Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

No to nadrabiaj. Jak możesz to nawet dzisiaj!

Cinderella Man odhaczone. Bardzo dobry film, ścisła czołówka jeśli chodzi o tematykę bokserską.

Jedna ciekawostka - film jest w drobnym stopniu obarczony poprawnością polityczną. Baer, jak wielu żydowskich pięściarzy w tamtych czasach, walczył z gwiazdą Dawida na spodenkach. Chodziło o przypodobanie się publiczności, wiadomo - w tamtych czasach podziały etniczne były szczególnie widoczne. Włosi dopingowali swoich, Irlandczycy czy Żydzi tak samo. W przypadku Maxa był to czysty marketing, Żydem był bodaj tylko w 1/4 (po matce, co ważne). Tymczasem w filmie gwiazda jest w zasadzie niewidoczna, czarna na bordowym tle. Czyżby producentom nie spodobał się pomysł Żyda jako czarnego charakteru? :)

Max Baer generalnie nie był takim prymitywem, jak to pokazano na filmie. No i nie zabił dwóch ludzi na ringu. To chyba jedyny minus. Poza tym - klasa.

$_3.JPG?set_id=2

Ex Machina - Strasznie minimalistyczny klimat odczuwałem przez cały film, taki nie wiem jak to powiedzieć nizinowy, zakończenie przewidywalne oczywiście, ale takie musiało być. Dziwny film

Z tego co się orientuję to ten film w zdecydowanej większości był kręcony w jednym tylko pomieszczeniu

Z tego co się orientuję to ten film w zdecydowanej większości był kręcony w jednym tylko pomieszczeniu

zgadza się

Oprócz tego obejrzałem jeszcze The Gift z Jasonem Batmanem, koleś głównie znany z komedii jak Horrible Bosses, a tu całkiem nieźle wypadł. Sam film też dobry może poza początkiem, który jest troche niezdarny

byłem na "Zjawie" jakiś czas temu. może nie wybitne dzieło, ale do kina warto skoczyć z uwagi na zdjęcia i cały klimat filmu, także polecam

oprócz tego widziałem wczoraj pierwszy raz "Stay" z McGregorem i Goslingiem. bardzo mi się ten film spodobał, kto nie widział niech nadrabia bo kawał dobrego kina

Też byłem na Deadpoolu. Świetny film. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze. Największe zaskoczenie to

że od razu jest akcja i jest pomieszana z originem, świetnie to wyszło, bo się obawiałem, że będzie trzeba czekać na Wade'a w kostiumie do połowy filmu

. Przypadła mi większość dowcipków Deadpoola i jego luzacki styl wcale nie wydaje się wymuszony, co jest zaskakujące. Jeden z najlepszych filmów o superbohaterach(lepszy niż całe MCU i to dość znacznie). Polecam. 

Nie znam sie na tych komiksach, warto na Deadpoola isc jako na film akcji po prostu?

The Drop z Hardym i Gandolfinim polecam, chociaż może tak być, że wyłączycie po 30 minutach i stwierdzicie, że to jakieś gówno w którym nic się nie dzieje

Ja na Deadpoolu się nie znałem a bardzo mi się podobał, wydaje mi się, że możesz śmiało spróbować. Jest akcja, jest humor i jest brutalnie.