Skocz do zawarto艣ci

LAL vs. PHI, KB8 vs. AI3- runda n-ta

kore_old

Kto jaki jest  

12 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Kto jaki jest

• AI jest super
    • KB jest do niczego :-]

Rekomendowane odpowiedzi

Joseph

Wydzieli艂em posty z dw贸ch temat贸w, w kt贸rych r贸wnocze艣nie toczy艂a si臋 dyskusja, kt贸ra na naszym Forum jest od zawsze tematem przewodnim.:wink:

Lakers - zgodnie z oczekiwaniami. Kobe chce koleg贸w, kt贸rzy te偶 b臋da rzuca膰, bidulek chcia艂 byc drugim Iversonem i tu lipa.

:lol: ze niby iverson to marzenie kazdego ?? rozumiem ze to byl text w kategorii scienfiction joke ;-) wierz mi ze za nic w swiecie nie zamienilbym Kobasa na Iversona. Masz inne zdanie, wiem, Twoja sprawa, ale nie deprecjonuj zawodnikow w ten sposob. Mowisz sorry za zlosliwosc, po co? po prostu jak masz przepraszac za chwile to po co to robisz w ogole? albo chcesz byc zlosliwy i nie przepraszasz albo nie chcesz i nie jestes, proste. Inna sprawa, ze nie wiem czy kiedykolwiek uslyszales od fana Lakers jakies pogardliwe okreslenie na swoich idoli. chyba nie, my caly czas takowe slyszymy na temat ich osob, ich gry, czy zespolu jako ogolu. Mamy po prostu wiecej honoru? nie mnie to oceniac, ale na pewno widoczny jest jakis kompleks mniejszosci...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Lakers - zgodnie z oczekiwaniami. Kobe chce koleg贸w, kt贸rzy te偶 b臋da rzuca膰, bidulek chcia艂 byc drugim Iversonem i tu lipa.

:lol: ze niby iverson to marzenie kazdego ?? rozumiem ze to byl text w kategorii scienfiction joke ;-) wierz mi ze za nic w swiecie nie zamienilbym Kobasa na Iversona. Masz inne zdanie, wiem, Twoja sprawa, ale nie deprecjonuj zawodnikow w ten sposob. Mowisz sorry za zlosliwosc, po co? po prostu jak masz przepraszac za chwile to po co to robisz w ogole? albo chcesz byc zlosliwy i nie przepraszasz albo nie chcesz i nie jestes, proste. Inna sprawa, ze nie wiem czy kiedykolwiek uslyszales od fana Lakers jakies pogardliwe okreslenie na swoich idoli. chyba nie, my caly czas takowe slyszymy na temat ich osob, ich gry, czy zespolu jako ogolu. Mamy po prostu wiecej honoru? nie mnie to oceniac, ale na pewno widoczny jest jakis kompleks mniejszosci...

Kore wrzuc na luz. Pomijaj膮c fakt, 偶e bidulek to nie jest pogardliwe okre艣lenie, to przez tyle lat s艂yszeli艣my od fan贸w LAL, 偶e Kobas i Lakers s膮 wspaniali, zdobyli 3 tytu艂y, a AI to samolub, psuje dru偶yn臋 bo nie pozwoli mie膰 drugiego superstrzelca i chce tylko rzuca膰. Nie mowie ze na tym forum bo tu akurat tego prawie nie bylo, ale ogolnie. Teraz sytuacje Lakers i Sixers dokladnie si臋 odwr贸ci艂a, wi臋c czemu nie mog臋 sobie troch臋 pou偶ywa膰. Zw艂aszcza, ze z przymruzeniem oka i to takie niewinne 偶arty nie majace na celu nikogo obrazic ani tym bardziej wywoalac nast. dyskusji LAL-Sixers. Jeszcze napsialem PS zeby to bylo jasne. Pietras z nas ciagle zartuje i nikt tego nie bierze do siebie, nawet jakby przestal to nie byloby tu tak smiesznie i czulbym sie nieswojo, wiec mam nadzieje ze potraktujesz moj jeden troche zlosliwy i jak juz powiedzialem napisany z przymruzeniem oka post mniej na serio. Nie wiem po co sie tlumacze w ogole ;)

PS. Tez za ic w swiecie nie zamienilbym Kobasa na Iversona, bo Kobas w Phily to bleeee, AI w sraczkowatym stroju jeszcze gorzej, poza tym Lakers maj膮 ju偶 wystarczaj膮co du偶o tytu艂贸w i kolejnego im nie trzeba, a Cheeks te偶 przyszed艂 walczy膰 w Philly wlasnie o tytu艂, a nie o loteri臋 :)

Odno艣nik do komentarza

Monty, a dawniej Gumbi Wink kilka Twoich cytatow :> :

" lubie jak gracz sp臋dza ca艂膮 karier臋 w jednym klubie i jest mu wierny do ko艅ca a nie goni za mistrzostwem "

lubisz to bo musisz to lubic, pochwalasz 'nie goeninie' za mistrzowstwem bo AI go nigdy nie zdobedzie :>

"przez nieudoln膮 polityk臋 klubu ostatnie klilka lat posz艂o na marne."

nie jestem specem od suxers, ale wydaje mi sie ze takie cos jak transfer Webbera (co sie dzieje ze skinnerami, thomasami i williamsonami kazdy widzi) czy wybory iguodali i korvera (jak na druga runde draftu) byly strzalami w '10'. Z lat wczensijeszych - Dalembert, Sallmons... itd

"AI - wielki, wybitny gracz"

wielki moze i tak ale czy wybitny to ocenia historia, a z lczb膮 zero w rubryce "NBA Chammpion" raczje go takim nie nazw膮 Wink

"Van zmie艅 napis na avku na tablicy jak膮 trzyma Kobas na "Shaq I Miss U""

ja to zrobie jak Ty wstawisz Iversona z tablica "I'll Always B A Loser" Twisted Evil

TO JEST CZ臉艢膯 POSTA, KT脫RA ZAPOC膭TKOWA艁A JEDN膭 Z DYSTUSJI

Monty, a dawniej Gumbi ;-) kilka Twoich cytatow :> :

" lubie jak gracz sp臋dza ca艂膮 karier臋 w jednym klubie i jest mu wierny do ko艅ca a nie goni za mistrzostwem "

lubisz to bo musisz to lubic, pochwalasz 'nie goeninie' za mistrzowstwem bo AI go nigdy nie zdobedzie :>

Przekonamy sie za pare lat 8) A nawet jak nie zdobedzie to dla mnie i tak bedzie to ciagle najlepszy gracz jaki wyszedl na parkiet.

"przez nieudoln膮 polityk臋 klubu ostatnie klilka lat posz艂o na marne."

nie jestem specem od suxers, ale wydaje mi sie ze takie cos jak transfer Webbera (co sie dzieje ze skinnerami, thomasami i williamsonami kazdy widzi) czy wybory iguodali i korvera (jak na druga runde draftu) byly strzalami w '10'. Z lat wczensijeszych - Dalembert, Sallmons... itd

Rozwalili bez sensu sk艂ad z 2001 roku a potem zmarnowali 4 kolejne lata podpisujac pseudo superstrzelc贸w, jakie艣 niewypa艂y i zapychajac salary cap. To tak w skrocie. W koncu AI ich zaszantrazowal to sciagneli Webbera w zeszlym roku, troche za pozno, do draftu kazdy moze miec szczescie. Zauwaz ze napisalem ze teraz wreszcie w Sixers zaczyna sie dziac cos dobrego (chociaz jeszcze brakuje kilku wzmocnien przez naszego 'wspanialego' GM ktory przespal lato i nie wiem po co oddal Jacksona), ale nie skresla to kilku wczesniejszych zmarnowanych lat.

