Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie np. boli, że ktoś kogo znam z pierwowzoru jako przedstawiciela białej rasy, otrzymuję w wersji pokolorowanej. Rasizm tu nie ma nic do rzeczy, jakby mi wrzucili białego Lee w rimejku Wejscia Smoka to tez bym się wkurwił. Białe jest białe, a czarne jest czarne.

Pragnienie ścisłego niż zazwyczaj trzymania się pierwowzoru. Ok, jest to jakieś wytłumaczenie choć zapewne nie jesteś fanem remake'ów ogółem.

Ten przykład z Wiedźminem to mnie rozjusza po całości. Jebana poprawność polityczna. Lewactwo to dno dna.

Tamten redaktorzyna czepiał się na siłe tak samo jak i Rappar. Jeden "lewak", drugi "prawak" a obu boli dupa przez bzdury.

Edytowane przez Bogut

Pragnienie ścisłego niż zazwyczaj trzymania się pierwowzoru. Ok, jest to jakieś wytłumaczenie choć zapewne nie jesteś fanem remake'ów ogółem.

Niekoniecznie. Po prostu, jeżeli się do kogoś przyzwyczajam, to się przyzwyczajam do niego takim, jakim jest - zmianę koloru czy długości włosów przeżyję, ale koloru skóry, czyli rasy, pochodzenia i masy czynników z tym związanych nie bardzo.

To tak, jakbyś Hobbitów zamienił sobie w nowej adaptacji Tolkiena na Krasnoludów - też mali, też długo żyją, też mieszkają w dziurach. A co !

Ale lepsze pytanie brzmi - po co kolorować białego czy wybielać czarnego ? Odpowiedź zawiera się w pytaniu - czarnych się nie wybiela, a dlaczego ? Czarni niedawno wkroczyli do świata cywilizacji zachodniej, dorobią się jeszcze w swoich przedstawicieli w kulturze. Po co tak sztucznie ? Robienie takich rzeczy dla ideologii mnie irytuje.

No nie wiem, z jakiegoś powodu jednak zamiast się zrelaksować oglądając film to tylko patrzysz kto ma jaki kolor skóry i nie bardzo widzę w tym logikę.

Jeśli oglądając film nie widzisz kto ma jaki kolor skóry, to widocznie twoja definicja zrelaksowania się zawiera w sobie morfinę.

Tamten redaktorzyna czepiał się na siłe tak samo jak i Rappar. Jeden "lewak", drugi "prawak" a obu boli dupa przez bzdury.

A obecna afera o oskary czy już sama liczba wyróżnień modern family to już też jakieś odchyły?

Rappar, miało być "patrzysz i łapiesz ból dupy" ale nie chciałem tak dosadnie, liczyłem że zrozumiesz bez przytyku.

A obecna afera o oskary czy już sama liczba wyróżnień modern family to już też jakieś odchyły?

Z tego co teraz czytam to "lewaki" płaczą, że mainstream nie docenia czarnych i nie daje im nominacji. Jak się ma jakieś przesadne i głupie wymagania typu "akcja afirmatywna w oscarowych nominacjach" albo "ja chce film bez czarnych, po co mi czarni?" to się potem niepotrzebnie irytujesz. Po co się irytować i po co mieć przesadne i głupie wymagania?

Co jest nie tak z modern family, jak obiektywnie ocenić czy zasługują na te wyróżnienia?

Rappar, miało być "patrzysz i łapiesz ból dupy" ale nie chciałem tak dosadnie, liczyłem że zrozumiesz bez przytyku.

No patrzę i łapię ból dupy jak mam film o królu Arturze i czarnego Lancelota. Po cholerę on tam jest? Odpowiedź.

Z tego co teraz czytam to "lewaki" płaczą, że mainstream nie docenia czarnych i nie daje im nominacji. Jak się ma jakieś przesadne i głupie wymagania typu "akcja afirmatywna w oscarowych nominacjach" albo "ja chce film bez czarnych, po co mi czarni?" to się potem niepotrzebnie irytujesz. Po co się irytować i po co mieć przesadne i głupie wymagania?

Co jest nie tak z modern family, jak obiektywnie ocenić czy zasługują na te wyróżnienia?

Obiektywnie ciężko ocenić, ale takie Modern family ma na filmwebie 7,8 - podobnie oceniam też ja - ot niezły serial do obejrzenia. A jest rekordzistą w emmy. Podobnie Ida dostała oskara, bo pokazała biednych żydów i Polaków jako antysemitów.

Ja chcę filmy i seriale, gdzie aktorów dobiera się pod rolę, a role tworzy pod scenariusz. A nie gdzie podstawowym celem jest akcja afirmacyjna, bo inaczej osądzą o rasizm jak to dopiero co było z Wieźminem. 

co za bzdury. widać rappar ze nie masz pojęcia o filmach. pokaż gdzie idą była na zachodzie oceniana jako antypolska. proszę o konkretne artykuły w konkretnych gazetach bo z tego co ja widzevto tylko w Polsce zakompleksiona prawica na taką opinię o tym filmie. na zachodzie to piękny film o drodze wybory ani żydowski śni antypolski. W stanach nie widziałem ani jednej gazety poodkarowdj gdzie by pisano inaczej.

ale skoro rappar twierdzisz inaczej to ciekawa skąd taka wiedza

w sumie ciekawe dlaczego nie dali czarnych hobbitów albo elfów, czyżby do śródziemia nie dotarła jeszcze polityczna poprawność?

Orkowie to były same czarnuchy

mata czarnego

samuel po raz 20 w pułapce, a ja kolejny raz nie pamiętam tej parszywej zagadki z baniakami

gówno

Właśnie mnie kurfa ominęła. Miało być 4 litry a mieli baniaki 3 i 5? Czy galony?