Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

The Hateful Eight

Ogólnie jak ktoś lubi Tarantiono to i tak obejrzy bo wiadomo, że to wtedy jest obowiązek. Ja lubiący filmu ogólnie też musze jego sobie zapodać co tez uczyniłem, ale mega zadowolony to nie jestem bo o ile jak zwykle mamy kreacje ponad normę i jakąś wielką tajemnice i historię stojacą za każdym człowiekiem to nadal nie ma wg mnie swobody opowiadania. Więc jak zwykle jest czajenie się i czekanie na 'to coś!' i czekanie i czekanie. W między czasie oczywiscie dialogi które czasami przeciągniete aby były tarantinowskie w sensie 'przepraszam Pana bardzo, ale czy odpowiadałoby panu jakbym tak sobie ulzył swej bolejącej duszy i z krwawiącym sercem jednak pozbawił szanownego Pana jego naduzytego żywota?' BANG!

Pare zwrotów akcji jest, ale czułem jakąś duszność. Film ponury i mało rozrywkowy, a jesli tego nie dostałem a nic tez się nie nauczyłem z tego filmu to hmm trudno:)

Quentin trochę się w swej rozrywce przestał rozwijać IMO, ale chyba jednak toto lepsze niż Django. 

rezyser wcale nie musi sie ciagle rozwijac, jego najlepszy fimy moze byc tym pierwszym a nie 19tym. niech sobie robi filmy na jakie ma ochote raz slabsze raz lepsze, normalka.

6 koni 15 aktorow, jedna chata w gorach, pomyslalem troche chyba przesadzil, z 2000 dolcow to maks tu wydał na wynajem zwierzat i domu z kiblem w sniegu ;]

z drugiej jednak strony dzisiejsze kino jest tak nasycone szybką akcja, przepychem, pieniedzmi, cale zkomputeryzowane, pelno tego ładnego obrazu, efektow, c*** wie skad c*** wie jak zrobionych, wszystkiego pokoleji w sumie, że tak zrobiony film jak ósemka ma swój urok i jakaś tam odmiennosc do ktorej tak bardzo zawsze tarantino dązy. mial pomysl zrealizowal go i juz, imho tez raczej nie jest to jego top 3 , ale film spoko, na pewno nie powiem że stracilem 3h.

Sicario - rozczarowałem się, nie wciągnął mnie film, główna bohaterka, która w sumie nie była nią i chodziło w filmie o zwyczajną zemste, troche słabo, podobno soundtrack był świetny, ale ja tu w sumie nie słyszałem za wiele muzyki w trakcie filmu, klimat też mnie nie zachwycił

American Beauty - tutaj wiadomo, klasyk, wszystko zostało powiedziane

Podajcie mi tytuły najlepszym waszym zdaniem filmów z ostatnich 20 lat bo po American Beauty chciałbym coś równie dobrego obejrzeć