"AI - wielki, wybitny gracz"

wielki moze i tak ale czy wybitny to ocenia historia, a z lczb膮 zero w rubryce "NBA Chammpion" raczje go takim nie nazw膮 ;-)

KG nie zacytowales :> a na pewno jest mniesjzy od AI (nie liczac wzrostu) ;) Joseph juz napisal to co ja chcialem, poza tym Horry nie ma co juz robic z pierscieniami, Milicic o maly wlos mialby juz 2, czy to znaczy ze sa lepszymi i bardziej wybitnymi koszykarzami od Iversona. Co艣 chyba nie przemy艣la艂e艣 tego ;) Dla mnie ilo艣膰 tytu艂贸w nie ma zadnego znaczenia w ocenie, czy gracz byl wybitny, najlepszy w historii, czy nie.

"Van zmie艅 napis na avku na tablicy jak膮 trzyma Kobas na "Shaq I Miss U""

ja to zrobie jak Ty wstawisz Iversona z tablica "I'll Always B A Loser" :twisted:

1. Nie widze zwiazku.

2. Nie lubi臋 klama膰.

3. Na razie od 1.5 roku fakty przemawiaja za tym, 偶e to Kobe nim jest 8)

Odno艣nik do komentarza

jedno wielkie "hmmmmm" :P

nawet jak nie zdobedzie to dla mnie i tak bedzie to ciagle najlepszy gracz jaki wyszedl na parkiet.

no panie Gumbi, znaczenie slowa ignorancja sie klania, moze tak sprawdzisz w slowniku i odniesiesz do swojej wypowiedzi ?? jednak 'troszeczke' (i tu troszeszczke nieprzypadkowo w cudzyslowiu) przesadziles... Kazde dziecko wie ze najwiekszym i najwybitnijeszy byl MJ 8) A i po nim znajdzie sie wielu lepszych od Iversona

do draftu kazdy moze miec szczescie.

powiedz to Wizardsom, Clippersom i innym z wieloma bustami ;-) w przypadku sixers to juz lekkie wyrachowanie i smykalka

naszego 'wspanialego' GM ktory przespal lato

mozesz sobie tak mowic bo to najprostsza linia obrony i zrzucanie winy za slabosci swoich idoli. Fakty obiektywne wygladaja jednak inaczej i dobrze o tym wiesz. Nie ma cudotworcow ktorzy robia cos z niczego, a wasz super GM IMO jednak do takiego cudu sie zblizyl. Gdyby takowy pracowal w Lakers teraz nie musielibysmy plakac po kontuzji kogos takiego jak Brown.

KG nie zacytowales

owszem nie zacytowalem bo w inna storne byl skierowany moj post. Ale mniemam ze z nim sprawa moze byc podobna. co do listy zawodnikow, coz, dla mnie zawsze te cyferki i rubryczki o ktorych wspominalem w znaczycym stopniu podbijaja wartosc tejze wybitnosci. Pozatym gracz 'wybitny' wg was ale bez tytulu to zawsze gracz niespelniony.

1. Nie widze zwiazku.

2. Nie lubi臋 klama膰.

3. Na razie od 1.5 roku fakty przemawiaja za tym, 偶e to Kobe nim jest

1. Pogrzeb w historii i pomysl ;-)

2. nie musisz, to tylko przepowiednia :D

3. jakies chyba inne fakty znamy i inne historie... ja bym poiwiedzial raczej ze od 10-u lat moja wersja sie sprawdza rokrocznie 8)

Odno艣nik do komentarza

bidulek to nie jest pogardliwe okre艣lenie

akurat chodzilo mi o tych 'cieniasow' , 'lamerow', 'frajerow' i ogolne takie dziwne nabitki na czacie czy tez tutaj... ale ok, nie chce wyciagac jakichs tam brudow.

Nie mowie ze na tym forum bo tu akurat tego prawie nie bylo

no wlasnie, nie bylo wiec nie powinienes w ten psoosb argumentowac czegos :>

Teraz sytuacje Lakers i Sixers dokladnie si臋 odwr贸ci艂a, wi臋c czemu nie mog臋 sobie troch臋 pou偶ywa膰.

a/ odwrocila ?? Gumbi, znowu piszesz jakies science - fiction ?? Ze niby Suxers wygraja 60 meczow w sezonie po czym spektakularnie zdobeda tytul... OK, umowmy sie- jak to sie stanie to na Twoje konto przelewam 1000,a co tam kurde - 100.000 zlotych 8) Pobudka !!

b/ pou偶ywac...hmmm... ja wroce do tego- czy jak suxers lezeli na lopatkach kwiczac w agonii to ktokolwiek z nas sobie uzywal ?? :roll: inna sprawa ze Lakers nie sa w agonii, ale ok, chcesz uzywac, mozesz uzywac, robilem tylko dochodzenie ;-)

Zw艂aszcza, ze z przymruzeniem oka i to takie niewinne 偶arty nie majace na celu nikogo obrazic

i chwala Ci za to tato :P ;-)

s艂yszeli艣my od fan贸w LAL, 偶e Kobas i Lakers s膮 wspaniali, zdobyli 3 tytu艂y, a AI to samolub, psuje dru偶yn臋 bo nie pozwoli mie膰 drugiego superstrzelca i chce tylko rzuca膰

jeszcze wroce do tego; wskaz mi czlowieka ktory tak poweidzial a Ci racje przyznam 8)

i na koniec to co bylo na poczatku:

Kore wrzuc na luz

jakos tutaj zawsze jestem wyluzowany, nie mysl ze cos tutaj sie wkurzam, obrazam czy cos. Juz Ci mowilem ze wtedy klne :P ;-) wiec spoko luz Gumbi, everything is under control :D

Odno艣nik do komentarza

no panie Gumbi, znaczenie slowa ignorancja sie klania, moze tak sprawdzisz w slowniku i odniesiesz do swojej wypowiedzi

Sorry, ale znowu przeginasz w doborze s艂贸w. Czy ignorancj膮 nazywa si臋 wiar臋 w swoich idoli, czy ignorancj膮 fazn贸w Jazz by艂o wierzenie, 偶e np: Malone kiedy艣 pokona Jordana w Finale, czy ignorancj膮 by艂o wierzenie, 偶e Bulls przebrn膮 pierwsz膮 rund臋 PO'05, choc kontuzje wykluczy艂y 3 starter贸w. Sorry, ale je艣li kibicowanie komu艣 i wiar臋 w tego kogo艣 nazywasz ignorancj膮 to niewiem po co interesujesz si臋 jakimkolwiek sportem- przecie偶 wiara w sw贸j klub/zawodnika jest ide膮 kibicowania, a ze wierzy si臋 pomimo niedogodno艣ci to tylko 艣wiadczy o charakterze. Wola艂by艣, 偶eby Gumbi by艂 chor膮giwek膮 i lata艂 tam gdzie aktualnie jest najwi臋kszy szum :?

mozesz sobie tak mowic bo to najprostsza linia obrony i zrzucanie winy za slabosci swoich idoli. Fakty obiektywne wygladaja jednak inaczej i dobrze o tym wiesz.

