Skocz do zawartości

NFL

macias

Rekomendowane odpowiedzi

@kucio

Ja przyznam, że nigdy nie słyszałem o takim nazwisku, serio.

A co do tego Babsa - offensive lajnmena - kojarzę typa. On generalnie jest chyba Polakiem. Ale pamiętam, że już kilka dobrych lat temu grał w mlodzieżówce i był filarem linii ofensywnej.

Fajnie jakby dał radę ale zastanawiam się czy ma AŻ taką parę. Ale jeśli ma to zajebiście.

A co do piaskownicy to właśnie to mi się tak mega podoba - zawsze się ten stadion wyróżniał spośród innych, tak jak choćby Vicente Calderón w Madrycie.

Lubię takie obiekty.

Przyznam, że nie widziałem żadnego meczu Raiders w tym sezonie(a kto widział?:P), ale jak grałem nimi w Maddenie to chyba boisko było całe zielone. A przecież w Maddenie wszystko raczej jest odwzorowane. Ktoś się orientuje o co chodzi?

P.S. Darren Sharper idzie do pierdla.

Edytowane przez AirForceNine

Apropos Babsa.

Pro Day UTSA.
Poszło! Pokazałem się z dobrej strony. Nie spodziewali się tego co "przeniosłem do stołu". Zainteresowanie wzrosło juz po pierwszym skoku w dal 9 stóp poprawione na 9'2". Skok w zwyżki całkiem całkiem, 100 kg wycisnąłem 28 razy co było drugim wynikiem.
Przeszliśmy do biegów. Pierwsza 40stka całkiem nieźle ale słaby start. Druga próba ze słabszą końcówka przez naciągnięty dwóglowy uda 5,3 (biorąc pod uwagę blisko 160 kg wagi niezły wynik). Oficjalne czasy mają być jeszcze dziś wieczorem.
Po zakończeniu testów rozmawiałem kilkoma drużynami na osobności. Trener uważa że wpadłem nie źle a do agenta zgłaszali się chętni po wizytówkę. Myślę że będą się odzywać narazie informacja musi pójść wyżej. A sami scoutci ruszyli dalej do Texas Tech i Texas A&M bo tak tu jest w zwyczaju ze robi objazdówke. Możecie być spokojni wstydu nie przeniosłem :nevreness:
Dzięki serdeczne za całe ciepło i wsparcie które płynie z waszej strony. Znaczy bardzo wiele.

Edytowane przez Sewer

Za gwałcik bodaj. Dopiero go skazali. Wczoraj miało być 9 lat a dziś okazało się że 20 czy jakoś tak.

A co do Maddena to na bank kiedyś ta piaskownica tam była.

Nawiązując do zespołu Oakland Athletics z MLB - kilka/kilkanaście lat temu mieli najlepszy w historii ligi streak zwycięstw pod rząd.

Nawet powstał o tym oskarowy film - Moneyball z Bradem Pittem(pewnie większość kojarzy).

Athletics to faktycznie nie jest elita MLB ale bardziej dla tego, że tam jest small market i po prostu zapinając budżet, nie mają takich pieniędzy na kontrakty co chociażby Red Sox.

Porównałbym ich do takich Bucks w NBA. Od nich raczej nikt nic wielkiego nigdy nie oczekuje.

Na razie nic sensownego nie ustalono w kwestii zmiany przepisów. Wiadomo jedynie, że nieco ma się zmienić brzmienie przepisu o rozstrzyganiu czy w danej akcje mamy do czynienia z catchem. Ma to sprecyzować, uczynić bardziej jednoznacznym ten przepis, tylko - po pierwsze - w tak nieakceptowalnym dla większości postronnych fanów kierunku jak to było w przypadku akcji Deza Bryanta. Po drugie, z tego co się mówi, tylko w części dotyczącej tego co rozumieć należy pod pojęciem kontroli nad piłką (ma to iść w kierunku stanowczego stwierdzenia, że zawodnik ma trzymać piłkę w łapach), a już nie tego jak długo ma tę kontrolę mieć w przypadku upadania receivera na murawę przy catchu. Obecne "throughout the process of contacting the ground" jest IMO bardzo niefortunne, bo może być i więcej kroków niż 3 kroki Bryanta przed padnięciem na glebę, i bardzo długi "kontakt z ziemią". IMO takie sytuacje, w których przed upadkiem mamy 3 kroki powinny być traktowane jak "establish as a runner" i wtedy mielibyśmy sprawę Deza załatwioną w sposób zgodny z intuicją większości obserwatorów.

Innych zmian na razie nie ma i już wiadomo, że (niestety) odrzucona została propozycja Patriots o objęciu żółtych flag analizą na powtórkach w trakcie meczów. Argumentacja miała polegać na tym, że faule dupy pass interference są bardzo subiektywnie oceniane i bardzo trudno dojść do konsensu między sędziami nawet po długim czasie, a co dopiero w trakcie meczu. To powinno chyba oznaczać, że przynajmniej te proste flagi typu offside będą objęte możliwością challenge'u (to podobno wciąż jest rozważane), chociaż nie tego przede wszystkim brakuje obecnie. Szkoda, bo niestety zdarza się tak, że jakaś flaga totalnie z dupy rozwala mecz.

Rozważane są też propozycję zmian przy podwyższeniach. Jedna miałaby dawać możliwość podwyższenia z 15 jarda, co dawałoby jakąś nutkę niepewności przy extra pointach, które obecnie są czystą formalnością. Druga propozycja zakłada podwyższenie z 1 jarda, żeby zwiększyć szanse na skuteczność 2pt-convertion. Mam nadzieję, że to drugie nie przejdzie. Niech dadzą defensywom się wykazać.