Jendras Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jakby mi zrobili remake Wejścia Smoka, to bym się dopiero wkurwił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) A mnie np. boli, że ktoś kogo znam z pierwowzoru jako przedstawiciela białej rasy, otrzymuję w wersji pokolorowanej. Rasizm tu nie ma nic do rzeczy, jakby mi wrzucili białego Lee w rimejku Wejscia Smoka to tez bym się wkurwił. Białe jest białe, a czarne jest czarne. Pragnienie ścisłego niż zazwyczaj trzymania się pierwowzoru. Ok, jest to jakieś wytłumaczenie choć zapewne nie jesteś fanem remake'ów ogółem. Ten przykład z Wiedźminem to mnie rozjusza po całości. Jebana poprawność polityczna. Lewactwo to dno dna. Tamten redaktorzyna czepiał się na siłe tak samo jak i Rappar. Jeden "lewak", drugi "prawak" a obu boli dupa przez bzdury. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Bogut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Pragnienie ścisłego niż zazwyczaj trzymania się pierwowzoru. Ok, jest to jakieś wytłumaczenie choć zapewne nie jesteś fanem remake'ów ogółem. Niekoniecznie. Po prostu, jeżeli się do kogoś przyzwyczajam, to się przyzwyczajam do niego takim, jakim jest - zmianę koloru czy długości włosów przeżyję, ale koloru skóry, czyli rasy, pochodzenia i masy czynników z tym związanych nie bardzo. To tak, jakbyś Hobbitów zamienił sobie w nowej adaptacji Tolkiena na Krasnoludów - też mali, też długo żyją, też mieszkają w dziurach. A co ! Ale lepsze pytanie brzmi - po co kolorować białego czy wybielać czarnego ? Odpowiedź zawiera się w pytaniu - czarnych się nie wybiela, a dlaczego ? Czarni niedawno wkroczyli do świata cywilizacji zachodniej, dorobią się jeszcze w swoich przedstawicieli w kulturze. Po co tak sztucznie ? Robienie takich rzeczy dla ideologii mnie irytuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) w sumie ciekawe dlaczego nie dali czarnych hobbitów albo elfów, czyżby do śródziemia nie dotarła jeszcze polityczna poprawność? Edytowane 18 Stycznia 2016 przez halfoat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 No nie wiem, z jakiegoś powodu jednak zamiast się zrelaksować oglądając film to tylko patrzysz kto ma jaki kolor skóry i nie bardzo widzę w tym logikę. Jeśli oglądając film nie widzisz kto ma jaki kolor skóry, to widocznie twoja definicja zrelaksowania się zawiera w sobie morfinę. Tamten redaktorzyna czepiał się na siłe tak samo jak i Rappar. Jeden "lewak", drugi "prawak" a obu boli dupa przez bzdury. A obecna afera o oskary czy już sama liczba wyróżnień modern family to już też jakieś odchyły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 w sumie ciekawe dlaczego nie dali czarnych hobbitów albo elfów, czyżby do śródziemia nie dotarła jeszcze polityczna poprawność? Sauron był czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Rappar, miało być "patrzysz i łapiesz ból dupy" ale nie chciałem tak dosadnie, liczyłem że zrozumiesz bez przytyku. A obecna afera o oskary czy już sama liczba wyróżnień modern family to już też jakieś odchyły? Z tego co teraz czytam to "lewaki" płaczą, że mainstream nie docenia czarnych i nie daje im nominacji. Jak się ma jakieś przesadne i głupie wymagania typu "akcja afirmatywna w oscarowych nominacjach" albo "ja chce film bez czarnych, po co mi czarni?" to się potem niepotrzebnie irytujesz. Po co się irytować i po co mieć przesadne i głupie wymagania?Co jest nie tak z modern family, jak obiektywnie ocenić czy zasługują na te wyróżnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Rappar, miało być "patrzysz i łapiesz ból dupy" ale nie chciałem tak dosadnie, liczyłem że zrozumiesz bez przytyku. No patrzę i łapię ból dupy jak mam film o królu Arturze i