I kto to pisze. Fan ekipy, kt贸rej kibice od ponad roku domagaj膮 si臋 g艂owy GMa (lub/i w艂a艣ciciela) za b艂edy jakie niew膮tpliwie pope艂nia. Prawda jest taka, 偶e AI gra pomimo wielu niedogodno艣ci w Sixers, i niestety niema wi臋kszego wp艂ywu na to kogo Sixers pozyskuj膮 (cho膰 pewnie jakis tam wp艂yw ma). Cho膰by kwestia coacha. Od odej艣cia Browna min臋艂o ponad 2 lata, a dopiero teraz zarz膮d poszed艂 na r臋ke Answerowi i sprowadzi艂 trenera, o kt贸rego on zabiega艂 od pocz膮tku. B艂edy transferowe sa bol膮czk膮 Sixers od d艂ugiego czasu. Sprowadzenie np: Van Horna by艂o krety艅skim b艂臋dem, sprowadzenie Robinsona mog艂o okaza膰 si臋 dobre, ale niestety kole艣 si臋 po艂ama艂, co sprawia, 偶e ten trade te mo偶na uzna膰 za nieudany dla Sixers, oddanie Snowa to ju偶 kompletne fiasko- czy to jest wynik nieudolnoisci lidera zespo艂u?

Czy nieudolno艣ci膮 KB spowodowana jest beznadziejna postawa Kwame, 艣rednia gra Odoma, kt贸ry zawodzi zw艂aszcza w ko艅c贸wkach, niestabilna gra w obronie ca艂ego zespo艂u. Jedyny zarzut pod adresem KB to wywalenie z klubu Shaqa, za kt贸re jest po cz臋艣ci odpowiedzialny. Zarzucasz Iversonowi niudolno艣c popatrz na swoje podw贸rko por贸wnaj i na koniec zaj偶yj do s艂ownika i przeczyaj cop znaczy ignorancja

Odno艣nik do komentarza

bidulek to nie jest pogardliwe okre艣lenie

akurat chodzilo mi o tych 'cieniasow' , 'lamerow', 'frajerow' i ogolne takie dziwne nabitki na czacie czy tez tutaj... ale ok, nie chce wyciagac jakichs tam brudow.

Lamers ja zawsze pisze na tej zasadzie co Wy Suxers. Cienias to ocena umiej臋tno艣ci zawodnik贸w i dru偶yny, nie moja wina 偶e s膮 ciency. Czasami te偶 na Shaqa m贸wi臋 Grubas, no bo jest gruby i sie z tym nie kryje. Ale zadnych freajer贸w, ment, debili i innych takich obra藕liwych stwierdze艅 nigdy nie u偶ywa艂em wiec sorka, z艂y adres :)

Nie mowie ze na tym forum bo tu akurat tego prawie nie bylo

no wlasnie, nie bylo wiec nie powinienes w ten psoosb argumentowac czegos :>

I nie robi臋, 藕le to odczyta艂e艣.

Teraz sytuacje Lakers i Sixers dokladnie si臋 odwr贸ci艂a, wi臋c czemu nie mog臋 sobie troch臋 pou偶ywa膰.

a/ odwrocila ?? Gumbi, znowu piszesz jakies science - fiction ?? Ze niby Suxers wygraja 60 meczow w sezonie po czym spektakularnie zdobeda tytul... OK, umowmy sie- jak to sie stanie to na Twoje konto przelewam 1000,a co tam kurde - 100.000 zlotych 8) Pobudka !!

LOL widze 偶e masz nie mniejsze poczucie humoru niz Pietrek. To wyja艣nie. Nie chodiz艂o o obecne bilansy Sixers i Lakers bo za 10 meczy moze byc na odwr贸t (w co akurat w膮tpi臋, ale to bez znaczeia). Chodzi艂o mi o to, ze teraz AI jeszcze wiecej podaje, jeszcze wiecej dojrza艂, ma u swego boku drugiego lidera o kt贸rego tyle lat zabiega艂 i po sezonie 2003/04 gdzie byli艣my poza PO przez jego kontuzj臋 wyszed艂 na prost膮 i idzie w g贸r臋, bo przed Sixers s膮 lepsze czasy. A Kobe, odwrotnie, pozby艂 sie drugiego lidera, rozwali艂 dru偶yn臋 bo sam chcia艂 byc liderem, tak jak AI zaprowadzi膰 Lakers na szczyt, ale mu nie wysz艂o i teraz cos pobrzd臋kuje ze nie chce tyle rzuca膰 i musi mie膰 wsparcie koleg贸w. Oboje zamienili sie miejscami po prostu w stosunku do tego, jacy byli 4 lata temu. O to mi chodzi艂o pisz膮c, ze sytuacja obu klub贸w odw贸ci艂a sie o 180 stopni, przy czym na razie sytuacja przysz艂osciowa (a nie bilansu) jest lepsza dla Sixers. Dzisiejszego bilansu nie mia艂em na my艣li, podkre艣lam jeszcze raz zeby mi nikt nie wypomina艂 m膮drzenia si臋 je艣li oba teamy zaczna teraz gra膰 inaczej.

b/ pou偶ywac...hmmm... ja wroce do tego- czy jak suxers lezeli na lopatkach kwiczac w agonii to ktokolwiek z nas sobie uzywal ?? :roll: c

Nie przypominam sobie kwiczenia.

s艂yszeli艣my od fan贸w LAL, 偶e Kobas i Lakers s膮 wspaniali, zdobyli 3 tytu艂y, a AI to samolub, psuje dru偶yn臋 bo nie pozwoli mie膰 drugiego superstrzelca i chce tylko rzuca膰

jeszcze wroce do tego; wskaz mi czlowieka ktory tak poweidzial a Ci racje przyznam 8)

No daj spok贸j nie pami臋tasz co dzia艂o si臋 do 2001 lub 2002 roku z Iversonem, jak na niego wszyscy jechali i nie pami臋tasz wsz臋dzi rych spor贸w jaki to on jest egoistyczny, 偶e jest z艂ym koszykarzem, kryminalist膮, jak Sixers na tym trac膮, ze Kobe jest lepszy i AI moze mu buty czy艣ci膰... to by艂o chamskie, z艂osliwe i kr贸tkowzroczne ze strony tych co to pisali WSZEDZIE, r贸wnei偶 na xcomie. Nie kojarz臋 zadnej osoby z obecnych forumowicz贸w, kt贸rzy zni偶yli sie do tego poziomu, na szcz臋艣cie. Nawet nie s膮dz臋, ze to byli prawdziiw kibice Lakers, raczej takie ma艂olaty kt贸rych w艣r贸d fan贸w Sixers te偶 nie brakuje. Wiesz, tu teraz i na innych forach my sie spieramy, nam ciagle nieche膰 do KB i Lakers nie przesz艂a, Wy nie podzielacie naszego zachwytu na AI i m贸j 偶art by艂 tego rodzaju docinkiem. Ale fakt, faktem, 偶e chcoiaz ich nie lubimy to nikt z nas nie odmawia im talentu i umiejetno艣ci, dlatego takie偶arty jak m贸j nie powinny nikogo urazi膰 i zdziwi艂em sie na t膮 reakcj臋, ale...

i na koniec to co bylo na poczatku:

