Skocz do zawartości

ta lepsza drużyna z LA !!!

rw30

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda, niestety. Nie widzę, żeby Odom zrzucił choć gram- chyba na stałe zmienił swoje upodobania żywieniowe. Szkoda- z Odomem sprzed dwóch lat Clipps mieliby pewnie jedną z najlepszych jak nie najlepszą ławkę. A tak wśród podkoszowych jest czarna, francuska dziura...

Odom underrated? Jak to? co -teraz jest underrated? Teraz to jest overpaid!

widzieliscie jakies mecze clippersow wogole czy tak sobie tylko piszecie bo widzieliscie zdjecia z media day?

widzieliscie jakies mecze clippersow wogole czy tak sobie tylko piszecie bo widzieliscie zdjecia z media day?

rozumiem ze widziałes już odoma dobrego i w akcji!?

wiesz my tylko........ oglądamy foty z media day i dupy naszych ulubionych koszykarzy....

niestety też tylko foty

miałem okazję obejrzec popisy chociazby w 3 ostatnich spotkaniach gdzie łącznie w ponad 27 minut Lamer sobie 7 razy rzucił w stronę kosza trafiajac zero razy!

był tak aktywny ze zaliczył zero akcji na FT, zero ofensywnych zbiórek, zero przechwytów no i aż 2 faule......

minuty minutami ale w 7 meczach i 77 minutach 11 punktów?

jemu sie media dzień nie skończył!

o ile gorzej juz byc nie może to wiara w to ze wróci na poziom taki aby dać clipers cos więcej a na co liczą aby walczyć o tytuł watpliwa.....

aha zapomniałem............................

salary

8.200.000$

@Tank

1. To zależy co masz na myśli. Zauważ, że mimo wszystko LAC to teraz bardzo fajna ofensywnie (zresztą defensywnie też- TOP5 ligi póki co) drużyna - nawet kiedy nie ma CP3 na boisku. Co prawda pod nieobecność Billupsa brakuję drugiego PG- ale świetny scorer Crawford + zajebiście "energetyczny" Bledsoe potrafią robić miazgę z 2nd Unit przeciwników. LAC nie jest aż tak uzależniona od Paula jak rok temu, moim zdaniem. Zwłaszcza jak wróci Billups. A większy impact swojej drużynie dawał chyba np. Rose. EDIT: Chodzi mi o to, że brak Rose'a jest bardziej odczuwalny

2. Na pewno:) Choć dla mnie jednak cp3 numerem 1 jest i basta:)

3. Jeśli Odom nie wróci do co najmniej 75% możliwości albo Hill nie odzyska swojej formy chociażby z zeszłego sezonu- LAC są tylko jednym z 5-6 kontenderów, pewnie nawet z mniejszymi szansami od pozostałych. Brakuje wysokich- Jordan w ostatnich PO nie zagrał nic (zresztą jego minuty przejął ostatecznie Martin), Griffin znów może złapać kontuzję i nagle się okazuje, że musi grać Turiaf/Hoolins + przerośnięty Odom. No ale może management nas zaskoczy i pójdzie jakiś trejd z udziałem któregoś z obwodowych? Byle nie Bledsoe:)

Edytowane przez croolick

@ croolick & ignazz:

no cóż, moje tł umaczenie będzie kiepskie, ale szczere : ) :

widziałem 2 pierwsze mecze clippersów, w których odom wypadl zayebiście dobrze [wiem, w boxscore tego nie widać choć 4 bloki w jednym z meczów robią wrażenie] jak chodzi o defens, hustle itp

jak napisaliście to co napisaliście to prawdziłem game logi na yahoo no i mocno się zdziwiłem, cóż, macie rację oczywiście

choć ostatnio znowu któryś mecz widziałęm, nie pamiętam który [ bodajże z heat ] i znowu miał całkiem dobre wejście

widocznie spina się 'na mnie' :P

To ogladaj PO i moze Lam się zepnie. Ja z niecierpliwoscia czekam na powrot Billupsa bo to moze byc najistotniejszy powrot roku (sory Bulls)

Kurcze- a ja mimo wszystko mam wątpliwości. LAC mają już gości którzy zagrają w crunch, mają strzelców, jest rozegranie. W czym lepszy będzie Billups? Nie da takiego rzutu jak Crawford (w zeszłym roku fatalne 36%!), nie da tyle energii co Bledsoe- niech więc zostanie backupem dla CP3 na rozegraniu i czasami odda ten decydujący rzut. Mimo wszystko jego rola po przyjściu Crawforda i progresie Bledsoe spadnie, moim zdaniem.

brakuję drugiego PG

??????????????????

