Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego Twoim zdaniem akurat 3?

po prostu najmniej przyjemnosci mialem z ogladania tego. w 1 byl przynajmniej darth maul, w 2 (najlepsza moim zdaniem, co nie znaczy ze dobra) podobaly mi sie polityczne gadki i watek fettow, a w 3 trojce niestety wszystko bylo c***owe, poza tym to najnudniejszy film z calej nowej trylogii, co boli tym bardziej, ze mial przeciez najwiekszy potencjal. ja wiem, ze cecha charakterystyczna GW oprocz mieczy swietlnych i vadera sa idiotyzmy i dziury w scenariuszu, ale bez przesady. ukazanie relacji kenobiego i anakina bylo tak plaskie i puste, ze glowa mala, zreszta sam anakin byl mega-c***owy i nie zatrudnilbym tego goscia nawet do reklamowania papieru do dupy. wisienka na tym gownianym torcie byla oczywiscie finalowa walka nad oceanem lawy... joda w trakcie walki ze swoim najwiekszym przeciwnikiem wsiada do taryfy i spierdala na drugi koniec galaktyki, padme zdycha chyba tylko po to, zeby pchnac fabule do przodu i tak dalej...

Ja pierdolę, Hollywood znowu rasistowskie...

Nie mogę mieć filmu k**** o niczym bez czarnego. Ani o mitologii nordyckiej, ani o rycerzach okrągłego stołu, ani o Robin Hoodzie, nawet jebany szturmowiec musi być czarny. Odpalam Master of None, bo dobre recenzje - patrzę i... Główny bohater arab, jego przyjaciółka czarna lesba, jeden kumpel żółty, drugi biały jako kompletny looser. I tak wszędzie, Nicka Fury'ego musieli zrobić czarnego, Westów także i k**** - rasizm. Niech te Chiny szybciej się rozwijają, a USA pierdolną, bo ja już nie mogę.

Ja czekam na czarnego sw Piotra albo Jana Chrzciciela

no cóż, biorąc pod uwagę fakt, gdzie się historia rozgrywala bliżej czarnemu do prawdziwego niż bialemu ;)

A propps Trumpa, to dziś podobno mają na wyspach głosować nad zakazem wpuszczania go na tereny Brytanii

Edytowane przez josephnba

no cóż, biorąc pod uwagę fakt, gdzie się historia rozgrywala bliżej czarnemu do prawdziwego niż bialemu ;)

A propps Trumpa, to dziś podobno mają na wyspach głosować nad zakazem wpuszczania go na tereny Brytanii

Spodziewalem sie ze ten argument padnie;)

Tylko ze spowodowane to jest nie checia rzeczywistego odwzorowania realiow a dostsowaniem tego do potrzeb dzisiejszej "tolerancji".

W kulturze chrzescijanskiej utarlo sie chyba ze byli oni opaleni ale biali nie

Nawet Mojzesza Bruce Wayne gral

Dzięki serdecznie. Poszło gładko. 8/10

Poza tym, że muzyka w czołówce i ważniejszych, kulminacyjnych momentach odcinków bardziej pasuje do kreskówkowej wersji wojowniczych żółwi ninja albo strażnika z teksasu to nie mam się do czego przyczepić. To dlaczego 8/10, a nie więcej ? Bo nie chwycił mnie za gardło, za mało Coxa i troszkę przewidywalny. Gdyby to nie była miniseria tylko porządny, 10 odcinkowy serial pewnie dałbym więcej.

Pozycja obowiązkowa.

No nie wiem, z jakiegoś powodu jednak zamiast się zrelaksować oglądając film to tylko patrzysz kto ma jaki kolor skóry i nie bardzo widzę w tym logikę.

A mnie np. boli, że ktoś kogo znam z pierwowzoru jako przedstawiciela białej rasy, otrzymuję w wersji pokolorowanej. Rasizm tu nie ma nic do rzeczy, jakby mi wrzucili białego Lee w rimejku Wejscia Smoka to tez bym się wkurwił. Białe jest białe, a czarne jest czarne.

Ten przykład z Wiedźminem to mnie rozjusza po całości. Jebana poprawność polityczna. Lewactwo to dno dna.