta jak się okazało. Gość wygrywał swojej drużynie mecze w NFL. Pamiętam jak katowałem na yt jego highlightsy z Texasu i Titans. Tennessee też to c***owo rozegrali pozbywając się go...odwalał krzywe akcje, ale ja i tak bym wolał mieć takiego gościa, który przyciąga ludzi i wygrywa mecze, niż go nie mieć.

Zajawka na scrambling QBs pozostanie mi do zawsze, dzięki takim gościom jak on czy Vick.