Kore wrzuc na luz

jakos tutaj zawsze jestem wyluzowany, nie mysl ze cos tutaj sie wkurzam, obrazam czy cos. Juz Ci mowilem ze wtedy klne :P ;-) wiec spoko luz Monty, everything is under control :D[/quote:1odzjcnk]

...skoro tak to widocznie troch臋 藕le odczyta艂em Twoj膮 reakcj臋 i s艂owo "oburzony" wybi艂o mnie z tropu ;) Ja te偶 oczywiscie nie ejstm z艂y i nikt chyba nie odbierze naszej pogawedli jako k贸tni, ale jak jeszcze raz napiszesz gumbi, to si臋 w... :twisted: :wink:

Odno艣nik do komentarza

Tak czytam t膮 wasz膮 dyskusj臋 w dw贸ch tematach na raz i si臋 zastanawiam czy jest si臋 sens do niej w艂膮cza膰. kore chyba nie by艂o jeszcze na forum kiedy toczyli艣my za偶arte dyskusje AI vs KB czy og贸lnie Sixers-Lakers :)

Do paru rzeczy si臋 przyczepi臋 bo ca艂o艣ci nie mam jako艣 ochoty przerabia膰

Chodzi艂o mi o to, ze teraz AI jeszcze wiecej podaje, jeszcze wiecej dojrza艂, ma u swego boku drugiego lidera o kt贸rego tyle lat zabiega艂 i po sezonie 2003/04 gdzie byli艣my poza PO przez jego kontuzj臋 wyszed艂 na prost膮 i idzie w g贸r臋, bo przed Sixers s膮 lepsze czasy.

Widzisz piszesz o sezonie kiedy byli艣cie poza PO przez kontuzje a jednocze艣nie ci膮gle wypominacie KB ten zesz艂y sezon olewaj膮c kontuzje jakie mia艂y wp艂yw na jego przebieg :?

A Kobe, odwrotnie, pozby艂 sie drugiego lidera, rozwali艂 dru偶yn臋 bo sam chcia艂 byc liderem, tak jak AI zaprowadzi膰 Lakers na szczyt, ale mu nie wysz艂o i teraz cos pobrzd臋kuje ze nie chce tyle rzuca膰 i musi mie膰 wsparcie koleg贸w. Oboje zamienili sie miejscami po prostu w stosunku do tego, jacy byli 4 lata temu. O to mi chodzi艂o pisz膮c, ze sytuacja obu klub贸w odw贸ci艂a sie o 180 stopni, przy czym na razie sytuacja przysz艂osciowa (a nie bilansu) jest lepsza dla Sixers. Dzisiejszego bilansu nie mia艂em na my艣li, podkre艣lam jeszcze raz zeby mi nikt nie wypomina艂 m膮drzenia si臋 je艣li oba teamy zaczna teraz gra膰 inaczej.

Do pozbycia si臋 drugiego lidera wraca膰 mi si臋 ju偶 nie chce ka偶dy b臋dzie wierzy艂 i tak w to co jest mu wygodnie, ale wci膮偶 jak czytam o tym to co艣 mnie 艣ciska, c贸偶 przynajmniej argument z pozbyciem si臋 trenera ju偶 jako艣 tak cz臋sto stosowany nie jest :P Piszesz ju偶, kt贸ry艣 raz o tym, 偶e chcia艂 tak jak AI zaprowadzi膰 na szczyt, hmm Monty jaki szczyt :?:

Strasznie mnie te r贸偶ne standardy 艣miesz膮, o Kobe ci膮gle m贸wi si臋, 偶e nie b臋dzie prawdziwym liderem dop贸ki nie nauczy si臋 sprawia膰, 偶e inni graj膮 lepiej o AI nikt o zdrowych zmys艂ach by raczej nie powiedzia艂, 偶e "he makes his teammates better", ale jako艣 tego mu ci膮gle nie wypominaj膮 i uwa偶a wielu za tak wspania艂ego lidera.

Jeszcze nawet przyja膰 wasz膮 logik臋 i Kobe chcia艂 by膰 liderem c贸偶 gdyby tak si臋 nie sta艂o przez ca艂e 偶ycie s艂ysza艂by to co s艂yszy teraz, 偶e zawdzi臋cza wszystko Shaqowi. Jak m贸wi艂em w pozbycie si臋 Shaqa przez KB nie wierz臋, dlaczego nie b臋d臋 si臋 powtarza艂, ale zgadzam si臋, 偶e Kobe chcia艂 by膰 pe艂noprawnym liderem, ale to chyba nie znaczy jeszcze, 偶e dajmy mu jak膮kolwiek 11 do pomocy i niech zdzia艂a cuda :? dobrze wiesz, 偶e to nie tak dzia艂a, nawet jak si臋 domaga艂 tego jak twierdzicie nie znaczy, 偶e domaga艂 si臋 akurat tego co dosta艂.

Zgadzam si臋, 偶e od czasu jak prezydentem w Sixers przesta艂 by膰 Croce pope艂niono wiele b艂臋d贸w w tej dru偶ynie, ale w艂a艣nie w 2001 roku zosta艂a tam przez Pata zbudowana dru偶yna, kt贸ra wr臋cz w idealny spos贸b pasowa艂a do stylu gry Iversona,a a nawet w tych p贸藕niejszych latach, kiedy robili ci膮gle co艣 nie tak nie mo偶na im by艂o odm贸wi膰 przynajmniej tego, 偶e si臋 staraj膮, z lepszym czy gorszym skutkiem, ale nie 偶a艂owali 艣rodk贸w 偶eby stworzy膰 dobry team wok贸艂 Iversona st膮d tak偶e wiele tych g艂upio zainwestowanych pieni臋dzy, ale to 艣wiadczy o tym, 偶e si臋 starali tylko nie zawsze wychodzi艂o to tak jak zamierzano. W Lakers od razu Buss da艂 do zrozumienia, 偶e do 2007 nie b臋d膮 si臋 stara膰 i b臋d膮 偶a艂owa膰 艣rodk贸w na zbudowanie silnej dru偶yny wok贸艂 KB.

Od razu my艣la艂em, 偶e o pisz膮c o zamianie sytuacji masz na my艣li przysz艂o艣膰 tylko za choler臋 nie mog臋 zrozumie膰 dlaczego :? Joseph w tym drugim temacie mia艂 racj臋 pisz膮c o kibicowaniu i wierze w sukces mimo wszystko, w ko艅cu zawsze mo偶e si臋 w Sixers zdarzy膰 za rok czy dwa sytuacja jak w Spurs w sezonie 96/97 lider kontuzjowany ca艂y rok-pierwszy numer draftu, kt贸ry okazuje si臋 rewelacj膮 i mistrzostwo sezon p贸藕niej :D takich sytuacji nigdy nie mo偶na wykluczy膰, ale naprawd臋 nie rozumiem dlaczego opieraj膮c si臋 tylko na tym co wiemy teraz przysz艂o艣膰 Sixers uwa偶asz za lepsz膮 od tej Lakers :? nasz lider jest m艂odszy, na naszego drugiego najlepszego zawodnika w razie potrzeby znajdzie si臋 ch臋tny bez problemu, na waszego raczej by艂by spory problemze znalezieniem ch臋tnego , por贸wnanie salary obydwu dru偶yn tak偶e wypada na korzy艣膰 Lakers, kt贸rych za dwa lata kiedy Kobe b臋dzie wci膮偶 m艂odszy ni偶 Iverson teraz b臋dzie sta膰 na sprowadzenie dw贸ch dobrej klasy graczy( bo w sprowadzenie jednej gwiazdy nie wierz臋, ale nawet tego nie mo偶na wykluczy膰), je偶eli chodzi o pozycj臋 trenera na nast臋pne par臋 lat tak偶e wygl膮da to lepiej u nas :D

