Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Bo on stworzył coś co stało się częścią globalnej popkultury. Do tego dodajcie fakt, że Apple to spółka o najwyższej kapitalizacji W HISTORII giełd. Więc mimo wszystko był geniuszem, tak marketingowym, designerskim jak i biznesowym.

Choć chyba na równi z tymi dwoma nikt go nie stawia.

Podobnie jak Ikea, dla mnie to gość na poziomie Kamprada.

Midnight in Paris 2011

Kolejuny film Woody Allena które aż tak nie cenię jak coponiektórzy. Ogólnie film można obejrzeć bo klimat jest raczej spokojny, ale sporo brakowało filozofii która by tu pasowała. Plus /dla mnie/ że Marion Cotlliard zagrała. Ale ogólnie bez szału.  

Jeszcze dalej niz Pólnoc (2008) "Bienvenue chez les Ch'tis

bardzo przyjemna pozytywna francuska komedyja która polecam. Nie ma tu za dużo francuskiego szalonego humoru co dla mnie jest plusem. Dobra realizacja i może zaciekawić co ważne.

Film na który czekałem ponad pól roku. Od kiedy dowiedziałem się o tym eksperymencie i to, ze film nakręcono to czekałem az bede mógł go ściągnąć i czas nastał.

The Stanford Prison Experiment 2015 jest filmem który pokazuje eksperyment z 1971 roku w którym stworzono warunki więzienne na uniwersytecie. jedni studenci zostali straznikami a inni więźniami ...

Cała realizacja filmowa jest okay, na tyle wystarczająca, że każe się skupić na samym ekseperymencie i jego meritum. jesli ktoś nie słyszał to polecam obejrzenie filmu zanim się dowiecie jak ów eksperyment przebiegał.

Szczególnie jeszcze, że sposób powstania tych "komputerów" to często na zasadzie korzystania z technologii innych firm.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi , bo skoro komputer był juz w tamtych czasach wymyślony to jak mieli nie korzystac z technologii innych firm? Przełomowy był zdaje sie design i soft który dostarczali z kompem.

To juz fani windy powinni im dziękować bo Microsoft zrobił win 95 na podstawie os appla z 88.

A Jobsa dickrideruja nie za kompy tylko za to ze wrócił do firmy gdy ledwie zipała i postawił ja na nogi ha uczynił gigantem przy pomocy iPodów i iPhonów.

Edytowane przez Xamel

Nie było już o tym samym 2 innych filmów? Jeden niemiecki i jeden z ostatnim samurajem

Różnica jest taka ze ten z 2010 z Whitakerem i Brodym tylko wykorzystuje pomysł eksperymentu i jest filmem słabym. The Stanford Prison Experiment 2015 jest odwzorowaniem tego co się działo na uniwersytecie w 1971 i jest to film bardzo dobrze zrobiony.

Niemiecki z 2001 bedzie zerknięty później przeze mnie.

Chciałbym potrafić oglądać 10 filmów na raz i jeszcze czytać pare tekstów w tym samym czasie ... 

Nie bardzo rozumiem o co chodzi , bo skoro komputer był juz w tamtych czasach wymyślony to jak mieli nie korzystac z technologii innych firm? Przełomowy był zdaje sie design i soft który dostarczali z kompem.

To juz fani windy powinni im dziękować bo Microsoft zrobił win 95 na podstawie os appla z 88.

A Jobsa dickrideruja nie za kompy tylko za to ze wrócił do firmy gdy ledwie zipała i postawił ja na nogi ha uczynił gigantem przy pomocy iPodów i iPhonów.

No własnie o to chodzi.

Koleś jest bogiem marketingu, sprzedał coś co już było na rynku jako coś nowego i niepowtarzalnego.

Przecież tym bardziej ipody czy iphony nie były rewolucyjne

Creed debiutuje w stanach dzisiaj, w polsce w styczniu a w anglii w lutym

WTF?!

jakas zjebana umowa z wytwornia czy co? chcialem isc do kina a teraz latam po necie i szukam jakiegos nagrania cam z kina...

pewnie i tak nie będzie warto tego oglądać, Michael B. Jordan marny aktorzyna

a na Most Szpiegów warto się wybrać? wchodzi u nas 27