Przecież Bledsoe to jest chyba jeden z najbardziej marnowanych graczy w lidze (przez niedobór minut). Jego ball handling, pierwszy krok, wejście w pomalowane, wykończenie, DECISION MAKING, nawet rzut są na prawdę na wysokim poziomie. Gościu niczego nie forsuje i wbrew pozorom nie jest oszukanym SG, bo nie raz pokazywał, że bezbłędnie obsługuje innych, więc w czym ty widzisz problem? ;)

Nie jestem kibicem Clipps, ale bardzo mi się podobają i oglądałem trochę ich spotkań i dochodzę do wniosku, że ten gościu to spokojnie starting caliber PG.

Przyjdzie Billups i się zrobi tłok na obwodzie.

Obejrzałem sobie meczyk z OKC i właściwie nie mam wątpliwości, że Clippersi są w tym sezonie mocniejsi od Oklahomy. Griffin, Jordan i Bledsoe, poczynili OGROMNE postępy po obydwu stronach parkietu, naprawdę wow@Jordan i jego post moves oO. Dodatkowo o wiele lepsza obrona, OKC wygrało głównie dzięki talentowi i zapaleniu cipki Paula akurat w tym meczu + jakieś głupie switche na koniec się pojawiły typu Paul broniący Duranta i dajacy mu za darmo 2 pkty z linii. Do tego fajny scoring puch z ławki - Crawful, Odom(wkrótce) + ludzie od brudnej roboty - Barnes, Green, Hollins.

Wygląda to o wiele solidniej niż w zeszłym roku. Martwi mnie jedynie to, że Paul zapewne jak zwykle w playoffs znajdzie jakąś wymówkę na swoje kaszanienie. Ale gdyb y grał tak jak w serii z LA kilka lat temu to Clippersi są legit contenderami.

Oglądałem ten mecz i Clippersi na mnie większego wrażenia nie zrobili, wrecz miałem wrażenie, że OKC całyczas kontroluje to co się dzieje.

Odom to wrak zawodnika jest, żaden scoring punch z ławki to raczej nie będzie.

Paul sie obsrał, bo mase czasu krył go Sefolosha. CP3 był akurat w tym meczu na podsłuchu i wyraźnie mu się to nie podobało ;)

OKC widzę, że w tym sezonie są strasznie underrated po trejdzie Hardena. Fakty są takie, że Martin wpasował się w ten team idealnie i narazie braku Jamesa nie widać, a Ibaka, RW i Durant są lepsi, niż byli.

Fakty są takie, że Martin wpasował się w ten team idealnie i narazie braku Jamesa nie widać, a Ibaka, RW i Durant są lepsi, niż byli.

To fakt, ale jednak wg mnie prędzej czy później wyjdzie na to, że jednak OKC z tamtego roku była po prostu lepszą drużyną. Fajnie, że najważniejsi gracze robią postępy, ale jednak posiadanie Hardena z ławki to był niesamowity luksus.

A co do kontroli meczu - ja miałem zupełnie inne wrażenie. Mi się wydawało, ze Clippersi trzymali sie cały mecz blisko a w 4q przycisnęli w obronie i dogonili OKC a Paul miał nawet szansę rzucić game winnera. W OT Durant i Westbrook wzięli Okahomę na plecy a z LAC nikt nie odpowiedział tym samym.

Pozostaje jeszcze fakt sprawdzenia się w playoffs. OKC uważam za team zaprawiony w bojach mimo młodego wieku, a Clippersi mimo, że lepiej grają zawsze będą się wydawac podejrzani.

Martin jako shooter z ławki (a tego OKC potrzebowało) sprawdza się bardzo dobrze

Harden potrafił więcej ale jak miał grać tam jako 6th man to nie było sensu go trzymać tylko dlatego by co jakiś czas rzucił trójkę gdy RW lub KD będą podwojeni. Harden potrafił sam sobie wypracować akcję i pozycję rzutową - póki co Martin w OKC tego nie pokazuje

w skrócie szkoda że okc oddało hardena ale na to co potrzebowali to martin spiszę się

Harden potrafił sam sobie wypracować akcję i pozycję rzutową - póki co Martin w OKC tego nie pokazuje

Widziałem każdy mecz i uwierz mi, że potrafi. Robi to rzadko, bo jego rola głównie ogranicza się do rzutów off the screen, bądź spot up, ale jak trzeba to umie samemu wykreować sobie pozycje rzutową bądź dostac się na linie.