Odno艣nik do komentarza

powiem krotko co by sie nie rozwodzic :

1.

wiara w idoli wiar膮 w idoli, ale jesli nie zauwaza sie badz nie docenia dokonan innych, umniejsza sie ich wymiar przez potegowanie osiagniec mniejszych jest to jak najbardziej ignorancja. Slepo zawsze kochalem MJ-a, slepo jestem zapatrzony teraz w Kobego, ale nie jestem w stanie powiedziec ze Kobe to najlepszy gracz jaki kiedykolwiek wybiegl na parkiet bo to by bylo ignorancja z mojej strony. Jak mowilem, idoli mozna kochac, mozna sie z nimi utozsamiac ale nie wolno nakladac klapek na oczy, unikac krytyki na ich temat i na ich osiagniecia patrzyc przez pryzmat swych uczuc, a takze nie mozna w ten sposob wyciagac wnioskow nt ich dokonan i pozycji w hierarchii historycznej.

2.

Hmmm, moje zdanie jest inne i koniec. Mowilem juz to w odniesieniu do sytuacji Lakers co chyba celowo pominales? Pozatym kontuzja przybylego zawodnika nie moze byc powodem do nazywania czegos zlym tradem. Poza tym Van Horn byl chyba jedynym bustem (i to nie do konca) Sixers w ich calej historii, choc nie wiem moze sie myle :roll: ALe popatrz obiektywne na inne picki o ktorych mowilem; Dalembert, Salmons, Iguodala, Korver itd... A trady ktore zle byly tak w ogole w Twojej opinii ?? (oporcz coach of course)

3. ze slownika Kopali艅skiego:

ignorancja brak wiedzy, nie艣wiadomo艣膰, nieuctwo.

ignorowa膰 celowo, 艣wiadomie nie zauwa偶a膰; nie bra膰 pod uwag臋, lekcewa偶y膰.

Odno艣nik do komentarza

Piszmy na temat! prosz臋 zr贸bcie sobie osobnego posta na temat AI vs K8, kto jest lepszy LAL czy 76 (ale w innym miejscu.) Co si臋 dotkn膮膰 jakiego艣 tematu, niewa偶ne czy o rumorsach, trejdach czy innych tematach og贸lnych to zaraz jest wjazd na tematy inne. LAL czy 76? ( wcze艣niej bywa艂o Bulls vs Knicks lub nabijanie si臋 z Heat) Nie ka偶dego to musi obchodzi膰! A jesli ju偶 chcecie aby ca艂e forum tym 偶y艂o TO PODWY呕CIE POZIOM DYSKUSJI!. ch臋tnie si臋 wtedy przy艂膮cz臋. Dra偶liwych temat贸w si臋 znajdzie! A co by by艂o gdyby w LAL zagra艂 AI na 1. Kobas na 2? Wi臋kszo艣膰 fan贸w NBA chcia艂aby jednak w swojej ulubionej dru偶ynie graczy takich jak Kobe czy AI ( Garnetta kt贸ry jest do wzi臋cia tym bardziej), bo to gracze wyj膮tkowi! koniec kropka.

Odno艣nik do komentarza

Slepo zawsze kochalem MJ-a, slepo jestem zapatrzony teraz w Kobego, ale nie jestem w stanie powiedziec ze Kobe to najlepszy gracz jaki kiedykolwiek wybiegl na parkiet bo to by bylo ignorancja z mojej strony.

A pami臋tasz mo偶e jak napisa艂e艣 kiedy艣 o Shaqu i por贸wnaniu go z innymi wielkimi C. 呕e to niby Shaq porozstawia艂by po k膮tach wszystkich innych, 偶e tamci ust臋powali mu nie tylko warunkami fizycznym, ale i WSZECHSTRONNO艢CI膭. To jest przyk艂ad ignorancji. Ty nie zaznaczy艂e艣, ze dla Ciebie Shaq jest najlepszy, Ty stwierdzi艂es fakt i pamietam, 偶e wielu forumowicz贸w si臋 z Tob膮 d艂ugo k艂uci艂o, a偶 pod naporem argument贸w, kt贸rych sam nie mia艂es ugio艂e艣 si臋

Ch艂opie, pozatym jak docinasz Answerowi pokazuj膮c jako przyk艂ad Bryanta r贸wnie偶 robisz podobnie, bo czy to Ci si臋 podoba czy nie to oni jad膮 na tym samym w贸zku. Z t膮 r贸偶nic膮, 偶e AI zm膮drza艂 i po latach kiedy pr贸bowa艂 cos osi膮gn膮膰 sam wreszcie przyj膮艂 do wiadomo艣ci, 偶e potrabuje pomocnika o statuisie gwiazdy, a Bryant...zreszt膮 co tu du偶o pisa膰- niemam zamiaru wdawa膰 si臋 w kolejne gadki. Inna sprawa, 偶e zarz膮d LA tez m膮drze nie czyni, bo zagapi艂 si臋 w plan2007, 偶e macie z tego jedynie Odoma i Bryanta

Jak mowilem, idoli mozna kochac, mozna sie z nimi utozsamiac ale nie wolno nakladac klapek na oczy, unikac krytyki na ich temat i na ich osiagniecia patrzyc przez pryzmat swych uczuc

Nie przypominam sobie, 偶eby Gumbi kiedykolwiek przeszed艂 obok posta, w kt贸rym kto艣 krytykuje Iversona. Zawsze pisa艂 co艣 na jego obron臋 to po pierwsze. Po drugie ka偶dy fan patrzy na osiagni臋cia swojej ekipy czy gracza przez pryzmat uczu膰, bo na tym polega kibiowanie. Jedyne czego powinno si臋 unika膰 to za艣lepienie takie jak Twoje w odniesieniu do Shaqa.

Mowilem juz to w odniesieniu do sytuacji Lakers co chyba celowo pominales?

Nie pomin艂em celowo, tylko w kt贸rkim zdaniu si臋 ustosunkowa艂em. Kibice LA chc膮 zmiam na sto艂kach, a powod贸w chyba podawa膰 nie trzeba bo s膮 oczywiste. Pozatym kipsz z Gumbiego kiedy ten pisze o zarz膮dzie, a kilka linijek ni偶ej robisz dok艂adnie to samo w odniesieniu do lakers. To si臋 chyba nazywa NIEKONSEKWENCJA

Pozatym kontuzja przybylego zawodnika nie moze byc powodem do nazywania czegos zlym tradem.

Mo偶e by膰 z perspektywy czasu uznany za nieudany (jak np trade Hilla do Magic), choc bardzo nie mo偶na obwiniac za to GMa, obwiniam go jedynie za to, 偶e pozwoli艂 O'Brienowi tak zniszczy膰 Robinsona psychicznie, 偶e Glen nawet niechcia艂 przyjecha膰 do Philadelphii.

Poza tym Van Horn byl chyba jedynym bustem (i to nie do konca) Sixers w ich calej historii, choc nie wiem moze sie myle

ze slownika Kopali艅skiego:

ignorancja- brak wiedzy, nie艣wiadomo艣膰, nieuctwo.