czarnego Lancelota. Po cholerę on tam jest? Odpowiedź. Z tego co teraz czytam to "lewaki" płaczą, że mainstream nie docenia czarnych i nie daje im nominacji. Jak się ma jakieś przesadne i głupie wymagania typu "akcja afirmatywna w oscarowych nominacjach" albo "ja chce film bez czarnych, po co mi czarni?" to się potem niepotrzebnie irytujesz. Po co się irytować i po co mieć przesadne i głupie wymagania? Co jest nie tak z modern family, jak obiektywnie ocenić czy zasługują na te wyróżnienia? Obiektywnie ciężko ocenić, ale takie Modern family ma na filmwebie 7,8 - podobnie oceniam też ja - ot niezły serial do obejrzenia. A jest rekordzistą w emmy. Podobnie Ida dostała oskara, bo pokazała biednych żydów i Polaków jako antysemitów. Ja chcę filmy i seriale, gdzie aktorów dobiera się pod rolę, a role tworzy pod scenariusz. A nie gdzie podstawowym celem jest akcja afirmacyjna, bo inaczej osądzą o rasizm jak to dopiero co było z Wieźminem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 co za bzdury. widać rappar ze nie masz pojęcia o filmach. pokaż gdzie idą była na zachodzie oceniana jako antypolska. proszę o konkretne artykuły w konkretnych gazetach bo z tego co ja widzevto tylko w Polsce zakompleksiona prawica na taką opinię o tym filmie. na zachodzie to piękny film o drodze wybory ani żydowski śni antypolski. W stanach nie widziałem ani jednej gazety poodkarowdj gdzie by pisano inaczej. ale skoro rappar twierdzisz inaczej to ciekawa skąd taka wiedza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 mata czarnego samuel po raz 20 w pułapce, a ja kolejny raz nie pamiętam tej parszywej zagadki z baniakami gówno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 w sumie ciekawe dlaczego nie dali czarnych hobbitów albo elfów, czyżby do śródziemia nie dotarła jeszcze polityczna poprawność? Orkowie to były same czarnuchy mata czarnego samuel po raz 20 w pułapce, a ja kolejny raz nie pamiętam tej parszywej zagadki z baniakami gówno Właśnie mnie kurfa ominęła. Miało być 4 litry a mieli baniaki 3 i 5? Czy galony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) ja bym im dał baniaki 3 i 5 galonowe i kazał odmierzyć 4 litry Edytowane 18 Stycznia 2016 przez halfoat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 ja bym dał baniaki 3 i 5 litrowe i kazał obliczyć przeciwprostokątną oraz gęstość zaludnienia dżimbuktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 ale się to oglądało, cały czas napięcie, akcja , zagadki ufff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 ja bym dał baniaki 3 i 5 litrowe i kazał obliczyć przeciwprostokątną oraz gęstość zaludnienia dżimbuktu To łatwe - było na przedwojennej maturze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 niech zrobia film o malcomie x i do glownej roli dadza stathama albo di caprio, zobaczymy kto bedzie mial dupy obsrane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Jason jako Malcolm? O k**** idę W jego śnie zginie pewnie ze 100 osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
just like mike Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 niech zrobia film o malcomie x i do glownej roli dadza stathama albo di caprio, zobaczymy kto bedzie mial dupy obsrane i jeszcze jakby Di Caprio wygrał swojego pierwszego Oskara za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 i jeszcze jakby Di Caprio wygrał swojego pierwszego Oskara za to Kiedyś nakręcą film o Leosiu i to aktor grający Di Caprio wygra Oskara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 niech zrobia film o malcomie x i do glownej roli dadza stathama albo di caprio, zobaczymy kto bedzie mial dupy obsrane Rappar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi