Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Marvel 4eva. 2 dychy bohaterskich jedynaków/ekip, na których można filmy opierać a po drugiej stronie człowiek, który gada z rybami. Szijet

Also, ten tu wyżej komixów nie lubi ale Polandball trezpie jak ta lala

Lex nie chciał Ziemi chronić, w pewnym momencie dostał zajoba by być najpotężniejszym na planecie. Czyli żeby naklepać Superowi. Poza stanem portfela Lex i Tony to ying i yang

Marvel 4eva. 2 dychy bohaterskich jedynaków/ekip, na których można filmy opierać a po drugiej stronie człowiek, który gada z rybami. Szijet

Also, ten tu wyżej komixów nie lubi ale Polandball trezpie jak ta lala

Lex nie chciał Ziemi chronić, w pewnym momencie dostał zajoba by być najpotężniejszym na planecie. Czyli żeby naklepać Superowi. Poza stanem portfela Lex i Tony to ying i yang

A to inna sprawa. DC nie ma fajnych villains (poza tymi od Batmana). W Marvelu można wziąć zupełnie drugorzędnych bohaterów i z ich originu ukręcić przyzwoity film. DC jak miało fajnego Green Lanterna (postać kultowa w USA), to zrobiło CGI-fest, aż Reynolds się z nich nabija. Green Arrow czy Flash są rozpoznawali, ale nie znam ani jednego ich przeciwnika, który wydaje mi się interesujący.

Lex to chyba bardziej taki Dr Doom :)

Flash tak, Green niekoniecznie. Z założenia i z tego, co do kraju trafiało w latach 90, kumałem Supera, Bata, Laterna, Flasha, Wonder Women, Cyborg mena czy jak mu tam, Guardiana, Brainiaca, Lutora i Mxzptlk .  Więcej gości z Sinister 6 bym wymienił, więcej New Mutants etc. Czytam teraz Niezwykłą Historię MC i anstrahując od żydowskiego zamysłu by być więcej dalej i mocniej od DC, to chlopaki mieli pomysłów na kilogramy - puszczali pasków z bohaterami na pęczki i patrzyli, co zaskakuje. Próbowali zrzynać chociażby Kree Marvela, jakkolwiek głowny sukces opierał się na urozmajconych bohaterach + reakcji na bierzące wydarzenia. Jebany Black Panther, którego potem połączono ze Storm, by dał lepszy efekt niż klejnuty z DC. Mamy Panterę i Storm, to możemy wpleść Kazara, Avengersów, Xmenów i Morlocki. Wszystko łączy się niemal ze wszystkim. Taki WW Hulk przyszedł i scalił to, czego nie udało się zrobić w Civil War. 

LEx miał problem w postaci jednego jedynego pomysłu w postaci Krypto. Brak alternatyw, taki hack a shaq jednowymiarowy

Edytowane przez Elwood

Ale ktoś by chciał te drewno z serialu Arrow w filmach DC? Ja nie. Zresztą wolałbym, żeby skład Justice league był podobny do składu, który był w tej kreskówce z 2001, czyli: Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Hawkgirl i Marsjanin. Z tego składu bym wywaliłbym Hawkgirl i zastąpił ją Cyborgiem czy Aquamanem.

Co do przeciwników, to może być Darkseid, Brainiac, Reverse Flash(który jeśli dobrze zrobiony, to mógłby pozwolić na stworzenie filmu o JL, w którym wszystko byłoby odwrócone do góry nogami - tak jak w świetnej animacji The Flashpoint paradox). Potencjał jest, ale i tak pewnie wszystko zawalą. 

Aquamana mają kręcić? Jak nie reżyseruje Cameron, a w głównej roli nie gra Vinny Chase to olewam. #pdk

Jason_Momoa_as_Aquaman.jpg

Premiera zaplanowana na 2018, masz dużo czasu by się z tym oswoić :)

Za to Marvel naparza jak dziki. Do 2018 roku solówki dostaną Dr Strange i Black Panther (mówi sięteż o Gambicie), a natępne części także Wolvie (podobno jakoś tam opartą na Old Man Logan), Guardians, Thor, Ant Man, Spider Man i oczywiście Avengers.

Love the Coopers - dobry balans między komedią a smutem, świąteczny smaczek, Johnny i Diane zacnie. Tomei i Falcon również fajnie, nawet Olivia tego nie zjebała. Milo, sympatycznie, z nutką smutku. Dresy co siedziały obok tylko wzdychały, bo nie było gówien pływających w basenie. Coś więcej, coś bardziej niz standardowa śmiechogłupawka.

Marvel vs DC

Nie potrafie tego zrozumiec. Dc robi genialne animacje (jezeli ktos nie ogladal polecam wszystkie) i chocby to udowadnia ze to uniwersum ma potencjal na zajebisty film.

Thor gowno,

Fantastic Four gowno,

HULKi  gowno,

Spidery moim zdaniem strasznie slabe.

G I Joe mega gowno

Transformersy  ciezko powiedziec 

Iron man tu sie nie wypowiadam poniewaz nigdy tego superhero nie lubilem.

Capitan Ameryka tu tez sie nie wypowiem bo Kapitana uwielbiam

Z drugiej strony 

GL mega gowno

Superman gowno

Najlepsze filmy ostatniego czasu to X-mani  (chociaz tu tez byly jakies rebooty) i Batman.

DC jest duzo mroczniejsze od Marvela (ktory moim zdaniem jest strasznie cukierkowy) i w tym upatruje szanse na ciekawsze produkcje.

P.s. jak ktos szuka romantycznej kom na wieczor z zona to "Man up" polecam z czystym sercem.

Co Ci się nie podoba w gównach pływających w basenie?

Caddyshack 4eva bitches :) Sie nie ciskaj bo cie znielubie i nie będę z Tbą pić

hamster - animacje DC  są zajebiste w 95%, Marvel dał 5 sztuki obre w tym 2 Logany. Ale

pomijając Thora c***owego, Starka zajebistego, Kapitana zbyt popmatycznego i Transy na nowa modłę zrobione to te uniwersum ma room 4 improv. Surfer, Dr, Punish, X-Force, Gambit, pająki od nowa. Hulki w wykonaniu Ruffa są obre, pełne agresji. Norton i Bana dali radę. Kreatorzy dali dupy. 

Z 2 strony DC zaczyna się i kończy na 2 gościach i przydupasach. Sami sobie podcięli skrzydła na rozwój,

p.s. jak ja mogłem Griffa do ASG nominować. Bogdanowica nie ogrywa. Bukłak Sangrii poniewiera acz nie zabiera zmysłów na tyle, by rudego postrzegać jako top czegokolwiek.

Dracula - historia nieznana - 4/10

Oglądając ten film trudno mi było nie doszukiwać się porównań z obrazem F.F.C., który był bliski perfekcji.

No i niestety jeśli tak na ten film patrzymy to wychodzi niemrawo. Nikt nic nie straci jeśli tego filmu nie zobaczy.

Fanki(fani??) wampirów mogą dodać 1 do mojej oceny.

Godzilla(2014) - 7,5/10

Tutaj z kolei miałem w pamięci ostatniego crapa z Godzillą w roli głównej z końcówki lat 90 bodaj. Ale nawet jeśli nie patrzymy na to w ten sposób to film się fajnie broni. Godzilla wraca do korzeni i to w naprawdę dobrym stylu. Film jest mroczny, podparty jakimś zarysem historycznym i ma ten godzillo-japoński(!) klimat. Główny potwór przedstawiony fajnie, bardzo tajemniczo. Mi w dodatku do gustu przypadł przeciwnik/cy Godzilli - MUTO. Wzbudzało we mnie to monstrum dziwny niepokój - a to fajnie.

Polecam.

Edytowane przez Baptizia

Te wszystkie komiksowe adaptacje mnie nie ruszają. Może dlatego, że lubię dobre filmy. Dla mnie tylko batman jest warty obejrzenia bo np Spidermana to chyba wytrzymałem do 100sekund i nie dawałem rady temu badziewiu.

Supermeny skopane i to w zasadzie wszytskie. czekałem na 'nolanowskiego' ale też się zawiodłem. Jako młody człowiek byłem człowiekiem Supermana i komiksy kupowałem jako fan i dla mnie rewelacją było porównywanie 'kresek' różnych autorow. Same historie znacznie lepsze i kurna dziwię się że scenariusza filmowego nie można bardziej oprzeć na prostych komiksowyach fabułach.

Anyway dziasiaj mam bokserki z logo supermana. Jest moc!!!!!!!!!!!!!!1

Co Wy mnie tu bełkoczecie? 

Daredevil >>>> wszystkie filmy Marvela razem wzięte*

* poza Ant-Manem bo to najlepsza pełnometrażowa ekranizacja co nie udaje c*** wie czego.

2 Batmany Burtona + Batman Animated Series 4 ever!   

Daredevila jeszcze nie widziałem, ale już Jessice Jones tak i ten serial też według mnie jest lepszy od każdego filmu Marvela. Poza tym się zgadzam z Ant-manem i  jeszcze dorzuciłbym do niego Zimowego Żołnierza. 

A najlepszy film na podstawie komiksów, to tak jak Lorak napisał - Watchmen. Wersja, która trwa 3h30min jest kapitalna. 

Edytowane przez Cloud