Cos Ci to przypomina :?

ALe popatrz obiektywne na inne picki o ktorych mowilem; Dalembert, Salmons, Iguodala, Korver itd

Sorry, ale zawsze m贸wili艣my, 偶e King jakim艣 cudem do draft贸w r臋k臋 ma, szkoda tylko, 偶e przez d艂ugi czas pochopnie rotowa艂 sk艂adem przez co niestety w ekipie niema ju偶 wielu porzytecznych graczy, a s膮 np tacy, kt贸rzy tylko dostaj膮 pieni膮dze. Prawda jest taka, 偶e King od mniej wi臋cej 7-8 miesi臋cy czasami bardzo pozytywnie mnie zaskakuje, ale wcze艣niej podejmowa艂 destrukcyjne decyzje, kt贸re niesety os艂abi艂y klub po sukcesie z 2001 roku

MOD

Po wydzieleniu post贸w z dw贸ch temat贸w zrobi艂 si臋 malutki bajzel, bo niestety posty si臋 wymiesza艂y (wg godzin) i teraz jest ma艂y mix. Mam nadziej臋, 偶e zainteresowani b臋d膮 w stanie odnale藕膰 to do czego chc膮 si臋 odnie艣膰. Sorry za zamiaszanie, ale wydzielanie post贸w do ju偶 istniej膮cych topick贸w to nowa funkcja i dopiero jest testowana :wink:

Odno艣nik do komentarza

Z t膮 r贸偶nic膮, 偶e AI zm膮drza艂 i po latach kiedy pr贸bowa艂 cos osi膮gn膮膰 sam wreszcie przyj膮艂 do wiadomo艣ci, 偶e potrabuje pomocnika o statuisie gwiazdy, a Bryant...zreszt膮 co tu du偶o pisa膰- niemam zamiaru wdawa膰 si臋 w kolejne gadki. Inna sprawa, 偶e zarz膮d LA tez m膮drze nie czyni, bo zagapi艂 si臋 w plan2007, 偶e macie z tego jedynie Odoma i Bryanta

Tutaj w艂a艣nie jest co艣 czego nie rozumiem, przeciwnicy Bryanta od razu zak艂adali, 偶e Kobe chce sam poprowadzi膰 dru偶yn臋 na ten ca艂y szczyt :) Sk膮d u was takie przekonanie :?: Nie chodzi mi tutaj znowu o Shaqa, czy si臋 go pozby艂 czy nie faktem by艂o to, 偶e ta dw贸jka by艂a ze sob膮 skonfliktowana, obaj byli temu winni i jasnym sta艂o si臋, 偶e nic z ich dalszej wsp贸艂pracy nie b臋dzie, ale to przecie偶 wcale nie musi wyklucza膰 tego, 偶e Kobe chcia艂by mie膰 nawet zaraz po Shaqu innego gwiazdora w dru偶ynie :? naprawd臋 my艣licie, 偶e Kobe mia艂by jaki艣 problem gdyby za艂贸偶my w wymianie za Shaqa do Lakers przyszed艂 Garnett, Jermaine O'Neal albo Nowitzki :?: Nie wiem sk膮d si臋 wzi臋艂o to przekonanie, 偶e on chcia艂 by膰 jedyn膮 gwiazd膮 w dru偶ynie, nawet gdyby by艂o tak jak wierz膮 haterzy Lakers i to Kobe przyczyni艂 si臋 tak bardzo do odej艣cia Shaqa to wcale nie znaczy, 偶e chcia艂 by膰 taki jak Iverson zanim jak m贸wicie zm膮drza艂 :P
Odno艣nik do komentarza

m, przeciwnicy Bryanta od razu zak艂adali, 偶e Kobe chce sam poprowadzi膰 dru偶yn臋 na ten ca艂y szczyt :) Sk膮d u was takie przekonanie :?:

Szczerze przyznam, 偶e liczy艂am na ripost臋 Pietrasa, bo jego 艂atwo jak nikogo podpu艣ci膰 9z naszej strony podobny jest KaBe), no ale skoro nawet Ciebie uda艂o mi si臋 zaciekawic to nie pozostaje mi nic innego jak co艣 napisac :wink:

Moje zdanie znasz chyba Van nie od dzi艣. Uwa偶am KB za wsp贸艂odpowiedzialnego za odej艣cie Shaqa tak samo jak zarz膮d i w艂a艣nie O'Neala. Ten duet nie m贸g艂 ju偶 wsp贸艂pracoiwa膰 i tu masz racj臋, tak samo jak wtedy KB nie potrafi艂 si臋 dogada膰 z Jaxem. Poprzedni RS pokaza艂 i Kobiemu i zarz膮dowi, 偶e taki uk艂ad jest destrukcyjny i na Lakers spad艂a fala krytyki, cho膰 g艂贸wnie oberwa艂o si臋 Brylantowi i nie bez powodu. Cieszy mnie tylko, 偶e po nieudanym sezonie potrafi艂 cz臋艣膰 swojej dumy wsadzi膰 w kiesze艅 i zrozumia艂, 偶e sam do niczego nie dojdzie. Czy chcia艂 byc samodzielnym liderem- moim zdaniem tak. Czy rok temu by艂 got贸w znowu dzieli膰 si臋 dru偶yn膮 z inn膮 gwiazd膮- moim zdaniem nie. Chcia艂 spr贸bowa膰 jak to jest by膰 samotnym liderem i si臋 przejecha艂. Wysz艂o mu to chyba na dobre, bo ju偶 por贸wnuj膮c ten i poprzedni RS dochodz臋 do wniosku, 偶e facet zachowuje si臋 inaczej. W tym sezonie ju偶 pierwsz膮 oznak膮 spokornienia Kobiego by艂o powt贸rne sprowadzenie do klubu Phila. Rok temu ich dalsza wsp贸艂praca wydawa艂a si臋 tak samo absurdalnym pomys艂em jak dlasza wsp贸lna gra z SO. Powr贸t Jaxa jest dowodem, 偶e KB podszed艂 w tym sesonie bardziej profesjonalnie do sprawy i prze艂kn膮艂 gorycz pora偶ki jak膮 moim zdaniem by艂 poprzedni sezon. I nie pisze tu tylko o wynikach zespo艂u, ale i o sposobie postrzegania KB jako lidera. Oczywi艣cie zaraz wyskoczysz z obozami, telefonami do koleg贸w, treningami itd, ale wida膰 co艣 by艂o nietak skoro koledzy z zespo艂u mieli do niego pretensje, a temu nie zaprzeczysz.

naprawd臋 my艣licie, 偶e Kobe mia艂by jaki艣 problem gdyby za艂贸偶my w wymianie za Shaqa do Lakers przyszed艂 Garnett, Jermaine O'Neal albo Nowitzki :?:

Tak, my艣l臋, 偶e KB musia艂 spr贸bowac poci膮gn膮c zesp贸艂 samodzielnie, sparzy膰 si臋 i dopiero wyci膮gn膮膰 wnioski- taki niewierny Tomasz

