Skocz do zawartości

NFL

macias

Rekomendowane odpowiedzi

@Skoczku dobrze facet napisal (tylko tyle mu pozostalo). Cutler nic nigdy nie wygral, i nie wygra, chicagowscy kibice sie nad nim spuszczaja, a raczej spuszczali bo w koncu zaczeli widziec to co im przepowiadalem w dniu trejdu. Fajny nabijacz statsow, slaby lider, mierny zwyciezca. Ale kontrakcik suty podpisal, GM Bearsow popelnil wiele takich bledow zreszta.

Nie śledziłem tego ostatnio, ale jeszcze z miesiąc temu większość mocków nie przewidywało Marioty z dwójką. Kiedy to się zmieniło? Jets mnie trochę zdziwili dodając do swojego morderczego pass rushu DE z 5 numerem. QBs będą mieli przesrane w najbliższym sezonie przeciwko nim, Dolphins i Texans (Brady...).

Dużo hype'u wokół obu było cały czas, ale o ile Winston był oczywistym nr 1, to jednak przyszłość Marioty w NFL wielu kwestionuje i w większości mocków był najczęściej przewidywany z szóstka do Jets. Dopiero jak przed samym draftem spojrzałem znowu to Mariota był w mockach już z dwójką.

Na potwierdzenie tego o czym mówię przykładowy link: http://www.nfl.com/draft/2015/mock-drafts/bucky-brooks/230603

albo tutaj, jeszcze 30 marca, Mariota już w ogóle nisko: http://www.nfl.com/draft/2015/mock-drafts/bucky-brooks/245606

Edytowane przez Kily

Na moje to Winston ma większy bust potential, niż Mariota. Ta cała gadanina, że Mariota to systemowy QB, że nie będzie umiał grać w offensywie z huddle (WTF?), itd. zupełnie do mnie nie przemawia. Bardziej mnie martwi, czy Titans go porządnie obudują.

Dla mnie Winston też ma większy bust potential niż Mariota ale ma też wyżej położony sufit i o ile Mariotę jestem w stanie sobie wyobrazić jako co najwyżej średniego startera na QB to Winston może się będzie łapać w swojej karierze do top 8 qb. Ryzyko że coś odpierdoli jednak jest.

Babs twierdzi że u Kimmela już był, na czyjeś pytanie kiedy to będzie w tv na swoim FB 'Babs futbolowo' odpowiedzi nie udzielił.

Amari Cooper podekscytowany wydraftowaniem przez Raiders ;)

CD8u-49UIAAgszS.jpg

Dla mnie Winston też ma większy bust potential niż Mariota ale ma też wyżej położony sufit i o ile Mariotę jestem w stanie sobie wyobrazić jako co najwyżej średniego startera na QB to Winston może się będzie łapać w swojej karierze do top 8 qb.

Ale top 8 obecnych qb's czy all time? I dlaczego akurat ósmy?