Nie bez winy jest tu tez zarz膮d, kt贸ry chyba za bardzo stara艂 si臋 dogodzic swojej nowej czo艂owej twarzy i pokaza膰 mu, 偶e nie tylko pozb臋d膮 si臋 dla niego SO, ale i pozwol膮 mu niejako samemu decydowa膰 o niekt贸rych sprawach. Wysz艂o z tego co wysz艂o. KB mia艂 woln膮 r臋k臋 na boisku i zesp贸l gra艂 tak jak gra艂. Wina w tym po cz臋艣ci sk艂adu i uraz贸w jakimi trapiony by艂 zesp贸艂, ale od zawsze za pora偶ki najbardziej obrywa si臋 trenerowi i liderowi. Trenera macie ju偶 nowego, a lidera troch臋 odmienionego

Odno艣nik do komentarza

naprawd臋 my艣licie, 偶e Kobe mia艂by jaki艣 problem gdyby za艂贸偶my w wymianie za Shaqa do Lakers przyszed艂 Garnett, Jermaine O'Neal albo Nowitzki :?:

Tak, my艣l臋, 偶e KB musia艂 spr贸bowac poci膮gn膮c zesp贸艂 samodzielnie, sparzy膰 si臋 i dopiero wyci膮gn膮膰 wnioski- taki niewierny Tomasz

Hehe widzisz Joseph tylko w tym ca艂ym rozumowaniu jest jeden problem. Dla dobra dyskusji powiedzmy, 偶e przyznaj臋 Kobe chcia艂 odej艣cia Shaqa, teraz tak w kwesti tego kto trafi do Lakers za Shaqa najmniej do powiedzenia mia艂 w艂a艣nie Kobe ze wszystkich zainteresowanych. Tutaj decydowa艂 Kupchack, Shaq i GM klubu, do kt贸rego mia艂 Shaq trafi膰, gdyby te trzy osoby zadecydowa艂y inaczej Kobe gra艂by z JO, Nowitzkim, Brandem i Maggettem czy chcia艂by sobie liderowa膰 samodzielnie czy nie :) W艂a艣nie dlatego nie bardzo przekonuje mnie argument o tym, 偶e chcia艂 by膰 jedyn膮 gwiazd膮 w zespole bo w tej kwestii co艣 do powiedzenia mieli wszyscy tylko nie on.
Odno艣nik do komentarza

Nie sadze zeby Kobiemu chodzilo o to aby byl jedyna gwiazda w zespole, przede wszystkim jak napisal Van - Kobe nie wybiera sobie kolegow do druzyny. Wiadomo lubi brac na siebie odpowiedzialnosc... gdy gra lezy na jego barkach. Lubi grac pierwsze skrzypce - nie da sie ukryc, ale to poprostu to sie ma juz w glowie. W poczatku gry w NBA czesto oddawal rzuty na sile, trenerzy wypominali mu niedojrzalosc i egoizm na parkiecie. Sam wtedy go nielubilem.. Z czasem jednak wyszumial sie i doskonala wspolpraca z Shaqiem doprowodzila do dominacji Lakers.. jednak pozniej cos peklo. Teraz Shaqa nie ma i wyszlo na wierzch ile on tak naprawde wnosil do druzyny. LAL maja potencjal, Bryant robi co moze ale bez wiekszego wsparcia reszty druzyny to moze byc za malo w tym sezonie. Przeciez jak bylo z Bullsami - to nie byl tylko Jordan i nikt wiecej, ale takze Pippen, Rodman, Kukoc, Harper. Sam Micheal mimo jego swojej niewatpliwej wielkosci nic by nie osiagnal. Dla mnie Koby nie jest numerem 1, ale lubie go za to ze widac w jego stylu gry wzorowanie wlasnie na #23.

Odno艣nik do komentarza

joseph nie rozumiem nie rozumiem nie rozumiem...;-)

A pami臋tasz mo偶e jak napisa艂e艣 kiedy艣 o Shaqu i... (...)

no pamietam pamietam ale to chyba troszke co innego. No bo:

a/ nie stwierdzilem ze to najlepszy zawodnik w historii, powiedzialem tylko ze jest najbardziej dominujacym centrem od wielu wielu lat co bylo potwierdzeniem faktow, ktorym zaprzeczyc nie jestes w stanie. Konczyl sie Olajuwon, zaczal sie Shaq i... reszta w cieniu. Inna sprawa ze naweet gybym napisal o Shaqu jako o najlepszym zawodniku w historii to i tak bym mial wiecej racji niz Gumbi piszac tak o Iversonie, no bo kazda druzyna w ktorej gral O'Neal ocierala sie o mistrzostwo badz je zdobywala. Takiego wplywu na druzyne Iverson ani nie mial ani miec nie bedzie. Mozna to zwalac na GM贸w ale to rowniez jest fakt. Ostatnia rzecz do tego tematu: ja w Shaqu nigdy nie bylem 'zakochany', ja go jedynie lubie, gral w Lakers, poza tym to mily gosc ;-)

b/ nie przypominam sobie zebym sie 'ugial z powodu braku argumentow' albo tez zeby 'wiele osob sie ze mna klocilo' - chyba tylko Ty i Key :roll:

Nie przypominam sobie, 偶eby Gumbi kiedykolwiek przeszed艂 obok posta, w kt贸rym kto艣 krytykuje Iversona

tu nie skminilem ani troche o co Ci chodzi zwazywszy na to do jakiego mojego cytatu to przylozyles...

To si臋 chyba nazywa NIEKONSEKWENCJA

Niekonsekwencja byloby gdyby Kupchak sciagnal do nas jakiegos PFa poziomu all tar za 3 wyrobnikow, wzial 2 lata pod rzad super trafione picki z draftu i ja bym go za to krytykowal. to by byla niekonsekwencja a w przypadku gdy oceniam ruchy kadrowe na roznych poziomach, jeden dobry drugi zly, jeden krytykuje drugi chwale, to nie jest niekonsekwencja w moim slowniku pojec. Zreszta moze mylisz kolejna juz z niego definicje po "ignorancji" ;-)

ze slownika Kopali艅skiego:

ignorancja- brak wiedzy, nie艣wiadomo艣膰, nieuctwo.

Cos Ci to przypomina

tego to juz kompletnie nie rozumiem... co ma stwierdzenie iz Van Horn byl jedynym chyba bustem draftowaym sixers do mojej ignorancji ??

Odno艣nik do komentarza

Szczerze przyznam, 偶e liczy艂am na ripost臋 Pietrasa, bo jego 艂atwo jak nikogo podpu艣ci膰 9z naszej strony podobny jest KaBe), no ale skoro nawet Ciebie uda艂o mi si臋 zaciekawic to nie pozostaje mi nic innego jak co艣 napisac

hehe, to si臋 przejecha艂e艣 :) ja obecnie przebywam w wiosce zwanej pozna艅 ;) i nie bardzo mam czas na dyskusj臋, chocia偶 my艣l臋 偶e jutro rano troch臋 czasu znajd臋 :) a przynajmniej sie postaram.

aha, i jeszcze co艣 8)

Pietras z nas ciagle zartuje i nikt tego nie bierze do siebie, nawet jakby przestal to nie byloby tu tak smiesznie i czulbym sie nieswojo

no jestem pod wra偶eniem :Dbez Pietrasa to forum by艂oby nudne... a偶 si臋 艂ezka w okru zakr臋ci艂a ;)

PS. no dobra, fajny ten pz艅 nawet :) tylko w ch daleko... :?

Odno艣nik do komentarza

Hehe widzisz Joseph tylko w tym ca艂ym rozumowaniu jest jeden problem. Dla dobra dyskusji powiedzmy, 偶e przyznaj臋 Kobe chcia艂 odej艣cia Shaqa

Dla dobra dyskusji??? Nie chcesz mi chyba wm贸wi膰, 偶e KB chcia艂 dalej pr贸bowa膰 uk艂ada膰 sie z O'Nealem. Nie zebym si臋 czepia艂, ale to "dla dobra dyskusji" niezauwa偶one nie przejdzie :twisted:. Ja rozumiem, ze mo偶esz spiera膰 si臋, 偶e Kb nie by艂 odpowiedzialny za odej艣cie Shaqa czy Jaxa (cho膰 uwa偶am, 偶e po cz臋艣ci by艂 i Ty chyba te偶 tak my艣lisz), ale sugerowanie, 偶e KB by艂 got贸w zagra膰 kolejny sezon u boku Shaqa to ju偶 lekka przesada, je艣li by tak by艂o to mi臋dzyinnymi dlaczego zwleka艂 z przed艂u偶eniem umowy do czasu, a偶 Lakers zadecyduj膮 z kim chc膮 si臋 wi膮za膰 :?:

w kwesti tego kto trafi do Lakers za Shaqa najmniej do powiedzenia mia艂 w艂a艣nie Kobe ze wszystkich zainteresowanych. Tutaj decydowa艂 Kupchack, Shaq i GM klubu, do kt贸rego mia艂 Shaq trafi膰[...] W艂a艣nie dlatego nie bardzo przekonuje mnie argument o tym, 偶e chcia艂 by膰 jedyn膮 gwiazd膮 w zespole bo w tej kwestii co艣 do powiedzenia mieli wszyscy tylko nie on.

Po d艂u偶szym przeanalizowaniu ubieg艂orocznego offseason w LA musz臋 Ci przyzna膰 racje. Zapomnia艂em ju偶 jak to Shaq przebiera艂 w klubach jak w wyka艂aczkach. Wycofuj臋 to co napisa艂em o mo偶liwo艣ci grania jako wsp贸艂lider, cho膰 nadal uwa偶am, 偶e KB musia艂 zagrac przez rok sam, 偶eby doj偶e膰 do zmian kt贸re nast膮pi艂y po jak偶e nieudanym dla LAL sezonie 04/05

joseph nie rozumiem nie rozumiem nie rozumiem...

Jako艣 mnie to nie dziwi :P

nie stwierdzilem ze to najlepszy zawodnik w historii, powiedzialem tylko ze jest najbardziej dominujacym centrem od wielu wielu lat co bylo potwierdzeniem faktow, ktorym zaprzeczyc nie jestes w stanie.

owszem jestem i z ch臋ci膮 to zrobi臋. Zaczn臋 od tego, 偶e mijasz si臋 troche z prawd膮, bo doskonale pami臋tam od czego si臋 zacz臋艂a dyskusja. Napisa艂e艣 cytuj臋, 偶e Shaq "zjad艂by na 艣niadanie" Olajuwona i innych wielkich C, bo zdominowa艂by ich swoj膮 przewag膮 fizyczn膮 i wszechstronn膮 gr膮, na co ja ripostowa艂em, 偶e Hakeem by艂 fenomenem, bo z takim wzrostem potrafi艂 z pi艂k膮 robi膰 rzeczy, kt贸rych niepowstydzi艂by si臋 gracz z pozycji 1-2, wi臋c widzisz- jako艣 teraz Ci si臋 zapomnia艂o, 偶e pisa艂es, 偶e Shaq Twoim zdaniem jest wszechstronniejszy od Olajuwona (czy偶by znowu niekonsekwentne zachowanie, czy mo偶e skleroza?).

Prawda- nie napisa艂e艣, 偶e jest najlepszym w historii, ale, 偶e spokojnie ogra艂by takich graczy jak wcze艣niejsi dominatorzy na pozycjach C, i to w czasach kiedy w NBA roi艂o si臋 od klasowych C, a nie od ju偶 niestety podstarza艂ych tytan贸w.

Inna sprawa ze naweet gybym napisal o Shaqu jako o najlepszym zawodniku w historii to i tak bym mial wiecej racji niz Gumbi piszac tak o Iversonie, no bo kazda druzyna w ktorej gral O'Neal ocierala sie o mistrzostwo badz je zdobywala.

Zauwa偶, ze Shaq co pokre艣lalem niejednokrotnie jest/by艂 w tamtym okresie jedynym zajebistym graczem na swojej pozycji, gdzie niemia艂 konkurencji. W czasach kiedy konkurencj臋 mia艂 dostawa艂 niemi艂osierne baty w Finale i jeszcze pare razy p贸藕niej (ale pami臋ta膰 nalezy, 偶e wtedy nieby艂 doj偶a艂ym i kompletnym graczem). A Iverson na swojej pozycji ma co najmniej 10 graczy o podobnej klasie, do tego nie od dzi艣 wiadomo, 偶e z du偶ym 艂atwiej o wygrane, zw艂aszcza, je艣li si臋 jest a偶 tak wielkim graczem jak O'Neal. Trudno por贸wna膰 ich obu- ba moim zdaniem nie bardzo si臋 da. Jedynym kryterium mog膮 byc sukcesy zespo艂owe, a Shaq mia艂 to szcz臋艣cie, 偶e zawsze otaczany by艂 naprawd臋 wybornym wsparciem. Nie chc臋 bronic Allena argumentem, 偶e on mia艂 gorszych partner贸w, ale jakby nie by艂o jest to prawd膮- w pierwszych latach kariery r贸wnie偶 z jego winy

b/ nie przypominam sobie zebym sie 'ugial z powodu braku argumentow' albo tez zeby 'wiele osob sie ze mna klocilo' - chyba tylko Ty i Key

Szuka艂em tej dyskusji, ale na Twoje szcz臋艣cie jej nie znalaz艂em. Jednak doskonale pami臋tam, 偶e do dyskusji w艂膮czy艂 si臋 mi臋dzy innymi Maxec i chyba Lord, choc przyznam si臋 szczerze, 偶e tego drugiego w 100% pewien nie jestem. Niewiem jak u Ciebie z pamieci膮, ale ja nie narzekam i ciemnoty wcisn膮c sobie niedam. Pami臋tam tez, 偶e Tw贸j g艂贸wny argument to by艂 fakt, 偶e nikt tak jak SO nie zajmowa艂 pozycji w pomalowanym, a ten by艂o niezywkle 艂atwo obali膰, bo wystarczy艂o obej偶e膰 jakikolwiek mecz Rockets czy Knick i mia艂o si臋 kontragrunemt, na kt贸ry Ty nie potrafi艂e艣 znale藕膰 odpowiedzi i dlatego uwa偶am, 偶e po swiom nieprzemy艣lanym poscie o dominacji SO ugi膮艂e艣 si臋 pod fal膮 argument贸w i swoje zdanie podtrzymam. Zdaje si臋, 偶e chyba wtedy zarzuci艂em Ci, 偶e nie ogl膮da艂e艣 mecz贸w Olajuwona skoro wyskakujesz z takimi g艂upimi tekstami

ja obecnie przebywam w wiosce zwanej pozna艅

Pisze to ktos, kto prawdziwe miasto widzia艂 jedynie na poczt贸wkach :lol:

Dobra nic wi臋cej nie pisze, bo P艂ock to dopiero wiocha :wink:

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.